Şimdi Ara

ELEKTRİK ELEKTRONİK/MAKİNE GİBİ MÜHENDİSLİKLER YAZILMAZ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ciddi şekilde teknik bilgi gerektiren herhangi bir alandan uzak durun.

savunma sanayisine girdirmeyen bir üniversitede okuyacaksanız EEM ya da MAKİNE seçmeyin, seçmeyin, seçmeyin.

özel sektörde maaşlar dibi görüyor, asgari ücret zammı bile yapmıyorlar mühendislere. her geçen gün mühendis maaşları eriyor.

gidin, öğretmen olun. memurlara kira yardımı yapılacak, her gün zam alıyorlar artık.

ZİBİLYONLARCA ortalama ve altı üniversitelerden mühendislik yazıp pişman olan öğrenci var.

sektörde mühendis maaşı dibi görmüştür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• Aynen kardeşim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • uu

• Tercih listemden kaldırdım hocam teşekkür ederim yönlendirme için.

• Kamuda mühendislerin işi tıpcılara göre daha rahat ve 30k filan alıyorlar kamuda kötü değil ki rahat ta işi

• Negatif yorum yapmak için girmiştim ama özellikle 2.cümleye katılıyorum. Arkadaşlarımdan maaşları duyduğumda hiç mantıklı gelmiyor. Bir banka, yeni mezun mühendise 25k teklif etmiş. Aynı şekilde bir alt yüklenici firma da aselsan içinde çalışacak personele 22k teklif etmiş. Hepsi de zamlı maaşlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne okuyalım kardeşim onu anlamıyorum.bu ülkede sıkıntı çekmeyen meslek grubu yok ki

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt

çok yanlış bir bakış açısı.. birincisi, ilk yıllarında kamu mühendisi 30 k alıyorsa aynı yıllarda kamu doktoru (asistan) bunun en az 2 katını (evet çok daha zor şartlarda çalışarak) kazanır. ilerleyen yıllarda rahatı yerinde kamu mühendisi maaşı sadece enf civarında artış görür, tecrübe geçen yıllar vs maaşa yansımaz. kendi içinde ilerleyen ve maaşı anlamlı derecede artıran kadrolar unvanlar yoktur kamuda. ama doktor bir süre sonra isterse özele geçer geçmezse de uzmanlık doç prof derken yılları, emeği maaşına yansır.

• ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

size şöyle anlatayım 11k asgari ücrette

yeni mezun mühendis maaşı şu an 15-20

2-3 senelik mühendis maaşı 30-32k

4-5 senelik mühendis maaşı 40-50k

• karimbe K kullanıcısına yanıt

yav krdş yanlış bilgi verip durmayın çocuklara. yeni mezun maaşları düzgün şirketlerde 27-28k üstü şu an.

• 5 yillik İTÜ muhendisi devlette şu an 45-48i görüyor sektörü bilip bilmeden konuşmayın

• Başlangıç maaşı 15 tesisatcidan mi alıyor

• Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt

bu en ortalama maaş

• tamam kardeşim ben çıkardım listemden yazabilirsin

• karimbe K kullanıcısına yanıt

Kamu mühendisi diye yazan kişiye yine kamu olduğunu belirterek yazmışım

sizin yazdığınız kamu mu? Değil

anlatmaktan önce anlayın

• byomertaha kullanıcısına yanıt

Kamuda hangi okuldan olduğunuzla ve yılınızla maaşınız nasıl değişiyor, hangi kurumlar dediğiniz müh maaşını veriyor detay verir misiniz

edit: kamuda müh ler 8/1 den başlar 5 yılda 7/3 kademe dereceye gelinir ama bu ikisinin arasında maaş farkı belki 50-100 tl dir, kamuda özeldeki gibi sen artık kıdemlisin ne de iyi çalışıyosun al sana extra zam denmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 5 Ağustos 2023; 12:5:13 >
  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt
    Mesela bir metro-tren şirketinde geçen 5 yıl tecrübesi olan bir mühendis (itülü elo-hab)
    49-50kya ise basladigina Sahit oldum başka birilerine bu işi sorduğum zaman da İTÜ muhendisinin böyle maaşlara 5 yıllık tecrübe ile baslayabildigini duydum bunu da burada size paylaşmak istedim kamuda hangi şirkette başladığınıza göre tabii ki değişir ama bu bahsettiğim şirket a kalite değil b kalite

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.