Şimdi Ara

Elektrik-elektronik mi inşaat mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi ikisi arasında kaldım sizce avantajları dezavantajları olanakları bakımından hangisi daha iyidir?

• Bende bu ikilemdeyim.
  • 1 aydır düşünüyorum ikisi arasında hala kararsızım
  • Size soyle yardımcı olim arkadaslar benim kuzenim Ege elektrik-elektronik mezunu oldu gecen sene girdiği sene derecede yapmıştı amerikada yüksek lisans ve dil egitimide aldı ve baya bı is aradı sonunda bı yerden çağırdılar ve su an calisiyo 1600 tl veriyolar çok memnun olduğu söylenemez . Diğer bı kuzenim Isparta inşaat mezunu oda 2 senedir mezun olmuştu oda baya bı is aradı sonunda iskendurundan çağırdılar 2500 tl veriyolar gayet memnun olduğunu söylüyor . Yanlış anlaşılmasın yazdıklarım inşaat daha ii dir elektrik- elektronik kötüdür diye yazmadım bunları sadece yakın çevremde olan kisilerden ornekler sundum . Bölümden ziyade is sizde bitiyor arkadaslar kendinizi gelistirip sabrederseniz iyi yerlere gelebilirsiniz .
  • AMERİKA da yüksek ve sonrasında dil yapıp 1600tlye çalışıyorsa elek-elok mezunu biri biz s***ık galiba nasıl iştir bu bir sorunu mu var arkadaşın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acancan1

AMERİKA da yüksek ve sonrasında dil yapıp 1600tlye çalışıyorsa elek-elok mezunu biri biz s***ık galiba nasıl iştir bu bir sorunu mu var arkadaşın.

Malesef durum böyle ilk baslarda çok abartı maaşlar beklemeyin . İyi maaşlar kazananda vardır mutlaka ama benim kuzenimin durumu böyle . Sorun varmi demissin kuzenim kendi sınıfında dereceyle bitirdi sanırsam 3. Dü ve İstanbul - Ankara icinde 3-4 ay is başvurusu yapmaktan bi hal olmuştu ve sonunda ise girdi .istanbulda çalışıyor ev kirası yol parası yemek parası vermekten kendisine çok az para kaldığını söylüyor ama zamanla mutlaka degisecektir mutlaka sabırlı olmak gerekir

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 30 Aralık 2012; 17:15:39 >
  • hangisinin iş imkanı daha geniştir?
  • inşaat dostum, türkiyenin her yeri sürekli yıkılır yeniden yapılır, bu ülkenin inşaata olan açlığı bitmez
  • baska fikri olan?
  • YUKARI
  • valla elektrik -elektroniği bilmem ama inşaat müh. şu sıralar en popüler mesleklerden. bu bölümün en büyük dezavantajı her sene 7000 tane kişinin bu bölüme yerleşmesi ve her sene mezun sayısının artması. avantajları ise çalışma yerlerinin çok olması. istersen özelde çalışırsın. özelde ise ister şantiye ister bürolarda çalışabilrisin. özelde başlangıçta maaşlar düşüktür. 1200-1500 tl arası maaşla başlarsın. ama 3-5 yıl tecrübe kazandıktan ve iş bitirmelerin olduktan sonra maaşın otomatikman artar. ancak çoğu kişi bu kadar süre dayanamaz ve 2. seçenek olan devlete kaçarlar bu 2. seçenektede kpss devreye girer. iyi bir yere atanabilmek için yaklaşık 85+ alman gerekir. bu sene 2010 kpss puanına göre 2 alım oldu ve yaklaşık 1000 inşaat mühendisi alındı. bu sayı diğer müh. göre oldukça iyi ama her sene böyle olur mu bilemem. devlette mühendislik maaşları ortalama yeni başlayan bekarlar için 2100-2500 civarıdır. 3. bir seçenekte okulda kalıp akademik kariyer yapmaktır. bu düşünen kişi parayı pek düşünmez zaten

• hala karar veremedim başka fikri olan?
  • yukarı
  • Bu ikilemi bize sorman acayip biraz hocam.Sen ne tür mühendislikten hoşlanıyorsan önce onu tespit etmelisin.
  • Burada amaç fikir edinmek dostum.Yoksa heralde benim mesleğime ben karar vereceğim.
  • up
  • up
  • Sermayen yoksa inşaat mühendisligini önermiyorum. Sabahtan akşama kadar şantiyelerde seni yaptığın işe oranla tatmin etmiyecek rakamlarla koşturursun. Ablam ve eniştem inşaat mühendisi Yıldız mezunu ikiside durumları kötümü hayır değil aancak Elektrik-Elektronik Müh. seni hem çalışma şartları açısından hemde maaş açısından daha tatmin eder diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.