Şimdi Ara

Elektrik-elektronik müh.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şu an bir üniversitede Türkçe öğretmenliği okumaktayım. Ama bölümümü zevkle okumuyorum, dersler çok sıkıcı ve seviyeme göre çok aşağıda. Uzun yıllardır elektrik-elektronik mühendisliği istiyordum ama şehir dışına çıkma imkanım olmadığı için bu hayalimi gerçekleştiremedim. Şimdi küçük şehirlerde bu bölümü yazabilme imkanım var. İleriye dönük baktığımızda bana eem mi daha faydalı olacaktır yoksa bulunduğum bölüm mü ?

• Turkcenin devlete atanmasi zor ve yuksek puan ozelde is de kisitli. Eem ninde kpss puani yuksek ama ozel sektör de daha cok is olanagi turkce ye gore

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendine güveniyosan ee
  • Kendime güveniyorum ve zevkle okuyup kendimi geliştireceğimi düşünüyorum. Her türlü eem daha avantajlı çıkıyor değil mi ?
  • Up
  • bende akdenizde elektrik elektonik okumayı düşünüyorum
    benim için çocukluktan beri elektronik aletleri kurcalamak büyük bir hevesti
    sende seviyorsan kesinlikle okunacak bir bölüm
  • Kesinlikle önü açık bir bölüm.Zorluk açısından da tatmin edeceğini düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi Elektrik Elektronik
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kendimi geliştirmeyi seviyorum :) Sevmediğim bölümde bile sürekli araştırmalar yaptım, ders çalıştım 3.60 GANO yaptım. Birde hayalimdeki bir bölümü okursam her halde bu zamana kadar verdiğim emeklerin çok daha fazlasını veririm. Sadece ilerisi için ufak bir korkum var işsiz kalır mıyım? Bu konuda bana tavsiyeleriniz var mıdır
  • tembelinek T kullanıcısına yanıt
    İşini sevdikten, kendini geliştirdikten sonra işssiz kalman mümkün değil. Öğretmenlik okuyup atama bekleyin birsürü insan var. Elektrik elektronik okursan işssiz kalma ihtimalin türkçe öğretmenliğinden daha az.

• Verdiğiniz rahatlatıcı bilgiler için çok teşekkürler :) Olumlu ya da olumsuz fikirleri olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşsın
  • hocam elektrik elektronik okudum . Açık söyleyim Herkesin konuştugu olay var Eskisi gibi degil dogrudur. Eskiden daha yüksek maaşlara daha yüksek imkanlarda vardı. Şuan ise hem iyi hem kötü. Çok geniş bir bölüm öncelikle . İlk başlarda mezun olmaya yakın(bu yıl mezun oldum) korku vardı acaba çok mu kötü. İnternette yazılanlar ne kadar dogru. Her Bölümümün Extrem noktaları vardır.Son derece yüksek maaşlar alabilecegin gibi çok düşük maaşlarda da başlayabilirsin. Fakat şöyle bir durum var. Kendini geliştirme olayı Gerçekten dedikleri dogru . En basitinden ingilizce bilen bilmeyen farkı var . İngilizce bilmeyen(0 ingilizce dedigimiz direk eleniyor o kötü dedigimiz yerlere mahkum kalıyor )

Şuan bile rasgele kıytırık bir oyun için bile dil gerekmekte. Şu anki konumum ise Daha iş aramaya başlamadım . Ailemin yogun ısrarı üzerine bir kaç yere cv mi gönderecegim. Önümde ilk olarak yurtdışı gezimi gerçekleştirecegim.

İşşizlik konusuna gelince ise söyle degerlendiriyorum .

Doktor ..... >>> Elektrik, makine , insaat >>> Mühendislik bölümleri >>>> Egitim fakültesi ve digerleri

Arkadaşlar spesifik bölümleri katmıyorum araya

• Önü baya açık bir bölüm (ben de elektronik haberleşme mühendisliği okuyorum 2. Sınıf oldum) sırf teoride değil pratikte de iyi olmak gerekiyor bence ama kendini geliştirirsen zaten işsiz kalmazsın

• Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar :) Çok büyük bir ihtimal eem bölümüne merkezi geçiş yapacağım. Okulların açılmasına 2 ay kadar bir süre var. 2 ayımı boş geçirmek istemiyorum, bölümüm adına kendimi geliştirmek için neler önerirsiniz bana
  • EEM mezunuyum. Diplomayı aldıktan sonra 10 gün içinde iş buldum. Fakat okuldan aldığım zerre bir şey yok diyebilirim. Uydur kaydır bir yerde okuyacaksan hiç okuma, ayrıca İngilizce yoksa hiç okuma derim. Ek olarak elektronik artık bilinen elektronik değil. Bir esnaf dayı "elektronik de bitti yiyenim yiaa" demişti bana bir keresinde. Millet hala elektroniği TV tamirciliği sanıyor. Artık her şey dijital sistemlerden ibaret. Klasik elektronik devreleri unuttum ben bile her işim chiplerle, işlemcilerle oluyor. İleride FPGA, CPLD gibi alanlarda uzmanlaşmayı düşünüyorum. Gömülü sistem mühendisi olarak çalışıyorum. İş bulman, önü açık olup olmaması sana kalıyor malesef. Ha ben bunları yaparım diyorsan, yolun açık olsun.

Önü açık filan diyenlere de çok kanma. Benim arkadaşlarımın %90'ı işsiz şu an. Piyasada diplomalı adama iş yok, yetkin diplomalı adamlara iş var. İş ilanlarını incelemeni tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.