Şimdi Ara

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ OKUYUN LÜTFEN! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
38
Favori
251.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

quote:

Orijinalden alıntı: yalıçapknı

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

quote:

quote:

quote:

konu hortlamış bizde msj yazalım bari
    eem 1. sınıf öğrencisiyim ege üni. de
    bölümden mezun olmuş abilerimizn önerilerini bekliyorum
    daha yolun başındayım ama işi sıkı tutmak iyidir

mezun değilim ama madem tavsiye istiyorsun vereyim az önce en yakın arkadaşımın cenazesinden geldim aynı sınıftaydık hacettepe eem 1. sınıf dün aramızdan ayrıldı
    arkadaşımın 3.54 ortalaması vardı çalışkandı dersleri çok dert ediyordu diyeceğim o ki herşey derslerden ibaret değil bu yaşlarımızın kıymetini bilelim ders ders diye canımızı sıkıp sağlığımızdan en önemlisi canımızdan olmayalım gençlik 1 kere yaşanıyor dönüşü yok o yüzden dersleride sosyal yaşantımızıda dozunda götürelim

hocam başın sağolsun mekanı cennet olsun
    dediğin gibi hocam bu yaşlarımızın kıymetini bilmek lazım
    bazen notlara çok önem verdiğimiz oluyor bu dünyada daha önemli şeyler var tekrar başın sağolsun

dostlar sağolsun kardeş
    düne kadar bende notlarımı çok dert ediyordum ama artık anladım daha önemli şeylerde var

notlari mi dert ediyorsun yoksa gecmek icin mi ugrasiyorsun arada fark var cunku.

notları dert ediyorum c1 b2 kesmiyor en az b1 olmalı hatta çoğu dersi a yapmam lazım diye uğraşıyordum geçmek çok dert değil çalışınca bi şekilde geçiyor insan ama artık çokta canımı sıkmayacam

amacin ne notlari yuksek tutmaktaki, akademisyen mi olmak istiyorsun?

akademisyen değil ama özelde iyi bir iş bulmak istiyorsan yüksek ortalama şart

aga bu yüksek not ortalaması önemlimi özelde çok önemlimi?
    bzm üst sınıfta konuştuklarımız sürekli not o kdr önemli değil önemli olan bi grupta olman fln aktif olman vb gibi şeyler diyolar
    hangisi daha önemli ?

aselsana başvurabilmem için en düşük 2.80 olmalı ama başvurmak önemli değil girebilmen için 3.00 üstü olmalı havelsandada durum aynı ama zaten sizin okuldan almıyor aselsan başka şirketler hangi kriterlere bakıyor bilmiyorum o yüzden seni yanlış yönlendirmeyim

ilk işine gireceğin zaman kendini ispat edeceğin birşey bir etiketin olmadığı için ortalamana bakıyorlar sonraki işlerinde notunu takmazlar ama yüksek yerler yine bakar

aselsan bizden neden almıyo aga

aselsanın farklı kriterleri var türkiyenin birçok iyi üniversitesinden almıyor kriterlerinin ne olduğunu bende bilmiyorum yanlız bizim ünidende bazı bölümlerini kabul etmiyor anlamış değilim zaten benide ilgilendirmiyor kriterleri değişmeden en az 3 ortalamayla mezun olursam ne ala

benim bölümde kötü değil aga 15bindeydim egeye girerken
    ege üniversiteside kötü değl yani eem de türkiyede ilk 5 e girer

biliyorum egeyi söylemene gerek yok ama geçen sene bizim okula tanıtıma geldiklerinde bu konu hakkında birkaç şey konuşulmuştu bu tutumları değişebilir

benim fikrimde şu aselsanda çalışanların neredeyse tamamı stajını aselsanda yapmış kişiler staj yapabilmen içinde ankarada olman lazım muhtelemelen bununla ilgili

evet o etken olabilir aga haklısın

• ben lise öğrencisiyim elektrik elektronik okumak istiyorum ilgim ve yeteneğim var.ama burdaki mesajları okuyunca tedirgin oldum. iş bulabilirmiyim? ben aselsan falan istiyorum oraya girmek çok biliyorum ama tv fabrikasında tv üretmekte istemiyorum şuan iş durumu nasıl sizce seçmelimiyim :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisinan4535

ben lise öğrencisiyim elektrik elektronik okumak istiyorum ilgim ve yeteneğim var.ama burdaki mesajları okuyunca tedirgin oldum. iş bulabilirmiyim? ben aselsan falan istiyorum oraya girmek çok biliyorum ama tv fabrikasında tv üretmekte istemiyorum şuan iş durumu nasıl sizce seçmelimiyim :/

ilgin ve yeteneğin var madem seç ama sana şunu söyleyim eğer sevmeyeceksen bölümü ne sınavları yapabilirsin nede haz alırsın hayat yaşanılmaz olur kampüste diğer bölümdekileri laylaylom yaparken görünce fıttırırsın küfredersin kafanı duvara vurursun niye seçtim diye

ama bide seviyorsan ozaman başka işte çok zor bi bölüm ama çok ta zevklidir özellikle program yazarken 1. sınıfta çok eğlenirsin bu bölümü seçenler zaten çok düşünüp seçiyor ilgi alanı dahilinde seçim yapan çok olduğundan arkadaşların hep kafa dengi olacak ortak noktanız çok olacak

iş alanı konusunda en geniş bölüm bizimki rahat ol iş bulursun bakma burda milletin iş bulunmuyor dediğine iyi bir üniversite kazan iyi not ortalaman olsun stajını iyi yerde yap birde bol bol projelere katılmaya çalış CV de yazacak sosyal şeyler olsun en önemlisi ingilizce bil tamamdır rahat iş bulunur

ben bölümde şuan mutluyum ama tercih yaptığım güne geri dönsem otomotivi yazardım oda ayrı mesele

• 2 sene oldu mezun olalı,ee mühendisiyim,cidden tavsiye almak,aldığı tavsiyeleri kulak arkası etmeyecek arkadaş varsa sorularına yardımcı olmaya çalışırım...
  • Mühendislikler içinde en iyisi ee mühendisi.istediğin alana uzmanlaşabilirsin.herkafadan çıkan sese bakmamak lazım.tıptan bile daha üstün bir bölümdür ama kendini geliştirebilirsen.sektör geniş iş alanı geniş..
    Atatürk'ün bir sözü vardır ya şu yorumlardan bazıları bana bu sözü hatırlatto.hayatta en hakiki mursit ilimdir, fendir. ilim disinda mursit aramak gafletdir, cehalettir, dalalettir.cahillik başa bela diller motor gibi çalışıyor maşallah.bini bir para etmez
  • iyi konu yukarı
  • Arkadaşlar 2 soru sormak istiyorum bu meslekle ilgili.

1) Bu bölümde fizik dersleri zor mudur ?

2) Biyolojiye eğimli birisi bölümü seçse zorlanır mı ?

3) Makıne mı yoksa EEm mü desem hangisini tavsiye edersiniz.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

Arkadaşlar 2 soru sormak istiyorum bu meslekle ilgili.

Saygılar...

Takip ayni seyleri merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaRTy_TiMe

quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

Arkadaşlar 2 soru sormak istiyorum bu meslekle ilgili.

Saygılar...

Takip ayni seyleri merak ediyorum.

+ Bir de ekliyim

Elektrik elektronik müh okuyoruz diyelim , Uçak üzerinde yüksek lisans yapabiliyor muyuz ?

Bunu da cevaplarsa bir arkaş tercihleri ona göre ayar çekeriz.
  • bizim bölüm için konuşayım fizik derse giren olmuyor pek hoca çok iyi ama anlatamıyor sınav kampus geneli oluyor geçen seneye kadar hep çan yapıyorlardı bu sene yapmadılar bide yapcaz dediler yapmayınca herkes döküldü normalde otomotiv ve elektronikçiler B1 A2 A1 düşerken Dlere Clere kadar düşüldü konular lisenin aynısı ama ek konular var biraz daha zor formulleri çok karışık öğretiyorlar her sınava 100 kadar formul ezberlemen lazım

matematik ve fizikte iyi değilsen biyolojiye eğimliysen gelme kardeş git eczacılık diş hekimliği filan seç gençliğine yazık etme

makine vs ee konusuna kendime göre cevap vereyim benim odtü makinede rahat oluyordum ama yazmadım hacettepe ee yazdım ee daha geniş alanda çalışıyor ben ee tavsiye ederim

yüksek lisans konusunda emin değilim ama bir sınırlama yok diye biliyorum istedğin yerde yaparsın bak mesela ben seneye işletme yandal yapcam hem ilerde benim için faydalı olcağını düşünüyom hemde bölümde kız yok orada kızdan bol bişey yok tanışırız kaynaşırız hesabı

• quote:

bizim bölüm için konuşayım fizik derse giren olmuyor pek hoca çok iyi ama anlatamıyor sınav kampus geneli oluyor geçen seneye kadar hep çan yapıyorlardı bu sene yapmadılar bide yapcaz dediler yapmayınca herkes döküldü normalde otomotiv ve elektronikçiler B1 A2 A1 düşerken Dlere Clere kadar düşüldü konular lisenin aynısı ama ek konular var biraz daha zor formulleri çok karışık öğretiyorlar her sınava 100 kadar formul ezberlemen lazım

matematik ve fizikte iyi değilsen biyolojiye eğimliysen gelme kardeş git eczacılık diş hekimliği filan seç gençliğine yazık etme

makine vs ee konusuna kendime göre cevap vereyim benim odtü makinede rahat oluyordum ama yazmadım hacettepe ee yazdım ee daha geniş alanda çalışıyor ben ee tavsiye ederim

yüksek lisans konusunda emin değilim ama bir sınırlama yok diye biliyorum istedğin yerde yaparsın bak mesela ben seneye işletme yandal yapcam hem ilerde benim için faydalı olcağını düşünüyom hemde bölümde kız yok orada kızdan bol bişey yok tanışırız kaynaşırız hesabı

Kesin hacettepe ee katalok yapmislar fizik icin:)

• quote:

Orijinalden alıntı: zebon06

quote:

bizim bölüm için konuşayım fizik derse giren olmuyor pek hoca çok iyi ama anlatamıyor sınav kampus geneli oluyor geçen seneye kadar hep çan yapıyorlardı bu sene yapmadılar bide yapcaz dediler yapmayınca herkes döküldü normalde otomotiv ve elektronikçiler B1 A2 A1 düşerken Dlere Clere kadar düşüldü konular lisenin aynısı ama ek konular var biraz daha zor formulleri çok karışık öğretiyorlar her sınava 100 kadar formul ezberlemen lazım

Kesin hacettepe ee katalok yapmislar fizik icin:)

jeoloji maden gıda filan şikayetçilerdi zaten bizlerden oyüzden mi kaldırdılar bilmiyom bizim bölüm ortalaması 70üstüyken onlarda 20 30 filan oluyor haliyle bizim notlar uçuyordu keşke kalkmasaydı çan

• quote:

Saolun cevap icin. Mat konusunda pek sikintim yok fizigi zar zor 5 dusuruyorum

Saglik bolumunde tip haric adam akilli bolum yok o da baya zor oldugu icin tereddutteyim keske 2sini karsilastirabilecek biri olsa.Kulvarlar cok farkli ..

• Ben de naçizane tavsiyelerimi vereyim.

1-İngilizce bu meslekte HERŞEYdir. İngilizce bilmezseniz 3 kuruşa çalışan alelade mühendis olursunuz. Bu yüzden İngilizce'nizi kanıtlamanız gerekir. Nasıl ? KPDS, TOEFL ya da IELTS denilen sınavlar ile. Eğer herkes gibi okul bittikten sonra (ya da bitmeye yakın) son 4-5 ayda oturup İngilizce çalışıp bu sınavlara girmeye kalkarsanız ortalama bir puanın üstüne çıkamazsınız.

Ama daha okulun başından, düzenli olarak İngilizce çalışıp, İngilizce yayınlar dinleyip kitaplar okursanız, okul bittiğinde bu sınavlara girerken ekstra birşey yapmanıza gerek kalmaz ve çok güzel puanlar alabilirsiniz.

Özellikle TOEFL veya IELTS den aldığınız iyi puanlar, sizi dünyanın herhangi bir yerinde yüksek lisansa sokmak için ya da güzel bir iş bulmak için (CGPA faktörünü unutmadan) önemli ölçüde etkilidir.

2-Ortalama herşey değildir evet. Fakat iyi bir ortalama size her zaman güzel kapılar açar. Yüksek lisans için olmazsa olmazdır. Kurumsal firmalar için de olmazsa olmazdır.

Üniversitede kendimi geliştiricem, sosyalleşicem ayağına dersleri boşlamayın. Özellikle 1. ve 2. sınıfta dersler nispeten kolayken ortalama yapmaya bakın nitekim 3. ve 4. sınıfta ihtiyacınız olacak.

Kendinizi çok iyi de geliştirseniz, çok sosyal de olsanız, ortalamanız 2.00 olduktan sonra bazı kurumsal firmalara ağzınızla kuş tutsanız giremezsiniz. 2.50 olmadıktan sonra yüksek lisans da hayal. Minimum 3.00 sınırını koyun kendinize.

Tekrar söylüyorum ortalama herşey değildir ama iyi bir ortalama ve iyi İngilizce nin açamayacağı kapı da yoktur.

3-Erasmus yapın. 1 dönem (ya da 2) Avrupa'da bulunmak size tahmin ettiğinizden fazlasını kazandırır.

a- İngilizceniz gelişir. Özellikle Türklerin sıkıntısı olan Speaking kısmında önemli yol alırsınız.
    b- Farklı bir üniversitede eğitim alarak iyiyle kötüyü ayırt etme şansınız olur.
    c- 40 milletten insan tanıyarak vizyonunuzu genişletmeniz için en uygun ortam.
    d- 8-10 ülke gezerek farklı kültürleri tanıma şansı elde edersiniz.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar ..

• quote:

Orijinalden alıntı: tachycardia

2 sene oldu mezun olalı,ee mühendisiyim,cidden tavsiye almak,aldığı tavsiyeleri kulak arkası etmeyecek arkadaş varsa sorularına yardımcı olmaya çalışırım...

hocam bende bu sene bölümü bitirecem inşallah sen bitirdikten sonra askerliği ne yaptın bi de özel sektörde iş bulabilmek için ne yapmak gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

quote:

Orijinalden alıntı: tachycardia

2 sene oldu mezun olalı,ee mühendisiyim,cidden tavsiye almak,aldığı tavsiyeleri kulak arkası etmeyecek arkadaş varsa sorularına yardımcı olmaya çalışırım...

hocam bende bu sene bölümü bitirecem inşallah sen bitirdikten sonra askerliği ne yaptın bi de özel sektörde iş bulabilmek için ne yapmak gerekir.

Ben de bir şey sormak istiyorum bu bölümü bitirince Uçak elektriği üzerinde yüksek lisans yapabiliyor muyuz ?
  • quote:

quote:

konu hortlamış bizde msj yazalım bari
    eem 1. sınıf öğrencisiyim ege üni. de
    bölümden mezun olmuş abilerimizn önerilerini bekliyorum
    daha yolun başındayım ama işi sıkı tutmak iyidir

mezun değilim ama madem tavsiye istiyorsun vereyim az önce en yakın arkadaşımın cenazesinden geldim aynı sınıftaydık hacettepe eem 1. sınıf dün aramızdan ayrıldı
    arkadaşımın 3.54 ortalaması vardı çalışkandı dersleri çok dert ediyordu diyeceğim o ki herşey derslerden ibaret değil bu yaşlarımızın kıymetini bilelim ders ders diye canımızı sıkıp sağlığımızdan en önemlisi canımızdan olmayalım gençlik 1 kere yaşanıyor dönüşü yok o yüzden dersleride sosyal yaşantımızıda dozunda götürelim

• ben elektrik elektronik mühendisiyim. mesajım bulunsun topic de
  • bende eem yım. medıkal sektorde calıstım bakım onarımda. rahat bı ıs sayılır hastanedekı cıhazlara bakıyosunuz arıza cıktıgında. buyuk fırmalar muhendıs olarak calıstırıyor parasınıda ona gore verıyor. bıde bugun bı ıs gorusmesıne gıttım elektrık proje cızımı vs santıye ısıydı bı otelın ama kabul etmıcem sanırım cok yorucu ve ınsanı asosyal yapan bır ıs. kımse elektrık muhendıslerı soyle boyle demesın, onların yaptıgı ısı bızde yapabılıyoruz gayette. onemlı olan o ıse gırıp kendını yetıstırebılmek adamlar zaten ogretmek ıcın alıyorlar kımse bılmedıgı bı sektorde kaplan kesılemez zamanla hepsı olur. eem okuyanlar yuregınızı ferah tutun her sektorde ıs var sıze
  • Hangi üniversite de okuyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.