Şimdi Ara

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ OKUYUN LÜTFEN! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
38
Favori
251.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: Seldom Seen Kid

bende eem yım. medıkal sektorde calıstım bakım onarımda. rahat bı ıs sayılır hastanedekı cıhazlara bakıyosunuz arıza cıktıgında. buyuk fırmalar muhendıs olarak calıstırıyor parasınıda ona gore verıyor. bıde bugun bı ıs gorusmesıne gıttım elektrık proje cızımı vs santıye ısıydı bı otelın ama kabul etmıcem sanırım cok yorucu ve ınsanı asosyal yapan bır ıs. kımse elektrık muhendıslerı soyle boyle demesın, onların yaptıgı ısı bızde yapabılıyoruz gayette. onemlı olan o ıse gırıp kendını yetıstırebılmek adamlar zaten ogretmek ıcın alıyorlar kımse bılmedıgı bı sektorde kaplan kesılemez zamanla hepsı olur. eem okuyanlar yuregınızı ferah tutun her sektorde ıs var sıze

yalnız şantiye işinin geleceği parlaktır

hocam sartlar gercekten agırdı, 13gun calısma 1 gun tatıl. 2 haftada 1 pazar yanı. 6 ayda 10-15 gun ızın ki kullananda gormemısler daha ıs yogunlugundan. evlı bı muhendıs vardı 7 aydır esını goremedıgını soyledı. yuksek maaslı koleyız burda dedı acık acık.

• Yata Yata Zonguldak eem kazandım buradan devam edeyim mi yoksa dersleri kasıp yatay geçiş veya sınava falan mı bakayım?
  • konuyu yeni bitirdim çok faydalı bir konu olmuş tecrübelerini paylaşanlara teşekkür ederim ben elektrik-elektroniği yeni kazandım hiç çalışmadan girdim bi sonraki seneye kalsaydım ya koç eem olmazsa diş hekimliği için çabalayacaktım üniversite tabiki önemli ama günümüz koşullarınada göze alırsak öğrencinin kendini yetiştirmesi geliştirmeside o kadar önemli ve mümkün baktığımızda girdiğim üniversite belki önemli değil ama hem şimdi hemde ilerde belli başlı üniversiteler dışında okuduğun üniversiteden çok kendini geliştirmenin daha ön planda olacağı aşikar konu ara ara hortlamış ama elektrik-elektronik mühendisi olan abilerimizin tecrübelerini ve önerilerini bekliyoruz birde son olarak ben hemen hemen belli başlı mühendislikleri araştırdım ama hemen hemen her mühendis kendi dalına en zor mühendislik dalıdır yorumlarını yapıyordu makina olsun elektrik elektronik olsun inşaat olsun vs.. burdan çıkarmak istediğim sonuç eem zor iş olanağı yok diyen arkadaşlarımız abilerimiz büyüklerimizin dediği kolay bir şey yok aslında önemli olan çalışmak çabalamak emek sarfetmek işini sevmek onları yapınca gerisi geliyor ve ben gerek üniversitede gerekde allah kısmet ederse mezun olduktan sonra not için çabalamayacam öğrenmek için çabalayacam toparlamak gerekirse abilerimizin üst sınıflarda okuyan arkadaşlarımızın tecrübe ve önerilerine açığım umarım buraya birşeyler aktarırlar.

• Konu takip. Bir ara yazıcam bir şeyler.
  • konu güzel olmuş ama moralimi bozmadı , hevesimi kırmadı dersem yalan olur. Çukurova eem 1.sınıftayım, böyle giderse işsiz kalıcam sanırım. Tek avantajımın okulda eğitimin %100 ing olması. Onunda ne derece faydası olur pek bilmiyorum artık, not ortalamam deseniz çok yüksek değil, okulun adından dolayı etiketimiz filanda yok , iyi bir iş için istenilen hiç birşey yok şuanda. Herkes kendini geliştir diyor , bende geliştirmek istiyorum ama nasıl ? cv ye yazılabilecek bana faydası olacak neler var bilmiyorum. Hadi yazılım alanına yönelecek olsam bilgeadam vs. gibi yerlerde kurslara giderim, oda yok.
  • Bence Üniversitenin adı o kadar önemli değil çoğu şey kişinin kendini geliştirmesinde bitiyor. Ama iyi bir üni+ üretken birey gibisi de yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar;

Mezun boşta ve kafası karışık bir elektronik mühendisi olarak bir şeyler yazmak istedim.

Ülkemizde elektronik sektöründe pek bir üretim yok, ar-geler yetersiz dolayısıyla genelde piyasada tecrübeli yazılımcı, tecrübeli otomasyoncu, tecrübeli devre tasarım ve programlamacı arıyorlar. Geri kalan ilanların çoğu pazarlamacı...

Pazarlama yapmak ağırıma gidiyor, yapmak istemiyorum direniyorum resmen.

Aslında beni heycanlandıran, istediğim iş devreler üzerine tasarım ve yazılım. Fakat ben temel seviye bildiğim için pek potaya giremiyorum. Artık pes etmek üzereyim network ve sistem mühendisliği üzerine kurs var şuan onu bekliyorum. Bugunde bir araştırma yapayım dedim konuyu baştan sona okudum güzel yazılar yazanlar olmuş, tartışanlar olmuş.

Öğrenci arkadaşlara nacizane tavsiyem şu olur, yabacı dil bilgilerini ispatlasınlar; yds, ielts, tofel neyse... Uzmanlaşacakları bölümleri seçip hemen kendilerini geliştirmeye başlasınlar. Benim gibi herşeyden biraz bilirseniz pek olmuyor bilginize

• quote:

Orijinalden alıntı: Turetskiy_Muj

O dediğim rakam en iyi şartlarda abicim. Sen öpüp başına koyarsın tabi. Şöyle düşün: O rakamları büyük şehirlerde veriyorlar. Düşün İstanbul'da iş buldun. Hiç tanıdık da yok. İnan o para çok zor yetecek.

Ben o parayı küçümsemiyorum. Sedece havadan uçanlar için konuşuyorum. Şimdi o parayı almak için dediğim dostumun kuzeni var, arkadaşları da bekliyor.

İsterseniz şimdiden başlayın. Kariyer.net'e girin. Okulunuzu bitmiş gibi gösterin. Askerlik de muaf falan gösterin CV için. Fake e-mail kullanın. Başlayın işlere başvurmaya. Önünüze gelen işe başvurun EEM ile ilgili. Bir tane firma size geri dönerse bence bir kurban kestirin.

Anca bu şekilde olayı biraz daha iyi anlatabilirim. Gerçekten Türkiye'de işsizlik çok arttı. Yani bunu yaşarak görebilirsiniz. Öyle okulu bitirenin iş garantisi yok yani. Hele bir tanıdık abisi yoksa baya bir zor. Bunlar ancak yaşanır. Ben de yaşayanları görünce üzülüyorum.

Bu boş vakitlerinizi iyi değerlendirin. İki kere staj yapacağınıza 4 here yapın. Farklı firmalar, sektörler olsun. Naylon staj yapmaya çalışmayın. Bunların hepsi size geri dönecek. Özellikle yurtdışında çokuluslu bir şirkette staj yapmayı çalışın. Olmazsa Türkiye'deki kaliteli yerlerde; ASELSAN olabilir.

Ama burada başka bir gerçek çıkıyor. Misal ASELSAN. Daha çok ODTU'den stajyer alır ve stajyerlerin ortalamaları çok iyi olmak zorundadır. Diğer üniv. işi daha da zordur. Özellikle 2. sınıf üniv. mühendisleri tanıdık yoksa staj konusunda bile zorluk çekmektedir.

Siz bir iş ilanlarına bakın kariyer.net'de, daha çok şaşıracaksınız. Çoğu işletme tecrübeli müh. istediği gibi üniv. kriteri getirmiş. Tercihen arananlar ODTU, ITU, YTU univ. gibiler. Düşün yani üniv. bunlara girmezse kafadan elenmiş oluyorsun. Yani seni yazılım otomatik eliyor. Senin CV onlara ulaşıyor fakat okumuyorlar elendiği için. Sen istediğin kadar iyi eğitim aldığını belirt, farketmiyor. Adam kafadan üniv. seçimi yapmış.

Zaten Türkiye'de ne kadar adam akıllı büyük işletme var ki? Olanların zaten çoğunun üniv.si var. Bir Sabancı Üniv., Bilkent. Buradan çıkanların iş garantileri emin olun sizden çok çok daha fazla. Adam neden gidip devlet üniv. alsın ki? Kendi eğittiği insanlardan alması çok mantıklı. Nitekim öyle de yapıyor. Sabancı Center'da da bir tanıdığım var. O anlatmıştı bunları. Ama bazen çok tecrübeli, donanımlı kişileri de almıyor değiller. Yani üniv. farklı olsa bile. Ama sorun yine aynı. Önemli olan kariyerinin başlangıcıdır. İlk etapta buralara girmek bu sebepler yüzünden çok zordur.

Bütün bunları sizin 2. sınıf devlet üniv. okuduğunuzu farzederek yazıyorum. 1. sınıf ünivler( Boğaziçi, ODTU vs) zaten iş ilanlarında tercihen alınıyor. Kaç kişi 1. sınıf üniv. mezun ki zaten? Önemli olan diğer devlet üniv.den çıkanların da iş bulması.

Umarım herkes istediği branşta bir iş bulur. Bu kadar üniv. kalitesi tartışılırken yeni üniv.lerin açılması yeni jenerasyon öğrencilerin işlerini de inanın çok daha zorlayacaktır. Bu noktada devletin bu yanlış mantığını da kınıyorum. Eğitimi daha iyiye götürceklerine sanki daha da baltalamaya çalışıyorlar.

Herkese iyi çalışmalar...
    Edit: 7 senelik alıntı yapmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habaloooo -- 10 Nisan 2013; 17:22:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bilalso

Elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Gelecek sene inşallah okul bitiyor. Tecrübeli büyüklerimizden (elektrik-elektronik mühendisi olanlardan) tavsiyeler almak istiyorum. Ağ sistemleri, donanım, kısmi olarak yazılımda iyi derece bilgi ve pratik sahibiyim. Bunun faydası olur mu? Hangi alana yönelmeliyim? Para kazandıran alanlar nelerdir? Nerelerde çalışabilirim? Mesajlarınızı bekliyorum!

ben yıldız teknik elektrik mühendisliğinde 4. senemdeyim 2 senedir part time tesis alanında proje çiziyorum alçak gerilim orta gerilim yüksek gerilim
    elektronik alanını tavsiye etmem zira elektronikten mezun veya o alanlara yönelmiş insanlar sıkıntı çekiyor iş bulmada.türkiye geri kalmış bir ülke bunu göz önünde bulundur

• quote:

Orijinalden alıntı: yibrahim

Merhaba arkadaşlar;

Mezun boşta ve kafası karışık bir elektronik mühendisi olarak bir şeyler yazmak istedim.

Ülkemizde elektronik sektöründe pek bir üretim yok, ar-geler yetersiz dolayısıyla genelde piyasada tecrübeli yazılımcı, tecrübeli otomasyoncu, tecrübeli devre tasarım ve programlamacı arıyorlar. Geri kalan ilanların çoğu pazarlamacı...

Pazarlama yapmak ağırıma gidiyor, yapmak istemiyorum direniyorum resmen.

Aslında beni heycanlandıran, istediğim iş devreler üzerine tasarım ve yazılım. Fakat ben temel seviye bildiğim için pek potaya giremiyorum. Artık pes etmek üzereyim network ve sistem mühendisliği üzerine kurs var şuan onu bekliyorum. Bugunde bir araştırma yapayım dedim konuyu baştan sona okudum güzel yazılar yazanlar olmuş, tartışanlar olmuş.

Öğrenci arkadaşlara nacizane tavsiyem şu olur, yabacı dil bilgilerini ispatlasınlar; yds, ielts, tofel neyse... Uzmanlaşacakları bölümleri seçip hemen kendilerini geliştirmeye başlasınlar. Benim gibi herşeyden biraz bilirseniz pek olmuyor bilginize

Abi senden biraz büyük olduğumu varsayarak bir abin olarak sakın ümitsizliğe düşme diyorum.
    Ben bilerek ve isteyerek satış alanıyla başladım, çok güzel paralar aldım-alacaktım ama 1 ayda tamam benden bu kadar dedim.
    Benim de zoruma gitti, o kadar bilgi bilip ezile büzüle bir şey satmak koydu bana.
    elektrik mühendisiyim, şu an kojenerasyon sistemleri kuruyoruz, stres dışında inanılmaz mutluyum.
    Sabret, güzel yerlere geleceksin inşallah.

EM olup da kendimi nasıl geliştirebilirim diyenlere;

1-ingilizcenizi geliştirip yds toefl gibi sınavlarla ispatlayın

2-büyük yerlerde staj yapın, staj yaparken özellikle teknisyen gibi çalışmaktan gocunmayın. klemens, klips, tava, makaron, pabuç vs. nedir görerek öğrenin, kablo döşeyin kablo soyun, elinizde aldığınızda 3x1.5 luk diyebilin. Elektrik şeması okumayı öğrenin, pano başına geçip bağlantıları kontrol edin.
    Mezun olduktan sonra t.şak konusu olmamak için harbiden önemli. Sen her ne kadar akım hesabı, gerilim düşümü hesabı, buz yükü haritasına bakarak al/st olayını vs. biliyor olsan da kesiciyi açamıyorsan teknisyen sözünü dinlemez.

3-autocad kesin bilin, e-plan, elcad bonusu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natbolad -- 16 Nisan 2013; 21:26:48 >

• Ben bu sene sınava girdim.Elimde izmir katip çelebi ee mühendisliği(ing),eskişehir osmangazi inş müh,gazi inş mühendisliği var.Sizce bu bölümlerden hangisinin imkanı daha fazla ve kendimi geliştirme imkanım daha iyi olur.ACİLLLLLL YARDIM
  • EEM öğrencisiyim yazdıklarınız içimi kararttı resmen neyin ne olduğu belli değil kimi üniversiteye göre kimi uzmanlaştığın alan bilgine göre iş buluyosun diyor alanında uzman olan illaki bi iş bulup para kazanacaktır ama tek gerçek var ki çok mühendis ve teknolojisini geliştirmeyen sanayisi olmayan bi Türkiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LizOzOM -- 16 Temmuz 2013; 19:05:34 >
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    valla çok kararsız kaldım yarın vericem.Akdeniz ee ya da inş mı yazsam acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: yukcellknc

valla çok kararsız kaldım yarın vericem.Akdeniz ee ya da inş mı yazsam acaba

kaç k dasın?

50k
  • ilk sayfa içimi kararttı
  • 2005'te burada yazan abiler, ablalar, amcalar şimdi buradalar mı? ne iş yapıyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hermafrodit

2005'te burada yazan abiler, ablalar, amcalar şimdi buradalar mı? ne iş yapıyorlar?

Ben de merak ettim
  • Son durum nedir hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: hermafrodit

2005'te burada yazan abiler, ablalar, amcalar şimdi buradalar mı? ne iş yapıyorlar?

Ben de Anadolu Üniversitesi EEM kazandım bu yıl. Şimdi hazırlık okuyorum ve konuyu okuduktan sonra mesaj yazanların neler yaptığını merak ettim.
  • özellikle abd japonya gibi ülkelerde yıllık ortalama 70k - 80k gibi ücretlerden bahsediliyor yabancı sitelerde fakat önemli olan bir dalda profesyonelleşmek ve tabi bu ücreti kazanmak için genel bilişim kısmındaki firmalarda çalışmak lazım
    sonuç olarak lisans ı e.e. bitirip duruma göre yüksek lisansı çok farklı alanda yapabiliriz bölümün ucu açık her yere atlayabilriz ( ben de e.e.m. öğrencisiyim ve sanırım benimkisi biraz kendimi teselli etme oldu sanırım )
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.