Şimdi Ara

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ OKUYUN LÜTFEN! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
38
Favori
251.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

Bende hacettepe eem mezunuyum şuan tubitak uzaydayım.

Düşük puanlı üniversitelerde okuyup, kolay bi arduino projesi yapar geçerim zihniyetiyle adam akıllı bir proje yapmadan, programlama dillerine ve yabancı dile hakim olmadan mezun olup iyi iş bulamadım diye kimse yakınıp mühendisliği kötülemesin. Bizim yaptığımız projeyi şirketlerin arge departmanında kaç kişi birlikte yıllarca yapıyorlardı biz öğrenci halimizle tubitak bursu haricinde maddi kaynağımız olmadan bitirene kadar canımız çıktı. Bitirdiğimizde gazetlere filan çıktık. Sonuçta proje ekibimiz aselsan ve tubitaka yerleşti. Emeksiz yemek olmuyor arkadaşlar.

Hocam kaç ortalamayla mezun oldunuz acaba hacettepe'den? Onemli olan ilk oncelik ortalama midir? Yazilimda kendimizi gelistirmek bize iyi yarar saglar mi?

Duymuştum galiba sizi bolumun sitesinden falan, projeniz baya iyiydi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Laminon kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyeyim.

Şu anda Elektrik Mühendisimiz (2-3 yıl tecrübeli) 3000 TL, ondan biraz daha deneyimli makine mühendismiz 3250 TL maaş alıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tom Hagen

quote:

Bende hacettepe eem mezunuyum şuan tubitak uzaydayım.

Düşük puanlı üniversitelerde okuyup, kolay bi arduino projesi yapar geçerim zihniyetiyle adam akıllı bir proje yapmadan, programlama dillerine ve yabancı dile hakim olmadan mezun olup iyi iş bulamadım diye kimse yakınıp mühendisliği kötülemesin. Bizim yaptığımız projeyi şirketlerin arge departmanında kaç kişi birlikte yıllarca yapıyorlardı biz öğrenci halimizle tubitak bursu haricinde maddi kaynağımız olmadan bitirene kadar canımız çıktı. Bitirdiğimizde gazetlere filan çıktık. Sonuçta proje ekibimiz aselsan ve tubitaka yerleşti. Emeksiz yemek olmuyor arkadaşlar.

Hocam kaç ortalamayla mezun oldunuz acaba hacettepe'den? Onemli olan ilk oncelik ortalama midir? Yazilimda kendimizi gelistirmek bize iyi yarar saglar mi?

Duymuştum galiba sizi bolumun sitesinden falan, projeniz baya iyiydi..

Ortalama işe almada değil işe başvurmada etken. Hacettepe için 2,7 üzeri, odtü için 3 üzeri tuttursan başvuru şartlarını sağlıyor.

Yazılım dilini bizim bölümde A.Z.A ile biraz zor geliştirirsin Ek kursa gitmen veya kendin extra çalışman lazım. Bizim dönemdekilerden aselsan ve tubitaka telekom ve power derslerini alanlar yerleşti. Yazılım dersleri alıp yerleşenlerden (5 tane de ben dersini aldım) bildiğim 3 kişi var ama o 3 kişi de powercıydı
    Fbga ve embeded derslerini almanı tavsiye ederim. Ben powercıydım.

Yok hocam ben zaten aza'ya guvenmiyorum ama kendim calisiyorum zaten

Yazilim dersleri var mi ki bizim programin 4sinifinda yoksa bolum dışından mi aldiniz

Tesekkur ederim bu arada

• quote:

Son sınıfta 2 tane var ama fazla faydalı olmaz.

Son sene dilekçeyle derslerini Odtü'den alabilirsin. (Proje hariç)

bunu bilmiyordum hocam, yapabilirim bunu iyi oldu bunu öğrendiğim teşekkür ederim.
  • VeRMİNaaRD kullanıcısına yanıt
    danışmanım yakup hoca. daha yanına 1 kere gittim o da ogr şifresi içindi..
    dikkat ederim onlara hocam sağolun
  • Kemal kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba bende endustri muhendisligine basliyorum be sene uretim planlama sanirsam endustri muhendisliginin is alanlarindan

Benim tercih biraz aceleye geldi emin olmadan sectim hazirliktan sonra tekrar sinava girip elektronigemi gecsem diye dusunuyorum.

Sizce suan endustri muhendisligimi yoksa elektronik den mi devam etmeliyim hangisinde kolay is bulabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: volnes

Hocam merhaba bende endustri muhendisligine basliyorum be sene uretim planlama sanirsam endustri muhendisliginin is alanlarindan

Benim tercih biraz aceleye geldi emin olmadan sectim hazirliktan sonra tekrar sinava girip elektronigemi gecsem diye dusunuyorum.

Sizce suan endustri muhendisligimi yoksa elektronik den mi devam etmeliyim hangisinde kolay is bulabilirim

PM attım ama burada bir konuda da eleştiri yapmak istiyorum.

"Benim tercih biraz aceleye geldi emin olmadan sectim " demek ne demek?

Yıllarca bir hedefe odaklanıyorsunuz, yıllarınızı gündüzlerinizi gecelerinizi veriyorsunuz ama son ana kadar bir belirsizlik olmamalı.

Bu işler aceleye gelecek şeyler değil. Bir bölüm seçmiyorsunuz. Hayat tarzınızı, yaşam şeklinizi, ekonomik seviyenizi belki hayat arkadaşınızı, eşinizi seçiyorsunuz.

Aceleye getirmeyin lütfen...

• geleceğin teslası bugünün ee öğrencisi herkes rütbesinin Bİ-LE-CEK
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

geleceğin teslası bugünün ee öğrencisi herkes rütbesinin Bİ-LE-CEK

Hocam hangi birimdesiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: 2-RUN9

Hocam hangi birimdesiniz

Güç sistemleri

• O değilde 10 senedir mühendislik bitiyor.Nasıl bir şeyse hala bitmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

O değilde 10 senedir mühendislik bitiyor.Nasıl bir şeyse hala bitmedi.

kpss'ye giren mühendis sayısına bir bak bakalım bitti mi bitmedi mi anlarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Bunun en büyük sebebi devletin imkanları kpss ye girmek için işsiz olmak gerekmiyor bildiğim kadarıyla.Adam 1k az maaş alırım ama kafam rahat olur diye girebiliyor ayrıca cv ye yazmak için ya da bir kurumu başvurmak için giren çok kişi var.Ayrıca ülkede hangi mesleğin durumu iyide mühendislerin iyi olsun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Bunun en büyük sebebi devletin imkanları kpss ye girmek için işsiz olmak gerekmiyor bildiğim kadarıyla.Adam 1k az maaş alırım ama kafam rahat olur diye girebiliyor ayrıca cv ye yazmak için ya da bir kurumu başvurmak için giren çok kişi var.Ayrıca ülkede hangi mesleğin durumu iyide mühendislerin iyi olsun.

Türkiye'de şu anda sağlık alanında bir şey okuyacaksın. Ya da özel sektör hedefliyorsan odtü boğaziçi gibi üniversitelerde işe yarar bir şey okuyacaksın. Öteki türlü iş bulmak neredeyse imkansız. Gençlere çok üzülüyorum gidip aksaray kastamonu gibi yerlerde mühendislik veya iibf okuyorlar sonra 1000 liraya it gibi çalışıyorlar. Devlet de umursamıyor. İstersen çöpten ekmek topla devletin umrunda değil. Özel sektör ise çok acımasız. Genç yaşta iyi bir şirkete girip yeterli tecrübeye ulaşanaları saymazsak özel sektör işkence. Üstelik yaş ilerleyince verim düştüğü için emeklilik tehlikede.

Mgeo da mi

• tarih kokuyor konu
  • byns kullanıcısına yanıt
    quote:

Elektrik elektronik okuyorum-daha yeniyim-.Merak ettiğim soru şu sağlam bir çip kodlamak için hangi kodlar kullanılıyor yada şöyle genelleyelim boş zamanlarımda bir yazılım diline yönelmek istiyorum:"Hangi dile yöneleyim ki bu hem yazılımcı olabilmeyi hemde elektronik te kullanılabilir olmayı sağlasın.Şimdiden teşekkürler...

la kimse sorumu takmamis,halbuki bence yönelim konusunda ufuk açacak bir soru benimkisi.

edit:kendine cevap verdigim ilk entrim.
    edit:byns sizi bir konudan haberdar etti.Teşekkürler ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 23 Nisan 2016; 15:06:15 >

• C ile başla, devamını sen getirirsin içine girdikçe olayın
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.