bulaşık makinesi Eco 50C programda saatte 1 kWs yakıyor 140dakika calisiyor, her gün çalışma adına ultra fahiş bi relektrik tüketimi 2005 ten kalma eski Siemens SE25E253EU model bulaşık makinesi su girişi musluk sıcak su hattına bağlanabilir mi? sorun çıkar mı? :ıkmazsa bu ayda 190 tl demek. www.siemens-home.bsh-group.com SIEMENS - SE25E253EU - Solo Bulaşık Makinesi https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/arsiv/SE25E253EU#/Togglebox=manuals/Togglebox=accessoriesTesekkurler. EDIT : Su anda kendim bağladım musluklari degistirip. kombi en dusukte 45te iken, su almaya basladiginda kombi bir sure icinde 68e cıkıyor. bosch 60a bağlayın yazmış https://www.bosch-home.com.tr/musteri-hizmetleri/yardim-destek/sicak-su-baglantisi Ama makne cok az su cektgi icin kombinin ısı ayarini bu kadar az su cekisinde regule edemeyecek durumda olmasindan kısa sureli 60larin ustune cıkmasindan bahsetmemiş Ancak cozumu mevcut, kombilerde deposunda onceden sıcak su tutma ozelligi var, depoyu hazır edip o suyu cekmesi saglanabilir ama ısı ayariyle surekli oynamak gerekebilir yıkama kulanma senaslarında, optimum noktada bırakılabilir de. hazır su deposu bulaşık bittiginde kapatilabilir surekli yakmasın diye. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ideainnova -- 3 Ocak 2022; 20:25:19 > |
Elektrik fiyatları arttı acil çözüm1 talebi
-
-
Burada en önemli husus şu; kombiden çıkıp bulaşık makinesine gelen hat ne uzunlukta?
Bulaşık makineleri bir dolum için 3-6 litre arasında şu çeker. Bu epey düşük bir miktar. Yani bulaşık makineniz su alana kadar makineye sıcak su muhtemelen ulaşmayacak. Ulaşsa bile makineye farz edelim ki 60 derece su ulaştı, makinenin parçalarının içindeki bulaşıkların da ısı emeceğini düşünmek lazım. Yani makineye giren 60 derece su bir süre sonra 30 derece civarlarına düşecektir.
Ayrıca makine sıcak suya program boyunca sadece iki defa ihtiyaç duyar(ana yıkama ve son durulama) makineyi sıcak suya bağladığınızda ön yıkama ve ara durulamalarda, sıcak su ihtiyacı olmadığında da kombiyi devreye sokacak ve bu sefer de boşuna gaz tüketimi oluşacak. Yani bu planda tasarrufu bir kanara bırakalın belki zarar bile edersiniz. Hele hele 190₺ gibi bir tasarruf etmek imkansız.
Teorideki düz hesaplar maalesef pratikte hiç bir zaman tutmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kombi çıkıştan duvar içlerinden vanalardan makine govdesine 310cm.
Boru iç kalınlık 1,8cm aldım, 788cm3le tüm boşluklar dahil 800cm3= 0,8 litre diyelim yani eksiksiz 1L sadece. Yanlış mı yaptım??
Eco50de 14 L su kullanıyormuş toplam, ön yıkama ilave ediyor eşim +4L =18L.
1) ön yıkama : ilk çekilen borudaki su buraya geliyor, zaten soguk su. Oncelikle sıcak su muslugunu acip caydanlıga bi kenara 1L soguk su konmali ki boşa gitmemiş oluyor, bu sayede borudan makineye kalan uzaklık 30cm yani 76cm3 ile 1 çay bardagi. Bunun hemen arkasindan gelen su 45C, yani soğuk bulaşıkları bi 30C ye getirir. Fakat makine çok az su cektiginden kombi ta 68C ye cıkıyor su alirken, yani icinde şimdi bu sıcaklıkta su bekliyor.
2) temizleme 50C : Kombi icindeki epey sıcak su borularin sogumasi sonrasi makineye 60C den girip hızla 65C den giriş yapacak diye dusunuyorum, 30C civari sogutucu bulaşık ve iç yuzey ile 65C su umuyorum ki 40C lere düşüp kalacak, belki makine biraz ısıtabilir. [20den 50ye cıkarmak yerine 40tan 50ye cıkaracak, 30 yerine 10, 2/3 tasarruf]
3) ara yıkama : iç ısı 40C iken, yeni gelen 65C su iç ısıyı tahminimce 55lere ıkaracak, normalde bu soguk suyla yapiliyor, yani makine resmen sacmaliyor fazlaenerji harcasn diye calisan bi algoritma.
4) durulama 65C : 55C iç ısıya 65C su girişi ile makineyi yine bir miktar calistiracaktır, ancak bence ısıtma icin harcanan enerji ara soguk su durulamalarinin iptali ile zaten azalacak, [bu sefer tahmini 25ten 65e 40C çıkarmak yerine, nedir bu yahu bardaklar plastikler kırılsın catlasin diye mi?, 55den 65e 10C ile 3/4 tasarruf
Zaten bu sıcak 14L su kombi icin bir duş almanın 4te biri bile degildir ve kombi faturasını sadece 10 tl arttıracaktır diye dusnuyorum kullanımımıza bakarak. Bu durumda bulaşık makinesinin su alma ve boşaltma motorları ve eger varsa su pervanesi(gerek de yok buna pancar sulama motorsuzdur) ve aslolan su ve bariz gozuken sey ısıtma icindir. ( 2/3 + 3/4 ) / 2 = %70 e varan tasarruf sağlayacaktır.
kurutma (bunu kapatiyoruz gecmeden, su kendi kendine kurur) Yani cok ciddi tuketimin biri zaten tek başna belki de yarısı bu ve zaten kapatıyorduk. Belkide bu işlem faturaya kurutma zaten iptalken hesaplananin yarisinin %70i olarak yansıyacak sadece.
Peki makine aşağıdaki tablosuna gore 1 Eco50 yıkamada mı 1,05kWH harcıyor, yoksa 140dakika x 1,05kWh = 2,33h x 1,05kWh = 2,4 mü harcıyor? ilaveten de on yııkamanın 0,1i
(not: ilave on yıkama 20dkda 0,1 yakıyor demek mi? yoksa 20dkda 0.1kwh ın 3te birini yakar demek mi?
(20 dkda 0,033 yakarsa Eco50nin ısıtma harici fonksiyonları 140dkda 0,2 yakar demektir, dk hesabindan 2,4 yakıyorsa tum sarfiyat ısıtma yuzundendir.)
(20dkda 0,1 ise Eco50de de 140dkda 0,7 yapar ki bu cok sacma sekilde fazladır eger total 1,05 ise su puskurtmek su boşaltma doldurma adına bu olamaz bence, 7 tl lik oyuncak pilli su pompası bile 3-4 litreyi çok kısa surede boşaltabiliyor)
mevcut zamsız tek kademede hersey dahil kWs fiyatı : 1,0857
2ncisi ise zamlı yuksek kademe birim x 2,5(ön yıkama dahil) x 30 gün /100*230=~188 TL
birincsi ise 94TL,
bunlar sacmasapan bicimde cok yuksek yeni gelecek faturada.
sıcak suya baglama olayı (kurutma bizde zaten kapalı haldeyken bile) ya 33 ya 66 tl olarak yansır.
!! once şu kurutma denen illet durdurulmalı sonra da bu işlem. Bakalılm sonuc ne olacak.
Peki olası hata arıza cıkartma olasılıkları nelerdir gözüken duruma göre? Yani ben sıcak suyu boyle verdkten sonra o makinenin resstans baglantisini ayiririm, ama olcum sistemi error verr mi firmware nedir bilmiyorum, ki service manual bulsak bile her makine farklı
Duruma gore kalan suclu buzdolabı bir başka thread te gelecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ideainnova -- 4 Ocak 2022; 17:36:35 >
-
Sıcak su girişinin makinede zarar verebileceği tek komponent reçinedir. Reçine zarar görürse makine ideal su kalitesini elde edemez. Kurutma bulaşık yıkama prosesi için gerekli bir ihtiyaçtır, aslına amaç kurutmak değildir. Son durulama da parlatıcı eklenmesi ile beraber deterjan nötralize olur ve etkisini kaybeder, geriye kalan nötralize olmuş maddeleri de etkisiz hale getirmek için su yükse sıcaklıklara çıkarılmalıdır. 35 40 derecelik kısa programlarda bile son durulamanın 65 derecede yapılmasının sebebi budur.
Kısacası makinenize herhangi bir teknik modifiye yapmanızı ve makinenizi 60 dereceden daha yüksek sıcaklıkta su ile beslemenizi önermem. Tasarruf denilen şey, alınan sonuç değişmeden yapılan masrafı düşürmektir. Aldığınız sonucu daha kötü hale getirerek masraf düşürmek tasarruf değil cimriliktir.
Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bulaşık makinesine direkt sıcak su vermek tuz ve reçine için bence mantıklı değil. Tuz tüketiminin artacağını da düşünüyorum ve bulaşıklarda da sorunlar olabilir. Suyun geçtiği plastik borular ve su cebi var. Bu kısımlar ısıya ne kadar dayanıklı?
Dedex55 Easy Tabii Ki DeyoutubeBulaşık makinesi reçinesini masaya yatırdım ve hakkında sizlere çok güzel bilgiler vererek paylaştım. Bulaşık makinesi tuz haznesi içerisinde bulunan reçine ne işe yarıyor? yapısı nasıldır? yenilemek yani reçineyi değiştirmek mümkün mü? ve daha bir çok sorunun cevabı videomda. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. Bulaşık Makinesi Tuz Ayarı İç Ve Dış Kısımdan Nasıl Yapılır? https://youtu.be/n7U7KILih7M Reçine Rejenerasyonu Nasıl Olur? Bulaşık Makinesi Tuz Haznesi Arızası https://youtu.be/swJkQAaqkgw Bulaşık Makinesi Tuz Haznesi Nasıl Sökülür https://youtu.be/4MdQBeE0-mg Tuz Haznesi Şamandırası Nedir Ve Nasıl Sökülür? https://youtu.be/hS1hxLqD7QE Bulaşık Makinesinde Tuz Neden Kullanılır? https://youtu.be/VKEnW7cNPsc #reçine #bulaşıkmakinesi #parça #bilgihttps://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dsam8g8MlcuU%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGJrO0o4GIhD_5ag8orW44_TTtGkHPadJMgFyDedex55 Easy Tabii Ki DeyoutubeBu videomda bulaşık makinelerinin su almamasına, az su almasına, musluk işaretinin yanmasına, su sızıntısına ve yıkamama sorunlarına yol açan su seviye cebi hakkında bilgiler verdim. Su cebi nasıl sökülür ve bulaşık makinemizde su haznesi nerededir diye merak ediyorsanız videom tam sizlere göre. #bulaşıkmakinesi #beyazeşya #tamirat #öğretici Bulaşık makinesinin üst ve yan kapak nasıl sökülür videosu (bu videomun başında izleyebilirsiniz) https://youtu.be/6u8CwaC3pJIhttps://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dup5ZjHMSp0c%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGJvO0o4GIhDkVsS4Bw7wGpoMZg-tcTOpMgFy
-
Makine zaten standart 65C de ve Normal65 ile yogun70 programlarında 70C ile yıkama yaparken dışardan teorik 68max pratik olası 65max olan su girişinin neden tehlikesi oluyor? İçerde ısınan su recineye ulaşmıyor mu desem tuz ile yıkarken refresh oluyosa 70C yıkama su da ulaşıyordur, ama burada 70 gercekten max sınır gozukuyor , yazın problem olabilir!!
A [sıcak su baglantısında yazın 70i gecmemesine dikkat edilmeli]
**!! Eşim zaten parlatıcı anlamsız riskli bir tabaka bırakıyor kapkacakta diye kullanmıyormuş. Zaten damla tutmasın kaysın az su kalıp kolay iyi kurusun parlak olsun amaçlı bu maddeyi ayakkabı ve otomobil camlarında kullanmak daha dogru olur. Nötralizasyona katkısı konusunda dokuman linkiniz mevcut mu, bu onemli saglık icin. Makine klavuzlarında ve nette simdilik bulamadım. Ki burad deterjabı zaten notral olan birseyle degistirmek daha akılcı, belki sıvı bulaşık deterjanı veya başka birşey, anneanneme sormam lazım neyle yıkamışlar köyde derde 12000 sene:) Acaba ne?
B [ok - makine icindeki ısıtıcıyı devreden cıkartmıyorum 65e gerektiginde cıksın.]
** Eşime sordum, siemens servis istanbulda zaten su yumuşak diye yumuşatma tuzu fonksiyonunu kapatmış(aslen tuz değil recine yapiyo tuz recineyi refreshliyomuş yeni ogrendim). Evet dogru, sayfiye yerlerinde sabun kopurmuyor bile, istanbulda dogru sayılabilecek bir işlem mi ve ek tasarruf. miele klavuzuna göre 5dH ve altı ise gerek yok.
https://forum.donanimhaber.com/bazi-illerin-su-sertlik-degerleri--58596398
istanbulda 13,6fransız sertligi /1,78= 7,6 alman sertliği. eh idare eder, zaten eşim onceden kullandiginda matlaşma cizilme oluyo aksi durumda dezavantajı yok deyip bırakmış, ne tablet, ne toz ne de recine aktif Ama anlamadigim caydanlıkta ciddi kireç oluyor ve temizliyorum, su sertliği magnesium şu bu ise bilemem ama kireç denilen calcium karbonat ise ki maksat ve sorun zaten bu, bence buna kesin cozumolmalı, caydanlığın kaynatma sesi ve su ısıtma suresi degismekte iken uzeri kaplanmış resistans daha uzun calisacaktır. Eşim sirke karbonat kullanıyorum ona da dedi, endustri muh, ha ha ok dedim, anlamam, ben elektronikçiyim.
C [!! Deterjanın notralize olması bu durumda kalan tek konu]
burada notralizasyon toz deterjanın uretimi esnasında olan ve alkali kaynakların notrallesmesinden ibaret gibi. Ama degil dokumana gore.
https://www.bibliomed.org/mnsfulltext/1/khb_007_06-535.pdf?1641331065
deterjan ph 10.5 13 gozukuyor. Evet deterjan kalıntısı olmamalı.
1-Abuk sabuk bu deterjan denen para tuzakları yerine notral duzgun toz sabun kullanılabilir, sıvı bulaşık deterjanı olabilir. peki hangi pH?
bi forumdan altıntı:
Stac Italy 7.5 gibi (1/20)
emax standart olani 7 (1/10)
cbs fircasiz 13 (1/20)
atas DL 125 12 (saf yanlis hatirlamiyorsam)
Bir de supriz, fairy 1/20 da 9 pH...
saf Meg APC 13
saf Atas vinet 13
pril 7
hydrorep 7
fax sivi sabun 7
son3u denemek lazım. Bu konuda anneannem yaşamadığı için kimyacı katkısı gerekli..
-
Bu kadar detaya boğulmak hiç bir zaman sizi sonuca ulaştırmaz. Söylediğim şeyi açıklamak için herhangi bir doküman gerekmiyor. Deterjan baz, parlatıcı ise asit temellidir. İkisi bir araya gelince birbirlerinin etkilerini sönümlerler. Aynı mantık çamaşırda deterjan ve yumuşatıcı arasında da vardır. Temel kimya bilgisidir bu.
Konuyu dallandırmak istemiyorum, özet olarak tasarruf yapmanın en işe yarar yolu makineyi tam dolu çalıştırmak ve eko50 programı kullanmaktır. Bunun bir ilerisi olarak yapacak pek bir şey yok maalesef.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kenan tesekkur ederim. Elektronik ürünlerde oldugu gibi basit bulaşık makinesi de 60 yıl önceki leğen durumunda degil ve bir kaç kritik konuda hiç bir user manualin bilgi içermemesi şaşırtıcı iken öenmli bilgiler verdin. Cocuğa anlattım hemen, ph ölçümlerini de yapıyor(en düzgünü merck in kağıt olanları, elektronikler palavra). Epey elektronik ürünü çekiçle parçalayıp speclerini yırtıp attığım çok ürün mevcut.
!! istanbul için özel bir deneme olmak üzere;
-Kombi ısısı OK, yazın dikkat!
-Ist için recine ve tuz pek dert değil, diğer illerde soda ve bnzlerii yeniden hatırlamak lazım, yani geçmişini.
-Notralizasyon için beyaz sirke(asit) ok ama oranı sıkıntılı, belirli kapkacaklara aşındırma adına. Ancak zaman zaman sirke ile temizlik ve sonrasında karbonat(baz) ekleyerek durulama resistans temizliği için gerekli, asıl gözden kaçan tasarruf konusu, recine tuz ikilsinin ikincil işi bu.
-Notral deterjan ve yıkama başarısı kabulu en kolayı. Tabi pamukkale kadar parlak, beyaz ve temiz yapan bir şey zaten mevcut. Ph7 uygun bir deterjana da geçince, sonuçlarını yazacağım faturada ama hiç bir fiyat yerinde durmadığından net saptamak da zor olacak, baştan 2,5 saat herşeyi kapatıp çalıştırarak öçlüm referansı olusturmayıp balıklama daldım, gerekirse kombiyi kapatıp referans elde ederim sayaçtan ki o da pek hassas değil aslen.
Dallara tomurcuklar ekleyelim : Karbonatla yutmadan ağzı çalkalama, çocuklarda istifra vs sonrası bize 50 yıldır cektirilen tadı gidermek için tavsiye ederim, çocuk hokus pokus sanmıştı. Diş minesi için tehlike asit iken (ve beyazlatıcı diş macunları resmen asittir 6nın altında, global incelemeler mevcut), karbonat ise oldschool data. Özellikle stress, tükrük ph dengesini alt üst ettiğinden çürümekte dişler kaç defa fırçalarsan fırçala. Besinlerden (hap vitamin şu bu olarak sentetik değil) çinko formunun hemen hepsi de zaten tükrük ve gözyaşında. Diş fırçalarını da sıkça sabunlu su ile yıkayıp durulamalı. Yani yaşam son 40 yıl icad edilmedi, o icad edilenin adı başka. Hele yağmurun kinetik elektriğine %130 palavrasını yaşarken. Hele dedelerin bedava içirdiği suyu çocuklarına parayla satan bir nesil varken.
-
Hiçbir şey anlamadım. Ne kadar karışık anlatmışsınız...
-
Bulaşık makinesini sıcak su girişine bağlayabilirsiniz. Hemen hemen tüm üreticiler 60 dereceye kadar sıcak su hattına bağlayabileceğinizi belirtmiş. Kullanım suyunun sıcaklığı zaten 40-50 derece civarında oluyor. Fakat makina her çevrimde seçilen programa göre 3-4 lt gibi düşük miktarda su aldığı için borudaki soğuk suyu alacaktır. Dolayısıyla her bulaşık yıkamadan önce mutfaktan biraz su akıtmanız gerekecek (sıcak su gelinceye kadar). Ben de boilerli kombi kullanıyorum fakat yine de musluğu açtığınızda anında sıcak su gelmiyor. Mutlaka boruda soğuk su kalacaktır. Belirttiğiniz anlık yüksek sıcaklıktaki suyun problem olacağınız sanmıyorum. O ilk ısınan su zaten borudaki soğuk su ile karışarak makinaya gelecektir. Eğer makinaya sıcak suyu ulaştırabilirseniz ciddi bir tasarruf yapacağınızı düşünüyorum.
2022 fiyatlarına göre elektrik faturası hesaplamayı ve hangi cihazın nekadar elektrik tükettiğini aşağıdaki linkten hesaplayabilirsiniz.
Elektrikli Ev Aletleri Ne kadar Elektrik Tüketir - Pilli Adam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efiksis -- 5 Ocak 2022; 23:16:19 >
-
Siteye baktım, bendeki cihazların etiket manual degerleri ile sitedekiler de oldukça ortusuyor, desktop pc gülümsetti tecrübeli bir bilen yazmış 200 power supply anca yeter dememiş. Ancak speclerle yapılan toplam, gelen tam 30 gunluk faturadan(228kWh), cok belirgin şekilde ~90kWs eksik cıkıyor. Eksik çıkma kaynağında evde 2 cihaz şüphe sahibi, bulaşık makinesi ve özellikle buzdolabı. Sitede tahmini eco50 bendeki manual ile tahminen ozdes ve kullanım başına ~1.1kWs alınmış, sureyle carpılarak 2.4 mü sorumun cevabı ki aslen anlaşılacak ay sonunda ki, tabi resistans kireç vs problemi de olabilir, ancak asıl beklenen sömürgen; zaten en şüpheli olan buzdolabı. Yani B sınıfı 51 degil anormal bir sınıf 51+missing90=141kWs
-
Merhabalar.
Cidden her gün çalıştırıyormusunuz makineyi yoksa bu sadece hesaplama yapmak adına yazdığınız bir şey mi?
Ben 11 yıllık evliyim, evimde şu cihazlar var
Bulaşık A+
Buzdolabı A++
Ankastre fırın A
Çamaşır A++
Kurutma A++
Tv enerji sınıfını bilmiyorum, evlenirken almıştık samsung led her akşam uyuyana kadar açık ufaklık sağolsun izlemesede açık.
Buhar makinesi, kış aylarında fix her gece 2-3 saat çalışır
Hafta 2 sefer bulaşık bazen 3
4-5 civarı da çamaşır yıkanır.
Fırın daha nadir kullanılıyor.
Bu tüketimde ortalama 150 Tl fatura geliyor bize.
Demek istediğim sadece bulaşığın 190 Tl faturaya yol açabilmesi için sanırım hiç kapanmaması falan gerek. Tam anlayamadım cidden.
Saygılar.
Serdar Çetin
05533976676
-
Aynı şekilde bize de evin genel elektrik faturası dediğiniz gibi geliyor. Yalnız artık günlük 5 kW sınırını geçerseniz ya aylık (150 kW) %127 zamlı tarife olarak değerlendirilecek ne yazık ki. Elektrik ile ısınıyoruz bize de bu ay 744 geldi. Sadece 2 günü zamlı okumuşlar. Günlük evin elektrik tüketimi mevsim geçişlerinde 5 kW civarında oluyordu fakat artık kurutma makinesi vb gibi cihazlarda 6 7 civarı olur.
Bu da günümüz şartlarında yeni zamlar ile beraber artık bir çok evin ana elektrik faturası 500 bandından aşağı olmayacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar, gerçekten öyle olacak ise vay halimize.
Aidat elektrik su derken rutin ay başı ödemeleri bir maaş edecek neredeyse. -
merhaba.
Kalp krizi anjiyo stent şu bu nedeniyle bakamadım. Aslen artık tınımda değil bu pislik rezil yaşam 49unda bu saatten sonra çünkü ne damar var geride ne kalp. Ayni rezil dünyadayım işte degişen bisey yok, çocuk küçük olmasa it domuz sürüsü dolu yaşamda tek saniye bile umrumda da değil artık. Elde ne kazanılmış yaşanmış ki 50 sene, koskoca bir soytarı PALAVRASI.
Yarım kalmasın bari, sıcak suya bağlantı sonrasi 10 gün farkın 30 güne uyarlanması ile aylık değişim bu oluyor:
-doğal gaz net 7,65m3 fazla gelecek aylık ve yeni zamlı 0,213 tl den 21 tl fazla gaz ödemesi olacak.
-elektrik ~26kWh az gelecek, ederi yüksekten 35,5 tl, düşükten 28 tl.
a) eco50, kullanım başına 1.1kwh öngörüsüyle 30kwh yerine 4kwh tüketmiş oluyor. içinde kabaca 100wh lık bir motor continuous çalışıyor varsayıyorum 5w ta devre olsun vs.
b) eco50, çalışma süresiyle çarpılarak 2.4 ttalden 30 gün 72kWh tüketir bu durumda 72-26=46kw lık yani kullanım başına 1500w harcayacak bi motor vs olamaz icinde ki ya hala elektrik yakıyordur yeterli olmuyordur sıcak su ya da yetiyordur iste ve kullanım başına 1.1kwh sepc degeridogru olandır(spec dedigin çözülmeye calisilmaz net açıkca yazar)
-fark fahisten 14,5 tl normalden 7 tl, yani resistansı tam kapatmadan ki kapatmak anlamsızdır, uğraşılacak detay degil, ugrasmak sacmalık, ve de 228kw ta spec karsılastrmasıyla 90kwh kaybın sorumlusu bu degil.
Tek şüpheli buzdolabı kalıyor. Buzdolabına ilişkin bir thread de yazmıştım ama feedback olmamış hiç, çünkü öyle bi dolap yok ve olmayacak bu imanı çıkar olan 50 yıllık paçavra dünyada. Su an süper buzlanma yapiyor ki yazın zaten hemen hepsi aynı konuştuğum servislere göre(sizce nasıllar?).
Evde baca yok davlumbaz var birilernin çıkarı için. O kadar nemde zaten süt kaynarken nefes alınmıyorken dolap da çalışmaz. kanal tipi klima thread imdeki otomatik %10 havalandirma ve mutfak aspirasyonu artik benim uğraşacagim iş de degil bu saatten sonra, hatta bi zırva ev tiplerinde de bu pislik şehirlerde de 1 yıl durmam. Ömrüm varsa çocugu ilkel ve huzurlu bir bölgeye tasırım. Eğitim yapacak bitarafi yiyen bir devlet varsa online egitim orada duruyor 40 mnilyar4 turkic hinterlanda ihracı il ebirlikte. Heryere bedava fen lisesi üniversite sınavsız olarak mümkün. Tam 7 yıldır küçük bir sahil köyünr gitmek için ugrasiyordum, ne zormuş ansindan tugla ve otomobil olarak doganlari 13950 sene huzurla yaşadigi doğal ortamına götürmek...Ne zormuş dedesinin bedava içrdiği suyu çocuklarina parayla satan şerefsiz sürüsü ile uğraşmak. Ömrümü yedi bu çıkar çarkı dert degil ama çocugun ömrünü de düzeltemeden yiyecek üzüntüm bu.
Nemli sıcak ortamlar için üretilmiş buzdolabı modelleri varsa en küçük ev dikey modelkinden alacagim taşınması da kolay olur model sunabilirseniz eger.
Yaşamda hic bir mevki veya sacmalık huzurla omlet yemekten ve yiyebilecek olmaktan iyi degil. 1960larin köylerinin uzerine, zaten 70te varolanin uzerine, hic bir alanda, elo IT SW medicalci olarak, sonuç buysa zaten, hic bi ise yaramaz 5 para etmez sorundan baska bisey getirmeyen elektriğin de medeniyetin de soyunun sopunun carkina .icayim. 1850de gaz lambasinda yapilan oftalmologi bugun cocuklar adina 18 hele 9 yasin altinda son 10 yıldır mümkün degil. Dün köylerdeki eğitim bugun ünilerde biel mümkün degil, dün köyde olan yaşam bugün teoride bile mümkün değil, dün okuma yazma bilmeden 95ini gören ninelerin hakkı bugünkü çocuga bu lanetlenmiş pilsik yaşam biçimi sayesinde artik mümkün değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ideainnova -- 1 Şubat 2022; 23:17:39 >
Benzer içerikler
- bulaşık makinesi su alıyor ama yıkamıyor neden
- en az şikayet alan buzdolabı markası
- bulaşık makinesi yarım yük nedir
- bosch mu samsung mu
- bulaşık makinesi lastiği nasıl takılır
- en iyi bulaşık makinesi
- roborock h5
- en iyi beyaz eşya markası
- en iyi kurutma makinesi
- en iyi çamaşır makinesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X