Arkadaşlar basit bir proje için bir uzaktan kulandalı arabayı parçaladım. Bunun motorunu kullanacağım ama motoru pile bağladığımda çok hızlı dönüyor. Araba içerisinde dişliler ile yavaşlatmışlar ama benim o parçaları imal edemem. Elektriksel olarak bu motorun dönüş hızını yavaşlatabilir miyim? Yavaş ve güçlü dönmesini istiyorum motorumun. Bir de bu motora pil yerine nokia telefon şarjı alıp, ucunu kesip bağlasam çalışır mı? Arkadaşlar elektroniğe çok uzak olduğumdan belki de çok saçma olabilir sorularım. Yanıtlarsanız sevinirim.
Herkese iyi çalışmalar,
Motora yük bağlamazsan çok hızlı döner. Hatta bazı doğru akım motorları eğer yük bağlamazsan teorik olarak sonsuz hıza çıkar. Motorun hızını uyguladığın voltajı arttırıp azaltarak ayarlayabilirsin. Bunun için motorla kaynak arasına direnç bağlaman lazım. Değişken direnç(potansiyometre) bağlarsan motor çalışırken hızını arttırıp azaltabilirsin. Herhangi bir telefon şarj cihazı ile elindeki motoru çalıştırabilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme