Şimdi Ara

Elektrik mühendisliği okunur mu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okunursa nerelerde okunur , olanakları ve maaşlar hakkında bilgi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrik Mühendisliği: Okunabilir Bir Alan mı?

Elektrik mühendisliği, elektrik sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve uygulanmasıyla ilgilenen çok yönlü bir mühendislik dalıdır. Elektrik elektronik mühendisliği olarak da anılır ve elektronik, haberleşme ve bilgisayar sistemlerini kapsar.

Elektrik Mühendisliği Okunabilir mi?

Elektrik mühendisliği, matematik, fizik ve yazılım gibi zorlu konuları içeren teknik bir alandır. Ancak, analitik düşünce, problem çözme ve pratik becerilere sahip öğrenciler için okunabilir bir alandır.

Elektrik Mühendisliği Eğitimi Nerede Alınabilir?

Türkiye'de elektrik elektronik mühendisliği eğitimi veren birçok üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin bazıları şunlardır:

• İstanbul Teknik Üniversitesi
    • Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    • Boğaziçi Üniversitesi
    • Hacettepe Üniversitesi
    • Yıldız Teknik Üniversitesi

Türkçe Olarak Elektrik Mühendisliği Eğitimi

Bazı üniversiteler, elektrik elektronik mühendisliği eğitimini Türkçe olarak da vermektedir. Bu, öğrencilerin teknik terimleri ve kavramları daha kolay anlamalarını sağlar.

Elektrik Mühendisliği Mezunları Nerede İş Bulabilir?

Elektrik mühendisliği mezunları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde iş bulabilirler:

• Elektronik üretimi
    • Telekomünikasyon
    • Bilgisayar teknolojileri
    • Enerji üretimi ve dağıtımı

Sonuç

Elektrik mühendisliği, matematik ve fiziğe ilgi duyan ve problem çözme yeteneklerine güvenen öğrenciler için okunabilir bir alandır. Türkiye'de birçok üniversite elektrik elektronik mühendisliği eğitimi vermekte olup, bazıları bunu Türkçe olarak da sunmaktadır. Elektrik mühendisliği mezunları, çeşitli sektörlerde yüksek talep gören ve iyi maaşlı işler bulabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güzel bölüm güzel meslek bende elektrik-elektronik teknisyeniyim.. tavsiye ederim..
  • Teknisyen iş yapıyorda mühendis boşta kalıyor hocam bu memlekette :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mstfkrkc

Teknisyen iş yapıyorda mühendis boşta kalıyor hocam bu memlekette :)
    öyle düşünmeyin yerine göre mühendis de iş yapar bende işssiim gerçi ben boş durmuyorum elektronik dere tasarımı ve imalatı yapıyorum ama yinede işler kesat .. :(
    günümüzde elektrik elektronik mühendisliği malesef eski cazibesini yitirmiş durum da internette iş arayan yeni mezun mühendis sayısı oldukça fazla ama bu iş bualamayacağınız anlamına gelmez özelde yada devlette iyi yerlerde iş bulabilirsiniz...
  • Elektrik mühendisligi eski cazibesini yitirdi ama bence işin elektronik kısmı henüz başlamadı bile , kendi telefon bilgisayar araba türü şeylerimizi kendimiz üretmeye başlarsak bu bölüm tıptan daha popüler bir hal alır diye düşünüyorum...

• mekatronik oku bence elektrik elktronik 2 sindende var ha elektrik elektronik müh de iş yapar kendini geliştirirsen firmalarda aranan birisi olabilirsin tabi bu sana bağlı hemen yüksek meblağlarda iş bakmayacaksın gerekirse sanayide çalış deneyim kazan kendine yetecek birisi ol
  • aLastis kullanıcısına yanıt
    Kendime yetmekten kastın lehim devre tasarımı mikroişlemci programlama gibi bişiyse onlar için okul okumam :) okuyacak olursam hedef odtü ve elektrikle ilgili herşeyi bilmek , mekatronik içerisinde bilgisayar makina ve elektrik barındırıyor , benim ilgim yalnız elektroniğe...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kendime yetmekten kastın lehim devre tasarımı mikroişlemci programlama gibi bişiyse onlar için okul okumam :) okuyacak olursam hedef odtü ve elektrikle ilgili herşeyi bilmek , mekatronik içerisinde bilgisayar makina ve elektrik barındırıyor , benim ilgim yalnız elektroniğe...
    okul okuma sana diploma kazandırır beceri veya tecrübe değil mikro işlemci programlama diyorsun ama bi işe girdiğinde hiç birşeyden anlamayan müh gelir sırf diploması var diye üstün olur sana emir verir bunuda unutma mekatronik oku bence robotlar geleceğin işi bunun içinde bilgisayar elektronik elektrik hepsi giriyor elektroniği öğrenebilirsin kendini geliştirebilirsin ama geleceğin mesleği robotik olucak
  • aLastis kullanıcısına yanıt
    Onun için okumam derken , eger okursam en iyisi olmak için okurum demek istedim , gelecek robotik iyi hoşda hocam biz daha kendi telefonumuzu üretemiyoruz :)

• quote:

Onun için okumam derken , eger okursam en iyisi olmak için okurum demek istedim , gelecek robotik iyi hoşda hocam biz daha kendi telefonumuzu üretemiyoruz :)
    kendi telefonumuzu üretiyoruz ama tasarım olarak sadece parçaları işlemci yazılım smd parçalar hep yurt dışı işte bunun için okumalısınız genç nesil olarak birşeyler başarmak sizin elinizde robotik bence güzel yaşım elverse ben bile düşünüyorum aslında yaşı geçtim çalıştığım iş kabul edicekmi okul saatleri uyucak mı birsürü problem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.