Şimdi Ara

elektrik tasarruf (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
58.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Nikolay_22, bahsettiğin devre ile ilgili devre şeması ve devre bilgilerini tunvay@mynet.com adresine yollarmısın? çok teşekkür ederim.

Kolay gelsin
  • elektrik tasaruf cihazı kullanıyorum %30 ile %50 arasında tasaruf sağlıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: suleymantezer

elektrik tasaruf cihazı kullanıyorum %30 ile %50 arasında tasaruf sağlıyor

Konu hortlamış ama bu nasıl oluyor ?Nasıl bir cihazmış bu ?
    2000 W fırında acaba nasıl %30 tasarruf yapılır.
  • Geçen 14 Mayısta Ankara da Elekon 2006 Fuarında böyle bir cihaz sergilemişti bir firma .Cihaz yalnızca aydınlatma için kullanılıyordu.Hatta firma Mühendisi cihazın kurulacağı tesisatta Tadilat yapılması gerektiğini belirtmişti.Pahalı bir cihaz 5 KW kurulu gücü olan bir yer için(Aydınlatma gücü- örneğin Market) yanlış hatırlamıyorsam 2000-2500 Euro diye bir fiyat çıkarmıştı... Antalya da bu cihazı kullanan Otel ler gördüm.Yalnızca aydınlatma sistemini besleyen Linyelere konmuştu. Mühendis te bu Elektriğin Isıya dönüşen kısmını %25-35 arası düşürüyor dedi... Bildiğiniz gibi ;Örneğin bir Akkor Flamnalı lambanın çektiği gücün %70-80 i ısıya geri kalanı Işığa dönüşüyor.
    Cihazın görüntüsü Hız Kontrol Ünitesine benziyordu.Soğutma fanı falan..Katolog da almıştım ama malesef kaybettim...Firmanın adını da hatırlamıyorum...
  • Valla şu cihazı bi görsek yapardık, aslında bilenler vardırda devreyi söylemiyolar bence..
  • frekansla oynayan bi devre oalbilir mi acaba ?
  • ***myphone.web.tr/tr/prodlist.asp?idCategory=1172 bi inceleyin isterseniz eger dogruysa güzel bir cihaz bence
  • Evet gördüğüm cihazlar bunlardı... Yalnız 50 A. lik bir tesisat için 2360 YTL fiyat var... Şimdilik pahalı gibi...
    Bir yıl önce daha pahalı idi... Tabi Pratikte ne kadar tasarruf sağlıyor bilemiyorum...
    Satıcı firma yetkilisi ile fuarda görüştüğümde..."Bunu Siz böyle nasıl sergiliyorsunuz... Aynı yükte İki ayrı tesisat kurarsınız.Birisine bu cihazdan koyarsınız .Diğerine Direk şebekeden alırsınız... İkisine de SAYAÇ takarsınız .Biz de burada görürüz .Hangi sayaç ne kadar oranda yazıyor... "Diye. Bunu deyince adamlar Kemküm etmeye başladılar... Bende éNihayetinde bunu satın alana Vaadiniz Elektrik Sayacının daha az yazması değil mi?" Bu Şekilde Mal mı sergilenir? dedim. İşte vaktimiz yoktu da Falan Feşmekan diye Çamura yattılar... Velhasıl kelam cihazı gördüm... Hatta deneme mahiyetinde Birkaç aydınlatma Linyesine bu cihazdan bağlanmış Otel de gördüm ama .Tabii KArşılaştırma yapmadan bilemeyiz. Yüzde kaç Tasarruf sağlıyor.

• cihazın adı ELECTRİCİTY SAVİNG BOX . googlede arattığınızda geniş bilgiye ulaşırsınız. bu cihaz yoktan var etmiyor anladığım kadarıyla. yalnızca elektrik frekanslarını düzenliyor. Ben kullanmadım. kullanan arkadaşlar olursa eleştrileri yazmalarını rica ediyorum.
  • Arkadaşlar Elektrik enerjisinin analizi ve ölçülmesi konusunda bilgim olduğu söylenilebilir.Bu cihazın internettede tanıtımı var. Çok iddialı oranlarda tasarruf ettiği iddia ediliyor.Merak ettiğim için test ettim.İki adet 40 W florasan lamba için kompanzasyon olduğu kanaatine vardım.Bu konuda daha detaylı araştırma yapan arkadaşlar var ise teknik donelerini paylaşıma açmasını istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇIKGÖZ -- 5 Nisan 2007; 11:20:25 >
  • http://mbulent.blogcu.com/ dediğiniz cihazı bu adresten araştırabilirsiniz. çok iddialı şeyler yazmışlar.
  • Merhaba herkesin merak ettiği cihazı ben satıyorum ilgillenen arkadaşlar var ise mail'leşelim elktrikte %10ile %40 arasında tasrruf saglıyor test edildi... not:(rezistanslı cihazlarda %1%2 arası)
  • Evet arkadaşlar böyle bir cihaz var ve ben bu cihazların satışını yapıyorum. genellikle sanayi tesisleri için tasarlanmış cihazlar. Bana konuyla ilgilenen arkadaşlar mail gönderebilirler. Herkese yardımcı olmaya çalışacağım. Ama ciddi olan arkadaşların maillerini cevaplarım. cihazlar özellikle 3 fazlı sistemlerde %15 ile%35 arasında tasarruf ediyor. Mail: prof_1967@hotmail.com Tel: 0 532 676 19 46
  • arkadaşlar bu gibi cihazlara inanmayın bunlar sadece dolandırıcı bu gibi cihazlarla elektrik tasarrufu yapmanız imkansız.....çünkü evimizde kullandığımız sayaçlar aktif yük omik dirençlerimizi ölçer sisteme bağlanan kapasiteler çekilen akımda 90 derecelik farkla gelir yani kapasitif bir etki yapar buda sayacınıza herhangi şekilde tesir etmez.yani nekadar yük okadar sayaç yamaya devam eder.bazı arkadaşlar firakans değiştirmekten bahsetmiş bunuda değiştirdiğinizde evdeki elektronik cihazlar ve buzdolabı çamaşır mak.gibi cihazlarınız arızalanır.birde bir arkadaş bunları sanayi sistemlerinde kullanılan yerlere satıyomuş enteresan zatenbelli bi kw ın üstünde kompanzasyon kullanılmak zorunda kompanzasyon elektrik tasarrufu yapmak için değil,tedaş ın belirlediği reaktif güç bedelini kompanze etmek için devreye seri veya paralel kapasiteler bağlanır,buda çektiğiniz reaktif enrerjinin karşılığıdır,yani ikiksinide aşmamak gerekir yoksa cezaya girer.arkadaş sisteme kapasite bağlayarak enerji tasarrufu yaptıramaz bu seferde sisten kapasitif sayaçtan cezaya girebilir.kısacası paranıza yazık bunlar safsata.....

• arkadaşlar ben teknik lise elektrik mezunuyum.şu an bu mesleği yapmıyorum.
    Fakat bölüm şefimiz bir keresinde şu uyarıyı yapmıştı.
    "flouresant lambalarda devreye bir kondansatör bağlanmalıdır aksi takdirde devletin cebinden para çıkar"
    o zamanlar kompanzasyon yokmuydu hatırlamıyorum.
    bu mantıkla kompanze olmayınca sadece aktif güce fatura geliyor gibi anladım ben.

dün 135 ytl ye tasarruf cihazını görünce şaşırdım o yüzden. Adam 2 adet flouresant lambaya aleti bağlamış ampermetrede 0,037 amper akım gösteriyor. aleti prizden çekince akım 0,075 ampere yükseliyor.kafam iyice karıştı.
    quote:

Orjinalden alıntı: denizciyim35

arkadaşlar bu gibi cihazlara inanmayın bunlar sadece dolandırıcı bu gibi cihazlarla elektrik tasarrufu yapmanız imkansız.....çünkü evimizde kullandığımız sayaçlar aktif yük omik dirençlerimizi ölçer sisteme bağlanan kapasiteler çekilen akımda 90 derecelik farkla gelir yani kapasitif bir etki yapar buda sayacınıza herhangi şekilde tesir etmez.yani nekadar yük okadar sayaç yamaya devam eder.bazı arkadaşlar firakans değiştirmekten bahsetmiş bunuda değiştirdiğinizde evdeki elektronik cihazlar ve buzdolabı çamaşır mak.gibi cihazlarınız arızalanır.birde bir arkadaş bunları sanayi sistemlerinde kullanılan yerlere satıyomuş enteresan zatenbelli bi kw ın üstünde kompanzasyon kullanılmak zorunda kompanzasyon elektrik tasarrufu yapmak için değil,tedaş ın belirlediği reaktif güç bedelini kompanze etmek için devreye seri veya paralel kapasiteler bağlanır,buda çektiğiniz reaktif enrerjinin karşılığıdır,yani ikiksinide aşmamak gerekir yoksa cezaya girer.arkadaş sisteme kapasite bağlayarak enerji tasarrufu yaptıramaz bu seferde sisten kapasitif sayaçtan cezaya girebilir.kısacası paranıza yazık bunlar safsata.....

• Arkadaşlar bu %21 lik elektrik zammından sonra bu tip elektrik tasarruf cihazları şart oldu. Ben tam olarak mantığı anlayamadım. Anladığım kadarıyla bu sistemler enerji kaybını önlüyor. Olası enerji kayıplarını kondansatöre yüklüyor daha sonrada enerji çekildiğinde kondansatör üzerindeki gerilim harcanarak enerji kaybı önleniyor doğrumu anlamışım?
  • bizim buradaki alışveriş merkezinde bir stand kurmuşlar bide fluoresan lamba bağlamışlar buna seri birde ampermetre bağlamışlar lambanın normal çektiği akımı birde cihazı takınca çektiği akımı gösteriyorlar ve tasarruf sağladığını iddia ediyorlar. ben standdaki adamla konuştum. walla çekinmedim sordum

- akkor flamanlı lambalarda işe yarıyor mu?
    - hayır fluoresan lamba bilgisayarlarda işe yarıyor.
    - o zaman kompanzasyon mantığıyla çalışıyor doğru mu?
    - evet doğru.
    - oz aman içinde bir kondansatör bloğu var değil mi?
    - eet kondanstör ve sürücü devresi.
    - fiyatı ne kadar?
    - 220 ytl ve kendini 1 yılda amorti ediyor.
    - iyi çalışmalar.

aramızdaki konuşma bu.

dipnot: bu cihaz evde işe yaramaz nede işe yaramaz? zaten evlerde aktif sayaç kullnıyoruz. yani reaktif güç harcıyoruz ama para ödemiyoruz. fluoresan lambaların üzerinde 30W yazar oysaki gerçek güçleri daha fazlardır (reaktif gücüyle birlikte) fakat bizim evde kullandığımız aktif sayaçlar yanlızca aktif enerjiyi okur ve fatura eder.

• floresan lambalar için en iyi tasaruf yöntemi, elektronik balastlar kullanmaktır. elektronik balastlar, bobinli balastlarada daha az kayba ve daha verimli ateşleme sistemine sahiptir. reaktif güç kayıbı olmadığı için kondansatöre ihtiyaç duymazlar. trafo saçı zırıltısı olmamasıda başka bir artısıdır.
  • Peki bu cihazlar buzdolabı, bulaşık çamaşır makinesi, fırında da işe yararmı? Ben evde şu philipsin tasarruf ampullerinden kullanıyorum onda da işe yarıyormu, içleri nasıl bilgisi olanlar aydınlatırsa çok iyi olur
  • Klasik balastlı floresanlarda işe yarar bu alet başka bir işe yaramaz, yani basit bir kompanzasyon ünitesi bu alet, elektronik balastlı floresanlarda göstresin bakalım o farkı da görelim. evde hala klasik fleresan varsa alın birer elektronik balast kompanzasyon ihtiyacı falan kalmaz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.