Şimdi Ara

elektrik tasarruf (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
58.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MADEM BU KADAR İDDİALILAR BU CİHAZLAR KONUSUNDA ÖYLEYSE NEDEN SAAT DEĞİLDE AMPERMETRE EVET DOĞRUDUR CİHAZ DEVREDE İKEN COSFE DEĞERİNİ YÜKSELTİYOR .AMA CİHAZ TASARRUF YAPMIYOR GERÇEK OLDUĞUNU İDDİA EDEN ARKADAŞLAR LÜTFEN AMPERMETRE DENEYİ YERİNE SAYAÇ DENEYİ UYGULAYIN BİZDE GÖRELİM BEN SAYAÇ VE KOMPANZASYON KONTROL CİHAZI İLE ÖLÇÜM YAPTIM CİHAZ MOTORLU CİHAZLARDA DÜŞÜK OLAN COSFE DEĞERİNİ BİRAZCIK YÜKSELTİYOR AMA KESİNLİKLE TASARRUF YAPMIYOR.NOKTA:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: meletlim

kir-pi , eloko kardeşlerime birer cevabımm olacakk.. önceliklee bilgilerinizi tazeleyin.. birazz kitaplara degill araştırmalarınızla konuşun isterdim... agırr konuşuyorsunuz.. sizler evinizdeki sayacı bugüne kadar sökmüş ve aktif güç çekildiğindemi dönenn veyaa reaktif güç çekildiğindemi dönenn veya bunalrıı ayırt edemeye4nn ne çekilirse çekilsin dönen bir sayaçmı bunu öğreninn etrafınızda bulunan elektriktenn anlamayan ve faydasını göreceğini düşünerek alıp faydasını görmüş insanları sizinle konuşturmaya hazırım.... bana pm atın görüşelim... ancakk şunuda bilin hiçbir üretici hiçbir cihazının devresini kolay koaly... çıkartıpta bak işte budur tasarruf cihazı demezzz..... doğru yakaladığınız noktalarda çok ancakk bu işe emek harcayann birçok insanı eziyorsunuzz inann bana sadece burada birilerini doğru bilgilendiriyorum diye konulara cevapp yazmayınn bu ürünleri pazarlayanların ve üretenlerin bu tip konulara vakit ayırmayısaçmalık olarak görüyor.... deneyinn kullanınn memnun kalmazsanız iyade edin ... rexaktif reklamını yapmakk istememm ve kullanıyorum... şuan ofisimizdede var evimizdede memnunuz..... yeterli gelir inş.. teknik açılımıı şudur evlerdeki sayaçç reaktif veya aktif gücü algılamazlar..................... ve bu cihazlarda evlerde uygulanan mini bir kompanzasyon ürünüdür.. saygıalrımla hayıırlı ramazanlar hayırlı günler...

Bu nedenle buzdolabı üreticilerinin hiç aklına gelmiyor böyle minik bir cihaz yerleştirivermek devreye, A + yapacağız diye canları çıkıyor

• fairplayer kardeşim çok nazik bir şekilde ankaradaysan bana pm at... seni ofisimize beklerim buyure gel misafirimiz ol cihazlarımızı gör test cihazımızla beraber referans noktalarımızı gör sonuç faturalarını gösterelim... taktıgımız noktalardann sonucu bizz söylemedenn git görr sorr soruştur..... teknik olarakk sana hiçbirşey anlatmak istemiyorum çünki gerçektenn heryerde teknik olduğunu düşünüpte konuşan insanlarr varr tamam teknik olabilirler bendende çok çokk üstün olabilirler... ama şunu unutmasınlar sayaçlar konusunda eksiklerii var... pm at kardeşş onunladar ikna edemezsek seni buyur bitane ürünü all kullan.... memnun kalmazsan iyade et......

kir-pi kardeşim söylenen sözler birazz zoruna gitmiş olacakki başka kaçış yolları aramışsın... sanada cevabımm şudur..... üretilen çamaşır makinası derindondurucu buzdolabı bulaşık makinası gibi cihazlarda motor kullanılır su tahliyesi için soğutucu akışkanın bsasılması için suyu püskürtmek için vs. vs. bu şekildeki herr bobinin herr sargınn (ekstra bilgi) motorlar sargılar yardımıyla oluşturdukları manyetik alanla dönerler ........ motorlarında cosf oranı vardırr A+ denilen ürünlerinn cosf oranlarıı mümkün olduğunca 1 e yakındırrr........ asygılarımla.... hayırlı günler..... sorusu sorunu olan varsa sorsunn cevaplarımm hee.. bu arada evde kullanılan makiinalarda a ve a+ sersiyse bu cihazlarrın tasarruf oranlarıda azalır.... ayrıca jharmonik flitrelemeleride ayrı bir özellikk şunuda hatırlatalımm 2. harmoniği düzenlersenizz mekanik sayaçlar geçen akımı algılamıyor...

• beyler baylar buyrun sizi ofisimize misafir edelim ankarada yaşayanlar buyrun ofisimize bütün sorularınıza cevap verelim cihazımızı tanıtalım olayımızı anlatalım %100 doğru %100 dürüst %100 gerçek ... öveçler 2.cadde 30/11 REXAKTİF
  • Ev tesisatın da elektrik enerjsini iletmek için kullanılan ieltkenler , kaplolar zamanla izalosyanları yani dış kısmında plastık yalıtkan ısıya ve neme baglı olarak özellgini kaybeder. İletkenler demeti arasında kaçak lara sebep olur. Bu da faturaya yansır. Kaplolar sıva altında duvar içinde oldugundan bu durum takıp edilemez farkına varmak zordur.En iyi drenç sonsuz dırençtır en iyi izolasyonun bile dırenç vardır. En iyi izalasyana sahip kaplolarla yapılmış tesisatların bile omega ile yalıkanlık ölçümü yapıldıgında bir miktar enerji kaçagı oldugu anlaşılıyor.Yapabilceyimiz en iyi şey kaplo üzerinde de aşınmaların oldunu düşünerek kulanılmakda olan tesisatı belirli uzun aralıklarla yenilemek %5 tasaruf salar yangın ve ellektrik çarpılma gibi kazalardan da korunulmuş olur
  • Yeni bir VECTA %80 tasarruflu nano ısıtıcı tipi kazıklama olayı başlamış

Gerçekler ortaya çıkana kadar ne satarlarsa kardır, bunlara inanlanara da ne dense azdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 24 Eylül 2009; 13:28:41 >
  • Böyle küçük bi ürün görmüştüm. Ama ne kadar etkili ne kadar etkisiz bilmiyorum.Sadece reklamını ypaıyordu.

Bulabilirsem eklerim
  • Arkadaşlar %80 mi bilmem ama adamlar yapmış %30 diyorlar.Buyrun inceleyin.Kullanıyorum şu anda bakalım ne olucak.Şimdi merak edip soranlar olur hemen söyliyim.Buranın sahibi bizim bir müşteri o hediye etti.

http://www.rexaktif.com/
  • Satmasa bile kara geçebilirler.
    geri iade şartı 1 ay kullanmakmış.bazıları 3 ay diyor.
    Fatura düşmez ise geri alıyorlarmış.Cihaz olmasa bile sarfiyat değişkendir.düşebilirde , artabilirde.anlamsız.
    herhangi bir oranda düşse bile bunun nedeninin bu cihaz olduğunu ne bileceğiz.
    diyelim ki düşmedi;
    1000 kişi alsa ve geri verse,200 milyar parayı 1 ay kullanacak.5000 olsa 1 trilyon!
    quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Yeni bir VECTA %80 tasarruflu nano ısıtıcı tipi kazıklama olayı başlamış

Gerçekler ortaya çıkana kadar ne satarlarsa kardır, bunlara inanlanara da ne dense azdır
  • genelde verilen örnekler işyeri faturaları işyerleri flöresanla aydınlatılıyor tabi bunlarda fayda olur ama evlerde kaç kişi tüm aydınlatmada klasik floresan kullanıyorki, geçen arçeliğin sitesinden bir bulaşık makinasının kullanma kılavuzunu indirdim, rezistans 1900 watt (bu cihaz burda hiç işe yaramayacak) yıkama motoru 125 W (iki saat çalışsa 250 W kayıplar ile birlikte 400 W) diyelim, kayıbın %50 sini geri kazansak 75 W kazanmış oluruz (bu kadarda kazanıp kazanmayacağımız muamma), boşaltma pompasını hesaba katmıyorum çünkü zaten 35 W çalışsa çalışsa max 15 dk çalışır hesapladığına değmez, bu makine bir programda 1.05 KW elektrik kullanıyor 75/1050= 0,071 (%7) (dediğim gibi buda zaten olup olmayacağı belli olmayan bir değer) nerde kaldı %30 tasarruf bu arkadaş bunu bize bir açıklayıversede öğrensek
  • SELAM ARKADAŞLAR...
    BEN BU ELEKTRİK TASARRUF CİHAZINDAN 6 ADET GETİRTTİM...DAHA DOĞRUSU BAYİLİK ALDIM...
    TAKTIĞIM YERLERDEN 4 AYLIK BİR DENEYİMDEN SONRA KOCA BİR HİÇ...MAKİNELERİ İADE ETMEK İSTEDİM FAKAT TİCARET BU ZARAR DA EDERSİN KARDA DİYE KAPATTILAR TELEFONU...
    CİHAZI MERAK EDİP İÇİNİ AÇTIM VE BAKTIM Kİ NE GÖREYİM....KONDAŞ MARKA 10 MF. BİR KONDANSATÖR,BİR ADET LED LAMBA ..HEPSİ BU....
    LYKIN WADİNGS MARKA EKİNCİLER GRUP MALI.....SAKIN BUNLARA GÜVENİPTE ALMAYIN....PİŞMAN OLURSUNUZ ...BU KİŞİLER TAMAMEN DOLANDIRICI...BENDEN SÖYLEMESİ....BU UYARIYI ALLAH RIZASI İÇİN YAPIYORUM...VE BUNLAR GİBİ OLANLARI BU FORUMDA YAYINLAYALIM...
    bunlarda fotoları...
    http://img8.imageshack.us/i/s6303879.jpg/
    http://img706.imageshack.us/i/s6303878.jpg/
    http://img706.imageshack.us/i/s6303877.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kank200 -- 2 Şubat 2010; 12:11:52 >

• Uyarınız için teşekkürler.

Çalıştığım şubede firma benzer bir malzeme taktırmıştı elektrik dolabına.
    Ama tabi böyle değil koca koca 5-6 kiloluk akü boyutlarında 3 tane kutu idi.
    Onu takan elektrikçiye sorduğumda da klima vb. içinde motor dönen cihazlarda
    tasarruf sağlayabileceğini söylemişti.
    Ve dolapta aktif ile reaktifi ölçen 2 ayrı sayaç vardı.
    Yani hem sanayi tipi kondonsatör hem sanayi tipi sayaç sistemi ;)
  • teknoloji ne kadarda hızlı ilerliyor yetişemiyoruz değilmi siz koca koca kompanzasyon ünitesi taktırın tasarruf yapabilir diye, adamlar minicik plastik bir kutu içerisinde % 30 kesin tasarruf vaat etsinler.
  • Konuyla ilgilenen arkadaşlara:
    Elektrik Mühendisleri Odası, sözde tasarruf cihazları ile ilgili olarak bir duyuru yapmış. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=73026&tipi=4&sube=0
  • Sonuç:

Bu cihazlar Elektrik müh odasının raporuna göre:

Nerde tasarruf yapmak aksine faturanıza sürekli 7-10 watt civarında fazladan bir enerji masrafı ekliyorlar

Hesaplardan (raporda yer alan) görüleceği gibi cihazların kendi kayıpları büyük olduğundan ekonomi yerine ilave aktif enerji tüketimine sebep olmaktadırlar
  • üreten firmalar merdiven altı olmasa pekde güzel tazminat davası açılabilir aslında.
  • Öncelikle merheba
    Ben internetcafe işletmeciliği yapan biriyim ve bu gün bana enerji tasarrufu cihazı satan bir firmadan geldiler firmanın adı WATERBORS(http://www.bor-su.com/elektrik/index.php).Aynen konularda bahsi geçen bir ampermetre çıkarıp prizlerden ölçüm yaptılar.2 Bilgisayarın bağlı olduğu prizdeki ölçümleri 82 den 44 e düştü.
    Kola dolabının olduğu prizdeki ölçüm ise 204 ten 184 e düştü.Ve ilgili arkadaşlar bu cihazın bilgisayarlarda ve floresan tipi lambalarda tasarruf yaptığını söylediler. Ve bana %20 ila -%40 enerji tasarrufu sağlayacağımı garanti ettiler.En yüksek verimin bilgisayarlarda olduğunu söylediler. Garanti belgesinde MONOFAZE MİNİ KOMPOZSASYON SİSTEMİ olduğu yazıyor.Ayriyetten 15 ocak 2004 tarihli ve 2537 sayılı resmi gazete ile 2 mayıs 2007 tarih ve 26510 sayılı resmi gazete ilanına göre tedaşın enerji kanunu ile tüm türkiyede yayılmayı teşfik ettiği de yazıyor .Tabi bunlar ın hepsi hikayede olabilir .Fakat benim cihazı taktırmamdaki en büyük etken imzaladığım satış sözleşmesi oldu satış sözleşmesinde malı geri alma tahattünün olduğunu iade tahattütünü gördükten sonra aldım ve 6 taksit kredi kartsız aldım ve ödemem cihazdaki verimliliği görmem için 1,5 ay sonra başlayacak.Ne diim artık şimdi elektirikten anlamayan biri olarak bu şekilde satılan bir cihazda problem olacaksa bu şekilde bir ödeme seçeneği olmaz diye düşündüm .Zaman gösterecek 250 tl faturam geliyor 200 tl gelsin razıyım .Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım inşallah umduğumu buluurm .saygılar.

• Orijinalden alıntı: sevencity

arkadaşlar ben teknik lise elektrik mezunuyum.şu an bu mesleği yapmıyorum.
    Fakat bölüm şefimiz bir keresinde şu uyarıyı yapmıştı.
    "flouresant lambalarda devreye bir kondansatör bağlanmalıdır aksi takdirde devletin cebinden para çıkar"
    o zamanlar kompanzasyon yokmuydu hatırlamıyorum.
    bu mantıkla kompanze olmayınca sadece aktif güce fatura geliyor gibi anladım ben.

dün 135 ytl ye tasarruf cihazını görünce şaşırdım o yüzden. Adam 2 adet flouresant lambaya aleti bağlamış ampermetrede 0,037 amper akım gösteriyor. aleti prizden çekince akım 0,075 ampere yükseliyor.kafam iyice karıştı.

arkadaşım ampermetrede gördüğün değerler akımlar doğru. bu cihazın içinde paralel bağlı bir adet 1uF kondansatör ve üzerindeki ledi yakması için bir devre var.çekilen akım reaktif bir akımdır bu akımlar kondansatörle düzenlenir ama sayaçlarımız bu çekilen akımdan etkilenmezler.çünkü bizim sayaçlarımız aktif gücü yazar reaktif güçlerin sayacı farklıdır.bu cihazlara aldanmayın!!!!!!

• syn cudidicu size hitap ediyorum.
    siz çok zekisiniz yani. sizin mesleğiniz nedir bilmem ama bukadar milleti bilmediği için kandırıyorsunuz.
    iki lamba koyup birde seri ampermetre bağlayınca milleti kandıracağınızımı sanıyorsunuz.o cihaz ların içinde bir tane kutupsuz kondan satör ve üzerindeki ledi yakması içinde gene kondansatörlü bir devre var.bu cihaz ancak kompanze için kullanılır.o da evlerde gerekli değildir. çünkü bizim sayaçlarımız aktif sayaçtır reaktifi ölçmez onun sayacı ayrı olur.tanıtımlarda gördüğünüz ampermetredeki akımlar doğru ama reaktif bir akımdır sayaçlarımız okumaz.bu cihaz frekansa veya gerilimi düzenlemeyede etkisi yoktur.sakın bu saçmalıklara aldanmayın.tasarruf yapmak istiyorsanız tasarruflu (A sınıfı)cihazlar ve tasarruflu ampül kullanın.ve aşırı aydınlatmadan kaçının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizemli125 -- 4 Mart 2010; 21:50:40 >

• Elektrik tasarruf cihazı yoq die birşey yok böyle bir kompazisyon cihazını biz yaptık.marelsan 315 trifaze marelsan 115 monofaze içinde mini kompazisyon sistemi var.Ve gayette enerji tassarrufu yapıyor.Türkiyede bir çok elektrik tassaruf cihazı war ama içinde sadece kondasatör bulunmaktadır.Ama bizim ürettiğimiz cihazların içinde elektronik akıllı devre bulunmaktadır.İsteyen arkadaşlar...www.cihazlarmarketi.com 'dan cihaza ulaşabilirler.Cihazın resimleri hemö kapalı hemde açık devreli şekilde görünmektedir.Ve piyasdadada türkiyenin dört bir yerinde bulunmaktadır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.