Şimdi Ara

elektrik tasarruf (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
58.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oscany2009

Elektrik tasarruf cihazı yoq die birşey yok böyle bir kompazisyon cihazını biz yaptık.marelsan 315 trifaze marelsan 115 monofaze içinde mini kompazisyon sistemi var.Ve gayette enerji tassarrufu yapıyor.Türkiyede bir çok elektrik tassaruf cihazı war ama içinde sadece kondasatör bulunmaktadır.Ama bizim ürettiğimiz cihazların içinde elektronik akıllı devre bulunmaktadır.İsteyen arkadaşlar...www.cihazlarmarketi.com 'dan cihaza ulaşabilirler.Cihazın resimleri hemö kapalı hemde açık devreli şekilde görünmektedir.Ve piyasdadada türkiyenin dört bir yerinde bulunmaktadır.

Elektrik sayacı ile ölçüm yapanlar oldu bir faydası olmadığı görüldü.Sizde deneyin görecesiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Elektrik tasarruf cihazı yoq die birşey yok böyle bir kompazisyon cihazını biz yaptık.marelsan 315 trifaze marelsan 115 monofaze içinde mini kompazisyon sistemi var.Ve gayette enerji tassarrufu yapıyor.Türkiyede bir çok elektrik tassaruf cihazı war ama içinde sadece kondasatör bulunmaktadır.Ama bizim ürettiğimiz cihazların içinde elektronik akıllı devre bulunmaktadır.İsteyen arkadaşlar...www.cihazlarmarketi.com 'dan cihaza ulaşabilirler.Cihazın resimleri hemö kapalı hemde açık devreli şekilde görünmektedir.Ve piyasdadada türkiyenin dört bir yerinde bulunmaktadır.

Elektrik sayacı ile ölçüm yapanlar oldu bir faydası olmadığı görüldü.Sizde deneyin görecesiniz.

++++

Ayrıca içindekileri toplasan fiyatı 10 milyonu geçmiyor, inanılacak birşey kalmadığını bu konuyu okuyanlar biliyor zaten.

• quote:

AKIL ancak insanda olur elektronik devrelerde değil devreler sadece programlanabilirler
  • oscany2009
    Neyle ölçüm yaptınız?Basit bir pensampermetre ile mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

oscany2009
    Neyle ölçüm yaptınız?Basit bir pensampermetre ile mi?

İlk mesaj direk reklam, o akıllı devre evdeki akılsız saati nasıl daha az göstermeye ikna ediyor acaba
  • mrb arkadaşlar.novitaş marka ev tipi tasarruf cihazı aldım.burdaki tartışma yazılarınıda okudum.ve buna göre bu gibi cihazların pek işe yaramadığını zannediyorum.içini açıp baktım gerçekten diğer arkadaşlarımızın dedikleri gibi bişey.içinde bir kondansatörbir direnç biradet devre koruma elemanı bir diyot led için birtanede entegre gibi bişey var sadece iki ayağı kullanılmış .azçok elektrikten anlarım ama bana düzmece bir cihaz gibi geldi ne dersiniz.yorumunuzu bekliyorum tşk....
  • quote:

Orijinalden alıntı: elagözler

mrb arkadaşlar.novitaş marka ev tipi tasarruf cihazı aldım.burdaki tartışma yazılarınıda okudum.ve buna göre bu gibi cihazların pek işe yaramadığını zannediyorum.içini açıp baktım gerçekten diğer arkadaşlarımızın dedikleri gibi bişey.içinde bir kondansatörbir direnç biradet devre koruma elemanı bir diyot led için birtanede entegre gibi bişey var sadece iki ayağı kullanılmış .azçok elektrikten anlarım ama bana düzmece bir cihaz gibi geldi ne dersiniz.yorumunuzu bekliyorum tşk....

Madem elektrikten az çok anlıyorsunuz nasıl kandınız anlamadım
  • Arkadaş bu cihazların içini açıp inceleme fırsatım oldu hepsindede aynı uygulama var.Uygulama şöyle: Bir adet kutupsuz kondansatörün evdeki elektrik tesisatına faz ve nötr uçlarına parelel bağlanması,bu kadar basit.Bu kondansatörün değeri cihazların fiyatına göre 8 ila 20 hatta 100 mikro farad arası değişmektedir ama hepsinin voltajı 500 volttur.Geriye kalanı gösterişli kutular,led ışıklar,anahtar,fiş ve prizler vs. :)

elektrik tasarruf
  • elektrik yükleri endüktif kapasitif ve reziztif olur
    elektrik saatlerini aldatmacada kullanılan düzenekler mevcuttur
    daha doğrusu elektriğin değeri ile iş yapan değerini birbirlerine yaklaştıran düzenekler
    bunlar tahmin ediyorum %5 ile % 15 arası bi fayda sağlayabilirler diye düşünüyorum en iyi ihtimalle
    evde alıp kullanmadım zaten öyle bi faydaları olsa idi her evde olurdu ve bu sektörün işine gelmezdi !
    fabrikalarda kompanzasyon odaları panoları bulunur.değerler yeterli gelmezse elektriğe ceza gelir sebep endüktif yük yani motor fazlalığı
    şimdi tasarrruf & noksanlık bunun neresinde!
  • www.powerboxtr.com adresinden powerbox elektrik tasarruf cihazı satışı yapıyoruz yüzlerce memnun olan müşteri var bu sebeple satışa devam ediyoruz bayilerde sattıkları cihazlardan memnun olduğu için powerbox elektrik tasarruf cihazını satmaya devam ediyor powerbox elektrik tasarruf cihazı çift kadeli türkiyede tek evet içinde kapasitör var ve yanında kare birşey mevcut bu nasıl oluyor ozaman bu insanlar niye memnun kalıyor hem bir çok bu işe yatırım yapan firma ve powerbox elektrik tasarruf cihazlarındada memnun kalınmazsa geri iade garantisi var buda enterasan net bir izah yapılması lazım gerekirse incelenen firmaların ismi verilsin genel karalanmasın saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZAFEREGS

www.powerboxtr.com adresinden powerbox elektrik tasarruf cihazı satışı yapıyoruz yüzlerce memnun olan müşteri var bu sebeple satışa devam ediyoruz bayilerde sattıkları cihazlardan memnun olduğu için powerbox elektrik tasarruf cihazını satmaya devam ediyor powerbox elektrik tasarruf cihazı çift kadeli türkiyede tek evet içinde kapasitör var ve yanında kare birşey mevcut bu nasıl oluyor ozaman bu insanlar niye memnun kalıyor hem bir çok bu işe yatırım yapan firma ve powerbox elektrik tasarruf cihazlarındada memnun kalınmazsa geri iade garantisi var buda enterasan net bir izah yapılması lazım gerekirse incelenen firmaların ismi verilsin genel karalanmasın saygılarımla

Gönder bi tane bana elimdeki watmetre ile ölçüm yapayım ve sonucu yazayım eğer %5 bile fark ettirirse söz parasını 2 kat olarak öderim

• Tedaşın bu dolandırıcılığa uzun zamandır el atmamasına şaşırıyordum. Geçerlerde okuduğum bi makaleyle olayın iç yüzünü anladım. Ev kullanıcıları bu ürünleri aldığında bi işlerine yaramıyor faturayı etkilemiyor fakat tedaşın işine çok yarıyor. Reaktif güçten kar eden tedaş bu dolandırıcılığı kendi çıkarı için göz ardı ediyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 11 Mart 2011; 22:05:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senged

Tedaşın bu dolandırıcılığa uzun zamandır el atmamasına şaşırıyordum. Geçerlerde okuduğum bi makaleyle olayın iç yüzünü anladım. Ev kullanıcıları bu ürünleri aldığında bi işlerine yaramıyor faturayı etkilemiyor fakat tedaşın işine çok yarıyor. Reaktif güçten kar eden tedaş bu dolandırıcılığı kendi çıkarı için göz ardı ediyormuş.

Enteresan

Ben bu cihazdan 1 yıldır kullanıyorum. Faturam son 6 aydır aylık 65 tl standart geliyor. Yani her ay aynı şeyleri yapıyorum. Bu ay cihazı çıkartmıştım. fatura 62TL geldi. :D Şimdi düşünüyorum 3 TL boşunamı ödüyordum.

Not: ilk aldığım aylarda ufo vs yakıyordum fatura fatura 90tl civarı geliyordu. Bu cihazdan sonra 75 civarına düşmüştü. Acaba tesadüfmü nlamadım ama işe yarıyor diye 1 yıl kullandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: PROF.EMULASYONCU

quote:

Orijinalden alıntı: senged

Tedaşın bu dolandırıcılığa uzun zamandır el atmamasına şaşırıyordum. Geçerlerde okuduğum bi makaleyle olayın iç yüzünü anladım. Ev kullanıcıları bu ürünleri aldığında bi işlerine yaramıyor faturayı etkilemiyor fakat tedaşın işine çok yarıyor. Reaktif güçten kar eden tedaş bu dolandırıcılığı kendi çıkarı için göz ardı ediyormuş.

Enteresan

Ben bu cihazdan 1 yıldır kullanıyorum. Faturam son 6 aydır aylık 65 tl standart geliyor. Yani her ay aynı şeyleri yapıyorum. Bu ay cihazı çıkartmıştım. fatura 62TL geldi. :D Şimdi düşünüyorum 3 TL boşunamı ödüyordum.

Not: ilk aldığım aylarda ufo vs yakıyordum fatura fatura 90tl civarı geliyordu. Bu cihazdan sonra 75 civarına düşmüştü. Acaba tesadüfmü nlamadım ama işe yarıyor diye 1 yıl kullandım.

sonuçta cihazın kendide bir miktar elektrik harcıyordu yanlış bilmiyorsam mesela 10 W gibi düşük bir güç harcasa zaten aylık 2 Tl eder, TEDAŞ'ın bu işten bir karı olabileceğini sanmıyorum çünkü o küçücük kondansatörün yapacağı kompanzasyon bir işe yaramaz

• BEN REVOLT ELEKTRİK KALİTESİ İYİLEŞTİRME CİHAZININ ÜRETİCİSİYİM.BENİM CİHAZIM %10-%20 ARASINDA FATURA DÜŞÜŞÜNÜ GARANTİ EDİYOR.BUNU DA SAHİP OLDUĞU TSE-CE BELGELERİYLE KANITLIYOR.4 YIL FİRMA GARANTİSİ VERİYORUM.AYRICA ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSİYİM.AKLINIZA TAKILAN HER TÜRLÜ SORUYA İÇTENLİKLE CEVAP VEREBİLİRİM.

BU BİR TÜR DOLANDIRICILIK DİYEN ARKADAŞLARA KISMEN KATILIYORUM.PİYASAYA ÇIKAN VE İŞE YARAYAN FİYATLARI DA BUNA GÖRE OLAN BAZI ÜRÜNLERİ VE BU ÜRÜNLERE OLAN TALEBİ GÖREN BAZI ŞARLATANLAN HİÇ BİR İŞE YARAMAYAN İÇİNDE 2 DANDİK KONDANSATÖR BARINDIRAN PİRİZE TAK TASARRUF ET DİYEN BAZI KOLPA ÜRÜNLER SÜRDÜLER PİYASAYA VE TÜKETİCİNİN AKLINI KARIŞTIRDILAR.

SONUÇ OLARAK BEN 25A İLE 1250A 220V İLE 400V ARASI REVOLT TASARRUF VE KALİTE İYİLEŞTİRME CİHAZLARINI ÜRETTİM.FAKAT ŞU DA VAR Kİ FATURASI 100TL NİN ALTINDA GELEN BİR TÜKETİCİNİN 185TL VERİP DE BUNU ALMASININ Bİ MANASI YOK.

EK OLARAK BU ÜRÜN AKKOR FLAMANLI LAMBALARDA VEYA UFO TÜRÜ ISITICILARDA FLAMAN TELLİ PİŞİRİCİLERDE ETKİLİ DEĞİLDİR.REAKTİF GÜÇ HARCAYAN ELEKTRİK MOTORLU TÜKETİCİLERDE ETKİLİDİR.ÇAMAŞIR BULAŞIK KURUTMA MAKİNELERİ GİBİ.FLOERASAN LAMBALARINDA BİR MOTORU VARDIR TABİİ HALİYLE FLOERASAN LAMBALARDA DA ETKİLİDİR.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN LÜTFEN 0541 270 78 89 ARAYIN.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydes

BEN REVOLT ELEKTRİK KALİTESİ İYİLEŞTİRME CİHAZININ ÜRETİCİSİYİM.BENİM CİHAZIM %10-%20 ARASINDA FATURA DÜŞÜŞÜNÜ GARANTİ EDİYOR.BUNU DA SAHİP OLDUĞU TSE-CE BELGELERİYLE KANITLIYOR.4 YIL FİRMA GARANTİSİ VERİYORUM.AYRICA ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSİYİM.AKLINIZA TAKILAN HER TÜRLÜ SORUYA İÇTENLİKLE CEVAP VEREBİLİRİM.

BU BİR TÜR DOLANDIRICILIK DİYEN ARKADAŞLARA KISMEN KATILIYORUM.PİYASAYA ÇIKAN VE İŞE YARAYAN FİYATLARI DA BUNA GÖRE OLAN BAZI ÜRÜNLERİ VE BU ÜRÜNLERE OLAN TALEBİ GÖREN BAZI ŞARLATANLAN HİÇ BİR İŞE YARAMAYAN İÇİNDE 2 DANDİK KONDANSATÖR BARINDIRAN PİRİZE TAK TASARRUF ET DİYEN BAZI KOLPA ÜRÜNLER SÜRDÜLER PİYASAYA VE TÜKETİCİNİN AKLINI KARIŞTIRDILAR.

SONUÇ OLARAK BEN 25A İLE 1250A 220V İLE 400V ARASI REVOLT TASARRUF VE KALİTE İYİLEŞTİRME CİHAZLARINI ÜRETTİM.FAKAT ŞU DA VAR Kİ FATURASI 100TL NİN ALTINDA GELEN BİR TÜKETİCİNİN 185TL VERİP DE BUNU ALMASININ Bİ MANASI YOK.

EK OLARAK BU ÜRÜN AKKOR FLAMANLI LAMBALARDA VEYA UFO TÜRÜ ISITICILARDA FLAMAN TELLİ PİŞİRİCİLERDE ETKİLİ DEĞİLDİR.REAKTİF GÜÇ HARCAYAN ELEKTRİK MOTORLU TÜKETİCİLERDE ETKİLİDİR.ÇAMAŞIR BULAŞIK KURUTMA MAKİNELERİ GİBİ.FLOERASAN LAMBALARINDA BİR MOTORU VARDIR TABİİ HALİYLE FLOERASAN LAMBALARDA DA ETKİLİDİR.

Sayın elektrik-elektronik mühendisi arkadaşım.
    bu cihaz reaktif güç tüketiminde azalma sağlıyorsa ,bu reaktif gücü zaten ölçmeyen evlerde (türkiyedeki bütün evler ) nasıl
    tasarruf sağlanıyor? bu konuyu bir açıklada onun üzerinde konuşalım.
    Hem böyle cihaz yaptıysan ne diye 185tl için uğraşıyorsun? git nobel fizik ödülünü al kardeş, uğraşma bu küçük paralarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 28 Eylül 2011; 14:46:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aydes

BEN REVOLT ELEKTRİK KALİTESİ İYİLEŞTİRME CİHAZININ ÜRETİCİSİYİM.BENİM CİHAZIM %10-%20 ARASINDA FATURA DÜŞÜŞÜNÜ GARANTİ EDİYOR.BUNU DA SAHİP OLDUĞU TSE-CE BELGELERİYLE KANITLIYOR.4 YIL FİRMA GARANTİSİ VERİYORUM.AYRICA ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSİYİM.AKLINIZA TAKILAN HER TÜRLÜ SORUYA İÇTENLİKLE CEVAP VEREBİLİRİM.

Cihazınızın sadece kondansatör barındırmadığını söylemişsiniz, ticari olarak söylemek istedikleriniz dışında biraz daha açıklayıcı mesaj yazmanızı istiyoruz.
    Evlerde reaktif enerji bedelini ödememekteyiz bu durumda kompanzasyon yapmamız gerekmiyor, aynı zamanda Tedaş şart da koşmuyor zaten.
    Cihazınız sürekli devrede mi?Yeterli endüktif yük olmadığı zamanlarda yazdırdığı kapasitif ne olacak?

Bu soruları cevaplarsanız çok memnun olurum.

• ben buradan bu cihazların tüm satıcılarına sesleniyorum, elimde 2 ayrı marka wattmetre var göndersinler cihazlarını takılı olarak ve takmadan ölçüm yapıp fotoğraflıyayım eğer tükettiği watt da bir değişiklik olursa ki %5 bile yeterli söz cihazlarının parasını iki kat olarak göndereceğim, bu arkadaşlar bilmiyor olabilirler belki bu konudada açıklama yapayım elimdeki wattmetreler watt, voltamper ve power factör olarak ölçüm yapabiliyor, watt değerindeki değişimleri değişik lambalar, buzdolabı, derin dondurucu, çamaşır makinası, bilgisayar televizyon gibi cihazlar ile ölçeçeğim %5 azalsın garanti ediyorum iki katını öderim nasıl olsa cihaz bir müddet kullanım ile kendini amorti edecektir hodri meydan, satıcılar PM ile bana ulaşabilirler, yada cihazlarınının parasını ödemeyeceğimi düşünüyorlarsa 20-25 tl ya temin edilebilen wattmetre sonuçlarının fotoğraflarını (tabi üçkağıt yapmadan) koysunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ElektroPC

Konu zaten biraz değişik noktaya kaymış ama, ben de konunun son hali ile ilgili bir soru soracağım.

Ben, evde bu bahsettiğiniz %80 tasarruflu ve iddaya göre klasik ampullere göre 10 kat uzun ömürlü ampüllerden kulllanıyorum. Neredeyse tüm odalarda bunlardan takılı. Gerçekden de tasarruf yapıp yapmadığını pek anlama şansım olmuyor (Saatin başına oturup diğer ampulle test etmek de külfetli geliyor..) Yalnız ömürlerinin vadedildiği kadar uzun olmadığına çok şahid oldum. Hatta normal ampülün onda biri kadar bile değil. Çeşitli markaları denedim, duyulmamış markaları bir kenara bırakıyorum, çünkü fiyatları diğerlerinin yarasından bile az oluyor. Tamam onları anladık da Philips, General Electric gibi markalar da da aynı şeyleri yaşadım. Genelde ürünleri büyük hipermarketlerden aldım. Onlara konuyu ilettiğimde, fişiyle getir değişelim diyorlar ama, fişi atmadıysan evde ara bul, fişde yazan ampül hangi ürün bul... Bugüne kadar şansızlık diyerek konuyu bir kenara bıraktım. Ama en son Philips'in 6 yıl garanti verdiği pahalı bir ürünü de 3 ay içinde aynı şeyi yapınca Phlips' e-mail ile başvurdum, henüz cevap gelmedi. Bir süre daha bekleyip, başka yolları da deneyeceğim.

Bu kadar yazıdan sonra da tahmin edebileceğiniz sorumu sorayım : Sizin de başınıza böyle olaylar geldi mi, yoksa benim şansızlığım mı ?

Ayrıca şunu da belirteyim, bozulanlardan birkaçının içini açtım, birkaç tanesi içinde şu problemi farkettim : İçindeki ana beslemenin girişinde küçük cam fanus içinde demir tozunu andıran toz dolu sigorta benzeri bir parça var. Bu parça tahminimce hem sigorta hem de akım sınırlayıcı görevi görüyor. Bu parçalar renk değiştirmiş, iletkenliği kaybolmuştu. Bir tanesi de sigortayı attırdı, bunun içinde de 2 adet transistör ortasından yarılmıştı.

Bu ürünler ya Türkiye şartlarına uygun değil, ya da Türkiye'ye büyük markalar da olsa kalitesiz ürünlerini gönderiyorlar..

Benim Evimde Tam 5 Yıldır Calısan Tasarruflu ampuller var daha hiç biri sorun vermedı :).Bir Keresinde Sadece Birinin Silerken Dibinden Çatlatmıslar O yuzden Biri Değişti.
    Markalarıda Osram Dene Derim

• kir-pi

ben buradan bu cihazların tüm satıcılarına sesleniyorum, elimde 2 ayrı marka wattmetre var göndersinler cihazlarını takılı olarak ve takmadan ölçüm yapıp fotoğraflıyayım eğer tükettiği watt da bir değişiklik olursa ki %5 bile yeterli söz cihazlarının parasını iki kat olarak göndereceğim, bu arkadaşlar bilmiyor olabilirler belki bu konudada açıklama yapayım elimdeki wattmetreler watt, voltamper ve power factör olarak ölçüm yapabiliyor, watt değerindeki değişimleri değişik lambalar, buzdolabı, derin dondurucu, çamaşır makinası, bilgisayar televizyon gibi cihazlar ile ölçeçeğim %5 azalsın garanti ediyorum iki katını öderim nasıl olsa cihaz bir müddet kullanım ile kendini amorti edecektir hodri meydan, satıcılar PM ile bana ulaşabilirler, yada cihazlarınının parasını ödemeyeceğimi düşünüyorlarsa 20-25 tl ya temin edilebilen wattmetre sonuçlarının fotoğraflarını (tabi üçkağıt yapmadan) koysunlar

-----------------

peki kabul arkdaşım ben sana güzel bir cihaz önereyim dene..... bu cihazlar watt değerini düşürmez... kullandığımız elektrikte %25 lik bir Reaktif güç kaybı var ve bunu elektrik idaresleri direk olarak faturaya yansıtıyor... Enerji tasarruf cihazlarında ise kaybolan bu %25 lik Reaktif enerji akitif enerji olarak geri dönüyor bu da 100 lira gelen bi faturada 75- ila 80 lira gelmesini sağlıyo. ama bi ev için geçerli bulmuyorum bunu 100 lira 200 lira faturası gelip 300 liralık makin alıp 50 lira kar etmek için kullanılmaz fakat faturası 400 ve üzeri gelen işyerlerinde çok uygun benim kendi iş yerimde var 1000 ila 12000 lira bizim aylık elektrik faturamız ki Panomuz olduğu halde 400 KW lık bi gücümüz var ki motorlar çalşıtığı zaman bu 460 lara kadar çıkıyor ( DÖKÜM OCAĞI ) bize bir ürün geitrdiler enerji tasarrufu için saatten sonra pano ya gelmeden ikisi ortasına bağladılar ve ve gelen faturam 7200 - 7500 üzeri fatura daha görmedim ve yaklaşık 7 aydır kullanıyorum her gelen faturaya da bakmaya geliyorlar her seferinde de dua ediyorum... burda yok o 3 kağıtçık bu falan filan bilmem çok arzu eden olursa da burda yazmak istemdim markasını modelinide yazarım arkdaşlar bakabilir....

ZAFEREGS ve AYDES arkdaşlar haklı... bu konuda...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.