Şimdi Ara

elektrik tasarruf (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
58.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kompanzasyon üniteleri motoru fazla güç çeken ev aletlerinde, manyetik balastlı flöresanlarda işe yarar (oda sadece şebekeye reaktif güç vermemeye) ama fırın ve akkor flamanlı ampül gibi direk rezistanslı aletlerde işe yaramazlar. Bulaşık makinasında asıl elektrik tüketen kısım rezistanstır, motor çok küçüktür, bu nedenle bulaşık makinasında işe yaramaz kanaatindeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 3 Temmuz 2008; 16:52:29 >
  • İNŞALLAH BULURSUNUZ
  • Tüh... Neyse artık başka çözümler üretmeye çalışacağız
  • Arkadaşlar elektrik tasarrufu yapmak istiyorsanız kaliteli tasarruflu ampuller kullanın, çamaşır ve bulaşık makinanızı hep tam kapasite çalıştırın, gereksiz ışıkları söndürün, gereğinden fazla aydınlatma yapmayın, buzdolabınızı ısı veren cihazlar yanına veya güneş alan bir yere yerleştirmeyin, soğutma derecesini biraz azaltın, kullanmadığınız tv uydu alıcısı dvd gibi cihazların fişini prizden çekin, böyle para tuzağı aletlere de inanmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

Arkadaşlar elektrik tasarrufu yapmak istiyorsanız kaliteli tasarruflu ampuller kullanın, çamaşır ve bulaşık makinanızı hep tam kapasite çalıştırın, gereksiz ışıkları söndürün, gereğinden fazla aydınlatma yapmayın, buzdolabınızı ısı veren cihazlar yanına veya güneş alan bir yere yerleştirmeyin, soğutma derecesini biraz azaltın, kullanmadığınız tv uydu alıcısı dvd gibi cihazların fişini prizden çekin, böyle para tuzağı aletlere de inanmayın.

aynen
  • merak edip yabancı ebay sitelerinde elektrik tasarrufu ile ilgili ürünlere baktım. bulduğum 2 ürün ardı. 1. ev tipi rüzgar tribünü, fiyatı 1200 euro ve yıllık 1500kw elektrik üretiyormuş, cazip gelmedi bana. 2. çok komikti, adam 400kg taşıma gücü olan avuç büyüklüğünde mıknatıs satıyor. ne işe yaradığını alt alta sıralamış (mesela arabanın yağ filtresine takınca daha fazla filtreleme yapacağını vs.) en alta da not düşmüş: (bu amaçla alacak müşteriyi çekmek için) "uyarı, sakın mıknatısı elk sayacının üstüne koymayın, sayaç dönmez"
  • cihazı satın alana değil ama satanlara çok büyük faydalar sağlar
    marketler falan zaten yönetmeliklere uygun şekilde kompanzasyon yaparlar.fişe takılan cihazlarla
    bu iş olmaz.iddia eden devresini yayınlar,üzerinde konuşuruz.burası reklam yeri değil.
  • burası canının istediğine istediğin gibi saldırma yeri de değil...boş laf sizinkiler..piyasada bu kadar adam salak kullanıyor bi akıllı sensin...evet ben bunu reklam kabul eden arkadaşların kafalarının bu işi alamayacağı düşüncesi ile yazılarımı sildim...şimdi piyasadan bu cihazdan bulun..elinize bir ampermetre alın cihazı sayaca en yakın prize takın..bunu özellikle bir market yada kasapda deneyin..dolaplarının fazlalığından meseleyi daha iyi kavrarsınız..cihazı taktığınızda ve prizden cektiğinizde elinizdeki ampermetrenin ibre hareketini siz görün..böylece bu huysuzluğunuzun ve saldırganlığınızın mesele ile ilgili cehaletinizinden kaynaklandığını da tesbit etmiş olacaksınız...teknik konular ön yargılarla tartışılmaz.bilmediğiniz ve yaşamadığınız konularda da ukalalığa gerek yok..devrelerini çok merak ediyorsan bir tane alır incelersin ....şimdi uğur ola....2. bir saldırınıza cehaletiniz seviyesine inmemek için cevap vermeyeceğim...
  • Ben yine hafif konuşmuşum.Yukarıdaki mesajda bir arkadaş bunlara dolandırıcı demiş.
    Merak eden herkes alsa satan bayağı para kazanır.Ampermetrenin düşmesi hiçbirşey ifade etmez.
    Evdeki sayaç etkilenmez.Zaten ev sayacı reaktif akımı ölçmez.Düşse ne olur düşmese ne olur.Piyasada salakların olması bizlerinde salak olmasını gerektirmez.Belki kablodaki akım seviyesinin düşmesinden dolayı çok az bir ısı olarak kaybolan güç kazancı olur.o da devede kulak bile olmaz.
    bu tür teknik forumlarda devre yayınlanır ve üzerinde konuşulur. al bak incele demek
    cihaz satmanın başka bir uyanıklığı olsa gerek.
  • %80 yakın fayda sağlaması imkansız.Neden diye soracak olursan 1kw enerji harcayan bir motorun sence 200 watt enerji harcayarak aynı gücü sağlaması mümkün mü?

Kompanzasyon sistemlerinin elbette faydası var ancak %80 civarında değil.
  • Evet kompanzasyon sadece geçen elektriği filtre eder ve kullanmadığımız enerjiyi sayaçtan geçirmez.Pek tasarrufu olmaz.

Alpernbuğra arkadaşın dediği gibi 5 yiyen motora 1 verirsen karşılığını alamazsın.Basitçe böyle özetliyim
  • ARKADAŞLAR İLGİLENENLERE DUYRULUR % 17 İLE %23 ARASINDA ELEKTİRİK TASARRUFU YAPABİLİRSİNİZ BAHSETTİĞİM BÜYÜK İŞYERLERİNDE BULUNAN KOMPANZASYON SİSTEMİNİN EVLERE UYARLANMI HALİDİR KOMPANZASYON REAKTİF ENERJİYİ İHTİYAÇ DUYULDUĞU KADAR KULLANMAYA YARAYAN BİR SİSTEMDİR BÜYÜK İŞYERLERİNDE OLMASI MECBURİDİR AKSİ TAKDİRDE TEDAŞ CEZA YAZAR ŞİMDİ GELELİM KONUYA BEN BÖYLE BİR İŞTE ÇALIŞIYORUM CİHAZIN ADI ENERGY ECONOMY
    EVİNİZDEKİ DAĞITIM SİGORTALARINA BAĞLANIR VE FAZ DALGALANMASINI ÖNLER GÜN İÇİNDE PEKÇOK KEZ VOLTAJ DÜŞER YADA YÜKSELİR VE SAATİNİZE YÜK BİNER DOLAYISIYLA HIZLI DÖNER
    AYRICA EVİNİZDEKİ İLK ÇALIŞTIRDIĞINIZDA ÖRNEĞİN TELEVİZYON ,ÇAMAŞIR MAKİNASI GİBİ BU ALETLER AŞIRI BİR ENERJİ EMİŞİ YAPAR BU ALET EVİNİZDEKİ FAZ AKIMINI DENGELER İÇİNDE KONDANSATÖRLER VARDIR BÜNYESİNDE ELEKTRİK TUTAR .ÖRNEĞİN TV AÇTIĞINIZDA HEM SAATTEN HEMDE CİHAZDAN ELEKTİRİK ALIR FİYATI 99 YTL DİR 2 FATURANIZDAN SONRA MEMNUN KALMASSANIZ % 100 İADE GARANTİSİ VARDIR BİLGİ İÇİN ARAYINIZ YADA YAZINIZ 05352636791

• quote:

Orjinalden alıntı: energy economy

ARKADAŞLAR İLGİLENENLERE DUYRULUR % 17 İLE %23 ARASINDA ELEKTİRİK TASARRUFU YAPABİLİRSİNİZ BAHSETTİĞİM BÜYÜK İŞYERLERİNDE BULUNAN KOMPANZASYON SİSTEMİNİN EVLERE UYARLANMI HALİDİR KOMPANZASYON REAKTİF ENERJİYİ İHTİYAÇ DUYULDUĞU KADAR KULLANMAYA YARAYAN BİR SİSTEMDİR BÜYÜK İŞYERLERİNDE OLMASI MECBURİDİR AKSİ TAKDİRDE TEDAŞ CEZA YAZAR ŞİMDİ GELELİM KONUYA BEN BÖYLE BİR İŞTE ÇALIŞIYORUM CİHAZIN ADI ENERGY ECONOMY
    EVİNİZDEKİ DAĞITIM SİGORTALARINA BAĞLANIR VE FAZ DALGALANMASINI ÖNLER GÜN İÇİNDE PEKÇOK KEZ VOLTAJ DÜŞER YADA YÜKSELİR VE SAATİNİZE YÜK BİNER DOLAYISIYLA HIZLI DÖNER
    AYRICA EVİNİZDEKİ İLK ÇALIŞTIRDIĞINIZDA ÖRNEĞİN TELEVİZYON ,ÇAMAŞIR MAKİNASI GİBİ BU ALETLER AŞIRI BİR ENERJİ EMİŞİ YAPAR BU ALET EVİNİZDEKİ FAZ AKIMINI DENGELER İÇİNDE KONDANSATÖRLER VARDIR BÜNYESİNDE ELEKTRİK TUTAR .ÖRNEĞİN TV AÇTIĞINIZDA HEM SAATTEN HEMDE CİHAZDAN ELEKTİRİK ALIR FİYATI 99 YTL DİR 2 FATURANIZDAN SONRA MEMNUN KALMASSANIZ % 100 İADE GARANTİSİ VARDIR BİLGİ İÇİN ARAYINIZ YADA YAZINIZ 05352636791

İyi de evdeki sayaçlar reaktif gücü ölçemez ler ki nasıl olacak bu iş ilk çalışmada çekilen akımın bir kısmını kondansatörlerden alır demişsiniz o kondansatorler tekrar dolmak için akımı nereden alacak tekrar sayaçtan almayacak mı, evet bir miktar tasarruf yapılabilir belki ama bence ev kullanıcıları için %5 i geçemez

• izmirde el yapımı kompanzasyon cihazları yapan küçük bi işletmede çalışıyordum. fiyatları 2000 den 25000 tl ye kadar gider . cihazlar buyuk en buyugu 500kvar. buyuk işletmeler için faydalı oluyor. otellere ve lunaparklara sattık. lunaparklara çok buyuk faydası oluyor devamlı çalışan elektrik motorlar ve floresant lambalar var. mini kompanzasyon bi işe yaracagını sanmıyorum. içinde sadece kutupsuz kondansator var. onlar trifaze ile çalışıyor. evdekiler ise monofaze nasıl olcak bu iş :D

hayal bu. en iyisi aydınlatmada led lamba kullanmak tasarruf ediyor. enerji tasarruflar ledlerin yanına yanaşmaz. ısıtmada quarz ufo tarzından uzak durmak klima ve petekler en iyisi. gereksiz cihazların fişleri çekmek. telefon şarj cihazları bile elektrik çeker boşta.
  • zamanında arkadaş, çok güzel özetlemiş. Siz bu cihazı bağlasanızda da bağlamasınız da sayacınız aynı değeri gösterecek ve aynı parayı ödeyeceksiniz. TEDAŞ kurulu gücü çok yüksek olan işyerlerine kompanzasyonu şart koşar, zaten o işyerlerinde de reaktif sayaçlar bulunmaktadır. Çünkü işyerleri yüksek miktarda reaktif güç harcarlar, evlerdeki ise ihmal edilebilecek düzeyde olduğu için böyle birşeye gerek duyulmamıştır. Yazık, böyle kandırmacalarla insanlar kazıklanıyor. Bir ara UFO denen bir ısıtıcı çıktı, ışıkla ısıtırmış. Kombi tesisatı içine antifrizli su koyup %30 tasarruf yaptıklarını söyleyen çıktı. Teknik terimlerle insanların kafaların karıştırıyorlar. YAZIK.

quote:

Orjinalden alıntı: masterabi

bizim buradaki alışveriş merkezinde bir stand kurmuşlar bide fluoresan lamba bağlamışlar buna seri birde ampermetre bağlamışlar lambanın normal çektiği akımı birde cihazı takınca çektiği akımı gösteriyorlar ve tasarruf sağladığını iddia ediyorlar. ben standdaki adamla konuştum. walla çekinmedim sordum

- akkor flamanlı lambalarda işe yarıyor mu?
    - hayır fluoresan lamba bilgisayarlarda işe yarıyor.
    - o zaman kompanzasyon mantığıyla çalışıyor doğru mu?
    - evet doğru.
    - oz aman içinde bir kondansatör bloğu var değil mi?
    - eet kondanstör ve sürücü devresi.
    - fiyatı ne kadar?
    - 220 ytl ve kendini 1 yılda amorti ediyor.
    - iyi çalışmalar.

aramızdaki konuşma bu.

dipnot: bu cihaz evde işe yaramaz nede işe yaramaz? zaten evlerde aktif sayaç kullnıyoruz. yani reaktif güç harcıyoruz ama para ödemiyoruz. fluoresan lambaların üzerinde 30W yazar oysaki gerçek güçleri daha fazlardır (reaktif gücüyle birlikte) fakat bizim evde kullandığımız aktif sayaçlar yanlızca aktif enerjiyi okur ve fatura eder.

• BÖYLE BİRŞEY İMKANSIZZZZZZZZ.
    %80 TASARRUF İMKANSIZZ
  • guneş veya ruzgar enerjisi olsa tamada ben yamaya kalktım guneş enerji ile elektrik uretimi için. panellerin tanesi 800 lira. 10 tane lazım akü çevirici vs 20000 tl gerekiyor ama 20 yıl bedava elektrik uretecek para olursa yapıcam tedaştan sıkıldım zamzam
  • bu olayda esas olan kullanımdır,bir çok evde luzumsuz yere yanan ışıklar vardır,buz dolabı kullanımı,çamaşır,bulaşık makinalarının ısı ayarları gibi örnekler çoğaltılabilir,sonuç faturada ortaya çıkıyor
  • evet benim babamda aslan burcu oldugu için kral gibi yaşamayı sever hergun 26000btu luk klima çalıştırır onla ısınır 500watt halogen lambayla aydınlanır mutfaktakiler spotları açık unutur gider salona sonra sonuç 210 tl fatura :D çok kez soledim babacım salon değilde küçük odayı kullan enerji tasarrufa gecin diom dinlemez beni :D bende odamda 60 watt aydınlatma 12000btu klima 25 derecede çalışır arasıra çalışıyor projeksiyon makinesinide film izlerken kullanıyorum gerçi oda elektrik çekiyor 250 300 watt
  • kir-pi , eloko kardeşlerime birer cevabımm olacakk.. önceliklee bilgilerinizi tazeleyin.. birazz kitaplara degill araştırmalarınızla konuşun isterdim... agırr konuşuyorsunuz.. sizler evinizdeki sayacı bugüne kadar sökmüş ve aktif güç çekildiğindemi dönenn veyaa reaktif güç çekildiğindemi dönenn veya bunalrıı ayırt edemeye4nn ne çekilirse çekilsin dönen bir sayaçmı bunu öğreninn etrafınızda bulunan elektriktenn anlamayan ve faydasını göreceğini düşünerek alıp faydasını görmüş insanları sizinle konuşturmaya hazırım.... bana pm atın görüşelim... ancakk şunuda bilin hiçbir üretici hiçbir cihazının devresini kolay koaly... çıkartıpta bak işte budur tasarruf cihazı demezzz..... doğru yakaladığınız noktalarda çok ancakk bu işe emek harcayann birçok insanı eziyorsunuzz inann bana sadece burada birilerini doğru bilgilendiriyorum diye konulara cevapp yazmayınn bu ürünleri pazarlayanların ve üretenlerin bu tip konulara vakit ayırmayısaçmalık olarak görüyor.... deneyinn kullanınn memnun kalmazsanız iyade edin ... rexaktif reklamını yapmakk istememm ve kullanıyorum... şuan ofisimizdede var evimizdede memnunuz..... yeterli gelir inş.. teknik açılımıı şudur evlerdeki sayaçç reaktif veya aktif gücü algılamazlar..................... ve bu cihazlarda evlerde uygulanan mini bir kompanzasyon ürünüdür.. saygıalrımla hayıırlı ramazanlar hayırlı günler...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.