Şimdi Ara

elektrik tasarruf (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
58.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aydes
    SONUÇ OLARAK BEN 25A İLE 1250A 220V İLE 400V ARASI REVOLT TASARRUF VE KALİTE İYİLEŞTİRME CİHAZLARINI ÜRETTİM.FAKAT ŞU DA VAR Kİ FATURASI 100TL NİN ALTINDA GELEN BİR TÜKETİCİNİN 185TL VERİP DE BUNU ALMASININ Bİ MANASI YOK.

EK OLARAK BU ÜRÜN AKKOR FLAMANLI LAMBALARDA VEYA UFO TÜRÜ ISITICILARDA FLAMAN TELLİ PİŞİRİCİLERDE ETKİLİ DEĞİLDİR.REAKTİF GÜÇ HARCAYAN ELEKTRİK MOTORLU TÜKETİCİLERDE ETKİLİDİR.ÇAMAŞIR BULAŞIK KURUTMA MAKİNELERİ GİBİ.FLOERASAN LAMBALARINDA BİR MOTORU VARDIR TABİİ HALİYLE FLOERASAN LAMBALARDA DA ETKİLİDİR.

aydes burada meseleyi çok güzel bir şekilde açıklamış. bu cihazlar evler için gereksiz ve verimsiz kaçar. uzun süreli endüktif yüklerin çalıştığı atelyelerde, bu tür cihazların yararı olabilir. ama evlerdeki tüketim, buralarla karşılaştırılamaz. çünkü buradaki meseler sadece çekilen akım veya güç değil. bu parametrelerin ölçülüp değerlendirilmesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemalinmekani

kir-pi

ben buradan bu cihazların tüm satıcılarına sesleniyorum, elimde 2 ayrı marka wattmetre var göndersinler cihazlarını takılı olarak ve takmadan ölçüm yapıp fotoğraflıyayım eğer tükettiği watt da bir değişiklik olursa ki %5 bile yeterli söz cihazlarının parasını iki kat olarak göndereceğim, bu arkadaşlar bilmiyor olabilirler belki bu konudada açıklama yapayım elimdeki wattmetreler watt, voltamper ve power factör olarak ölçüm yapabiliyor, watt değerindeki değişimleri değişik lambalar, buzdolabı, derin dondurucu, çamaşır makinası, bilgisayar televizyon gibi cihazlar ile ölçeçeğim %5 azalsın garanti ediyorum iki katını öderim nasıl olsa cihaz bir müddet kullanım ile kendini amorti edecektir hodri meydan, satıcılar PM ile bana ulaşabilirler, yada cihazlarınının parasını ödemeyeceğimi düşünüyorlarsa 20-25 tl ya temin edilebilen wattmetre sonuçlarının fotoğraflarını (tabi üçkağıt yapmadan) koysunlar

-----------------

peki kabul arkdaşım ben sana güzel bir cihaz önereyim dene..... bu cihazlar watt değerini düşürmez... kullandığımız elektrikte %25 lik bir Reaktif güç kaybı var ve bunu elektrik idaresleri direk olarak faturaya yansıtıyor... Enerji tasarruf cihazlarında ise kaybolan bu %25 lik Reaktif enerji akitif enerji olarak geri dönüyor bu da 100 lira gelen bi faturada 75- ila 80 lira gelmesini sağlıyo. ama bi ev için geçerli bulmuyorum bunu 100 lira 200 lira faturası gelip 300 liralık makin alıp 50 lira kar etmek için kullanılmaz fakat faturası 400 ve üzeri gelen işyerlerinde çok uygun benim kendi iş yerimde var 1000 ila 12000 lira bizim aylık elektrik faturamız ki Panomuz olduğu halde 400 KW lık bi gücümüz var ki motorlar çalşıtığı zaman bu 460 lara kadar çıkıyor ( DÖKÜM OCAĞI ) bize bir ürün geitrdiler enerji tasarrufu için saatten sonra pano ya gelmeden ikisi ortasına bağladılar ve ve gelen faturam 7200 - 7500 üzeri fatura daha görmedim ve yaklaşık 7 aydır kullanıyorum her gelen faturaya da bakmaya geliyorlar her seferinde de dua ediyorum... burda yok o 3 kağıtçık bu falan filan bilmem çok arzu eden olursa da burda yazmak istemdim markasını modelinide yazarım arkdaşlar bakabilir....

ZAFEREGS ve AYDES arkdaşlar haklı... bu konuda...

sizde ev için değil diyorsunuz, sizin bahsettiğiniz iş yeri zaten kompanzasyon işe yarar ama burada bahsedilen 1 küçüçük kondansatör içerie cihazlar ile değil adamakıllı kompanzasyon üniteleri ile, evlerdeki sayaçlar direk watt ölçerler başka bir bileşene bakmazlar cihaz watt düşürmez demişsiniz sizde demekki evde işe yaramaz bizde bunu söylüyoruz zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 25 Şubat 2012; 10:02:46 >

• Bu sayfada yazılanlar çok faydalı oldu. Yazanlara teşekkürler...

Dün bir televizyon kanalında Bright Use-X5 marka cihazın tanıtımı vardı. Çocuk, Balderesi'ni tanıtan çocukla yaklaşık aynı yaşlarda

Bağıra çağıra konuşuyor... Yani neredeyse almayanı dövecek şe....siz! Kaşının biri üstte diğeri altta kızgın bir yüz çehresi ile; "Birazdan bizi seyreden herkese bu aletten satacağım" diye sallıyor. "Bayilerde bu aletin satış fiyatı 250 TL.'dir. Ama ben özel indirim hakkı aldım. İlk arayan 200 kişiye 79 TL.'den veriyoruz. Hem de kargo bedava" diyordu. Ekranda görünen telefon 0 216 222 23 23.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden onaylı olduğuna dair belgeleri gösterdi. Hatta gerekmediği halde Avrupa standartlarına uygunluğunu ispat eden belgeler... "Bunlar, sahip olduğumuz belgelerin sadece üçte biri!" dedi. Cihazı alan kişinin, elektriğe yapılan son zamları kesinlikle sıfırlayacağını iddia etti.

Merak edip DH'deki tüm ilgili forumları okuyunca (en ikna edici yazıların olduğu sayfa burası), bunun da tipik bir "çamaşır topu" olayı olduğunu anladım.

Kandırılmak bu ülkenin kaderi olmamalı. Bu gibi sahteciliklere kalkışan herkes ağır cezalar almalı.

Bir şey daha var; bilmem farkında mısınız; gözleri fıldır fıldır, kafasında birbirine kuyruk değdirmeyen 40 tilkinin dolaştığı genç bir nesil türedi. İnsanların hangi yollardan kandırılabileceğini iyi bilen, ağzı laf yapan, anasının gözü, dolandırıcı bir nesil. Teknolojideki hızlı ivmeyle doğru orantılı biçimde bu tiplerin sayısında da artış başladı. Allah korkusu nedir bilmeyen bir jenerasyon... "Ülkem insanına önce ahlâk eğitimi lazım" diye düşünüyorum.

• Farzedelim benim evin tesisatında herşey normal ve saati falan devreden çkarıp;
    takılan yükleride şöyle seçeyim;
    1. 7500W(7.5KW) bir ufo
    2. 4 adet akkor flamanlı 100er Wattlık lamba
    sen yüzde 5 ila 15 bi enerji tasarrufu sağlıyorsun diyorsun(2005-2009-2010-2011 yazılarına kastediyorum). nasıl tasarruf sağlıyor bu cihaz? Günde bilmem kaç saat çalışan bir ufo ve lambalı bir yük devresi!!!
    bu yük devresinde Ohmik yük dışında(kapasitif,Endüktif) bir yük varmı?? sen dirençten oluşan bir devreye kondansatör takarak faz farkından(kapasitif ve rezistif(görünür) gücü sıfıra indiripte tasarruf sağladığını mı zannediyorsun?? aksine ohmik bir dirençten çekilen akımın üstüne kapasitif bir yük bağlıyarak ekstra akım çekimine sebep olursun. Bide TSE Ce cart curt damgasının varlığını gösteriyorlar kanıtmış gibi. ufo dediğin Telin elektrik akımı uygulanmasıyla büyük bi kısmı ısıya ve birazı da ışığa dönüştürülüyor, lambada ise tam tersi. bu iki yükte çeşidinde ne endüktif, nede kapasitif yük var. 100TL faturan geliyorsa 110TL gelse şaşırılmayacak bir durum bu.
    Ha şu mesele var; fabrika, sanayi gibi endüktif yük(motor gibi) kullanan yerlerde bu tasarruf evet doğrudur. ona bişey demem.

• Yukarıda bahsettiğim çocuğu bugün başka bir kanalda başka bir marka tasarruf cihazı satarken gördüm. Bu seferki cihazın adı: Powerbox
    Ekrandaki telefon: 0 216 222 22 22 idi sanırım. Arayan ilk 500 kişiye 300 TL.'lik cihazın 89 TL.'den verileceğini söylüyordu.
    Bunlar aynı şirketin farklı isimdeki cihazları olsa gerek. Tanıtan kişiye ve telefon numaralarına bakılırsa.
  • 30 Ağustos 2012 tarihli bir haber:
    "Tasarruf üfürükçülerine kanmayın"
    Sattıkları cihazın elektrikte, "yüzde 30 tasarruf sağladığı" yalanı ile haksız kazanç sağlayan vurguncular, pazarlama faaliyetlerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve TEDAŞ'ı alet ederek binlerce aboneyi çarpıyor. TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik, 32-33 milyon elektrik abonesini dikkatli olmaları konusunda uyararak, "Bunların TEDAŞ'la ya da Enerji Bakanlığı ile ortak bir çalışması yok. Üflüyorlar. Aboneler, bu oyuna gelmesin, çarpılmasın" dedi.
  • İki gün önce aynı çocuğun, bir kanalda Çin malı I-Pad benzeri bilgisayar pazarlamaya başladığını gördüm. 1200 TL.'lik malı 300 küsura verdiğini söylüyordu...

Tasarruf cihazında ekmek kalmayınca alan değiştirmiş cingöz recai.
  • telefonla aranıp onu bunu şunu kazandınız sakın kart nosunu vermeyin ilk 4 ünü söylemeyin deyip hepsini salak gibi söylüyor millet güvenlik koduna bile gerek kalmadan para çekilebiliyor arkadşlar dikkatli olalum etraf üç kağıtçı kişiler kaynıyor saygılar
  • Bu cihazlar meslekten anlamayan insanları dolandırmak için tasarlanan cihazlar. Tasarruf yaptığı falan yok. Sadece şebekeye paralel bir kondansatör var. görüntü olsun diyede direnç ile bir led yanıyor. Çoğunun içine reçine basarlar hem ağır olsun hemde içinde ne oldugunu kimse bilmesin diye. Geçim sıkıntısı çekip faturadan 3 kuruş tasarruf yapmaya bile ihtiyacı olan gariban insanları dolandırmaya çalışan şerefsizlerce tasarlanan bir cihazdan öte değil. Elektronikçi arkadaşlarım katılcaktır.
  • yaww bu tür saçmalıklarta inanmayın Allah aşkına giren enerji çıkandan her zaman yüksek olmak zorunda tam gücü ve kayıpları karşılayabilmek için ok...
  • Konu ile ilgili zamanında araştırmam olduğu için bende birşeyler söylemek istedim. Elektriksel tasarruf olayı sanlıdığı gibi dolandırıcılık değil hesabı ve uygulaması zor bir konudur konu kompanzasyondan ziyade şebeke hatlarındaki gerilimin değişkenliği ile ilgilidir. Yani ülkemizdeki elektrik kesintileri ve düzensizliği malum özellikle sanayi bölgelerinde gerilim değişimleri gerek faturaya gerek cihazlara etki edebilir. Nedeni şebeke gerilimlerinin sinüsünde olan farklılıklar sebebiyle gerilimdeki ani değişikliklerdir. ölçü aleti ile şebeke gerilimini ölçtüğümüzde bunun 200/230 volt civarında olduğunu görürüz. Oysa bu gördüğümüz sadece ortalama değerdir bizim şebekemizde 50 hz lik değişimlerde bu +/- 1000 volt düzeylerine kadar değişim göstermektedir. Tasarruf burada devreye girer bilindiği gibi bütün büyük fabrikaların kendi giriş trafoları ve kompanzasyon bölümleri vardır. Bu bölümlerde gerilim değerleri fabrikalara göre düzenlenmeye çalışılır ama bu ortalama bir hesapla yapılır. Yüzeysel başarı bu bölümlerde sağlanabiliyorsa evlerde de olması kaçınılmaz. Yalnız hesabının yapılması gerçekten emek isteyen şeydir ve siz bu hesap için haftalarınızı verseniz onu iki paket sigara fiyatına satar mısınız? Bunun malzemesi var üretimi var.

Lisedeyken babam dükkan için alarm yapmamı istemişti bende büyük bir kutu aldım içine eski VCD güç katını monte ettim sonra iki delik delip bir flip-flop devresi monte ettim ışıklar yanıp sönüyordu ama ortada ne alarm vardı ne de devre. Monte ettiğimde babamın yüzündeki sevinci görmeliydiniz sanki kutu hırsızı dövecekmiş gibi bakıyordu. Onlarda ledlerden korkmuş olacaklar ki dükkana hiç hırsız girmedi.

Özetle her tasarruf cihazı denilen cihaz tasarruf yapmaz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.