Şimdi Ara

Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
844
Cevap
3
Favori
113.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertunc23

Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet

bölgende eğer hizmet varsa şiddetle tavsiye edebilirim gelişen müşteri hizmetleri ile isteklerimize anında dönüş yapılarak yardımcı oluyorlar.
  • 2 Mbit internetim var, hız testlerinde 1,8 civarı cıkıyor buraya kadar sorun yok. Ama TTnette 1M bit bağlantıda izlediğim Youtube videolarını burada izleyemiyorum, şurekli donmalar oluyor
  • Özellikle online oyun oynuyorsanız bulaşmayın. Türk serverında 150 ping nedir lan? TTnet'te bile maksimum 10 görüyordum o dandik bağlantıya rağmen. Ayrıca hissettirmeden adil kullanım kotası getirmişler sanırım. Daha 1 hafta öncesine kadar minimum 8 mbit gördüğüm bağlantı 3 mbit'e sabitlendi.
  • Özellikle online oyun oynuyorsanız bulaşmayın. Türk serverında 150 ping nedir lan? TTnet'te bile maksimum 10 görüyordum o dandik bağlantıya rağmen. Ayrıca hissettirmeden adil kullanım kotası getirmişler sanırım. Daha 1 hafta öncesine kadar minimum 8 mbit gördüğüm bağlantı 3 mbit'e sabitlendi.
  • Yaklaşık 15 gündür kullanıyorum. İstanbul Güngören'deyim. 15 günlük deneyimim sonucu rahatlıkla diyebilirim ki uzak durun. Öncelikle TTnet ve superonline'da 5 yılda yaşamadığım sorunu bir haftada metronette yaşadım. Ben bin pişmanım TTnet veya kablonet kullanmadığıma. Superonline fiber imkanım olsa iki katını ödemeye bile razıyım o derece. Bütün firmaları deneyin olmazsa Metroneti seçin. En önemli sebeplerini sıralayayım.
    1. Sık sık bağlantı kopuyor. Bunun sonucunda film izlemek, youtube, hele hele online oyun oynamak vs. eziyete dönüşüyor. Facede msn'de sohbet ederken hop bağlantı gidiyor. Ya 3-5 dk bekliyorsunuz, ya modemi kapat aç 5-10 dk bağlantı gelmesini bekle vs. Olmazsa müşteri hizmetlerini ara ulaşmaya çalış. Akla zarar.
    2. Müşteri hizmetleri tam bir fiyasko. Bir çağrı merkezinin meşgul çaldığını metronette gördüm. Bekletme değil tel. meşgul çalıyor. Geçenlerde 10. aramamda ancak hat düştü ve müşt. temsilcisini bekleme fırsatını yakalayabildim. Müşteri temsilcisi ile görüşmek için en az 5-6 dk beklemek gerekiyor ki bu süre genelde 15 dakika civarındadır. Yeterince sabrınız ve hattınızda sınırsız dakikanız olması lazım. Örneğin hatırladığım bir -iki görüşmem 24, 26 dk falan sürdü.
    3. Teknik arızaların giderilmesi için 3 gün süre istiyorlar. Örneğin bağlantınız kesildi müşt. temsilcisi telefondan çözemedi. Arıza kaydı oluşturuyor ve 72 saat içinde sizi arayacaklar diyor. Benim cuma günü kesilen ve saat 17 civarı arıza kaydı yaptırdığım bağlantım pazartesi 17:00'de geldi. Yani 72. saatte. O da yine benim 3. defa müşt. hizmetlerini aramamla.
    4. Karşınızda büro, ofis vs. yok. Tek iletişim müşt. hizmetleri. Sadece bağlantı yaparken bir insanla muhatap oluyorsunuz. Ondan sonra sadece müşt. hizmetleri.
    5. Olur da 2 yıl dolmadan taşınmaya veya kapatmaya kalkarsanız şu an için 150TL cayma bedeli+230 TL aktivasyon bedeli+yapılan tüm indirimleri tek seferde faturanıza yansıtıyorlar. Ben aboneliğimin 10. gününde sordum şimdi kapatsam ne öderim diye yaklaşık 410 TL hesap çıkıyor.
    6. Tak çalıştır modem kablolu ve onu sadece bir bilgisayara takıp kablolu olarak kullanabiliyorsunuz. Dizüstü veya birden fazla bilg. kullanacaksanız yeni bir kablosuz modem almanız gerekiyor. Firmanın verdiği modem sadece internetin dairenize gelmesine yarıyor.

Bunlara karşın artıları:
    ADSL deki gibi tel. hattı gerekmiyor.
    Mevcut limitsiz tarifelere göre daha uygun fiyatlı.
    Ama tabii ki düzenli bir bağlantı ile kullanabilecekseniz bu artılar geçerli.

• çok öksüz kalmış bu başlık yaw :( ..nasıl memnunmusunuz arkadaşlar;

yeni kampanyalar nedir , simetrik hız , torrent ..vb'den verim alabiliyor musunuz ? ip'leriniz değişiyor mu hala sabit tek ip üzerinden mi bağlanıyorsunuz ..vb ?
  • Metronet aslında ii bi sistem, şöyleki ; upload oranı download ile aynı, ve de fiyat olarak diğerlerine göre daha uygun.

Fakat bikaç arkadaşında bahsettiği gibi net üzerinde video izleme konusunda ttnet e aynı deil,takılmalar oluyor.Değişken bir hızı var fakat buda normal bi durum.5 mbps kullanıyorum, bu yeri geldiğinde 6 bazen de 4 gibi olabiliyor.En büyük sorun ping sorunu.80-110 arası seyreden ping oluyor.

Konya-Bosna Hersek te ikamet ediyorum.Son 2 haftadır bende de büyük bir sorun var, nereyi aradıysam çözüm olmadı hala da bakılmadı.5-10 dk da bir sürekli olarak bağlantı kopması yaşıyorum, ve bu bütün günün her saati sürüyor.Online bi oyun vs. oynayan biri için bu ne kadar lanet bi durum zaten tahmin edebilirsiniz.

Bu sorunla karşılaşmış birileri varsa çözüm hakkında bilgi verebilir mi ?

Cevaplar içerisinde bazı Metronet çalışanlarının olduğunu da gördüm, umarım onlarda bu cevabı görür.

Boş konuşmaktansa çözümcü olmak daha çok itibar kazandırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andregeos -- 11 Aralık 2012; 12:14:17 >

• Bugün Metronet müşteri hizmetlerini nasıl üye olabileceğim hakkında bilgi almak için aradım. Uzun bekleyişten sonra zahmet edip bağlandılar.. Ben kendimi tanıttım, bulunduğum bölgeyi söyledim ve bu hizmetlerinden nasıl faydalanabileceğimi sordum. Kendileri, önce ismimi sordu, bulunduğum bölgeyi sordu (beni dinlemediği şüphesi uyandı bende ). Oturduğunuz sitede uygun altyapı yok ise metronet ile bağlanamazsınız dedi. Ayrıca bireysel başvuru almadıklarını, daha çok TOKİ sitelerine bağlantı yaptıklarını söyledi. Ben de "neden bunu internet siztenizde belirtmiyorsunuz, insanların zamanını alıyorsunuz" diye sorduğumda ise "onu da belirtiriz, merak etmeyin siz" diyerek ukalalık yaptı.

Öncelikle görüşme yaptığım kişinin çok nazik olmadığını söyleyebilirim. Daha abonelik bilgisi alırken bile müşteriye bu şekilde davranan bir müşteri hizmetlerini, daha sonra sorun çıktığında nasıl karşımda muhattap olarak karşımda bulacağım muammadır. Asıl önemlisi bireysel abonelik yapmadıkları halde bunu internet sitelerinde belirtmemeleri. AKLINIZDA OLSUN METRONET TEHLİKELİ.

• ne metronetmiş arkadaş sürekli bağlantı kesilmeleri var... bende router kullanıyorum ama interneti bazen çokluyorum bazen olmuyor... anlamadım gitti.. dhpc kapalı bütün ayarlar yapılı ama sadece bir pc girebiliyor... cep telefonları bağlanıyor kopuyor... ip algılanıyor yazıyor öyle bekliyor bir türlü çözemedik.. a adet router denedim olmadı... tek pc giriyor ama zaman zaman o da kopuyor...
    metroneti arıyorum dhpc kaplı olacak diyor bende zaten kapalı giriyor ama sürekli kopuyor diyorum onlarda bağlantınız var diyip duruyorlar... bence ip sorunları olduğundan routerlerde problem oluyor.. ve bu yüzden herkes problem yaşıyor...kısacası bıktım bu metronetten... cayma bedeli olmasa kutulacam biran önce... kimsye tavsiye etmem... sürekli sorunlu... müşteri hizmetleri de sürekli meşgul...sağlıklı bir internet hizmeti maalesef veremiyorlar...tüketici hakem heyetine verip kazanan oldu mu acaba... bu cayma bedelini ödemek istemiyorum.. sonuçta alamadığım hizmetin ne diye parasını istiyorlar ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: andregeos

Metronet aslında ii bi sistem, şöyleki ; upload oranı download ile aynı, ve de fiyat olarak diğerlerine göre daha uygun.

Fakat bikaç arkadaşında bahsettiği gibi net üzerinde video izleme konusunda ttnet e aynı deil,takılmalar oluyor.Değişken bir hızı var fakat buda normal bi durum.5 mbps kullanıyorum, bu yeri geldiğinde 6 bazen de 4 gibi olabiliyor.En büyük sorun ping sorunu.80-110 arası seyreden ping oluyor.

Konya-Bosna Hersek te ikamet ediyorum.Son 2 haftadır bende de büyük bir sorun var, nereyi aradıysam çözüm olmadı hala da bakılmadı.5-10 dk da bir sürekli olarak bağlantı kopması yaşıyorum, ve bu bütün günün her saati sürüyor.Online bi oyun vs. oynayan biri için bu ne kadar lanet bi durum zaten tahmin edebilirsiniz.

Bu sorunla karşılaşmış birileri varsa çözüm hakkında bilgi verebilir mi ?

Cevaplar içerisinde bazı Metronet çalışanlarının olduğunu da gördüm, umarım onlarda bu cevabı görür.

Boş konuşmaktansa çözümcü olmak daha çok itibar kazandırır.

Arkadaşım sorma bende konya mevlana civarında oturuyorum geçen mesaj geldi 444,12 krş. Borcunuz vardır hemen ödeyin icra işlemleri yapılacaktır vs mesaj geldi halbukki kapatmıştım bütün borcu , adama izah ettim yok borcum kapadım falan yok ödeyeceksiniz dedi zaten konyadada kapatmış metronet herneyse avukat arkadaşıma arattırdım işin aslını öğrenmek için adıma bi sürü internet açılmış kotayı doldur mak için sonrasında müş.hizmetlerindeki adamı yaklaşık 10 dk. bekledikten Sonra bi özür bi özür beyfendi şöyle oldu böyle oldu borcunuz yoktur kağıdı gönderecekler artık DİKKAT EDİN KARŞILAŞMAYIN BÖYLE BU DURUMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deluxx -- 20 Aralık 2012; 22:37:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aLTuu

Çorlu Emlak Konutlarında reklamı gördüm, hizmet başladı herhalde?

Metronet çorluda nerelerde var ? Şuan kullanılıyormu bilginiz var mı ?
  • selamlar, ben ankara sincan yenikent'teyim. toki ilksan sitesinde metronet mevcut.
    burada kullanan, bilen var mı? yorumlar tercihimi şekillendirecek.
  • bizim dairede de bağlantı müdürü var onunda hız testi senin gibi çıkıyor ilk günlerde uploadmış downloadmış yok bilmem ping miş gayet güzel gidiyordu.tek kelimeyle metro rezalet ttneti kapatıpta metro net geçip memnun olan birini daha görmedim.5 dk bir gidpte 1.2.3 hafta sonra gelen. arıza kaydını ar babam ara ulaşmak istemiysanız buyrun size metro rezalet googlede bi araştırın 5.10 kişi haricinde (ki onlarda metronet personeli) benim gibi bu durmdan şikayetçi olmayan bir metronet kullanıcısı bullmazsınız
  • Sakın metronet almayın Ben kullanıyorum çok kötü 6 aydır beni isyan ettirdi. Devamlı Bağlantı kopuyor ve teknik destek yok müşteri hizmetleri hep meşgul yada cevap vermiyor. Sakın almayın bin pişman olursunuz. Alt yapı hiç yok zaten google'de bir araştırın sayfalarca şikayet var. Bende elektirik üzerinden alıyorum internet'i bpl sistemi yani ama 5 para etmez.

• merhaba arkadaşlar ben de konya bosna hersek de metronet kullanıyorum yaklaşık bir yıldır. bende de aynı sorunlar vardı baya bi cebelleştim. ve sorunu çözdugumu duşunuyorum. çözüm şöyle ; öncelikle metronetten aldığınız adaptörü kesinlikle ve kesinlikle evin içindeki ana şartelin en yakın çıkışına bağlayın ( şartelin hemen altındaki priz genelde şartelden çıkan ilk elektrik akımı oraya gelir) sonrasında o adaptörün üstünde buluna prize herhangi birşey bağlamayın. wireless modem kullanıyorsanız onun fişini ise başka bir prize takın ( modemin üstündeki prize takmayın!! ) ve internete bağlanın. benim 10 mb internetim vardı ama 2 mb kullanıyordum baya bi zaman. bunu yaptım şuanda 16 mb indirme 14 15 mb gönderme hızım var ve kesinlikle düşme olmuyor. ha şunu da söyleyeyim. müşteri hizmetleri iş yapmıyor diyenler nasıl yapmıyor anlamadım bana gayet yardımcı oldular. bi keresinde modem bozuldu 2 gun ıcınde yenisi geldi hiç bir ücret de almadılar. birde kesinti çok yaşayanlar bu durumu yaptıklarında hala kesinti var ise muhtemelen sitenin elektrik hattı çok sağlam olmadığındandır ( müşteri hizmetleri bunu söyledi ki bence mantıklı.) buna yapacak hiç bişey yok maalesef elektrik tesisatının değişmesi gerekir. biraz fazla konuştum ama yardımcı olabildiysem ne mut

Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellious85 -- 25 Aralık 2012; 11:18:09 >

• Ben bu kadar rezil bir net görmedim yaklaşık 6,7 aydır kullanıyorum tahaddüt bitince direk şutlayacam.5mb kullanıyorum ama hız 2nin üstüne çıktığını görmedim.En sevdğim zaman geçirip eğlendiğim League Of Legenste internet kopmaları lagdan vsden dolayı gram zevk alamıyorum artık tahaddütü bitine kadarda oynamıcam.TTnete netlimitsiz 8mpit kullanıyordum eskiden yağ gibi akıyordu mübarek bu lanet metronet isyan ettirdi bana tahahddütünün bitteceği günü iple çekiyorum.
  • binanın girişine fiber kablo ile geliyorlar, orada bpl sistemini dağıtan switche giriyorlar. switchin çıkışlarını elektrik sayaçlarının çıkışında sizin dairenize giden elektrik hattının üstüne bir çeşit röle gibi bir şeyle bağlıyorlar. yani birabir temas değil elektromanyetik olarak data sinyalini elektrik kablosuna bindiriyorlar. siz evinizde prize taktığınız bpl modem ile bu sinyali alıp alttaki switche ulaşmış oluyorsunuz. işte alttan her daireye cat5 nw kablosu çekmemek için bir yöntem. birinci sıkıntı evdeki bpl modemin bodrumdaki swith ile haberleşememesi, bunun nedenleri ve çözümü (sigortaya yakın prize takma vs) anlatılmış.

ikinci olay ise bodrumdaki switche giren fiber kablodan size gelen hat kaç mbps? evet fiber üzerinden gigabit de verirsin ama adamlar fiili olarak heralde bir switche ya 10, bilemedin 100mbps giriyor. binada 48 daire var hepside kullanıyor olsun bu 100mbpsyi paylaşmış oluyor. ister swithcte ister merkezdeki esas internet çıkışında olsun, bir yerlerde paylaşılan bir bant genişliği var. 1000 tane 10mbps üye varsa, merkezde 1000x10 mps hat yok. bir tane 1000mbps belki var (10'a bir paylaşım kabul etsek?), bütün ispler (ttneti, superonlineı vs) böyle yapar, çünkü aynı anda bütün aboneler full kullanmaz tamam da, onun da b.kunun çıktığı bir sınır var, o sınırın altındaysa senin merkez bağlantın işler patlar.

benimde ttnet adslim 7mbps oturuyor, yurtiçi ntvmsnbc de video izliyorum, youtube izleyemiyorum, yurtiçi bağlantı idare ediyor, yurtdışı sürünüyor. her yerde aynı hikaye, paranla rezil oluyorsun işte...

• Şimdi burada bile hala metronet denilen şirketi savunan kişiler var. Ben açık ve net söylüyorum metronet bu hizmeti yapamıyor öyle olsa internette binlerce haklarında şikayet var hadi onu geçtim birebir Ben kendim şu anda magdurum ve ne yaptıysam olmuyor. Elektirik üzerinden interne alıyorum ama aslında alamıyorum. 2 dakikada bir Bağlantı kopuyor bu iyi diyen kişiler bir online oyun oynasın örnek face de bir online oyun oynasın bakın o zaman nasıl Bağlantı kopuyor görürsünüz. Burada metronet almak isteyenlerde var Onlara diyorumki Sakın bulaşmayın. Eğer alacaksanız bile sözleşme falan yapmayın yani tahaaüt yapmayın. Demeyin sonra iyi Ise alın zaten anlayacaksınız o zaman ne dediğimi. Iyi bir şirket olsa işini iyi yapsa neden millet şikayet etsin Ben neden şikayet edeyim.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.