Şimdi Ara

Elektrikle İlgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu gün evde prizi değiştirirken bir şey fark etim yeşil sarı normalde toprak olması lazımken nötr olarak kullanılmış.
    Yani prizde kırmızı faz.
    yeşil sarı nötr.
    siyah toprak olarak bağlanmış.

Ve bir iki tane test yaptım.kırmızı renk kablo faz.Yeşil sarı renge lamba bagladıgımda lamba yanıyor.Ve siyah kırmızı bağladıgımda yanıyor.Yani benim evde topraklama yok bu anlamamı geliyor.Ne yapmam lazım.

• evinizde topraklama hatti olmadigi icin sifirlama yapilmis..yani notr topraklama gibi kullanilmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ay_tech kullanıcısına yanıt
    bu çok büyük sıkıntı yaratmazmı.
  • hattiniz sebekeden degismedikce pek bir sikinti olmaz..ama onarim sirasinda siyah yerine diger kabloya faz verirlerse herseniz yanabilir..sigorta kutusundan baglanti yapmislardir kopru seklinde..onu iptal edin ve topraklama hatti baglatin.

• bu sıfırlama olayını çok olur oldu millet iyice sahtekarlığa gider oldu ulen 100 tl lik topraklama çubuğundan batmassın dimi adı üstünde müta it
    kardeş en kısa zamanda hattını ayır geçen kamera bağladığım evin birine gelen hatta bakım olmuş hatta ters vermişler adamın evde yanan bir şey olmadı ama adam nasıl olsa topraklama diye tele dokunmuş ölüyodu allah korusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

hattiniz sebekeden degismedikce pek bir sikinti olmaz..ama onarim sirasinda siyah yerine diger kabloya faz verirlerse herseniz yanabilir..sigorta kutusundan baglanti yapmislardir kopru seklinde..onu iptal edin ve topraklama hatti baglatin.

Ben topraklamayla nötr yerini değiştirdim sıkıntı cıkarmı.
  • LoNLyMaN L kullanıcısına yanıt
    cikmaz..yesilsariyi iptal edin topraklama hatti baglatana kadar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.