Şimdi Ara

toyota orjinal alarmı ile ilgili bi soru ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
11.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende 2001 corolla var.araçta orjinal toyota alarmı takılı.alarmdan memnunum ama geçenlerde başıma bi olay geldi.

aracı uzaktan kumandalı merkezi kilit ile kapatıp açıyorum,kapattığımda alarm ve motor kilidi devreye giriyor.

buraya kadar herşey normal.ama geçenlerde uzaktan kumanda tutukluk yaptı açılmadı bende anahtar ile açtım ... açmaz olaydım

alarm başladı zır.zırr.. susar ümidi ile anahtarı hemen kontağa soktum ama yinesusmadı arabayı çalıştırdım yine susmadı uzaktan kumandayı biraz sallayıp denedim tekrar ve susturdum.

size sorum böyle bi durumda ne yapmamız gerek.

• benzer bir sorun benim başımada geldi....
    bolaman virajlarının hemen başındayım, moladan sonra arabayı açıp çalıştıracam ama
    şimdi tam da hatırlayamadığım bi sorun oldu, iyiki torpido gözünde toyota alarmın kullanma kitapçığı varmış...
    dirkesiyon mili hizasında göğüsün tam altında küçük bir metal sivic koymuşlar ona 5 kez üstüste bastığın zaman alarmı resetlemiş oluyorsun...
    yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsinler....
    saygılarımla..........................................
  • dondurmacı benim o tuşa basmam için ön göğüsü sökmem lazım. ama benimkinde extra bir kumanda yok.anahtardan kumandalı benimki orjinal öleymiş. ama yedek anahtarlarından birini gizli bir yere koyun yada kumandayı tamir etmeye bakın derim.yoksa silverstar zırzır ötmekten kurtulamazsın ne zaman akü biter o zaman buda benim fikrim
  • benim araçta2001 model. Merkezi kilit var ama alarmı yok. Yani alarm sesi yok. Orjinalinde alarm olmuyor demi? Opsiyonel diye biliyorum.
  • malesef zeync 2001 de alarm orjinalde yok diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeync

benim araçta2001 model. Merkezi kilit var ama alarmı yok. Yani alarm sesi yok. Orjinalinde alarm olmuyor demi? Opsiyonel diye biliyorum.

merkezi kilit ve alarm farklı şeyler, merkezi kilitin orjinalinde alarm sesi, dışarıya verilen uyarı sesi felan yok. ancak orjinal alarm taktırırsanız; mevcut anahtarınızdaki açma kapama tuşlarını kullanabilirsiniz.
    ama orjinal olmayan alarm taktırıldığı zaman başka bir kumanda ile mi kullanıyorsunuz onu bilmiyorum...
    saygılarımla......
  • burdanda anlaşıldığı üzere kumanda tutukluk yaptı mı hapı yuttuk

sanırım tek çözüm akünün kutup başını sökmek
  • Alarmınızın böyle durumlarda susturulması için gizli bir yerde (sol alttaki gözlük kabı gibi) iptal düğmesi mevcut..bu işlemi de şöyle yapacaksınız: kapıyı anahtarla açtınız..alarm ötmeye başladı..anahtarı kontağa sokup açın, bu iptal düğmesine 5 kez basın..hooop alarm sustu işte..şimdi alarm valet konumunda yani kahya konumu..bu işi aracınızı park etmesi için kumandası olmayan anahtarla park kahyasına verirken de kullanabilirsiniz yada serviste bir işlem yapılırken alarm zırt pırt ötmesin diye de kullanılabilinir..kumandanız onarılıp arıza giderildiğinde de aynı işlemi tekrarlayarak alarmınızı devreye alabilirsiniz.
  • Toyota'da mı çalışıyorsunuz, öyleyse bizlere yardımda bulunbilirsiniz.
  • Bende Toyota kullanıcısıyım,bu 3. Corolla'm ve 93 den beri hiç ara vermeden Toyota'ya biniyorum..bilinçli bir kullanıcıyım ve biraz da anlarım bu işlerden..bir sıkıntınız olursa yazabilirsiniz..elimden geldiğince dilimin döndüğünce yanıtlamaya çalışırım..İyi sürüşler
  • Aynı araçtan bende de var ve orjinal alrmı da var. Fakat dediğin gibi gelişen bi rolayda aracın çalışmaz. Alarmın mantığı da o dur zaten. alarm çalarken aracın motoru kilitleneceğinden orjinal anahtarıyla bile olsa çalışmaz. o durumda yapılacak şey aracının kapısını kapatıp alarmı kumandadan susturup alarmı devre dışı bırakmaktır. Orjinal toyota alarmlarında Alarm kumandasının kaboylamsı veya çalışmaması durumunda devre dışı bırakabilmek için switch konulur. Bu switch genellikle bizim araçlarda direksiyonun solundaki kapaklı gözün kapağı sökülünce ortaya çıkar. Böle bir durum olursa kapıyı anahtarla açınca alarm çalmaya başlayacaktır. anahtarı kontağa takılıyken bu kapaı söküp arkasındaki switch e gerektiği şekilde basılınca alarm susar ve devre dışı kalır. Bu durumda diğer alarm kumandasını kullanabilirsiniz fakat sadece uzaktan kumanda sistemi olarak.Aracı adece kumandalı olarak kitleyip açabilirsiniz. alarm modu devreye girmez. Alarm sisteminizi kontrol etmenizi tavsiye ederim. anlattınız gibiyse bir problem var gibi gözüküyor.

• Benim araçta 2001 model. 6-8 ay önce satın aldım.Merkezi kilit ve alarm mevcut. Aracın kelebek camında Orjinal Toyota alarm etiketi yazıyor. Bildiğim kadarıyla orjinal olması lazım...Herhangi bir sorun da yok gayet güzel.
  • kumandanın altındaki basan tırnaklar zamanla basmaz oluyor.tanesi 25 kuruş , lehim aletiniz de varsa evde bile kendiniz değiştirebilirsiniz ben öyle yapmıştım birdahada tutukluk yapmadı kolay gelsin.
  • yine tutukluk yaptı 2 gün önce sipariş ettim.

görevli arkadaşa aynısımı dedim

biraz değişik ama işlev aynı dedi

iyi dedim 35 ytl verdim.

bugün almaya gittim tüm anahtalar tekrar programlandı falan neyse aldım kumandayı elime baktım 2 tuş

Ya dedim bunda 2 tuş var

bunlar yeni modeller dedi görevli ama işlevde fark yok dedi.

peki dedim geldim eve bikaç deneme yaptım

ilk tuş araç bulma, 2. tuş sesli açma kapama 2. tuşa uzun süre basınca alarm çalma

tamam iyi hoşta bu yeni model de sessiz açma kapama yok

bazen gece geç saatlerde falan okadar işe yarıyorduki...

ben eskisini yaptıramazmıyım ?

bu yenisi

bu da eskisi

• arkadaslar lutfen acıl yardım benım 1999 model terra marka aracım arac 1.6 gecen gun basıma bır olay geldı aracımı park ettım ve kumandadan kılıtledım yarım saat sonra gerı geldıgımde aracı actım ve hersey yolundayken marsa bastıgım da aracım calısmadı ustaya cekerek goturdum ve atesleme gelmedıgı soylendı aracın dıstırıbıtor unu bujılerını bujı kablolarını komle sıfır aldım ama yıne aynı aracın motor beynınıde beyıncıde baktırdık fakat oradada bır sorun cıkmadı aracın uzerınde sonradan takma bır alarm var ne yapacagımı bılemedım acılll yardım lutfen bılgıdı olan bı yardımcı olsun benım aklımda tek soru ısaretı sonradan takma alarm ın yaptıgı bır sıkıntı olarak kaldı yardım yardım yardım
  • Mrb sn.forum üyeleri M kullanıcısına yanıt
    arkadaslar lutfen acıl yardım benım 1999 model terra marka aracım arac 1.6 gecen gun basıma bır olay geldı aracımı park ettım ve kumandadan kılıtledım yarım saat sonra gerı geldıgımde aracı actım ve hersey yolundayken marsa bastıgım da aracım calısmadı ustaya cekerek goturdum ve atesleme gelmedıgı soylendı aracın dıstırıbıtor unu bujılerını bujı kablolarını komle sıfır aldım ama yıne aynı aracın motor beynınıde beyıncıde baktırdık fakat oradada bır sorun cıkmadı aracın uzerınde sonradan takma bır alarm var ne yapacagımı bılemedım acılll yardım lutfen bılgıdı olan bı yardımcı olsun benım aklımda tek soru ısaretı sonradan takma alarm ın yaptıgı bır sıkıntı olarak kaldı yardım yardım yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.