Aracınız hayırlı olsun. Tunçmatik büyük bir yerli firma inşallah hemen çözerler sorunu. |
Elektrikli araç kullananlar platformu (5. sayfa)
-
-
Arkadaşlar merhaba, 7.4kW AC şarj destekleyen bir araç için en iyi şarj öneriniz nedir? Wallbox’ların taşınabilir versiyonları var sanırım, çok yeniyim bu alanda. Mod2 şarj kablosu henüz almadım, 7.4’ü destekleyen bir mod2 kablo ile direkt 220v den almak mı daha mantıklı olur? Çok teşekkürler şimdiden -
220 v 16 amper ile mevcut tesisat değişmeden güvenle alabileceğiniz 3.4 kw. 7.4 kw alabilmek için tesisat 32 ampere dayanacak şekilde kablo ve sigorta ile revize edilecek.
-
Evet mevcut tesisatlar prizler genel olarak 16 Amp. Tek faz 32 amp. için Vestel'in bir ünitesi var. Ben ilk başta aldım sonra iade ettim daha teslim almadan. 16Amperlik normal prize döndüm çünkü yetiyor. Aniden ihtiyaç olsa 7.4lük de hemen doldurmaz, DC şart olur. Senede kaç defa DC lazım olur, gerek yok o parayı verip 1.5 sene amortisini beklemeye.
3.5kW ile akşam bırakıp sabah aldığımda dolmuş oluyor %40'tan 85 civarına (91kW araç için). -
3.4kW için nasıl bir şey almak gerekiyor hocam? Önereceğiniz var mı? -
Hocam ara kablo vs kullanıyor musunuz evden ara kablo çekmemizin bir sakıncası olur mu? -
Ara kablo değil, ana bara çıkışından paralel hat çektim 85m kablo. Ucuna da sigorta ve priz. Ara kablo dediğiniz bu kadar uzun olmaz ama ek sonuçta. O kablolar benim kullandığım kadar kalın olmayabilir,kablo yolu uzun olduğundan voltaj düşüşünü dikkate alarak kalın kablo ile taşıdım. Ara kablonuz kısa ise, aynı prizden çoklama ile farklı yerler beslemeyecekseniz 16 amperi taşır muhtemelen. Evden uzatma ile şarj eden çok var, internette aratırsanız bulabilirsiniz. -
Teşekkürler hocam, 16 amperlik için önerdiğiniz kullandığınız kablo nedir acaba fikrinizi alsam çok rahatsız ettim ama 😊 -
3x6 Nym kablo diye geçiyor, sıva altı sıva üstü tipik tesisat kablosu kalın, üç tel (+/-/toprak).
16 amper priz diye aratırsanız sıva üstü priz de var.
Kaçak akım rölesi ve sigorta da lazım. -
Hocam aslında prizden araç bağlantısı için sormuştum ama bu bilgiler de işime yarayacak teşekkür ederim -
Bir ucu erkek diğer ucu dişi uzatma kablosu kendiniz de yapabilir (söylediğim malzemelerle) yada alabilirsiniz, 220v 16 amper uzatma kablosu diye aratarak.
Hazır uzatmalar kaç amperdir direkt bilmiyorum bakmak lazım -
Hocam peki araca kadar prizi uzattım vs getirdim. Bu noktada sanırım mod 2 denilen kabloya ihtiyacım var dişi prize bir ucunu, diğer ucunu da arabaya bağlamak için. Bununla ilgili olarak aracın markası renault, 15 bin’e satıyor desteklediği kw vs detaylarını bilmiyorum. 3.4 kw için, şarj kablosu öneriniz var mıdır? Araç markasınınkini mi almak gerekli, daha iyi olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata359 -- 2 Eylül 2023; 20:32:31 > -
Bu eqe, eqc mercedes mi ? -
Renault'un sattığını almayın. Çok pahalı. Yukarıda fotoğrafı olan turuncu şarj aleti 3.4 kw veriyor. Fiyatı 4500 TL diye yazmıştı arkadaş. Mercedes EQE şarj ediyor.
-
Süpermiş, hocam ürünün markasını tam okuyamadım sektöre de uzak olduğum için logoyu da tanıyamadım. Tam adını veya linkini paylaşabilecek olan var mı yanlış ürün almayalım -
Hocam burdaki adaptörü nereden temin edebiliriz ☺️ -
https://www.sahibinden.com/1114594169
Sanırım aynısı.
-
Arkadaşlar normal prizle bitmez şarj. Çok zamanı olana iyi ama diğerlerine birşey diyemem. Gaziantep'te yaptırmayı düşünen varsa biz yapıyoruz. Örnek bir cihaz (22 kw rfid kartlı) fotoda, isterseniz taşınabilinirde yapılır (2 yere hat çekilir montaj vs. ona göre yapılır.)
-
Fiyat nedir usta? Normal prizle şarj bitmezde, trifaze içinde bi ton uğraşmak gerekirmiş.
Elektrikçiye danıştığımda ev monofaz, trifaze için;
Sayaç değişecek,
Eve giden kablo değişecek
Enerji kurumuna başvurulacak güç yükseltimi için
Halbuki eve trifaz geliyor zaten, ayrı bir abonelik ve sayaç alsam her şey halledilecek ancak mesken olmadığı için abonelik ve sayaç bağlanmıyormuş.
22kw trifaz için ne yapmak gerekir? Yada hiç uğraşmadan 7.4kw için 32A mı bağlamak gerekir?
-
Sayacınıza bakın giriş sigortasında 3lü grup sigorta varsa trifazedir yok tek faz geliyorsa tavsiyem trifaze için eğer apartman veya siteden izin alabiliyorsanız ana hat çıkışından süzme sayaç bağlatın aylık hesaplayıp siteye ödeyin. Yoksa yapacak birşey yok 7.4 kw lık alın geçin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X