Şimdi Ara

Elektrikli araç kullananlar platformu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
41
Favori
44.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Wall Box ile ne kadar sürede şarj ediyorsunuz? Bir de eve (müstakil) bir güneş enerjisi sistemi yaptırıp elektriği oradan sağlama olayı gibi bir şey nasıl olur?

• urugakhina U kullanıcısına yanıt

Aracın batarya kapasitesini wallbox kapasitesine bölünce çıkar süre. Benim kullandığım Subaru Solterra ortalama 70 kw bataryaya sahip. Wallbox üzerinden 7 kw ile AC şarj oluyor. Bataryayı %10 altına düşürmemeye çalışıyoruz. Şarjı %80 civarı bitirince 7 saatte doluyor.

• urugakhina U kullanıcısına yanıt

Ayrıca 10 kw/saat ongrid guneş enerji sisyemi kurulumu güncel kur ile 400-500 bin TL ye mal oluyor. Aylık 1000 TL araç şarjı dahil fatura geliyor. Kendini amorti etmesi çok uzun süreceği için düşünmek gerekiyor.

• Apartman otoparkında şarj edenler biraz fotoyla destekleyebilir mi ? Örnek olması açısından
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araç kullananlar platformu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluerdem -- 27 Ağustos 2023; 14:22:39 >

• bluerdem kullanıcısına yanıt
    Duvarı kırıp mı yaptılar ? Kaç metre kablo kullanılmıştır

Kutunun tam arkasında elektrik saatlerinin olduğu apartmanın elektrik odası var. Oradaki bizim elektrik saatinden yaklaşık 2-2,5 metre kablo çekildi. Sıva üstü priz ve sigorta konuldu.

Çok güzel denk gelmiş mesafe

Şarj aleti Juicebooster mı acaba?

Evet çok iyi denk geldi. Oranın daimi kullanımı için apartman da sorun çıkarmadığı için güzel oldu 😊

• tyanik T kullanıcısına yanıt

Yok hayır, Volvo’nun kendi verdiği şarj aleti (220v için). Duvardaki de sıradan priz ve sigorta 😊

• Bende tesla var 13 A ile alıyor normal prizden saatte 15-17 km menzil geliyor. Çok düşük geldiğinden 22 kw şarj istasyonu cihazı aldım. Elek. müh. olduğumdan kendim cihazı devreye alacağım foto atarım. Gaziantep'te montaj hizmetimiz mevcut düşünen varsa yazabilir.

• tyanik T kullanıcısına yanıt

Ben wallbox hızlı sanıyordum. Güneş enerjisi de uygun fiyatlı olursa çok iyi diyordum.

• Güneş enerjisi panelleriyle ilgili DH’de şöyle bir haber paylaşılmış.

https://x.com/donanimhaber/status/1696041055638950174?s=46&t=abgDgB_F1OzbYbW3em1i_g
  • Mr.burockikibin kullanıcısına yanıt
    91kw kapasiteli hangi model?
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

Mercedes EQE350+

İlk foto otoparkta kendi alanıma giden kablo rota ve akrilik kutu.

2. Fotodaki kutu içinde kaçak akım rölesi, sigorta ve sıva üstü 16A'lik priz. Şarj adaptörü Mercedes'in kendi orijinal adaptörü 1.6kW ile dolduran. Kutu içine sığıyor. Akrilik kutu şeffaf kapaklı. Dışarıdan gören bunun bir wallbox şarj istasyonu olmadığını, duvar prizi trsisatı olduğunu görüyor.

3. Fotoda yeni aldığım şarj adaptörü turuncu olan. Saatte 3.4kW ile dolduruyor. Akşamdan sabaha 50kW alınabiliyor. Adaptörü 3500 liraya aldım. 16A olduğu için diğerine göre bir tık daha fazla ısındığından kutu içinde bırakmadım.

Kutuya asma kilit takılı başkası açmasın diye.

• selamlar bende aranıza megane etech iconic ile katılıyorum oturduğum sitede bana tahsis edilmiş otopark yerim var benimde şansıma elektrik panasuna yakın bir yerdeyim bende aracımın yanına tuncmatik my charger taktım fakat ilk şarj denemem de cihaz arızalandı şimdi servise verdim sonucu bekliyorum

• Mr.burockikibin kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar ev tipi priz ile sürekli yavaş şarj pile zarar verirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 30 Ağustos 2023; 10:18:56 >
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hayır vermez. Aksine sürekli yüksek DC şarj ile dolum ve %100e sürekli sık dolum performans düşürür yorumları literatürde yabancı kaynaklarda mevcut olsa da bu sonucun yıllar sonra çıktığı ve %90a düşeceği yorumları car ancak kesin kanıt yok. Bir de %100e ulaşınca hemen kullanılması daha sağlıklı deniyor yani dolu bırakıp bekletmek çok önerilmiyor. Bu nedenle genelde %10-80 arası öneriliyor. Zaten araç da %80 sonra güç kaynağı verebilse bile kendisi şarj gücünü kısıyor, 90dan sonra iyice kısıyor.

Özetle, evden normal prizden şarjın hiçbir zararı yok deniliyor. Tabi priz kapasitenizi bilmeniz lazım. Örneğin sırf bu yüzden mercedes standart adaptörü 8A'lık, olur da eski evde eski priz olursa yüksek amperli olmasın tesisat kapasitesinden sorun çıkmasın diye.

Bizim bina yeni sayılır, 10 senesi yok, dolayısıyla ben zaten kendi sayaç çıkışımdan ayrı paralel hat çekip 80m 3x6 kablo ile 16amper dayanan tesisat çektim, sigortası vs ile sorunsuz oldu. Araca da zararı yok.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.