Selam arkadaşlar, Klişelerin dışında elektrikli araba deneyimi olmuş arkadaşlardan yorum bekliyorum. Benzin masrafı ve bakım giderleri can sıkıcı hal almaya başladı. Suan 1.3 tce benzinli arac kullaniyorum. Yillik 20-24 bin km yol yapıyorum. 5000 km ortalamam 36 km/h yani %80 şehir içi araç kullanıyorum. Günlük 20 km civari yol yapiyorum ve 600 km uzun yol gidiyorum yılda bir iki kere. Onun dışında en uzak menzilim 200 km civarında aylık şehir dışı seyahatlerim. Çok planlı ve düzenli biri değilim. Ayağımı gazdan çok çekemiyorum. Evde 220 mevcut fakat 380e izin vermez site yönetimi, o yüzden 3.5 kwh ile şarj edebilirim. Bu durumda elektrikli araç önerir misiniz, önerirseniz marka model ne olmalı? Sorun çıkartma ihtimali düşük olmalı, sürekli serviste oylanacak vaktim yok malesef hayatı yoğun yaşıyorum. Ev3 begenemedim, ev6nin menzili düşük yoksa o araba çok hoş olmuş. Togg? Gazlama durumunda menzil ne kadar etkileniyor? Hiç satış deneyiminiz oldu mu? Değer kaybı ne oranda yaşanıyor, hızlıca araç bozmak istenildiğinde elden çabuk çıkartılabilir mi? Kötü bir sarj deneyiminiz oldu mu? Yardim ve destekleriniz için çok teşekkür ederim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Elektrikli araç sahipleri yardımcı olabilir mi?

-
-
50-60kw/s 'lik pilli elektrikli araçlar rahatça yeter size.
Hyundai ioniq serisi , Citroen, Peugeot bakabilirsiniz.
Yeni yönetmelik çıktı ; Evde size ayrılmış özel park alanınız varsa yönetimin ne dediği önemli değil. Oraya yüksek watt verebilen priz çektirebilirsiniz.
Elektrikli araba sahibi olunca hele birde evden şarj ediyorsanız benzinin 10'da 1'i maliyetle kullandığınız için hiç düşünmeden doyasıya gazlayabiliyorsunuz.
-
Hesabı anlamadım pek. Günlük 20km yapılıyorsa yılda 7300km yapar. Yılda 20-24bin km yapıyorum demişsiniz. Yılda 15bin km uzun yol mu yapıyorsunuz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstad teşekkür ederim, ioniq biraz eskidi sanirim diğer saydığın araçlar safkan elektrikli değil. Başka öneriniz var mı?
Tesekkur ederim. Anne baba ziyareti, iş sebebi ile şehir içinde ekstra dolasma ve yakın şehirlere gidiş geliş. 20 km rutin fakat arti her zaman oluyor... dedim ya ortalamam 36 km/h
Şarj imkanınız varsa ve şehir dışına az çıkıyorsanız menzil çok önemli değil. Ev6, countryman gibi seçenekler işinizi fazlasıyla görür ancak ben risk alıp model y juniperi beklerdim
özellikle evde yada iş yerinde olacak şekilde şarj imkanınız var mı ?
sanıyorum günlük rutin işe git-gel ve ayrıca ekstra durumlarda aracı kullanıyorsunuz.Bu yüzden tercihen ev , olmazsa iş yerine şarj elzem. Yolda şarj bulmak ve ona müsaitlik yaratıp şarj etmek insanı korkutabiliyor.
Galiba megan 1.3 tce kullanıyorsunuz , hiçbir elektrikli araç sizdeki mevcut araç kadar hızlı satılabilitesi yok bunu unutmamak lazım.
-
Cevaplar için teşekkürler, evde 220 var, 380 zor yönetim sikinti çıkartır hat çekme işine.
Tesla donanim olarak bomboş bir araç, içi ve dışı da çok sıkıcı. Markaya da biraz antipatim var fakat elektrikli araçlar içinde de tutuluyor piyasası var sanirim.
Megane evet hareketli, o yüzden ikinci elini sordum. Aslında full hibrite daha yakınım, corolla cross düşünebilirim ama 4 kişilik aileye dar, koltuğu kendime göre en öne ayarladigimda arkada diz mesafesi çocuk için bile yetersiz. Hrv ufak, renault duster hem çok yeni motor hem de marka hibrit konusunda yeni ve fiyatı bence uçuk kalıyor.
Full hibrit seçenek kalmıyor, plug-inlerin de fiyat performansının çok yüksek olabileceğini düşünmüyorum ucuza vermezler. zaten sistemin karmaşası risk oluşturuyor.
Kafam karışık yani.
Ioniq 5 bu sene yenilendi ioniq 6'nında yenisi yazın gelecek. Megane e-tech'te yenilendi onuda düşünebilirsiniz.
-
Tesla donanım olarak bomboş bir araç mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ben de elektriklşi araca geçme aşamasındayım. sitedeki komşuların%51 onayını bekliyorum.
elektriğe gelen son zamlardan sonra fosil-elektrikli masrafı aradaki fark 10 kat değil de, 5 kata hatta 4 kata azaldı diye biliyorum.
elektriğe gelen zam ve aradaki fark konusunda sizin yakın zamanda bi ölçümünüz oldu mu?
teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: derememoben de elektriklşi araca geçme aşamasındayım. sitedeki komşuların%51 onayını bekliyorum.
elektriğe gelen son zamlardan sonra fosil-elektrikli masrafı aradaki fark 10 kat değil de, 5 kata hatta 4 kata azaldı diye biliyorum.
elektriğe gelen zam ve aradaki fark konusunda sizin yakın zamanda bi ölçümünüz oldu mu?
teşekkür ederim.
Şu an güncel yüksek tarife konut elektrik ücreti 2.9TL/KWS Aracım Şehir içi/dışı karma ortalama 100km/s 'de 15kw/s yakıyor yani 100km'de 43.5TL oluyor.
Benzinli araç 46.70 TL litresi. 100km'de karma ortalama 7 litre yaksa 327TL ediyor.
Benzinli 7.5 katı civarı oluyor.
Elektrikli aracımla şehir içinde 10-12 kw/s ortalamaya inebiliyorum.
Benzinli araçla şehir için 9-10 litrelere çıkabiliyor.
Kullanıma göre Şehir için fark 10 katı civarına yükselebilir.
Ayrıca elektrik idaresiye özel şözleşme yapıp gece tarifesi vs. geçerek kw/s ücretini daha düşük yapabiliyorsunuz.
-
Hiç satış deneyiminiz oldu mu? Değer kaybı ne oranda yaşanıyor, hızlıca araç bozmak istenildiğinde elden çabuk çıkartılabilir mi
Odaklanilmasi gereken temel konu bu, al satçıya gelmez elektrikli araçlar.
Arabanızı satıp sonrasında LPG uyumlu,veya hibrit araç bakınız.
Mesaj için teşekkürler, al-satçıdan kastınız ben isem yanılıyorsunuz. Parayi kolay kazanmiyoruz, o yüzden diğer araçlar kadar değerini korumasını beklemek doğal. Herkesin hayattan beklentileri ve gercekleri farkli. Önerinizi yine de dikkate alacağım.
Parayı kolay kazanmıyorum
Değerini korusun
Hızlı satılsın
Bunlara genel olarak al-satçı deniliyor zaten
Almadan satmayı düşündüğünüz bir aracın elektrikli olmasına imkan ihtimal yok
2025 yılı Nisan ayı ikinci el elektrikli otomobil piyasasında değerini en az kaybeden model peşin peşin söyleyeyim ki Tesla olacaktır.
Aracın km veya yıl bakımının olmaması en büyük tercih sebebi.
Yetkili servisler acayip öpüyor. Özel servis veya sanayi ise çobanlarla dolmuş. Hallice ustaların ise üç kağıtçı olmayanına denk gelme olasılığı her geçen gün azalmakta.
Hybrit araçlar istatistiksel olarak arıza vermeye en yatkın araçlar. Bu oran dizel araçlardan bile yüksek. Sadece bu araçlar henüz arıza çıkaracak yaşa gelmediler.
Opel Astra e'yi bir inceleyin. O da bir Stellantis ama özellikle Fransız grubundan daha derli toplu geldi bana.
Evet doğuştan elektrikli değil ama bagaj hacmindeki daralma hariç çok fazla olumsuz etkisini görmedim.
Gidişi, rüzgar direnci, SUV'lar gibi müsrif olmaması, görece daha hızlı şarj olması, güvenlik donanımlarının iyi çalışması gibi artıları var.
SUV olarak ise Kona Long Range iyi bir alternatif olabilir. Ama arka koltuk diz mesafesi konusundaki beklentinizi tam olarak bilemiyorum.
-
Mehmet Serdar bey mesajınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim, çok kıymetli bilgiler bunlar. Bahsettiğiniz ilk araca özel forumları biraz kurcalayacagim. Menşei dolayısıyla çok almak istemiyorum yerli veya kore grubu araçlar olabilirdi.
Fakat burada sizin belirttiğiniz artılar ilk aracı öne çıkartır. Bu durumda makyajlı halini beklemek gerekir diye düşünüyorum. T10f modelini de aslında merak ediyorum, bu araç varken başka araba bakmak içimden gelmiyor fakat sanırım önce rüştünü ispat etmesi gerekiyor, güvenliği riske edemem.
Saygılar selamlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X