şimdi nedir durum bilmiyorum ama tr'de rüzgar gülü gördüğüm ilk zamanda, kullananın vergi ödemek zorunda olduğunu duyduğumda şaşırmıştım. Ortalama olarak, 2 kişilik bir ailenin günlük elektrik tüketimi 5-10 kWh (kilowatt-saat) arasında olabilir. Bu, aylık olarak 150-300 kWh tüketim anlamına gelir. |
Elektrikli aracını evden şarj edenlere kötü haber: 5 bin kWh limiti geliyor (11. sayfa)
-
-
5000 kwh üstü tüm tüketimler muafiyet dışı kalarak ayrı bir birim fiyattan faturalara yansıyacak diye anlıyorum. Farklı anlayan var ise lütfen detayları ile açıklasın .
Ancak şu an için resmi gazetede birim fiyatlar ile ile ilgili bir bildirim olmadığı için ,kademe fiyatları dağıtım firmaları insafına bırakılmaz inşallah diyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
şimdi benim anlamadığım bir kaç konu
1 - 01.02.2025 den itibaren başlayacak bu olay - şimdi eski 01.02.2024 ile 01.02.2025 arasında eğer 5000 kw yı geçtiysen artık 01.02.2025 den sonra fazlamı ödemeye başlayacaksın
2- haberlerde devamlı yıllık 5000 kw aylık da 417 kw yı geçersen diyorlar ... şimdi bu yıllıkmı bakılacak aylık mı ?
3- yıllık bakılacaksa eğer misal bu şubatta başladı ve ben 10. ayda 5000 kw yı geçtim ondan sonra ki 3 aydamı fazla ödemeye başlayacağım
4 - aylık bakılacaksa 417 kw ya kadar normal 417 kw üzerinimi fazla ödeyeceğim yoksa komple geçtin sen 417 kw yi diyip o ay fazlamı ödeyeceğim.
-
Benim bilgime göre 10. Ayda geçer isen daha sonraki aylarda pahalı ödeyeceksiniz. 2025 yılında 5000kw nin altında kalırsan 2026 yılında eski düzene dönebilirsin.
Aylık bakilmayacak yıllık bakılacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2025 yılında 10. ayda geçtim kalan ayları pahalı ödeyeceğim ok ... peki 2026 da 2025 de geçmişsin diyip pahalıdan mı başlayacagım ondada 5000 kw yı geçincemi acaba ?
-
İlk 2024 yılına bakacaklar 5000 geçilmişse pahalı olacak. Sizin örneğinizde 2025'de de 5000kw'yı geçerseniz 2026 yılı boyunca pahalı olacak. Ancak 2026 yılında 5000 altında kalırsanız 2027 yılında tekrar indirimli tarifeye dönebilirsiniz. Benim bilgim bu yönde. Ben de elektrikli araç kullanıcısıyım
3 metre uzunluğunda 1.5 metre eninde 550 kg ağırlığında bir bataryadan bahsediyorsunuz. Kim nasıl alıp takacak onu? Senin dediğini yapmak için ya nükleer enerjili bir parça kullanılacak ya da soğuk füzyon falan :) Toyota hidrojen tüpleriyle yapmıyor. Sadece yapılacağı zamanı hayal ediyor o kadar.
https://www.forbes.com/sites/michaeltaylor/2024/10/22/innovative-capsules-bring-toyotas-hydrogen-fuel-cell-dreams-one-step-closer-to-reality/
-
Yine çıkmış bizi etkilemiyorcular. "EPDK’nin 7 Kasım 2024 tarihli kararıyla, 2025 yılı itibarıyla yıllık elektrik tüketimi 5 bin kWs’i aşan konut aboneleri ve 15 bin kWs’i geçen ticari ve sınai işletmelerin, genel tarifeden çıkarılarak son kaynak tedarik tarifesine (SKTT) tabi olacağı açıklandı. "
Konut abonesindeki 5000kw sınırı siz tartışa durun,etkilermi etkilez mi , adamlar 15bin Kw ile ticarive sinai işletmelere 2X zammı çaktılar bile.Bu ne demek kısacası enflasyon,Tükettiğiniz herşey ama her şey zamlanacak, geçmiç olsun, Şubat itibariyle elektr. faturası ve zamlardan eşek gibi anırmaya başlayacaksınız .Bu millet toplanıp haksızlık ve adelet için gerekli tepkiği göstermediği için semer vuran daha çooook olur.
-
Elektriği kaçak kulllanlar için sorun Yok elhamdülillah...onlara hep beleş...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1 - 01.02.2025 den itibaren başlayacak bu olay - şimdi eski 01.02.2024 ile 01.02.2025 arasında eğer 5000 kw yı geçtiysen artık 01.02.2025 den sonra fazlamı ödemeye başlayacaksın
evet ,üst tarifeden yansıtma 5000 kwh dolunca fazlasına yansıtılacak
mesela şubatta 5000 kwh kadar ,eski tarifeden ,bunun üstü yeni tarife olacaktır.
2- haberlerde devamlı yıllık 5000 kw aylık da 417 kw yı geçersen diyorlar ... şimdi bu yıllıkmı bakılacak aylık mı ?
Hayır aylık bakılmayacak ,halkın anlaması için 5000/12 yapılmış.Yıllık toplama bakılacak bu nedenle şahsi görüşüm fatura satırına takip edilebilmesi için 2025 yıllık toplamı her ay gösterilmek zorundadır .Yoksa çok itiraz olur ,dağıtım firması başa çıkamaz .Belki ilk ay bu konuyu yapmazlarsa ,itiraz sonrası bir satır daha eklenmesi ve taahhuk olarak yazılması hukuken gereklidir .
3- yıllık bakılacaksa eğer misal bu şubatta başladı ve ben 10. ayda 5000 kw yı geçtim ondan sonra ki 3 aydamı fazla ödemeye başlayacağım
EVET
4 - aylık bakılacaksa 417 kw ya kadar normal 417 kw üzerinimi fazla ödeyeceğim yoksa komple geçtin sen 417 kw yi diyip o ay fazlamı ödeyeceğim.
AYLIK takip edilmeyecek ,tarife 5000 kwh üstü olarak, resmi gazetede yayınlandı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
alıştıra alıştıra herkese geçiriyorlar..
yetmez ama evet daha fazla zam yapın
-
Arabanıza kilit vurun ..!
-
"Görülüyor" dediğin kimmiş bunlar görenler? Onlar görüyor ama başka kimse bilmiyor mu bunu? Gizli bilgi mi bu sadece sana söylemişler?
isadamlarina vergi indirimi yapip aradaki farki sizin elektriginizden kapatiyorlar. zenginden vergi almak ne kadar zor olmaya basladi... bu ulkede bir kesim kacak elektrik kullanir param yok der, bir kesim yatirim yapiyorum kacbin kisi calistiriyorum der vergi odemez, arada kalan kesime de olanlar olur. vergide adalet mi ! bulan varsa bana da gostersin.
-
2024 tüketiminize bakılacak, 2024 yıl toplamı 5bin kw üstü ise nurtopu gibi bir 2.5x elektriğiniz mevcut :)).2025 tüketiminize göre 2026 yılı belirlenecek,Bu arada hiç bir zaman ne ödeyeceğinizide bilemeyeceksiniz ,çünkü kw fiyatı piyasada belirlenecek.
-
2024 yılı için geçerli değil,zaten geriye dönük hiçbir uygulama hukuki olmaz .
7.11.2024 de çıkan resmi gazetedeki kurul kararı madde 4 de yürürlülük tarihi olarak 1.1.2025 olarak belirtilmiş
1.2.2025 tarihinden başlayarak kurul kararı madde 1 de belirtilmiş ve 2025 yılı olarak net olarak belirtilmiş
ilerisi (2026)için bu karar geçerli olur mu orasını bilemem ancak gerekirse bir günde revize ek madde kararı çıkarabilirler .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 20 Kasım 2024; 21:16:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yeminlen bunların zihni sinir projesi üreten bi ekibi var. Şeytanın aklına gelmeyecek metodlar üretip dur durak bilmeksizin öpüyorlar...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X