maaş yatmayınca trollemeye devam dedin heralde... yazık... |
Elektrikli aracını evden şarj edenlere kötü haber: 5 bin kWh limiti geliyor (9. sayfa)
-
-
yıllık 1200 civarı yakıyormuşuz iyi bari umarım düşürmezler
-
5 bin kw de az. Veri hesaplamasına katılıyorum. Ayda 4-5 den fazla şarj isteyebilir. Kullanılmadığı zaman ister istemez şarjda olacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O değilde cayır cayır kaçak yakan baaazı vatandaşların kaçağını kesseler buna ihtiyaç olur muydu acaba merak ettim. Bahçemde şarj etmek üzere elektrikli araç almayı planlıyordum. Fazlasını da ödeyim sorun değil varsın 50krş yakmasına 1 TL yaksın. Peki 0tl ödeyip üstüne abonelik ücreti dahi ödemeyenler ne olacak?? 5 yılda bir seçim var diye her gelen göz mü yumacak kaçan kullanana?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu sitede ayda 415 kw kullanan yoksa bu tantana niye? Zaten Türkiye deki abonelerin yüzde 3 ü etkilenecek diye yazmışlar onlarda Allah bilir bitcoin mi üretiyor ne yapıyorsa...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 19 Kasım 2024; 21:8:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yazın ne halt yiyecek millet klimalar zaten 400 kwh geçiyor. bunlar milleti soymak için gelmiş allah bu zulümden türkiye cumhruriyeti vatandaşlarını kurtarsın yoksa halimiz harap
-
yazın klima ekle zaten 400 çok üstünde fatura gelecek zulüm resmen akp
-
Seni ilk mesajında bloklamalıydım aktroll, heyhat gözümden kaçmış.
Blok.
-
Sen de saf saf inandın %3'ü etkilenecek yalanına...
Yahu bölgesinde doğalgaz olmadığı için kışın elektrikle ısınmak zorunda olan, yazında klima açmazsa nefes alamadığı illerde yaşayan tonla insan var, ne %3'ü!
Yazın elektrik tüketimini zirveye bu %3 mü çıkarıyor?
-
inatla togg a ısı pompası konmuyor fiyat artacak diye. Isı pompası olsa 65 kwsaat şarj la aynı menzile gidecek
-
Ban yiyince yeni hesap açmış 🤣
Togg CEO ısı pompası ile ilgili gerekli cevabı detaylı olarak vermişti
İnat söz konusu değil
Ben yılda 30 000 km civarı yol yapan ve ortalama verisi 17.2 kw/100 km olan birisiyim. Şarjın %95 civarı evden yapılıyor. Evde buzdolabı + derin dondurucu kullanıyoruz. 4 kişilik bir aileyiz. Klima yok. Kombi termostat ayarlı ve tv hariç hemen hemen her şey a sınıfı. Benim 2023 yılı toplam tuketimim 7500 kw olmuş. Bu size genel bir bilgi verebilir. Elektrik fiyatları artacak diye elbette mutsuz oldum ama gidip aracı da satmayı düşünmüyorum.
-
Şu an bulunduğumuz zaman diliminden 30 sene ( bilmedin 40 sene ) önce kominizimden bitmiş bir ülke olan çekyadayım, adamlarını hiç böyle bir gündemi yok, market fiyatları şaka gibi 300 gr füme eti 2 euroya alıyorsun.
Adamlar dizel araçları şehir merkezine sokmuyor, elektrikli araçlar için özel park alanı yapmışlar, krumlov diye bir yer var, onun 20 km ilersinde SPA ya gittik yani allahın unuttuğu bir yer, SPA da 8 tane hızlı şarj istasyonu vardı. Şöyle hayal edin mardin sınırında bir yer.
Bizim konuştuğumuz şeylere bak. Sonra biz batının ahlaksızlığı falan filan, bayrak inmez , ezanlar dinmez. Çetonun devamlı kötüleği Almanya ne durumdadır siz düşünün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 20 Kasım 2024; 1:27:53 > -
Öncelikle devlet, herhangi bir konuda, hele ki uzun vadede en az güvenilecek şeylerden biridir. Genel bir kural olarak... Bilinçli bir birey açar şehrin masterplanına bakar. Neresinde ne kadar uyulmuş inceler. Az çok masterplana uyulan bölgelerden bütçesine göre ev seçer. Ben yüksek katlı yapıda yaşamam. Yaşayan da ihtimalleri düşünecek abi. Onu da ben şeyedemem. Kusura bakmayın. Bir şey olur, bodrumu su basar. Üç asansör birden bozulur. Kalırsın mal gibi 18. katta. Annemin evde oldu. Yüksek katlı binalarda zaten çatı kullanımını unutun. Konutu satın alırken size düşen çatı metrekaresinin 2, arsa payının 1/100 olduğunu bilerek aldınız. Ben de kendi dandik evimi alırken çatıdaki hakkımın 48 metrekare, arsa payımın 7/24 olduğunu bilerek aldım.
Aynı şekilde, otoparksız bir ev aldıysanız, otoparksız olduğunu bilerek aldınız. Sonradan ağlama zırlama olmasın.
Apartmanın önündeki devletin yoluna şarj kablosu çekmeyin rica ederim. O yüzden bir kablo keşmekeşi olmayacak şehirde. Apartmanda açık da olsa otopark vardır. Oraya bakan cepheye sıva üstü su geçirmez priz takacaksınız. Bu kadar yani. Sabit şarj cihazınız varsa oraya takacaksınız gene. Otopark yoksa da o da beni ilgilendirmiyor. Dediğim gibi, alırken olmadığını kabul edip aldınız.
Devlet köprü yapmıyorsa biz yapalım fikriniz hoşuma gitti. Biz yapalım. Bizim olsun. Çökmesin. Öte dursun. Pırpır uçağı evimin yakınından kaldırıp indirmek mümkün olsa, 300.000 milyon işlemi masrafı olmasa alırım aga. Skyler köprüyü möprüyü. Tepeden giderim dümdüz.
---------------------------------
Arabalara sayaçtan kablo çekeceksiniz. Çatıdaki panelden değil. Bazı binalarda sayaçlar zemin katta toplu durur. Oradan topluca otoparka kablo çekeceksiniz. Artıları, eksileri var. Sigortasını sayacın oraya koysanız, başkası açabilir. Sizin prize bağlayabilir. Küçük apartmanlarda genel olarak bu işler hayli kolaydır. Evinizden cepheden kablo indirirsiniz. Dikine bir U sövesi ile bu kabloları kaparsınız. Jilet gibi gözükür. Basit işler bunlar. Yalıtım yaptırdık çoğumuz. Akıllı olanlar kablo sallamak için her cephede U söve bırakır ekstradan. Yoksa da yapıverirsiniz. Hiç de pahalı, hiç de zor değil. Kablo apartman dairenizden çıkarsa, sigortanız evin içinde olacaktır. Sizden başkası açamaz. Ucuna bir kontaktör takarsanız, kontaktörü uzaktan kumanda ile aktive edebilirsiniz. Godünüzü kaldırmadan arabanızla yanaştıktan sonra prize elektrik gelmesini sağlayabilirsiniz.
Burada mesele güneş paneli yatırımının kendisidir. Günümüzde paneller çok gelişti. Hiç öyle anlattığınız kadar problematik değil. Akü işi akılbaki bir iş değil. Çok problemli. LiFEPO4 akülerin ömrü uzun ve büyük oranda sıkıntısız. Ancak şebeke varsa çok gereksiz. Benim bahsettiğim sistemler ongrid sistemler. Gündüz üretir. Ürettiğinizi tüketir, kalanını satarsınız. Gece de alırsınız. Akülü sistemler sadece zorunluluk halinde kullanılmalı (elektrik şebekesi olmayan yerlerde). Aküler de ucuzladı biraz. 48V 100ah, yani 4.8kw bir akü sanırım 650 dolar. Ama dediğim gibi, zorunluluk değilse gerek yok.
Talep hızla artıyor. Talep arttıkça üretim de, montajcı da, servis de artıyor. Hele şehir içinde çocuk oyuncağı. Nasıl ki yan sokakta bir tesisatçı, 2 sokak ötede bir elektrikçi ve çilingir var, panel servisi de her ilçede birkaç tane hali hazırda var (Büyükşehirlerde). Sayıları hızla artacaktır. Eskiden kombi servisi mi vardı?
Arıza olursa, ki artık çok nadir şeyler bunlar, evet çatıya çıkacaksınız. Artık çatı kavramları da değişiyor. Gene, bize bu işler kolay. Eski binalarda yaşadığımız için, çatımız 55 yıllık. Bir gün o çatı değişecek yani. Panel kurmaya uyumlu yaparız, aralarında yürüme yolları bırakırız. Doğru açı ve doğru yöne bakıyor olur. Kolay yani. Çatı sonuna ilk paneller geleceği için aşağı da düşemezsin otomatik olarak. Bir bina kevgir gibidir ayrıca. Çatıdan çatı arasına kablo inecek. İnvertörler çatı arasında duracak. Oradan normal 220V AC trifaze kablolara dönüp sayacınıza inecek. Bunu küçük binalarda yapmak çocuk oyuncağı. Çatı arasından merdiven boşluğuna ineceksin. Merdiven boşluğundan tüm dairelere dağıta dağıta gideceksin.
Bu işleri niye bu kadar zor sanıyorsunuz ki siz? Kablo çekmek çok kolay bir iş.
---------------------------------
Ben devletin yöntemlerini sorgulamayı bırakalı çok oldu. Mümkün mertebe katti alaka ediyorum. Eğitim konusunda devletten umudu keseli çok oldu. Biz okutuyoruz. Eh sağlık da öyle oldu gibi. Yargıya zaten güvenmiyoruz doğru mu? Polis desen başıma bir şey gelirken işe yaramıyor, sadece varlığı sayesinde başıma bir şey gelme ihtimali azalıyor. Elektriği de ben üretirim, suyu da üretirim abi zorunda kalırsam. Doğalgaz sıkıntı. Bakalım. Enerji krizi gibi bir şey olursa taşınırım Ayvalık'a. Doğalgaz derdim kalmaz. Klima ile ısınırım. Zaten gördüğünüz gibi, yavaş yavaş katti alaka ediyoruz. Devlet bana niye lazım? Yol yabdı... Varsayın ki ben yoğum. Ciddiyim bu arada. Kendi ülkemde turist gibi yaşamak istiyorum abi. Yavaş yavaş da o noktaya doğru gidiyorum.
Şaka bir yana, günümüzdeki paneller, inverterler falan hiç anlattığınız gibi değil. Servisi bakımı da kolay. Kafası basan biri için servise de pek gerek yok. Basit sistemler. Tabii yüksek voltaj deneyiminiz yoksa uzak durun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Kasım 2024; 1:41:50 >
-
Sübvanse olması için standart elektrik tüketenlerin faturasında indirim yapması gerekirdi.
Şu an zaten 5 bin kwh geçen de geçmeyen de aynı tarifeden ödüyor.
2025'te 5 bin kwh geçmeyenler 2024'e göre daha az ödemezken, 5 bin kwh geçenler extradan para ödeyecek tarifelerindeki katsayı artacak.
Bunda sübvanse değil silkeleme denir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X