Şimdi Ara

Elektrikli aracını evden şarj edenlere kötü haber: 5 bin kWh limiti geliyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
4
Favori
11.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kendilerinden olanların kazancı artsın diye yaz saatini sabitleyenlerden milletin hâyrına icraat çıkmaz ki... kredi kartı, teknolojik cihaz alım sertifikası bile çıkartırlar...

• PowerNowa kullanıcısına yanıt

hocam bu arkadaşın parası yatmış. o yüzden gelmiş buraya ona buna salça oluyor. koyun gibi dolanıyor buralarda. çok sallama bunu. 

• Öncelikle senin kafanda birine göre köprü fiyatları artarsa kendi köprümüzü yapalım! Bak buna gülünür işte! :)

Herkes Ankara'nın eski ama medeni yerinde de yaşamıyor.

3-4 katlı evler veya müstakillerde yaşamayan insanlar ne yapacaklar?

Göd kadar yere yığılmayı sen demedin tabi senin onu diyecek bir özelliğin yok ama buna izin veren devlet olduğunu unutma ayrıca yüksekte oturana laf edeceğine o yüksek binalarda oturanların 2024 de elektriğin birim fiyatının artacağını nasıl bilme ihtimalleri vardı onu açıkla.

Çatı toplu konutlarda ortak kullanım alanı, birisi hayır dediğinde ne olacak?

Tam tersi hepsi birden bende güneş paneli koyarım o zaman dediğinde çatıda yer kalacak mı?

Eşit bölüştürmekten bahsettin ama alanın yeteceğini nereden biliyoruz?

Bu durumda 8 hane varsa 8 tane kablo tepelerden sarkacak öylemi?

Bu kablolar elektrik taşıdığına göre hayati tehlike yaratmayacak mı?

Her panel arızasında çatıyamı çıkacaksın?

Ayrıca 4. katın tepesinden kablolarmı atacaksınız arabalara?

O kablolar hiçmi görüntü kirliliği ve bir çok kişinin işine engel olmayacak?

Her aile neden durduk yere 50 ile 150 bin lira arası para ödesin?

Herkesin başı açık kenarda 100 bini varmı?

Ülke genelinde 26 milyon konut var yukarıda verdiğim rakamlar ile çarpınca ülkede oluşacak masraf ile kaç yüz tane okul hastane vs açılır farkındamıyız?

Sadece elektrik faturası şişsin diye 26 milyon haneye böyle bir masrafı ödetmektense başka formül bulunamazmı?

Ülkede bu kadar haneye hizmet verecek panel fabrikası montajcısı varmı? Ülke genelinde panel tamiri hangi seviyede? her bölgede tamirci varmı?

Diyelim ki deli gibi her taraftan kabloları sarkıttık yolları kablo doldurduk büyük şehirlerde bu nasıl uygulanacak?

15kw kendimize ait panelimiz vardı iyide bilinen bir marka 4000 dolar yani şimdiki parayla düz hesap 140bin lira. 5 senede 2 kez bozuldu ücretsiz tamir ettiler o esnalarda elektrik sıkıntısından çatladık.(elektrikli araba için almadık)

Yılda 4-5 ay doğru dürüst karanlıktan ve bulutlardan dolayı verim alamadık.

Garantisi dolduktan sonra tekrar masraf çıktı tekrar ödedik.

Paneldeki batarya küçücük birşeymiş ve yetersiz olduğundan enerjiyi full depoladıktan sonra gelen enerjiyi depolayamıyormuş.

(Yüksek kapasiteli bataryalar panel parasından çok fazla!)

Ayrıca batarya sağlığıda her geçen gün daha fazla düşüyordu ( gelen enerjiyi o esnada kullanırken batarya devreye girmiyor)

Bataryanın ömrü bitince yenisini alıp bir daha masraf ediyorsun ve uzun seneler dayanacak birşey değil.

Toplamda açıkça söyleyeyim şebekeden pahalı elektrik alsak 1000 basardı. Panelciyle uğraş, karanlık oldu uğraş, batarya bozuldu, çatıya çık, tamirci kovala.. Gelen tamirci zaten para koparma peşinde "şuda değişecek" diye yalan söyleyip masraf çıkarma peşinde. Ben iddia ediyorum pahalı şebeke elektriği dahi kullanıldığında panelden alınacak elektrikten daha ucuza geliyor. Merak eden varsa hurdacının teki aldı götürdü.

Bu durumda her 5-10 senede bir 4-5000 dolar daha tamirine , bataryasına, yedek parçasına veya yeni panele ödeyeceksiniz! Amacımız ucuza elektrik üretmek değil miydi?!

Kısacası devletin bir hizmeti verememesi veya fahiş fiyata vermesi gülünecek değil üzülecek bir konu. Şu yüz yılda da elektrik faturası yüzünden insanların alternatif aramasıda utanç verici bir durum. Elektrikli araç kullanıp ucuza ulaşım maliyeti hesaplayıp doğru bir yatırım yaptığına inanan insanlar açısından da resmen sırtından vurmaya girer. Bir güzel "hayır kardeşim sen elektrikli araçtan yakıt tasarrufu elde ettin bende bu tasaruffa ortak olur, üstüne bindiririm" demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 19 Kasım 2024; 14:27:47 >

• real_agabey R kullanıcısına yanıt

ödeme. ben mi ödetiyorum. bana kalsa bende ödemem. kullanan ödesin. lüks tüketimin vergisini arttırsınlar sübvanseyi orta ve alt gelirli insanlara daha çok sağlasınlar. sanki yapılan herşey doğru demişim gibi alakasız konuları katarak cevap vermen değişik bir kafa.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

evet arkadaşın yazdığı değerde ve tüketimde anormallik var. yazdıkların lüks değil. bende de kurutma olmasına ragmen sana ilave olarak haftada 2-3 sefer çamaşır bulaşık kurutma çalışmasına ragmen gelen faturam 400ü bulmuyor ilave olarak mini elektrikli aracı da evden sarj ediyorum. beyaz esyalarımı alırken dikkat ettiğim şey elektrik tüketimleriydi. biraz pahalı olsun tüketim verimi yüksek olsun diye özellikle almıştım bilmiyorum onun mu etkisi. eski sınıflandırmaya göre hepsi a++ dı. verdigim fiyat farkını elektrik faturasından 1-2 sene de amorti ediyordu. iklim koşullarına ve doğalgazın olmadığı bölgelere özel düzenleme gerekli bence de. istanbuldaki biriyle adanadaki birinin klima çalıştırma ihtiyacı aynı değil. dogalgaz olan bir yerdeki kişi ile olmayan yerdeki birinni elektrikle ısınma ihtiyacı bir değil. günlük tüketimim 5-6 kwh civarı. buda aylık max 180 yapar. 12 ayda 2200 yapar. limitin yarısına bile ulaşmıyorum. herşeyi benden iki kat fazla yapan biri bile limite ulaşmıyor. elektrikle ilave birşeyler yapman lazım ki ulaşasın.

• Evren7 kullanıcısına yanıt

haklısın. 

• Kendilerine oy atan makarnacı kömürcü kesime zaten elektrik ve doğalgaz faturasında büyük kıyaklar geçmişlerdi geçtiğimiz yıllarda. Yine kendilerine daha az oy basan orta direği vuracak bir düzenleme yapmışlar. Bu arada malum coğrafyada trafoları, hatta arabaları yaka yaka kaçak elektrikle araba şarj etmeye devam ederler.

Gaziantep'te Bir Togg T10X Şarj Olurken Yandı - Webtekno

• XujeePhuewi4 kullanıcısına yanıt

Tamam söylediklerinin konusunu niye açamıyor madem öyle,

madem yanıyor

Madem montaj markası

madem güvensiz

Siz buyrun konusunu açın aydınlatın forumu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uygulama nasıl olacak merak konusu, limitin üzerindeki kullanım mı farklı tarifeden olacak, yoksa limiti geçtiğin an tüm harcaman mı üst tarifeye göre hesaplanacak. Mantıklı olan ilki, ancak bizim ülkede hangi iş mantıklı diye düşünmüyor değil insan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PowerNowa kullanıcısına yanıt

Yok ben sevmiyorum kullanmayı ama yazdığın şey cahil insanların kullanabileceği sığlıktaki cümleleri içeriyor kusura bakma. Yani emekli maaşı 2000 TL iyi bence çok bile diyen emekli dayının yaptığı ya da kotalı interneti savunan dayıların yaptığı savunmalar gibi duruyor buradan bakınca. Kısıtlamaları yasakları savunan bir zihniyet bu.

Adamın faturası sana göre çok olabilir, benim harcamalarıma göre de çok ama bu demek değildir ki koyulan kota insani ve makul. Sorun burada bu kotayı makul görmen. Yani 40 yılın başı gelirinin %70-80'ine vergi olarak çöken hükümet fakirleştiriği halka vergisinin bir miktarı olarak lütufmuş gibi sübvansiyon uyguluyor onda da bu saçma kotayı makul görerek destekliyorsunuz. Bir kere de müşterinin, halkın, vatandaşın yanında olun elektrik dağıtım şirketlerinin ya da hükümetin değil be. Bu kadar bencilce düşünmeyin. Bir gün doğalgaza da böyle kota koyulur bir tane sığ fikirli çıkar orada makul der. Bir gün suya da böyle kota koyulur başka biri çıkar kotayı makul görür. İnsanların gırtlağına çökülmesini böyle desteklemeyin.

• Fişleme derken,neyi kim fişliyor? 

Direk konuyu açabilirsiniz,beni de davet edip etiketleyin

Bakalım kimse dokunacak mı konunuza görelim

Buyrun gerçekleri anlatın foruma,herkes öğrensin toggun yandığını montaj olduğunu güvensiz olduğunu çöp olduğunu bekliyoruz?

Sizden önceki 50 togg montaj deyip konusunu açmaya gelince topuklayan karakter(!) Den farkınız olsun

Ekmek partisi takılıp maskesi düşünce burjuvanin tillahi olan vatandaş,bu davet sana aynı zamanda

Öyle ekmek mekmek ayakları çekip sıvışmak yok ,buyur aç konuyu

@Evren7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 19 Kasım 2024; 15:58:41 >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Aynen. Fazla tüketenin sübvansiyonunu niye hazine karşılasın, doğalgazda da aynısı gelmeli

Sübvansiyonu akp hükümeti değil Devletin Hazinesi ödüyor diyeceğim de sübvansiyon ne diyecen neyse...

Yoo, bütün ciddi internet siteleri fake hesaplar türü şeyler için numara ister

Siz togg konusundaki düşüncenizi, gerçekleri yazacaksınız neticede, numaranız fişleme su bu ne alaka ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 19 Kasım 2024; 16:37:45 >
  • içimden geçen her kelime sadece arada küfürler yok.

dünyanın en saçma uygulaması.

zaten bu hükümetin vatanda hayrına yaptığı bişe varmı.

oturduğum evde doğalgaz yok. izmirdeyim yazkın klima var kışın ısınma klima ile. ne mok yicez.

ozkancım bide utanmadan cevap vermiş.

• Sıkıntı yok sıcak firsatlarda bir başlık daha açılır,, elektrikli araç şarj hakkı kilowattı 7 TL den 50 kW satılıktır gibi

• fakir ama kalabalık bir aile . örneğin 6-7 kişilik bir ev, ısınmasını doğalgaz ile yapanlar bile bu limiti aşar. biz 4 kişilk aileyiz ve 300-350 kw arası harcıyoruz aylık. ocağımız felanda gazlı

• evden şarj işi mantıklı değil zaten

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.