bölgesinde doğalgaz olmayanlar için düzenleme yapılmalı o zaman. yada senin gibi konuşayım sende git dogalgazlı yerde otur zorla mı doğalgaz olmayan yerde otur diyoruz. kendi durumumu kıyaslayarak BENCE makul dedim. adamın arabasının yakıtı benim ödediğim vergiden sübvanse edilmesin bi zahmet. onun harici konutta yaşayan kişi sayısına göre de limitin ayarlanması lazım. misal ben 2 kişi yaşıyorum benim limitim aylık bin lira iken 5 kişi yaşayanın limiti 1500-2000 olmalı. |
Elektrikli aracını evden şarj edenlere kötü haber: 5 bin kWh limiti geliyor (7. sayfa)
-
-
bana göre gayet makul. çok seviyorsunuz sizinle aynı düşünmeyenlere cahil demeyi. bizde aynı elektriği kullanıyoruz bize gelen fatura 300-400 tl iken 1000tl yi aşan insanın kullanımı normal değildir. elektrik kullanımı zorunluluktan yüksek olan bölgelerin limiti daha yüksek olmalı ve limit belirlenirken hane sayısına bakılmalı. onun harici genele bakacak olursak limit makul.
-
Derdinizi keyim.
Herşey bitmiş elektrikli araçları düşünüyoruz🤬
Allah başka dert vermesin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Böyle diye diye üretici nüfusu köylüyü şehirlere doldurunuz
Şimdi eko Mansur trafik var yazıyorsunuz
Herkes şehirde doğalgaz kombi
Ama Çarşı pazar ateş pahası
Şu şekil cahil olacaksın
anlamıyorlar işte. olayın elektrikli araçla hiçbir alakası yok. adam yazı serin geçen bölgededir klima kullanmaz, kışın da doğalgazla ısınır, hatta yaz çok sıcak değilse buzdolabı-derin dondurucu vs daha az tüketir. bu adam bırak ev kullanımıyla limiti aşmayı ayda 1500km yol yapıp evden aracını şarj etsin yine de limiti aşamaz. bir akıllı da demişki aracını şarj edenin elektriği niye benim vergimle subvanse ediliyor 🤣 anlamıyor ki olayı saptırmaya çalışıyorlar, yaptıklarına kılıf arıyorlar. bak elektrikli araç için bunu yaptığa getiriyorlar ama en iyi yaptıkları işi yani gündem değiştirmeyi çok iyi beceriyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yav he he. git ilerde h*vla.
-
Bu ülkede zaten küfürsüz yaşamak imkansız sen gidip oradan dondan fırlama sus.
-
Bende aynısını yapıyorum bloklayın ki etkileşim kasmasındlar sonra zaten kaybolup gidecekler
-
Bırakın bunlarla uğraşmayın bilerek yapıyorlar aktroller
-
Tam IQ na uygun cevap vermişsin
Köprüleri hiç kullanmıyorum senin anlayışına göre onların vergisini de ben ödemeyim.
Vatandaş yararına olan şeylere karşı çıkıldıkça bu iktidar az bike yapıyor. Padişah köprü hikayesine benzer.
Petrolümüz yok ithal ediyoruz döviz açığı oluyor. Togg gibi bir büyük yatırım yapıldı.
Elektrikli araçlara geçişi hızlandırmak için teşvik etmek için ne olmuş sübvanse edilse. Bütçeye yükü ne kadar da.
O kadar şirkete yapılan vergi affından daha mı çok????
Geçici diye gelen ve kalıcı olmayan vergi mi var?
Az az alıştıra alıştıra yapılan zamları sonra fasla fazla yapıpta geri fiyatı düşen mi var?
Şimdi makul sınıra çekerler baktı ses çıkaran yok hatta çekemeyen iyi olmuş diyen yalakalar var yarın daha da aşağı çekerler.
Bekleyip göreceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real_agabey -- 19 Kasım 2024; 11:27:2 >
Anormallik mi var? Derin dondurucu, buzdolabı, bulaşık Makinesi, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bilgisayar, cay kahve makinesi bunlar lüks değil. Bu cihazlari normal olarak kullandığınız zaman ayda 500 kilowatt tüketime ulaşmak çok kolay. Alıp kullanmazsaniz tabii ki 200-300 de kalırsınız. Benimde evim tuketim ortalama 500 kilowatt civarinda her hafta mutlaka 2 şer kez çamaşır makinesi ve bulaşık Makinesi çalışır. 1 dolap, 2 orta boy derin dondurucu var. Evden çalışıyorum PC gün boyu açık. Elektrikli arabam yok. Olsa demek ki ayda 1500 kilowatt çekeceğim. En azından sınır 1000 olmalıydı. Doğalgaz olmayan yerlerde boyle bir sinir olmamali. Keza yazin bu sinir kaldirilmali. Klima kullanınca 500 kilowatt 600 olacak.
Elektrikli aracı geçtim de evde bir masaüstü pc ve klima olsa zaten bu değerlere ulaşılıyor. Benim 560kw yaktığım oldu ve doğru düzgün ne fırın ne başka birşey çalışıyor.
Uyduruk 7000btu klima ve masaüstü pc yetiyor. Şimdi aşıldığında aşılana kadar olan kısmı normal ödeyeceğiz de, sadece üstü zamlı mı yansıyacak?
Elektrikli araca 2 milyon para bayılacak lüksümüz yok zaten, ama belirledikleri limit çok düşük. Arabası olmayan normal kullanıcıların da başını yakacak.
Bence hükümet toplantı yapıyor, aralarında "ya bu halkın hayatını daha nasıl kötüleştiririz, nasıl zora sokarız" diye özellikle düşünüyor. Bir tane hayırlı haber gelmiyor yahu.
Doğudan kaçak elektriğin bedelini toplasınlar önce biz faturasını ödeyenlerin hayatını zorlaştıracaklarına.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 19 Kasım 2024; 12:13:39 > -
Beklenen olay, size elektrikli araç güzelliğini yedirmezler diyorlardı, fosil yakıtlarla oluşan avantajı kapatacaklardı...
Başka görevleri yokmuş bir kez daha öğrendik...
ve yine hayat devam edecek mi acaba?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok kullaniyor benim vergimden karşılaniyor dediğin adamlardan önce kacak kullanan milyon tane hırsıza bakacaksınız. Onlar öyle az da kullanmıyor emin ol. Beleş diye keyfine klima ile isiniyor 7/24. Devlet anca dişini gecirebilidiklerine bunlari dayatir. Her şeye evet dersiniz ama büyük resmi görmezsiniz. Bak konuda bir sürü siyasi olaylardan dolayi blokladigim adam var. Onlarin yazdiklari mesajlari gordum de bir tanesi bile şaşmaz hepsinin düşünce aynı. Kafa şöyle çalışıyor benim yoksa başkasının da olmasın. Veya devlet yaptıysa bir bildiği vardır. Arkadaşlar bu kararlari alan insanlar sizden benden çok mu akıllı? Protesto edince devletinize mi baş kaldırmış oluyorsunuz? Nedir bu korkaklık. Bakın bizim ülkemizde siyasilerin milleti koyun gibi gutmesinin en büyük nedeni devlete baş kaldırıyor diye lanse edilmekten korkmaktir. Adam gibi yakip yıkmadan protesto haktir.
sonuçta onu rte karar verip uygulatıyor... 4. kez aday oluyor hemde... saltanat kuracak...
-
doğru demiş montaj markası... daha çarpışma testi yok... şarjda yanan kaç togg oldu bilen yok...
-
Ya bırak emek partisini falan kimin ne olduğu belli.
La oglim herkesi kendin gibi sanma.
Yapsınlar tabii. Bu limit bütün ülke için aynı olamaz, bölge bölge, il il farklı limitler olmalı. İkinci cümlende saçmalamışsın. Oturacağım yeri sana mı soracağım? Sen bana mı sordun oturduğun yeri seçerken? Adamın arabasının yakıtı diyorsun da, sen bu kadar az elektrik yakıyorsan, bir elektrikli, araba alıp onu da limitine kadar şarj edebilirsin, limit bunu engellemiyor ki! Ayda 250 kwh ev için tüketen adamın araba şarj etmek için geriye 166 kwh hakkı kalıyor bununla ayda 2 kere hatta 3 kere arabasını şarj edebilir ve arabasının şarjını sana ödetmeye devam edebilir. Ayrıca o adamın da senin kullanıp onun kullanmadığı sübvanse edilen hizmetler için aynı şeyi söyleme hakkı var o zaman. O da ben bu yolu, bu havalimanını kullanmıyorum diyebilir. Mesela ben doğalgaz kullanamıyorum. O zaman senin yaktığın doğalgaz benim vergimle sübvanse ediliyor biliyorsun değil mi?
Haberler - T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
Bak bakan ne diyor: doğalgazda %80, 1. kademe elektrikte %50 sübvansiyon uyguluyoruz diyor. O zaman sen de doğalgaz kullanma, ben ödüyorum %80'ini çünkü.
Sonuç: Böyle saçma limit olmaz. Ben güneyde çok sıcak bir bölgede yaşıyorum. Burada doğalgaz yok, yazın da klima kullanmak zorundayım. Senin mantığına göre benim doğalgaz olan bir yere taşınmam gerekiyor. Peki Erzurum, Erzincan, Kars gibi soğuk yerlerde oturup kışın doğalgaza abananları ne yapacağız? Onlar da sıcak şehirlere taşınsınlar o zaman. İşte senin mantığa göre böyle dememiz gerekiyor.
Sen az tüketiyor olabilirsin ama galiba 21. yy yaşadığımızın farkında değilsin. Elektrik lüks değil ihtiyaçtır günümüzde ve 5000 kwh/yıl limiti çok komik, çok uyduruk bir limit. Nokta.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X