Şimdi Ara

Elektrikli ayna sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 hafta önce elektrikli aynalar gayet düzgün çalışmaktaydı ayarlamaktaydım. Babam sanırım kurcalamış bugün farkettim buton ne sol aynayı nede sağ aynayı hareket ettiriyor. Sizce iki aynada çalışmıyorsa butonda mı sıkıntı vardır ? motorlarında sorun olmadığını düşünüyorum veya sigorta da mı problem olabilir mi ? ben düzeltebilir miyim? elektrik bilgim var.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrikli Ayna Sorunları ve Çözümleri

Elektrikli yan aynalar, modern araçlarda sıklıkla kullanılan ve rahatlık sağlayan özelliklerdir. Ancak zaman zaman bu aynalarla ilgili sorunlar yaşanabilir.

En yaygın elektrikli ayna sorunlarından biri, aynaların çalışmamasıdır. Bu sorun birkaç nedenden kaynaklanabilir:

• Elektrikli ayna sigortası: Sigorta atmışsa, aynalara elektrik gitmez ve çalışmazlar. Sigortayı kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Peugeot 2008 aynalar açılmıyor: Bu araç modelinde aynaların açılmaması, elektrikli ayna modülündeki bir arızadan kaynaklanabilir. Modülün değiştirilmesi gerekebilir.
    • Elektrikli katlanır ayna arızası: Katlanır aynalar, elektrikli bir motor tarafından kontrol edilir. Motor arızalanırsa, aynalar katlanamaz veya açılamaz.
    • Ayna ayar düğmesi çalışmıyor: Ayna ayar düğmesi hasar görebilir veya bağlantısı kesilebilir. Düğmeyi kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Otomatik ayna açılmıyor: Bazı araçlarda otomatik ayna açılma özelliği bulunur. Bu özellik arızalanırsa, aynalar araç çalıştırıldığında otomatik olarak açılmaz.
    • Citroen C4 aynalar açılmıyor: Bu araç modelinde aynaların açılmaması, kapı modülündeki bir arızadan kaynaklanabilir. Modülün değiştirilmesi gerekebilir.

Elektrikli ayna sorunlarını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Sigortaları kontrol et.
    • Ayna ayar düğmesini kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Elektrikli ayna modülünü kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Aracın kullanım kılavuzuna bakarak otomatik ayna açılma özelliğini nasıl sıfırlayacağını öğren.

Bu adımları uyguladıktan sonra elektrikli aynalarınız hala çalışmıyorsa, profesyonel bir tamirciye başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence önce aynalara elle bir dokun sonra bir daha dene olmazsa elektrikçiye götür. Türk mantığı kapat aç düzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 aynada da hiç haraket yok ise muhtemelen sigortası yada butonunda sorun vardır bir elektrikçi 100tl ile çözecektir.
  • Sigortası atmıştır, sigorta tablasındaki muhtemel 20 amperlik sigortasını değiştir.

• sigortası atsa hiç çalışmaz, butonda bi sıkıtı var
  • Hocam Bencede butonda bir sıkıntı var butonu nasıl çıkarabilirim ? Söketine bakacağım.

Edit: butonu yokladım daha sonra sol aynayı hafif hareket ettirdim elimle ondan sonra buton ile tekrar denedim iki ayna da yukarı aşağı hareket etmeye başladı. Ancak sağa ve sola hareket etmiyor. Çok saçma geldi aynanın takılı kalma ihtimali olabilir mi gerçi iki aynada aynı şekilde yukarı aşağı sadece hareket ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focus2-0 -- 9 Mayıs 2018; 20:23:31 >
  • Bak Türk mantığı tuttu elinle bastır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl düzeldiği hakkında pek fikrim yok ancak butonu biraz basılı tuttum yani örneğin sol aynaya çevirdim daha sonra alt üst sağ sol yaparak sırayla beklettim çalışmaya başladı. Galiba aynanın motorlarında sıkıntı var sağ ayna hareket ederken ufak sesler çıkarıyordu çünkü temizlenmesi felan gerekebilir diye düşünüyorum. Tozdan vs takılı kalmış olabilir. Neyse ki büyük bir sorun yokmuş.
  • Arkadaşlar merhaba 2009 Renault Master aynaların sağ ve sol ayar çalışmıyor ayar düğmesi soketinde elektrik yok direksiyon altındaki tüm sigortalar sağlam

mo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.