Şimdi Ara

Elektrikli direksiyon hangi araçlarda var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2016 ford kuga direksiyon sistemi elektrikli mi hidrolik mi?

omzum sakat olduğu için bu araç beni çok zorluyor uzun yolda. Direksiyona sürekli müdehale etmem gerekiyor. rot balanca falan soktum geçmedi. Galiba direksiyon sisteminden kaynaklanıyor. Bu sistemin olmadığı yeni araç alacağım. Öğrenip ona göre elektrikli veya hidrolik seçeceğim.

birde jetta ve audilerde hangi sistem var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravrav -- 10 Nisan 2022; 13:42:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrikli Direksiyon Hangi Araçlarda Var?

Elektrikli direksiyon, geleneksel hidrolik direksiyon sistemlerine kıyasla daha hassas ve verimli bir sürüş deneyimi sunan bir teknolojidir. Elektrikli direksiyon sistemi, hidrolik sıvı yerine elektrikli bir motor kullanarak direksiyon sistemini çalıştırır. Bu sayede araç kullanımında daha az efor sarf edilir ve park etme gibi manevralar kolaylaşır.

Pek çok modern araçta elektrikli direksiyon sistemi standart olarak sunulmaktadır. Ancak, bu teknolojinin varlığı araç modeline ve yılına göre değişebilir. Elektrikli direksiyonlu araçlar genellikle daha yeni modellerdir.

Örnek olarak, Fiat Egea'nın 2016 ve sonrası modellerinde elektrikli direksiyon sistemi bulunmaktadır. Bu sistem, sürücülere daha konforlu ve dinamik bir sürüş deneyimi sunar.

Elektrikli direksiyonlu araçlar, sundukları avantajlar nedeniyle son yıllarda giderek daha popüler hale gelmektedir. Eğer yeni bir araç almayı düşünüyorsanız, elektrikli direksiyon sistemine sahip modelleri araştırmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

• 2004 yılından sonra üretilen italyan üretimi ticari olmayan fiat'ların tamamında var + egea'da var.

city modu deniyor. serçe parmakla zorlanmadan çeviriliyor. youtube'da vidyoları var.

• Merhaba, son 15 yıldır üretilen araçların büyük çoğunluğu elektrikli direksiyona sahiptir. Dolayısıyla sizin aracınızda da elektrikli direksiyon var. Yalnız şunu anlayamadım, daha önce hiç Kuga kullanmadım ancak Ford araçlar en iyi yol tutuşu ve direksiyon hakimiyetine sahip modellere sahip, en azından kullandığım Focus ve Fiesta öyleydi. Acaba sizin aracınızda yolda gezinme durumu olduğu için mi direksiyona uzun yolda müdahale etme durumunda kalıyorsunuz? Çünkü şehir içinde aracın direksiyonunun sertliği ile ilgili herhangi bir şey dememişsiniz. Eğer aracınızda yolda gezinme durumu yoksa daha yumuşak direksiyonlu ve yola daha iyi oturan bir araç seçebilirsiniz ama Kuga gibi bir araç ile üst segmentlere çıkmadıkça arada büyük bir fark olacağını düşünmüyorum. Son olarak, acaba kendinizi uzun yolda çok mu sıkıyorsunuz? Ben de acemi iken uzun yolda direksiyonu iki el ile sıkıca tutarak sürerdim ve direksiyona sürekli ufakmüdahalelerde bulunurdum, böyle olunca hem omuzlarım çok yorulurdu hem de şeritte gezerdim, ancak alıştıkça direksiyonu daha rahat tutarak sürmeye başladım, bu hem omuzlarım in yorgunluğunu azalttı hem de daha stabil bir sürüş sergilememe yardım etti. Bu durumu da göz önünde bulundurun bence uzun yolda araç sürerken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunben -- 11 Nisan 2022; 0:44:49 >

• tosunben kullanıcısına yanıt

Evet araçta gezinme sorunu var. Yolda çok küçük çukur olsa sapıyor hiç olmasa bile sağa sola çekiyor araba. Daha 45 bin km de. Sorun jantlarda olabilir mi? Acemi değilim Benim omzumdaki sakatlık eskiden günde 8-9 saat şoforlük yaptığımdan kaynaklanıyor. Arkadaşımda elantra var direksiyonu parmağıyla çeviriyor. Bizdeki araç hem sert hem devamlı dönüyor sağa sola. Daha önce reno kullandım direksiyon sertti ama en azından elini bıraksan bile dümdüz gidiyordu

• Konu sahibi arkadaşa bilgi eksikliği yaratmayacak şekilde şunu söylemenin faydası var;

Elektrikli direksiyon dediğiniz şey aslında yine hidrolik pompa olan ama elektrikle desteklenip hıza göre yumuşatıp sertleştiren direksiyon tipidir ve tahminimce 2004-2005 gibi yıllardan itibaren (premium araçlarda ise daha önceki yıllardan) olan direksiyon tipidir.

Ha bazı o dönem modelleri kötü olan araçlarda yine tamamen hidrolik direksiyon vardı (misal fiat marea, peugeot 206 gibi)

Elektrikli direksiyondan kastımız eğer gerçekten Tamamen elektrikli direksiyon ise o mevzu başkadır. Bu direksiyon tipinde kaputu açtığınızda direksiyon hidroliği, haznesi vs bile göremezsiniz tamamen elektriklidir hakkaten. Hatta bu elektrikli direksiyonda aracı kapattığınızda ve çalıştırdığınızda direksiyon bi sağa sola çok ufak titrer. Kendi aracım A4 mesela tamamen elektrikli, ama makyajsız kasası hidrolik olup elektrik destekli direksiyona sahip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ravrav kullanıcısına yanıt
    elektronik direksiyonlarda rot ayarı yapıldıktan hemen sonra direksiyon düzken hiç hareket ettirmeden açı sensörü sıfırlanması gerekiyor. ayar yaptıktan sonra açı sensörü sıfırlayan rot balansçı bulun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

Bunun için gezmeye gerek yok. Rot ayarı yapldıktan sonra araç düz bir zemine alınır. Direksiyon iki yöne doğru sonuna kadar bir iki kez çevirilir. Açı sensörü sıfırlanmış olur.

• Kia sportage aracimda yaşamıştım bu sorunu.Duz yolda bile hep hafif müdahale gerektiriyordu.Kia yetkili servisine uğradım rot ayarından sonra.Açiyi sıfırladılar sorun halloldu.Aslinda rot ayari yapılırken direksiyon kilitli iken programa bağlanıp sifirlansa daha orjinal olur ama rotcularda maalesef program bulmak mesele.Rot ayariniz düzgünse servise uğrayın, lastikler tam düz iken acıyı sifirlatin en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon-- -- 12 Nisan 2022; 0:48:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benim araçta o olay işlemedi, hatta sağa sola çevir sonra tık sesi gelene kadar biraz zorla dendi ama mecbur bilgisayardan sıfırlattım.

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    2009 yılında cıkan fiestada bile TAMAMEN elektrikli direksiyon var. Hidrolik sistemi yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ravrav kullanıcısına yanıt
    Ford için Modifiye edilmiş (ms/hs tuşlu) obd cihazı alıp rot sonrası (rotu düzgünse bunada gerek yok) forscan programı ile 3dkda direksiyon açı sensörünü sıfırlayarak sorunu çözeceğinizi düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Hocam rotu yaptıktan sonra cihazdan açı sensörünü sıfırlayan bi rotçu varsa 200 lira istese bile orda yaptırırım rotu yeminle. Ben kaç tane rotçuya gittim bitanesi bile şunu yapmıyor. Hatta açı sensörünü söylediğimde "açı sensörü yanlış olsa uyarı verir abi zaten" diye. Allahım yarabbim arabanın insiyatifine kalmış bi parça yanlış oldu diye ne diye uyarı verecekmiş acaba çok merak ediyorum

• Resmi ford servisinde rot balance yaptırmıştım açıyı sıfırlamadılar demekki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.