Şimdi Ara

Elektrikli Bisiklet Kiti Magic Pie (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
22
Favori
54.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Önerdiğiniz araç motorsiklet kullanıcıları için gayet güzel beğendim , fakat ben bisiklet kullanıcısıyım.
    Çünkü bisikletin bana çok avantajı var. Daha önce de yazdığım gibi.
    Bendeki 1000 Watt hub motorlu bisikletle,
    1- Vapur, hızlı feribot veya metroya binebiliyorum. (Marmara adası gibi uzak adalara bile gidilebiliyor. Artık elektrikli motorsikletleri almıyorlar)
    2- Fit kalmak için veya aksiyon için spor yapıyorum. (Dağ inişi veya tempolu sürüş gibi)
    3- Bisiklet yollarını veya kaldırımı kullanarak trafiğe girmeme opsiyonum var. (motorsiklet görünümünde olan araçlara yasak)
    4- Ehliyet, ruhsat, ve diğer kurallara tabi değil. (artık elektrikli motorsikletler ehliyet gerektirecek)
    5- Omuzuma alıp 2. kattaki evime sokabiliyorum. (23,5 kg)
    6- Akü biter veya arıza çıkartırsa pedalla devam etme şansım var.
    Bunlar elektrikli motorsikletlerden avantajları.
    Benzinlilere birde yakıt parası, muayene ve tamir parası ekleniyor.
    Bisikleti tamir etmek herkesin öğrenebileceği birşey. Youtube dan bile öğreniyorsunuz.
    Arabanız varsa basit bir aparatla arkaya bağlayabiliyor uzun yola götürebiliyorsunuz.
    NOT: Elektrikli bisiklette hız limitlenebilir birşey. 65 kmh hız yapsada 40 kmh de limitleyebilirsiniz.
    Benim bisikletim en fazla 50 kmh ye çıkıyor. Frene basınca elektriği kesiyor ve motor freni yapıyor.
    V fren kullanıyorum ve hiç sıkıntı yaşamadım. Tabi ki yinede kask kullanıyorum.

• Ben kararımı verdim. 28 inc hybrid bir bisiklet alacagim. Bafang 750w ligi kardeşime yurtdışından gelirken getirtecegim. Kaldı batarya. Uçağa batarya alacaklarını sanmiyorum. Şişe tipi yada yunus tipi 48 v en az 10ah lık batarya lazim. Yurtdışı 400 450 dolar civari.Gelmesi gümrükten geçmesi muamma.
    Acaba bu şişe tipi bataryalik var mı adaptoruyle satılan içine pilleri biz dolduralim? Var mı bilginiz bu konu hakkinda. Yada burada uygun fiyatlı batarya nasıl temin edilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cyraxus kullanıcısına yanıt
    Pil geçer vergi alırlar sadece, alide satan çok yer var görüşün adamlarla.
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    Ali ye güven olmaz. Alırsam amazondan alirim.Aslinda 18650 piller var panasonic 2900 mah. 6 tanesi 20 dolar. 48 tane alsan 160 dolar yapar. 2 kere de alsan 80 dolardan vergide odemzsin. Ama pack yapması amelilik. 100 dolarda kutu adaptöre para versen. 260 dolara mal ediyorsun 48 v 10 12 ah pili

pillibisiklet.com sitesinde birkaç model akü satılıyor. Dışarıdan getirteceğinizden biraz daha pahalı fakat yinede seçenek. Bir bakın derim.

• Aliexpress den daha önce birkaç şey sipariş verdim. Eğer iyi yorumlar almış, puanı yüksek satıcıysa problem çıkmıyor. Pil getirtecek olsam, satıcı güvenilirliği dışında dikkat edeceğim şey akünün içindeki pilllerin markası olurdu. Yani panasonic veya samsung gibi. Bazılarında belirtilmiş bazılarında belirtilmemiş. Mesela yüksek puanlı bir satıcı nakliye ücretsiz 48v 12 ah panasonic cell li yunus tipi aküyü 500 dolara gönderiyor. İlk dikkatimi çeken oydu. 48v 10ah çok daha ucuz olacaktır. Veya alibaba da 48v 10ah yunus tipi = 200 dolar diyor ( fakat 5 tane almak lazımmış).

Amazonun abdli firmasıda var çinli firmasıda çok fark yok bence almadan önce içindeki pili sormak ve kullanım yorumlarına bakmak kafi bana göre
  • arkadaşlar merhaba, üniversiteye gidene kadar sürekli bisiklette gezdim maltepe sahilde ve hatta maltepe merkez cevizli-kozyatağı-gülsuyu arasında hep bisiklet kullandım. Artık zaman geçirecek güzel bir şey bulmak ve bunun yanında belki işe de bisikletle gitmek istiyorum. Tabi kışında kullanmak ve işe gitmek istiyorum.
    Şimdi bu ihtiyaçlarıma uygun biraz araştırma yaptım bat bike ve bafang 750w yada belki rampalar felanda var çevremde 1000w sistemle birleştirmek çok mantıklı geldi fakat gel gelelim maliyet işi bozdu sadece bat bike bir bisiklet bile 1000 liradan başlıyor ben teknik bi adamım ister istemez arkadaş bu bisikleti normal bisikletten modifiye yapamazmıyım diye düşünmedim de değil.
    Yani şöyleki ilk etapta normal bi bisikleti bat bisiklete çeviremezmiyim çatal ve arka kısmı modifiye etmek kalın lastikler için mümkün orta göbeğe de bafangı montaj ettin mi iş tamam hatta eğer bu bisikleti bu şekilde yapabilirsem belki kendi elektrikli sistemimi de yapabilirim teknik bir adamım derken otomotivciyim tanıdığım elektrik elektronikçi arkadaşlarımda var devre felan bu işleride halledebilirim ama birinci bölüm olan bisikleti yapmam gerek ne dersiniz fikir ve yorumlarınızı paylaşın lütfen bu arada bat yani şişman lastikler istememin sebebi mantıken eğer hız ve kontrol istiyorsanız yerle temasında iyi olması su götürmez bi gerçek birde hertürlü koşula uyumlu olması gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: fefeyx

arkadaşlar merhaba, üniversiteye gidene kadar sürekli bisiklette gezdim maltepe sahilde ve hatta maltepe merkez cevizli-kozyatağı-gülsuyu arasında hep bisiklet kullandım. Artık zaman geçirecek güzel bir şey bulmak ve bunun yanında belki işe de bisikletle gitmek istiyorum. Tabi kışında kullanmak ve işe gitmek istiyorum.
    Şimdi bu ihtiyaçlarıma uygun biraz araştırma yaptım bat bike ve bafang 750w yada belki rampalar felanda var çevremde 1000w sistemle birleştirmek çok mantıklı geldi fakat gel gelelim maliyet işi bozdu sadece bat bike bir bisiklet bile 1000 liradan başlıyor ben teknik bi adamım ister istemez arkadaş bu bisikleti normal bisikletten modifiye yapamazmıyım diye düşünmedim de değil.
    Yani şöyleki ilk etapta normal bi bisikleti bat bisiklete çeviremezmiyim çatal ve arka kısmı modifiye etmek kalın lastikler için mümkün orta göbeğe de bafangı montaj ettin mi iş tamam hatta eğer bu bisikleti bu şekilde yapabilirsem belki kendi elektrikli sistemimi de yapabilirim teknik bir adamım derken otomotivciyim tanıdığım elektrik elektronikçi arkadaşlarımda var devre felan bu işleride halledebilirim ama birinci bölüm olan bisikleti yapmam gerek ne dersiniz fikir ve yorumlarınızı paylaşın lütfen bu arada bat yani şişman lastikler istememin sebebi mantıken eğer hız ve kontrol istiyorsanız yerle temasında iyi olması su götürmez bi gerçek birde hertürlü koşula uyumlu olması gerek

Artık her yerli üreticinin özel seri adı altında fat bike lar var
    Fat yani şişman bat= İngilizce beyzbol sopası

• ibo83 kullanıcısına yanıt
    hocam bana pahalı gelıyor sonuçta elektrik aksamıda ekleyeceğim için maliyet düşünmem gerek.

edit bu arada bat dememin sebebi batmanın bisikletine çok benzemesi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fefeyx -- 30 Ekim 2016; 1:14:53 >
  • Hiç gerek yok dağ bisikleti alın ona e-motor takın kafi kalın teker direnç yapar motoru zorlar gereksiz pil tüketimi, dağ yada şehir bisikleti size yeterde artar bile.
    hocam peki elektrik motoru ve bisiklet tercihi için nerden başlamak lazım, gideceğim günlük km ne olabilir sizce yani örnek söylüyorum işe gidişte 10-15 km kadar gider gelirim, belki maltepe gebze arasıda 40 km arada bir gezeblirmiyim. son olarak ortalama yokuş yollarda gidecektir eminim ama biraz bu rampaların uzadığı yerlerde sorun yaratırmı genel olarak kısa mesafe kullanılacağım ama buda düşündürmüyor değil.
  • salcano ve orta motor kit işini gorur 1000 kusur fiyata bu mevsim iyi bir şey alırsın o mesafeler sorun olmaz pilini 1000/42 waat/volt al her işini gorur tabi dag bisikleti ve onu kilitli suspansiyon tam sana göre yokusun uzunluğu sorun olmaz zaten kitlerde surekli pil durumu göstergesi var ayrıca PAS sistemi ile sende arada padal basarsın pile destek olursun
    Anladigim kadariyla once kiti alip uygulanacak bisikleti secmek lazim 18 inc kadro benim icin uygun bunun yaninda dediginiz gibi 1000 lik hatta 750 lik bi bafang yeter sanki acaba nerden alinabilir burdan yada yurt disindan alanlar tecrubelerini paylasabilirmi

• fefeyx kullanıcısına yanıt
    vergi ve kargo parası veririm derseniz yurt dışınde alide cok var yada amazonda olur %20 gumruk vergisi var avrupada 18
    videolar var yada takarım derseniz sizde yaparsınız tabi birde orta sınıf bir dağ bisikleti hatta ikinci el olsa daha iyi olur.
    Hocam takmaktan yana sorun olmaz takicak adam olsa bile ben kendim yaparim ona yaptirmam. Severim oyle isleri anlayacagin. Dedigin gibi biraz aliden felan bakayim burda satan yok gibi bisey herhalde karsilastirip bakmak lazim hemen almamak en iyisi galiba biraz arastirayim turkiyede satilanla arada cok fark yoksa burdan alirim tabi

• fefeyx kullanıcısına yanıt
    evet burda da var bakabilirsiniz youtube da cok video var izleyin biraz neler oluyor surerken gorursunuz
  • Arkadaşlar merhaba,

Kocaeli'nde sürekli turlar yapıyoruz , bazı noktalarda tıkanıyorum.Örneğin Kartepe'ye çıkarken 3km kala ekibi bırakıp geri dönmek zorunda kaldım.Öncelikle elektrikli bisikletleri araştırdım.Yuki Runner hoşuma gitti ama ağırlığı ve nimh pili ile sınıfta kaldı.Xiaomi mükemmel görünüyor ama 800 dolar fiyatıyla buraya gelene kadar 3.500 tl yi görür diye düşünüyorum.
    Derken 80cc motor kitleri gözüme çarptı.Bangood da 170 dolar civarına düştü ama hantal görüntüsü ve güven vermemesi ile vazgeçtim.

Sonra Bafang ilgimi çekmeye başladı ;

http://www.alba-ebikes.com/

Bursa'lı bir firma.250w lık kitin 1.750 tl olduğunu okudum başka bir forumda, fiyata samsung bataryada dahil.500w 2.000 tl ,orta göbekten olanda 3.000tl denmiş.Yine pil dahil.Bu sistemi kullanan oldu mu acaba ?

• bde B kullanıcısına yanıt
    hocam bafang benımde ilgimi çekti bende gebzedeyim iş ve geziler için düşünüyorum bence 750w ve 1000w düşünebilirsin sonuçta sen daha çok profesyonel olarak yapıcaksın
  • Fatbike dışında 1000 w lık almanın pek bir anlamı yok.Boşuna bisikleti ağırlaştırır .Zaten 750w lik motor un 1250w kapasitesi var bataryaya bağlı güç.
    Sonuçta 100 km hız yapmayacağız. Yaparsak zaten bir gün jiletle kazırlar asfalttan.Ben bisikleti aldım 28 inç 20 kadro bir şehir bisikleti.Yaza kadar 750 lik motorla bataryayı da temin ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.