Şimdi Ara

Elektrikli kombi yaptım su mu yağmı yoksa antifirizm kullanayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
10.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar çok basit bir sistemle elektrikli kombi yaptım
    1500 wattlık resiztansı 10 litrelik yoğurt kovasının içine yerleştirdim altından bir delik açtım çamaşır makinesi su pompasına bağladım kova pompadan yüksekte duruyor bu arada birtane tesmostat koydum 60-70 derece kovaya daldırdım kovanın içindeki sıvı 2 metrelik peteğe basılıyor ve geri kovaya boşalıyor yani bu sistem seyyar olabiliyor tek odalık bir sistem istersem bütün odalarada olur ama resiztans watı yükselecek ve kova hacmi yükselecek yani bu şu anlık denemelik gelen faturaya göre değerlendirilecek

benim sorum şu sıvı olarak ne kullanayım
    su : benim kanaatime göre çabuk ısınır çabuk soğur

yağ : uzun sürede ısınır uzun üsrede soğur

antifiriz : bir fikrim yok

sizce hangisini kullanayım bu konuda teknik değer ve bilgiye sahip arkadaşlara ihtiyacım var

ayrıca başka sıvı da oalabilir çabuk ısınınan ve zor soğuyan

• güzel bomba yapmışsın iyi patlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: certeldonanım

evet arkadaşlar çok basit bir sistemle elektrikli kombi yaptım
    1500 wattlık resiztansı 10 litrelik yoğurt kovasının içine yerleştirdim altından bir delik açtım çamaşır makinesi su pompasına bağladım kova pompadan yüksekte duruyor bu arada birtane tesmostat koydum 60-70 derece kovaya daldırdım kovanın içindeki sıvı 2 metrelik peteğe basılıyor ve geri kovaya boşalıyor yani bu sistem seyyar olabiliyor tek odalık bir sistem istersem bütün odalarada olur ama resiztans watı yükselecek ve kova hacmi yükselecek yani bu şu anlık denemelik gelen faturaya göre değerlendirilecek

sizce hangisini kullanayım bu konuda teknik değer ve bilgiye sahip arkadaşlara ihtiyacım var

Değerli arkadaşım,

1. 10 litre suyu 20C'den 70C'ye 1,5kw ısıtıcıyla yaklaşık 24 dakikada ısıtırsınız. Sonra termostatın devreye girerek suyun ısınmasını kesmesi ve pompanın sıcak suyu 1-2 dakika sirküle etmesi, sonra pompanın da durarak sıcak suyun ısısını bir ısı dağıtıcıda (petek vb.) bir müddet daha vermesi beklenir. Bu bekleme süresinin, suyun tekrar ısınmasını gereğinden fazla uzatmayacak şekilde ayarlanması ve örneğin su 50C olunca sistemin tekrar ıstma yapması gerekir. Basitleştirerek anlattığım bu sistemi teknolojik tasarıma dönüştürmek işin zor kısmı. Sistem güvenliği de işin en önemlisi...

2. Çabuk ısınıp geç soğuyan bir madde yoktur. Isınma ısılarına göre maddeler ya diğerlerine göre çabuk ısınır çabuk soğur ya da geç ısınır ve geç soğur. Aynı maddeyi ısıttıktan sonra daha geç soğuması için miktarını arttırsanız bile bu kullanılan enerjide tasarruf getirmez. Yani 10 litre yerine 20 litre su ısıtsanız soğuma süresi 2 katına çıkar, ama ısıtma için 2 katı enerji vermeniz gerekir. Sonuçta değişen bir şey olmaz. Tüm maddeler için bu geçerlidir...

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

quote:

Orijinalden alıntı: certeldonanım

evet arkadaşlar çok basit bir sistemle elektrikli kombi yaptım

Değerli arkadaşım,

1. 10 litre suyu 20C'den 70C'ye 1,5kw ısıtıcıyla yaklaşık 24 dakikada ısıtırsınız. Sonra termostatın devreye girerek suyun ısınmasını kesmesi ve pompanın sıcak suyu 1-2 dakika sirküle etmesi, sonra pompanın da durarak sıcak suyun ısısını bir ısı dağıtıcıda (petek vb.) bir müddet daha vermesi beklenir. Bu bekleme süresinin, suyun tekrar ısınmasını gereğinden fazla uzatmayacak şekilde ayarlanması ve örneğin su 50C olunca sistemin tekrar ıstma yapması gerekir. Basitleştirerek anlattığım bu sistemi teknolojik tasarıma dönüştürmek işin zor kısmı. Sistem güvenliği de işin en önemlisi...

2. Çabuk ısınıp geç soğuyan bir madde yoktur. Isınma ısılarına göre maddeler ya diğerlerine göre çabuk ısınır çabuk soğur ya da geç ısınır ve geç soğur. Aynı maddeyi ısıttıktan sonra daha geç soğuması için miktarını arttırsanız bile bu kullanılan enerjide tasarruf getirmez. Yani 10 litre yerine 20 litre su ısıtsanız soğuma süresi 2 katına çıkar, ama ısıtma için 2 katı enerji vermeniz gerekir. Sonuçta değişen bir şey olmaz. Tüm maddeler için bu geçerlidir...

memint arkadaşım pompa sürekli devirdaim halinde olacak suyun ısısını ise koyduğum termostat sayesinde 65 dereceye kadar ısıtacak ve resiztans elektriğni kesecek su 60 dereceye düştüğünde tekrar devreye sokacak devirdaim pompası sürekli çalışacak yaptığım sistem bu şeklde başka önerin varsa yazmanı rica ederim

• Selamlar.

Depo olarak kullandıgınız kova yerine tek petekli bir su ısıtmak için olan güneş enerji sistemi koyarsanız yaz kış suyu düşük elektrik sarfiyatı ile ısıtabilirsiniz.(su ısıtıcı rezistansinida güneş enerji deposuna kuracaksınız)

Rezistans ve güneş enerjisi aynı anda daha az sarfiyatla suyu istediğiniz sıcaklıga getirebilir.

Kova yerine güneş enerjisi deposundan cıkan su petege gidip tekrar fazla sogumadan güneş enerji deposuna girecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.