|
Bildirim
elektrikli araclar yapi olarak benzinlilerden cok daha basitler, cok daha az hareketli komplike parca iceriyor, cok daha ucuz olmasi gerek ama batarya maliyeti yuzunden tersi oluyor. aslinda bataryalarinda yapisi oldukca basit, karmasik uretim prosesleri yok, maliyeti yukselten bataryada kullanilan kobalt gibi nadir toprak elementler gibi pahali ekzotik hammaddeler. bataryalar gelisip ucuzladikla elektrikli araclar cok komik paralara bugunki mopet fiyatlarina kadar inebilir. hos turkiyede arabanin pahali olmasinin asil nedeni uretim maliyetleri degil, uzerindeki akla zarar agir vergiler ve tl nin deger kaybi ile turk insaninin yerlerde surunen alim gucu.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperial crusader -- 24 Eylül 2021; 22:54:16 > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
Elektrikli araçlar yaygınlaştıkça elektrik fiyatları nereye gelecek merak ediyorum açıkcası. |
Sarı siteden sonra bayilerde... |
Fiyat o ilandaki gibi 580 bin olursa peynir ekmek gibi satar kesin ... |
Mokka-e'yi ciddi ciddi bekliyorum. 1.2 Ultimate almayı düşünüyordum fakat son yakıt fiyatlarından sonra elektrikli daha makul bir seçenek gibi görünüyor. Fakat ne zaman geleceğine dair hiçç bilgi bulamıyorum tek bilgi "2022'nin ilk yarısı" bilgisi. Daha güncel bir bilgi sahibi olan var mı |