Şimdi Ara

elektrikli otomabilde ÖTV %37 olucakmış

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biraz önce ntv de bu şekilde bir altyazı gördüm. şuanki prius modeli yeni vergi oranı ile nekadara geliyor acaba ?

• Prius Hybrid olduğu için kapsamaması lazım.
  • Dünya genelinde elektrikli otomobil sahiplerine vergi muafiyeti ve teşvik sağlanırken ülkemizde elektrikli otomobillere yeni ÖTV sürprizi yaşanıyor.Bundan sonraki yıllarda Türkiye'de önemli elektrikli otomobiller üretmeyi planlayan otomobil üreticileri, devletin desteğini beklerken gelen %37 ÖTV'nin şaşkınlığını yaşıyorlar.

Yeni düzenlemeyle binek elektrikli araçların satış fiyatlarına %37 ÖTV uygulanması öngörüldü. Yolcu taşımacılığında kullanılacak elektrikli araçlara ise %10 ÖTV uygulanacak. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün elektrikli araçların kullanılması için teşviğin gündemde olduğunu belirtmesiyle heyecanlanan otomobil sektörü, bu yeni ÖTV değerlerini şaşkınlıkla karşıladılar. Elektrikli Fluence'nin 21.000 Euro olan Fransa fiyatı, yeni açıklanan bu %37 ÖTV ve bu değerin üstüne bir de %18 KDV eklenince 42.000 TL yerine 89.000 TL'ye ulaşıyor. Peugeot'nun yeni tamamen elektrikli otomobili iOn'un yaklaşık 30.000 Euro olan Avrupa fiyatı Türkiye için hesaplanınca 120.000 TL'yi bulan bir fiyat etiketi ortaya çıkıyor.

Düzenlemeden Honda ve Toyota gibi hibrid otomobil satışı yapan otomobil üreticileri de memnun değil. 1.8 litrelik hacme göre vergilendirilen Prius'un fiyatı düşecek olsa da hibridlerden hiç bahsedilmemesi ve sadece tamamen elektrikli otomobiller için vergi sisteminin tanımlanmasını ise bu rahatsızlıklarının nedeni olarak açıklıyorlar. MTV konusunda da karışıklık olan yeni sistemde elektrikli otomobil sahiplerinin ne kadar MTV ödeyeceği netleşmedi. Elektrikli araç sahiplerinin en düşük MTV'yi ödeyeceği kesinleşirse 2010 model elektrikli otomobil sahibi bir vatandaş yıllık 405 lira MTV ödeyecek.

Elektrikli ve hibrid otomobil üreticileri, otomotiv dünyasını hiç memnun etmeyen bu ÖTV sürprizinin bir an önce düzenlenmesini ve yeni teşviklerin uygulanmasını bekliyorlar.

şaka gibi,yine havamızı aldık anlaşılan

• Normal vatandaş ödemesi gereken vergiyi doğru dürüst ödemeyince devlet bütün gücünü dolaylı vergilere bindiriyor..Aldığımız benzinin fiyatının dörtte üçü vergi, servise gidiyoruz her faturada kdv, lastik alıyoruz aynen...akü alıyoruz aynen...Araba yatsa bile devlete faydası var..her yıl .MTV alıyor...Muayene yaptırıyorsun vergi....sigara, alkol, tekel mad... hepsi yüklü vergi, köprü geçişleri, otobanlar hep vergi. Devlet Bu araçtan ortalama 10 - 15 yıllık ömrü boyunca kullanacağı benzinden ne kadar vergi alacaksa o gelir kaybını bir seferde vergi olarak almak istiyor...Buda büyük rakam tutuyor...Bu fiyatlarla elektrikli araba bize beş beden büyük gelir...Teşvik değil köstek çıkıyor...Görünen durum bu...Saygılarımla... FRANSADA 21.000 EURO ile satışa çıkmış....Bizde en az fiyatına yüzde elli bindirirler..En mütevazi tahminim 30.000 euro.. Çok atmıyorum...ABD de full donanımlı TOYOTA COROLLA 16. 000 USD...Bizde ful donanımlı COROLLA 30.000 USD...İşte mukayese....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 12 Aralık 2010; 21:26:20 >

• bu sefer kanal d haberden dinlediğime göre anadolu ajansı olan bu haberi devlet yalanlamış. umuyorum doğrudur..
  • Hali hazırda Türkiye 'de 90.000 TL civarı fiyattan satılan 1.8 CCV-İ motor TOYOTA PRİUS Amerikada 22.800 doalrdan (33.000 TL) satılmakta. Ve bu fiyata tüm vergiler dahil.

Şimdi burada söyleyecek çok sözüm var. Ama ben defolup Amerikaya gitmeyi yeğliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperzurum
    Hali hazırda Türkiye 'de 90.000 TL civarı fiyattan satılan 1.8 CCV-İ motor TOYOTA PRİUS Amerikada 22.800 doalrdan (33.000 TL) satılmakta. Ve bu fiyata tüm vergiler dahil.

Şimdi burada söyleyecek çok sözüm var. Ama ben defolup Amerikaya gitmeyi yeğliyorum.

Aynen katılıyorum.
    Eşim de ben de ailelerimizden ayrılamadığımız için mecburen gidemiyoruz.
    Ama nereye kadar katlanabiliriz meçhul.

Bu arada imzanızı çok beğendim
  • Valla hocam bende evliyim. Evi toplayıp gideceğim inşallah. Bu dünyaya bir kez geliyoruz. insan muamelesi görmek bizimde hakkımız. Benzinin litresi olmuş 4 lira! Sanayiinin zaten yanından geçemiyorsun! Yıllık vergileri akla ziyan! Araba lüks ötesi lüks. Söylemesi ayıp aylık gelirim 3000 lira civarı. Arabamı sattım yenisini alamıyorum. Alsam nolacak sanki kapının önünde yatacak. ben bu yıl green car a başvurdum. Çıkarsa bir dakika durmam. Çıkmazsa da iş başvurularında bulunuyorum. Birkaç mesleğim var söylemesi ayıp. orta düzey birşey çıkarsa gider yerleşirim. Emeğimin hakkını alırım. İnsna muamelesi görürüm. Enayi gibi sövüşlenmek, it yerine konulmak hiç istemiyorum artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperzurum
    Valla hocam bende evliyim. Evi toplayıp gideceğim inşallah. Bu dünyaya bir kez geliyoruz. insan muamelesi görmek bizimde hakkımız. Benzinin litresi olmuş 4 lira! Sanayiinin zaten yanından geçemiyorsun! Yıllık vergileri akla ziyan! Araba lüks ötesi lüks. Söylemesi ayıp aylık gelirim 3000 lira civarı. Arabamı sattım yenisini alamıyorum. Alsam nolacak sanki kapının önünde yatacak. ben bu yıl green car a başvurdum. Çıkarsa bir dakika durmam. Çıkmazsa da iş başvurularında bulunuyorum. Birkaç mesleğim var söylemesi ayıp. orta düzey birşey çıkarsa gider yerleşirim. Emeğimin hakkını alırım. İnsna muamelesi görürüm. Enayi gibi sövüşlenmek, it yerine konulmak hiç istemiyorum artık.

Umarım istediğiniz gibi gerçekleşir herşey.
    Akaryakıt fiyatının %70`ini vergi oluşturan başka hangi ülke var merak ediyorum.

Ancak "herkes hak ettiği şekilde yönetilir" sözünden hareketle, herhangi birşeyin değişebileceğini düşünmüyorum.
    Takım tutar gibi parti tutan, haksızlığı gördüğü halde eleştir-e-meyen, "başkası olsa ne yapacak ki" veya "herkes yedi, biraz da bunlar yesin" diye düşünen bir halka herşey müstehak.

Gazetelerde çıkan haber yorumları okuyunca da iyice sinirleniyorum.
    "akaryakıt şirketlerini protesto edelim" vs diyorlar.
    Ancak adamlar o kadar cahil ki akaryakıtın fiyatının %70 civarının vergi olduğunu bilmiyor ve başkalarından alınamayan vergilerin kendisinden söğüşlendiğini idrak edemiyor.

Çok sevdikleri ve üstün görükleri şahsın tatillerini geçirdiği bir otelin sahibinin, habire yeni otel vs açtığını ancak nasıl oluyorsa senelerdir 0 kar gösterip vergi ödemediğini bilmiyor.
    Bu tiplerden alınamayan vergilerin akaryakıt sayesinde kendisinden alındığını, bu sayede hem ulaşımın hem de bu sayede de aldığı her türlü mal ve hizmete fazla para ödediğini hesap edemiyor.

NEYSE BETER OLALIM...

• Valla usandım hocam. Bazı insanlar cidden değiştiremediği şeylere tahammül edemiyor. Bugün maliye ve hazineye git havalarından geçilmiyor. Ama petrol istasyonları vergi dairesi olmuş. Bir ülke ki gelirinin %60 ını ötv ve kdv den kazanır mı ya? ÖTV ve kdv dediğin fakir fukaradan alınan vergi. Şirketler vergi ödemiyor. Hesap ediyorum aldığım maaşın yarısından fazlası vergiye gidiyor.

Yırtınmak boşuna. Böyle gelmiş böyle gider. Ben gitmeyi kafama koydum. Allah kalanlara sabır versin.
  • Reklamları başladı..Elektrikli araba geliyor..kaça gelecek bakıp görelim. Şu an için fiyatı azıcık tuzlu olacak gibi...Aküsü pahalı..Bu akünün belli bir ömrü var...Menzili bir şarz ile 160 km...Maksimum hızı 130 km / saat... Evde şarz 8 saat sürüyor....Yollardaki istasyonlarda 45 dakika..Özetle şehir içi servis, taşımacılık, kargo, alışveriş v.b. gibi 160 km yi geçmeyen yolculuklarda faydalı olur..uzun yolda bu akü fiyatı ve teknolojisi değişmedikçe gelişmedikçe pek şansı yok..Her 160 km yol gidince 45 dak şarz molası çok zor..Yollardaki şarz istasyonlarında akülerde değiştirilse .Tüp gibi ver boşunu tak dolusunu deseler o zaman belki....Uzun menzilde kullanım imkanı olur...geldi geliyor...Bakalım ne gelecek ?...Kaça gelecek ? Kullanım maliyeti ne olacak ?....saygılarımla....Geleyim diğer konuya..GREEN kartı çok beklersiniz....Önce Kanadaya gidin...Bir iki yıl sonra güneye doğru ineceksiniz...O yol her zaman açık ve kolay..Usulü böyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Ocak 2011; 10:25:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Reklamları başladı..Elektrikli araba geliyor..kaça gelecek bakıp görelim. Şu an için fiyatı azıcık tuzlu olacak gibi...Aküsü pahalı..Bu akünün belli bir ömrü var...Menzili bir şarz ile 160 km...Maksimum hızı 130 km / saat... Evde şarz 8 saat sürüyor....Yollardaki istasyonlarda 45 dakika..Özetle şehir içi servis, taşımacılık, kargo, alışveriş v.b. gibi 160 km yi geçmeyen yolculuklarda faydalı olur..uzun yolda bu akü fiyatı ve teknolojisi değişmedikçe gelişmedikçe pek şansı yok..Yollardaki şarz istasyonlarında akülerde değiştirilse .Tüp gibi ver boşunu tak dolusunu deseler o zaman belki....Uzun menzilde kullanım imkanı olur...geldi geliyor...Bakalım ne gelecek ?...Kaça gelecek ? Kullanım maliyeti ne olacak ?....saygılarımla....Geleyim diğer konuya..GREEN kartı çok beklersiniz....Önce Kanadaya gidin...Bir iki yıl sonra güneye doğru ineceksiniz...O yol her zaman açık ve kolay..Usulü böyle...

yollardaki şarj istasyonlarıda dünyanın parasını alır emin ol

prius'u kapsamıcak dedi arkadaşlar ama fiyatına baktım 41.000 eurodan başlıyor çok uçuk fiyatlar kaç kişi aldı acaba bu aracı çok merak ettim içide çok kötü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.