Şimdi Ara

Elektrikli Otomobil Mantıklı mı?? Tartışalım beraber (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle şuan zaten sadece otomobil değil Telefon gibi pillere muhtaç birçok araç gereç ve cihazlar şuan en verimli zamanlarında ancak bir yandan da sürekli gelişiyorlar ve piller artık ihtiyaca yetmiyor. Birçok uzman diyor zaten pil konusunu çözen yeni bir Bill Gates hatta Edison olabilir
  • İncelemeyi beğenmenize sevindim :) Desteğinizle daha da iyisi gelecek inşallah :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanno

quote:

Orijinalden alıntı: SemihYilmaz

bor madenlerinin % 75 i ülkemizde iken neden borla çalışan araba üretmiyoruz ?

Aslında üretildi diye biliyorum prototip olarak Tübitak tarafından. Tabi seri üretim konusunda bir hareketlenme yok

bence 10 yıl içerisinde seri üretime geçmeliler hem ülkemizin kalkınması için güzel olur
  • Yaygın olmadığı için şahsen ben cesaret edip elektrikli araç alamam. Yazınızı sonuna kadar okudum bilgilendim ancak yine de insanın kafasında soru işaretleri kalabiliyor. Bir yaygınlaşsın sokaklarda görmeye başlayalım o zaman biz de düşünürüz.
  • Yaygın olmaması en büyük sıkıntılardan biri haklısınız. Hem araç hemde elektrik altyapısı henüz yeteri kadar yaygın değil.
  • Vallaha inşallah diyelim :)
  • Amerika telefon bataryasi gibi, arabalarda kullanilmak icin pil uretilmis, dolum suresi ve tasinmasi kolay olacakmış, hemde bagajdan yer tasarrufu saglayacakmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ernn93 -- 10 Haziran 2013; 1:53:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ernn93 kullanıcısına yanıt
    İnşallah yakın zamanda seri üretim araçlarda görürüz. O zaman elektrikli otomobiller daha mantıklı olur
  • quote:

Vallaha inşallah diyelim :)

İnşallah İnşallah
  • Güzel inceleme, bence menzil 500 kmyi geçmeden elektrikli işi zor.
    Bu arada normal flence de 5 yıldız değil bildiğim kadarıyla daha doğrusu ncap testi yok normalinin. Megane baz alınarak 5 yıldız diyorlar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncelemeyi beğenmenize sevindim :) Menzil konusunda ise kesinlikle katılıyorum.

Hata için özür dilerim biraz yanılgıya uğratılmışım sanırım :) Hemen düzelteceğim. Teşekkür ederim uyarınız için
  • şuanda tek kullanılabilirliği olan elektrikli araç chevrole volt pili bitince jeneratör devreye giriyor yolda kalma sorunun olmuyor.
  • Elektrikli araçların piyasaya girmesinin ülkenin enerji politikasıyla pek bir alakası yok.
    Zira Türkiye şu anda hesler nükleer rüzgar gibi tomarla alternatif enerji projesini hayata geçiriyor bağımlılığın azaltılması için.
    Elektrikli araçların piyasaya girmesi için ülkemizin gelişmişlik düzeyini tamamlayıp gelişmiş bir ülke konumuna yükselmesi gerekiyor.
    Çünkü şu anda gerçekleştirilecek 100 milyon kapasiteli havaalanı olsun kanal istanbul gibi projeler olsun emperyalistlerin ciddi manada hedefinde,ülkenin gelişimini tamamlamaması için ellerinden geleni yapıyorlar:
    Dipnot: gezi parkındaki demokratik eylemler sözlerimin dışındadır,çevre bilinci ve demokrasi duyarlılığı içeren,demokratik tepki içeren her görüşü destekliyorum.
  • menzil vs iyide şarj süresi uzun . acil işin çıktığında bişey yapamazsın .
  • Abi çok güzel bir yazı olmuş, petrol fiyatları böyle gittikçe, rezervler de azaldıkça, artık benzin veya dizel araçlar yavaşça yerini bırakmalı. Benim tahminimce 20 seneye kalmaz, piyasanın %40'ı elektrikli otomobiller olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

şuanda tek kullanılabilirliği olan elektrikli araç chevrole volt pili bitince jeneratör devreye giriyor yolda kalma sorunun olmuyor.

bu çok daha mantıklı mesela ufak bi jeneratörde olursa uzun yol yapılabilir araçla gelişmesi gereken bi teknoloji hali hazırda olan durumla 55000tl yi sadece şehir içinde kullanmak için verilmez izmirde ben bi pazar gezmesine çıktığım zaman bi çeşme yapayım geleyim desem git gel 200 km buda bi sıkıntı

inceleme çok güzel olmuş ayrıca teşekkürler

• Abicim laptopların nasıl zamanla pil ömrü doluyor, elektrikli arabanın da aynı şekilde pil ömrü doluyor. Batarya değişimi 11 bin euro. Sizce hiç mantıklı mı?
  • şu anki bataryalarla mantıklı değil. hem kısa menzil, hem yüksek fiyat. ayrıca yazıda belirtildiği gibi servis sorunu da cabası. ve %90 ihtimalle yarın bir arıza çıktığında servis de arızayı anlayamayacak.

ama tesla olsa şu 900- 1000 km menzilli, ömür boyu garantili olanlardan, o zaman çek gelsin
  • quote:

Aslında bu araç çok mantıklı ancak evet yaygınlaşması için bencede bu sürelere ihtiyaç var. Sonuçta bir altyapı da gerekiyor

haklısınız her istasyona bide elektrik ünitesi felan lazım çok ağı olması lazım.
  • Bi yandan da jenarator olacak ki kalma durumu olmasın %100 elektrik hiç iç açıcı gelmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.