Şimdi Ara

Elektrikli Otomobil Mantıklı mı?? Tartışalım beraber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda okantestetti olarak Fluence Z.E. 'i yani elektrikli Fluence'i test ettim. Daha önce burada test edilip yayınlandı zaten diyeceksiniz ancak ben

bu sefer bir farklılık yaptım ve detayları ile test edip eksiksik bir yazı yazarak elektrikli araçları daha yakından tanıyın istedim. Şu zamana kadar pil kirası, performans

kaygısı ve menzil gibi etkenler nedeniyle çoğumuz elektrikli araçlara ön yargı ile yaklaştık. Ancak ben yıllak masrafları dahi hesapladığım detaylı bir test yaptım ve

bana bazı açılardan mantıklı geldi. Buyrun sizde okuyun ve hep beraber fikir alışverişinde bulunalım.

Elektrikli Fluence- Fluence Z.E. testim için tıklayın

Not: Link veriyorum çünkü yazı ve fotolar uzun olduğu için eklemek sıkıntı olacaktı.

• hiç sıkılmadan okudum gayet güzel incelemişsin ama bana gelmez o araba orası ayrı
  • Elektrik rüzgar, güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilebiliyorsa, anlamlı.

Arabanın kendisi ne kadar iyi olursa olsun, bizdeki gibi doğalgazı ithal et, türbinde yak, elektrik üret, sonra arabayı şarj et - manası kalmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha 5 10 yılı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beğenmiş olmanıza sevindim, teşekkür ederim :). Sizce neden olmaz mesela, mezil mi? yoksa başka bir sebep mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Elektrik rüzgar, güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilebiliyorsa, anlamlı.

Arabanın kendisi ne kadar iyi olursa olsun, bizdeki gibi doğalgazı ithal et, türbinde yak, elektrik üret, sonra arabayı şarj et - manası kalmıyor.

Orası ülkenin enerji politikası birşey diyemem. :) Ama en azından benzine bağımlılık azalıyor bu da birşey :D
  • EmreKaanYksl kullanıcısına yanıt
    Aslında bu araç çok mantıklı ancak evet yaygınlaşması için bencede bu sürelere ihtiyaç var. Sonuçta bir altyapı da gerekiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanno

Beğenmiş olmanıza sevindim, teşekkür ederim :). Sizce neden olmaz mesela, mezil mi? yoksa başka bir sebep mi?

60-70 bin tl vericem zaten az yakıyo albea kaç yılda çıkarıcakki o parayı
  • açıkcası bu kadar cekecegın cıleye degmez o :D ılerde her yerde yaygınlasırsa belkı tercıh edılebılır ama en azından bı 5 sene daha tercıh edılmez
  • Orada sanırım yanlışınız var. 60-70 bin TL vermiyorsunuz. Şarj istasyonu kurdurmka dahil max 55 bin TL vereceksiniz.
  • Kesinlikle katılıyorum. Bireysel olarak aldığınız zaman biraz zorlu ancak filo mantığı olarak düşünüldüğünde bence mantıklı olduğu yönler artıyor.
  • Pil teknolojisinin gelişmesi lazım 150 km 8-6 saat dolum normal birinin kullanımı için iyi güzelde arada bir uzun yolculuk yapıyorsak olmaz inceleme gayet başarılı devamının gelmesi dileğiyle
  • Bu iş yaygınlaşırsa ölen piller doğada nasıl saklanacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bor madenlerinin % 75 i ülkemizde iken neden borla çalışan araba üretmiyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Bu iş yaygınlaşırsa ölen piller doğada nasıl saklanacak?

Geri dönüştürmek daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanno

Orada sanırım yanlışınız var. 60-70 bin TL vermiyorsunuz. Şarj istasyonu kurdurmka dahil max 55 bin TL vereceksiniz.

yine hocam nerden baksan 45-50 bin tl pahalı benim araçdan o yakıtı yakmam çok uzun sürer benim
  • şehirler arası uzun yolculuklar yapılmayacaksa, yani 2. araba olacaksa olabilir aslında. şehir içinde, çok sık kullanılmayan ve uzun yıllar satılmayacaksa olabilir aslında.
  • Kesinlikle bende öyle düşünüyorum. Testten önce önyargılıydım ancak testten sonra işe gidip gelmek, alışverişe gidip gelmek gibi işler için mantıklı olduğunu düşünüyorum
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Evet piller geri dönüşüme giriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: SemihYilmaz

bor madenlerinin % 75 i ülkemizde iken neden borla çalışan araba üretmiyoruz ?

Aslında üretildi diye biliyorum prototip olarak Tübitak tarafından. Tabi seri üretim konusunda bir hareketlenme yok
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.