Şimdi Ara

Elektrikli Otomobil Ötv Oranları Belli Oldu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrikli otomobile teşvik öngören elektrikli otomobillerde alınacak özel tüketim vergisine (ÖTV) ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, elektrikli otomobiller, motor gücüne göre yüzde 3, yüzde 7 ve yüzde 15 olmak üzere 3 ayrı kategoride vergilendirilecek. Motor gücü 85 kilovatı geçmeyen binek otomobillere yüzde 3, 85-120 kilovat arasındakilere yüzde 7, motor gücü 120 kilovatı aşanlara da yüzde 15 ÖTV uygulanacak. Motor gücü 20 kilovatı geçmeyen elektrikli motosikletlerden yüzde 3 ÖTV alınacak.

Bakanlar Kurulu kararıyla motor silindir hacmi 250 cm3'ü geçmeyen motosikletlerde de mevcut ÖTV, yüzde 22'den yüzde 8'e düşürüldü.

Halen motor silindir hacmi 1600 cm3'e (1600 hariç) kadar olan binek otomobillere yüzde 37, 1600-2000 cm3 (2000 hariç) arasında olanlara yüzde 60, 2000 cm3 ve üzerindeki otomobillere ise yüzde 84 oranında ÖTV uygulanıyor. ''Torba Yasa''da da motor gücü 85 kilovatı geçmeyen binek otomobillere yüzde 37, 85-120 kilovat arası olanlara yüzde 60, 120 kilovatı geçenlere ise yüzde 84 ÖTV öngörülmüştü. Kanunda, Bakanlar Kurulu'na bu oranları yüzde sıfıra kadar düşürme yetkisi verilmişti.

Kararnamede eşya taşımaya mahsus elektrikli motorlu araçlarla ilgili ÖTV oranları da diğer araçlara uygulanan ÖTV ile aynı tutuldu.

Bu arada, ''Torba Yasa''da 87'inci maddeyle düzenlenen Özel Tüketim Vergisinin ekindeki ÖTV'ye tabi mallar ve bu mallarda uygulanacak ÖTV oranları ve tutarlarının yer aldığı listeler de uluslararası uygulamalara paralel olarak güncellendi. Bu çerçevede, ÖTV oran veya tutarlarında değişiklik yapılmadı, mevcut tutar ve oranlar aynen korundu.

gerçekten şaşırdım bu karara ötv yi çok abartmamışlar

• Güzel bir karar yetmez ama bunada şükür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Güzel bir karar yetmez ama bunada şükür.
    Bakalım neler olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Güzel bir karar yetmez ama bunada şükür.
    Halihazırda elektrikli araçların üretim maliyetleri zaten çok yüksek.Öyle vergiyi düşük tutmakla olmuyor,zaten %18 KDV si var bi' de. Vergi almadığın gibi teşvik vereceksin ki vatandaş yönelsin,alabilsin.

Mitsubishi i-MiEV'in Almanya'da çıplak fiyatı 29.400 €. Çok çok çok iyimser olarak Türkiye'de 25.000 € olsa,%18 KDV ve %3 ÖTV ile 30,385 €, €=2,20 ile 66,847 TL yapmakta.

Ülkemizde araç almaya değil 66 bin, 40+ bin verebilecek kimsenin gidip de elektrikli araç alacağını sanmıyorum,hele de kağıt üzerinde 150-160 kilometreyi geçmeyen menzilleri ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xradiancex

Halihazırda elektrikli araçların üretim maliyetleri zaten çok yüksek.Öyle vergiyi düşük tutmakla olmuyor,zaten %18 KDV si var bi' de. Vergi almadığın gibi teşvik vereceksin ki vatandaş yönelsin,alabilsin.

Mitsubishi i-MiEV'in Almanya'da çıplak fiyatı 29.400 €. Çok çok çok iyimser olarak Türkiye'de 25.000 € olsa,%18 KDV ve %3 ÖTV ile 30,385 €, €=2,20 ile 66,847 TL yapmakta.

Ülkemizde araç almaya değil 66 bin, 40+ bin verebilecek kimsenin gidip de elektrikli araç alacağını sanmıyorum,hele de kağıt üzerinde 150-160 kilometreyi geçmeyen menzilleri ile.

Alıntıları Göster
    %0 bile olsa elektrikli araçlar yaygınlaşınca o oran şimdiki gibi bir şey olurdu. Bizler yolunacak kaz oldukça ve sesimizi yükseltmedikçe bu düzen sürüp gider

• quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

%0 bile olsa elektrikli araçlar yaygınlaşınca o oran şimdiki gibi bir şey olurdu. Bizler yolunacak kaz oldukça ve sesimizi yükseltmedikçe bu düzen sürüp gider

Alıntıları Göster
    Hazirandan sonra yeni oranları yayınlarlar, merak etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Hazirandan sonra yeni oranları yayınlarlar, merak etmeyin.

Alıntıları Göster
    quote:

Elektrikli otomobilde ÖTV oranlarının Ekonomi Koordinasyon Kurulunda müzakere edildiğini dile getiren Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bakanlar Kurulunun söz konusu oranı sıfıra kadar indirmeye yetkili olduğunu bildirdi. Ergün, ''Benim teklifim sıfır olması ama bir tek benim teklifimle olmaz, diğer arkadaşlar da konuyu kendi açılarından değerlendiriyorlar'' dedi.

Bir gazetecenin ''yüksek olmasını isteyecek kim var Maliye Bakanı dışında'' şeklindeki sorusu üzerine Ergün, ''İşin ilginci Maliye Bakanı da (sıfır olsun) diyor. Minimum seviyede, sembolik bir rakam olmasını isteyen arkadaşlar var. 3 gibi, 1 gibi. Yüzde 5'i geçmeyen rakam olsun gibi düşünceler de var. Yüksek isteyen yok, (37 olsun, 27 olsun) diyen yok'' diye konuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluENight

quote:

Elektrikli otomobilde ÖTV oranlarının Ekonomi Koordinasyon Kurulunda müzakere edildiğini dile getiren Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bakanlar Kurulunun söz konusu oranı sıfıra kadar indirmeye yetkili olduğunu bildirdi. Ergün, ''Benim teklifim sıfır olması ama bir tek benim teklifimle olmaz, diğer arkadaşlar da konuyu kendi açılarından değerlendiriyorlar'' dedi.

Bir gazetecenin ''yüksek olmasını isteyecek kim var Maliye Bakanı dışında'' şeklindeki sorusu üzerine Ergün, ''İşin ilginci Maliye Bakanı da (sıfır olsun) diyor. Minimum seviyede, sembolik bir rakam olmasını isteyen arkadaşlar var. 3 gibi, 1 gibi. Yüzde 5'i geçmeyen rakam olsun gibi düşünceler de var. Yüksek isteyen yok, (37 olsun, 27 olsun) diyen yok'' diye konuştu.

Alıntıları Göster
    Biraz yaygınlaşsın ve piyasada % 10 değerleri bulsun elektrikli araç sayısı bak o zaman ötv ye...

• quote:

Orijinalden alıntı: bluENight

quote:

Alıntıları Göster
    ŞU AN İÇİN ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ZATEN BANA CAZİP GELMİYOR..daha tam olarak alt yapısı oluşmadı, menzili az ve dolum(şarj) istasyonları yok piyasada...yarın bir gün piyasada bu tarz araçlar çoğaldığı zaman bu oranlardan eser kalacağını da sanmıyorum. ama hayırlısı..bunun yerine mevcut imkanlar iyileşse daha makbule geçerdi..artık benzinde indirim umudum hiç yokta bari arttırmasalar yahuu ( litre= 4,06 TL)

• Secim oncesi göz boyama. Elektrikli araçlar biraz yaygınlaşsın. Bakın o zaman kaça çıkıyor. Eski tip araçlar azaldikca devletin kasasına giren vergi de azalmış olacak. Ee nerden geliyor bu değirmenin suyu derler adama. Akaryakıttan alınan vergiler de cabası. Hala daha zam geliyor. Benim endiselendigim tek konu, bu araçlar yayginlasip akaryakitla çalışan arac kalmayinca veya cok azalinca, elektrik fiyatları ne olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 26 Şubat 2011; 9:50:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Secim oncesi göz boyama. Elektrikli araçlar biraz yaygınlaşsın. Bakın o zaman kaça çıkıyor. Eski tip araçlar azaldikca devletin kasasına giren vergi de azalmış olacak. Ee nerden geliyor bu değirmenin suyu derler adama. Akaryakıttan alınan vergiler de cabası. Hala daha zam geliyor. Benim endiselendigim tek konu, bu araçlar yayginlasip akaryakitla çalışan arac kalmayinca veya cok azalinca, elektrik fiyatları ne olur..
    KDV hakkında konuşmamışlar yalnız. KDV'yi de %112 ye falan çıkarırlar, yine alamayız. Bir şey farketmeyecektir yine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Secim oncesi göz boyama. Elektrikli araçlar biraz yaygınlaşsın. Bakın o zaman kaça çıkıyor. Eski tip araçlar azaldikca devletin kasasına giren vergi de azalmış olacak. Ee nerden geliyor bu değirmenin suyu derler adama. Akaryakıttan alınan vergiler de cabası. Hala daha zam geliyor. Benim endiselendigim tek konu, bu araçlar yayginlasip akaryakitla çalışan arac kalmayinca veya cok azalinca, elektrik fiyatları ne olur..
    göstermelik

2011 sonu 2012 başı gibi fluence Z.E satışa sunulacak. Koca ülkede kaç tane satılacak sanki ilk etapta.

bi 10 yıl sonra elektrikli araçlar yagınlaşmaya başlayınca sen o zaman gör vergileri...

bu devlet neyle geçinecek yoksa(!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1511

göstermelik

2011 sonu 2012 başı gibi fluence Z.E satışa sunulacak. Koca ülkede kaç tane satılacak sanki ilk etapta.

bi 10 yıl sonra elektrikli araçlar yagınlaşmaya başlayınca sen o zaman gör vergileri...

bu devlet neyle geçinecek yoksa(!)

Alıntıları Göster
    Güzel! Sonunda Avrupalı' nın aldığı aracı nedereyse aynı fiyata alabileceğiz.

Ucuz, konforlu, uzun menzilli hangi araçlar var?

Peki, Hybritler nasıl değerlendirilecek?

Saygılar.

• Bu oranlar hibrit icinde gecerli olsa alinir fakat bu haliyle bir halt olmaz. Yuzde 3 otv olsun borclanip volt alirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kujo

Bu oranlar hibrit icinde gecerli olsa alinir fakat bu haliyle bir halt olmaz. Yuzde 3 otv olsun borclanip volt alirim
    Peki, uçuk bir şey sorsam; Diyelim ki VW Tuareg 3.0 dizel motorlu Hybrit aracı alsak, motorunu söktürüp ithal etsek, olur mu, nasıl vergilendirilir?

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

Peki, uçuk bir şey sorsam; Diyelim ki VW Tuareg 3.0 dizel motorlu Hybrit aracı alsak, motorunu söktürüp ithal etsek, olur mu, nasıl vergilendirilir?

Saygılar.

Alıntıları Göster
    Yüzde 3 ÖTV ile elektrikli Fluence fiyatı 26 bin Euro!
    Fransa’da 5 bin Euro’luk özel destek olduğu için araç ilkbahardan itibaren 21.300 Euro’ya satılacak.
    http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/605013-elektrikli-otomobilde-otv-ve-fiyat-belli-oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Performance.

Yüzde 3 ÖTV ile elektrikli Fluence fiyatı 26 bin Euro!
    Fransa’da 5 bin Euro’luk özel destek olduğu için araç ilkbahardan itibaren 21.300 Euro’ya satılacak.
    http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/605013-elektrikli-otomobilde-otv-ve-fiyat-belli-oldu

Birşeye dikkat çekmek istiyorum,Renault'un verdiği fiyatlar,batarya hariç fiyatlar. Bataryaları Renault'dan kiralayıp kullanıyorsunuz.Fransa'da Fluence ZE için aylık batarya kiralama ücreti 79 Euro olarak belirlenmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

KDV hakkında konuşmamışlar yalnız. KDV'yi de %112 ye falan çıkarırlar, yine alamayız. Bir şey farketmeyecektir yine.

KDV oranları bellidir.
    %1
    %8
    %18
    binek otomobilde %18
  • quote:

Orijinalden alıntı: dec_chaos

quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

KDV oranları bellidir.
    %1
    %8
    %18
    binek otomobilde %18

Alıntıları Göster
    Bence teşvik için yeterli oranlar değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangsuui

Bence teşvik için yeterli oranlar değil.

Alıntıları Göster
    sasirdim gercekten bu habere.Hazirandan sonra bi degisiklik yapmasalar bari.En azindan avrupalinin aldigi fiyattan elektrikli araba alabilecek olalim.
    150km menzil bana yeterli.Cekerim garaja arabayi sarj ederim evde:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.