Şimdi Ara

Elektrikli termosifonun içinden çıkanları gördüğünüzde, aklınız gidecek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
5.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizlere, ellerim ile hazırladığım videoyu göstereceğim. Burada yazmaktan çok, belge niteliği olan videolarımın ön planda olmasını istedim. Üç video var, hepside kendi evimde, banyomda ki termosifondan elde edilen görüntülerdir. Kararı siz verin; içmek ya da içmemek. Çay demlemek ya da demlememek.

İlk başlangıç videosu

Şofbenin, rezinstansının çıkartılmış hali.

Şofbenin, içinden çıkanların toplanmış hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir85 -- 17 Kasım 2011; 21:02:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

Sizlere, ellerim ile hazırladığım videoyu göstereceğim. Burada yazmaktan çok, belge niteliği olan videolarımın ön planda olmasını istedim. Üç video var, hepside kendi evimde, banyomda ki şofbenden elde edilen görüntülerdir. Kararı siz verin; içmek ya da içmemek. Çay demlemek ya da demlememek.

İlk başlangıç videosu

Şofbenin, rezinstansının çıkartılmış hali.

Şofbenin, içinden çıkanların toplanmış hali.

arkadaşım ellerine sağık çok güzel bi çalışma olmuş.

öncelikle bi düzeltme yapmakta fayda var.bahsettiğiniz ürün elektirkli şofben değil elektrikli termosifondur.içlerinde sizin o temizlediğiniz rezinstansın su ısıttığı 60 lt. ya da 80 lt. vs. civarında su alan kenarları ısı kaybına karşı güçlendirilmiş izolasyonlu su tankı bulunur.

elektrikli şofbenler ani su ısıtıcı olarak adlandırılırlar ve içlerinde max 1 lt su ancak vardır belki daha az..

şimdi sizin bu güzel paylaşımınız ülkemizde yaygın olarak kullanılan bu ürün hakkında kullanıcılarına çok büyük bir çanak tutacak vaziyette.

bu ürünün aynısını biz de kullanıyorduk sonra yüksek gelen elektirik faturalarından dolayı gazlı şofbene geçtik ve çok memnunuz.

ben bu sizin bahsettiğiniz ürünü kullanan arkdaşlara buradan bir konuda fikir vermek istiyorum.

şimdi arkdaşlar olurya sökemezseniz şu yöntemi deneyin;

altın ve en önemli kural (ya da basamak)

====================ELEKTRİK BAĞLANTSINI MUTLAKA İLK ÖNCE KESİN=============================
    --önce dairedeki ana vanayı kapatıp suyu kesin.
    --sıcak ve soğuk su bağlantılarını termosifondan kurbacık ya da size daha kolay gelen bir alet yardımıyla sökün.
    şimdi o cihazı duvardan indiricez ve içindeki o geç ısınmasınsa neden olan yaklaşık 5 lt den daha fazla çamuru çıkarmak için..

kireci sökmek için ise bu video daha iyi bir yöntem ama çamur için bence en kolay yöntem anlattığım yöntem.

--içindeki o 80 lt. lik su boşalana kadar bekleyin o cihazı duvardan indirmek için.

zira içindeki o 80 lt birde 20 kg dan fazla da cihaz etti 100 kg.Allah muhafaza fıtık neyim olursunuz da sonra karşımam

cihazı söküp yan yatırın kendi gözlerinizle içinden ne kadar çamur çıktığını görün.alt kat komşum ve kayınbiraderin termosifonuna bizzat denedik ve sonuç aldık.kendileri de inanamadılar bu çamur nereden geliyor diye.vaktiye bulanık akan sulardaki ince partikülleirn yıllar süren birikmesi diye izah ediyorum ben.belki de yanılıyorum.

yan yatırınca bir kaç kez dikleyip tekrar yatırın daha da çok çıkacak.emin olun ısıtma süresi %20-30 daha azalacak fatura da da gözle görülür bir azalma yaşayacaksınız.

ama yinede gazlı şofbenin yerini asla tutmaz.ya da iyi bir ani su ısıtcının.

bu ürünlerin en kötü yanı 80 lt nin yeterli olmaması benim gibi duşta uzun kalmayı sevenler için.sinir olurdum su soğumaya başlayınca.ama gazlıda böyle bir sorun yok iyi bir keşif ten sonra montajı yapılan ürününüzü gerekli havalandırmanızı da yapıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

ama termosifoncular mutlaka deneyin bu yöntemi farkı ve faydalarını göreceksiniz.

şimdiden uygulacayak arkadaşlara kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerbera -- 17 Kasım 2011; 22:21:00 >

• işte yüksek gelen elektirik faturalarından sonra gazlıya geçtik fotosu da burada.elektirk faturamız tam yarı yarıya düştü.

Elektrikli termosifonun içinden çıkanları gördüğünüzde, aklınız gidecek.
  • Desteğin için teşekkür ettim. Hemen yanlışımı düzeltiyorum.
  • Dehşet içinde izledim arkadaşım,gerçekten bu kadarını asla beklemezdim.
    Çok yararlı bir çalışma olmuş, emeğine sağlık.
  • :) öğreneceğimiz çok olgu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JunkResmino

gerbera

Bende tam tersini söyleyeceğim, tüpten termosifona geçtik Allaha şükür dedik 20 günde bir tüp beni yıktı,

evde yemek pişirme ocağı hariç her şey elektrikli, her şey üzerine basa basa söylüyorum, termosifon hiç kapanmaz, 1 klima hiç kapanmaz, diğer klima 15 saat çalışır gelen elektrik faturası 150 tl (ortalama) her gün çamaşır makinesi en az 2 defa çalışır, bulaşık iki günde bir çalışır ben termosifona ulu manitu gibi tapıyorum azıcık elektrik çektigi için, tüp beni yıkmıştı.

Benim gibi termosifona geçen herkes süper memnunlar bunu sizden duymam hayrete düşürdü beni, sizin oralarda elektrik mi pahalı anlamadım.

sayın JunkResmino

bende ilk defa sizden duyuyorum elektirkli termosifonun yakıt/performans konunsunda gazlı şofbenden daha tasarruflu olduğunu.sizin gazlı şofbende bir sıkıntı olmasın arkadaşım.apartmanda termosifondan gazlıya geçen herkes neden dada erken geçmedik ki diye hayıflanıyor,çevremde evimizde termosifon kullanıyoruz faturamız 100 tl civarında geliyor diye söylenenleri çok duydum ama ilk defa gazlı şofbene göre verimli olduğunu sizden duydum.

kaldı ki bir evde ortalama 4-5 kişi yaşadığını varsayarsak böyle bir cihazla arka arkaya asla bu kişiler duş alamazlar su soğur..ama gazlı şofbende su soğuma sorunu asla yoktur istediğin kadar sıcak su=konfor.

tüp konusuna gelince siz 12 lik tombul tüpü 20 günde bitirdiğinizi söylüyorsunuz acaba bu şekilde ki kısa süreli harcamanız için kullanım istatistikleriniz nedir çok merak ettim.

biz termosifon kullanırken faturamız 95 tl den aşağı düşmezdi gazlı şofbene geçtik Allah'a şükür fatura 35 tl ye kadar düştü.

yani göz var nizam var 95 tl nerde 35 tl nerde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • son yazılan mesajları görmezlikten gelip arkadaşın eklediği videolara yorum yapmak istiyorum

eklediğiniz video faydalı olmuş emeğiniz için güzel olmuş

bende izmir de yaşayan birisi olarak buradan izsu yu kınıyorum bu anlayıştaki bir yönetimle biz daha çooook böye çamurlu su kullanrız ve damacanacıları zengin ederiz hala kullandığımız sudaki arseniğe bir çözüm bulamadılar ve hala kullandığımız sulardaki arsenik ve ağır metal oranı insan sağlığı açısından tehlike oluşturan oranlarda bunu kurumun kendiside kabul ediyor ve yapılan testlerde onaylanıyor ve şunu biliyorum ki izsunun kasasıda çeşmelerimizden şaşal su akıtacak kadar parası var

buradan izmir büyük şehir belediyesine bir çağrı artık bırakın parkla bahçeyle kaldırım taşlarıyla oynamayı kaldı ki yaptığınız kaldırımların paralarınıda halktan ayrıca topluyorsunuz ve diyorsunuz ki "artık izmir liyi ödüllendirmek gerekir" siz kimin parasıyla kimi ödüllendiriyorsunuz nasıl olacak bu ödüllendirme halkın parasıyla var olan kaldırımları söküp yerine başkalarını takarak mı olacak yoksa halkın yaşam refahını yükselterek mi

• İnsanlar kullanma sıklığına göre karar vermeliler ne alacaklarına. Her gün banyoya giren birisi kesinlikle elektirikle ısıtmalı suyunu. Yine hergün bir evde iki ya da üç kişi banyoya giriyor ise, ve zaman az ise bekleme imkanı yok ise, tüp ile suyunu ısıtmalı. Evde ki düzen herşeyi belirler, biliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir85 -- 18 Kasım 2011; 18:37:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JunkResmino

Hangi düzen gelsin istersiniz, akp düzenimi, gerici yobaz kafalarmı yönetsin bu izmiride,

ben bu belediyenin yaptıgı iyi demiyorum ama akp sever bir at gözlüklüler toplulugu gördüm, ben istanbuluda ankarayıda bilirim oralar buradan beter.

onun için yıkılacak diyerek ne kastediyorsunuz sizler, Atatürk cumhuriyetimi yıkılacak demek istiyorsunuz mesajlara dikkat edelim bence, şimdiki hurmalar sonra tırmalar olur.

ben kayıt altına aldım bu mesajları.

Ben ülkemden memnunum, şehrimdende memnunum. Hayatın gerçeğini görmemeyi isteyenlerede gülümsüyorum. Anlatmak istediğim, herşeyin sonu vardır. Bir insanın, bir ağacın, bir topluluğun ve bir milletin... Acı mı geldi. GElmesin, hayat bu. Gezegenini tanımıyor musun. Tanı o zaman. Sen göremezsin, bende göremem ama, bir ihtimal 800 yıl sonra çöküşü gözler görür. Devletler parçalanır, topraklar alınır, kim bilir blki gezegenler arası savaş çıkar. Olmayacağına garanti verebilir misin bana? Veremezsin. O halde mesajları doğru algılayalım ve iyi düşünelim.

• arkadaşım ben sadece izmir yönetiminin yaptığını söyledim istanbul a ve ankara ya veya başka bir ile göre kıyaslama yapmadım akp chp mhp veya başa bir partinin başkanı olduğu şehirle de karşılaştırmadım ilk önce bunu belirteyim

sonra da madem ankara yı istanbul u biliyorsunuz neden izmir onlardan daha güzel daha yaşanılır sosyal faliyetleri daha yüksek bir sehir olmasın neden onlar bizi örnek almasın neden bana bunu anlat o zaman biz her zaman bunu yapıyoruz kendimizden daha kötülerine bakarak kendimizi avutuyoruz at gözlüğü kimde acaba

belki bilirsini kobe depreminde başkan şehre su veremedim diye istifa etmişti ülkemize bakın ne yapıyorlar su faturalarına not düşüyorlar sularınızı kullanım amaçlı kullanın içmeyiniz diye peh peh başka ne yapıyorlar hiç birşey

şuradan belirteyim ne şeriat gelecek nede bu düzen yıkılacak ülkemiz gayet demokratik ve laik bir ülkedir

• Beyler bu çizilen densiz forumun faresi Gürcan fake tir,herif 400 defa çizildi ama senelerdir böyle bu forumda!
    Yarın yine bu başlığa gelir sonra çizilir ertesi gün yine damlar ve hatta kendi çizildiği başlıklardan devam eder
    ve milleti yer utanmaz herif!
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler bu çizilen densiz forumun faresi Gürcan fake tir,herif 400 defa çizildi ama senelerdir böyle bu forumda!
    Yarın yine bu başlığa gelir sonra çizilir ertesi gün yine damlar ve hatta kendi çizildiği başlıklardan devam eder

bu adam kimdir nedir ne iş yapar ne amaçlıyor nasıl bir kişiliktir ki hala istenmediği yere utanmadan geliyor
  • quote:

Beyler bu çizilen densiz forumun faresi Gürcan fake tir,herif 400 defa çizildi ama senelerdir böyle bu forumda!

sayın albani hocam

sevgili can abi;

gözünü seveyim güzel bişey söyle abi yine gelir diyorsun .

• quote:

Orijinalden alıntı: mss80

quote:

bu adam kimdir nedir ne iş yapar ne amaçlıyor nasıl bir kişiliktir ki hala istenmediği yere utanmadan geliyor

sayın mss80

belki de malum kişi şu an üyelik neyim açıyordur kim bilir.bu arada ne amaçladığını bir bilsek sizin de dediğiniz gibi..

böyle ortalığı karıştırınca eline ne geçiyorsa acaba.demekki kendisi bu tarz şeyleri eğlenceli buluyor galiba, yoksa neden defalarca kovulup kovulup dönsün ki..

• Beyler takılmayın şu Beyefendiye çünkü adam hasta yaw

Malum GÜRCAN Fake tir bu!!
    Biz bu "Beyi" KLİMA Bölümünden çok iyi tanırız;en çok oraya gelir,o "Klima Tavsiyesi"
    Başlığında onlarca çizilmiş fake nick lerin hemen hepsi bu Beye aittir!!

Bu saygıdeğer Beyefendi Guinness Rekorlar Kitabına girmek için uğraşıyor

Ayrıca merak etmeyin şuanda zaten Forumda
    Az sonra burayada damlar!

Bu arada ben buna etmediğim küfür hakaret kalmadı ama anlamıyor!!
    Allah ıslah etsin desem de boşuna!

Yöneticiler hepten bıkmış bu "klinik vaka" Beyefendiden ama onlarda bir şey yapamıyor
    ve sanırım Sitenin bir güvenlik sorunu var,bu ne yaw adam 300/500 defa fake
    nick ile girebiliyor

Kısaca bu Beyefendiyi gördüğünüz yerde verin odunu aynen

CAN++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Kasım 2011; 14:17:35 >

• quote:

Beyler takılmayın şu Beyefendiye çünkü adam hasta yaw

Malum GÜRCAN Fake tir bu!!
    Biz bu "Beyi" KLİMA Bölümünden çok iyi tanırız;en çok oraya gelir,o "Klima Tavsiyesi"
    Başlığında onlarca çizilmiş fake nick lerin hemen hepsi bu Beye aittir!!

Bu saygıdeğer Beyefendi Guinness Rekorlar Kitabına girmek için uğraşıyor

Ayrıca merak etmeyin şuanda zaten Forumda
    Az sonra burayada damlar!

Bu arada ben buna etmediğim küfür hakaret kalmadı ama anlamıyor!!
    Allah ıslah etsin desem de boşuna!

Yöneticiler hepten bıkmış bu "klinik vaka" Beyefendiden ama onlarda bir şey yapamıyor
    ve sanırım Sitenin bir güvenlik sorunu var,bu ne yaw adam 300/500 defa fake
    nick ile girebiliyor

Kısaca bu Beyefendiyi gördüğünüz yerde verin odunu aynen

CAN++

uyarın için teşekkürler abi

ayrıca olaya farklı bir açıdan yaklaşmışsın okurken baya güldüm

• Siz değerli dostlarımız, varlığınız ne mutlu edicidir. Desteklerinizi esirgemediniz, bana söz bile bırakmadınız. Hepinize içten teşekkür ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerbera

işte yüksek gelen elektirik faturalarından sonra gazlıya geçtik fotosu da burada.elektirk faturamız tam yarı yarıya düştü.

Ekteki dosya (1)

gerbera,

Eger banyonuzdaki gazli isitici montaji resimdeki gibi ise bir gaz alarmi ve birde karbon monoksit alarmini muhakkak banyoya kurun. Ayrica bacadan atilan atik gazi kompanse etmek icin banyo kapisina bir hava giris mazgali monte edin. Allah korusun, bunlari ihmal etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Orijinalden alıntı: gerbera

işte yüksek gelen elektirik faturalarından sonra gazlıya geçtik fotosu da burada.elektirk faturamız tam yarı yarıya düştü.

Ekteki dosya (1)

gerbera,

Eger banyonuzdaki gazli isitici montaji resimdeki gibi ise bir gaz alarmi ve birde karbon monoksit alarmini muhakkak banyoya kurun. Ayrica bacadan atilan atik gazi kompanse etmek icin banyo kapisina bir hava giris mazgali monte edin. Allah korusun, bunlari ihmal etmeyin.

hocam uyarınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun samimi öneriniz için.

alarm olayını ben de düşündüm inanın.binada genel olarak bacalarda sorun var fakat banyonun bacası çok ıiyi çekiyor ayrıca fotoğrafta görünmeyen sağ tarafta pencere hep açık.ama ekstradan banyo kapisina hava girişi için bir işlem yapılması doğru olur.
    bu arada hava temizleme cihazları başlığındaki agresif çıkışım için samimiyetle özür dilerim.aslında yazdıklarınızı ilgiyle okudum fakat siz bana bakmayın.belki farkında değilsiniz ama foruma ve ülkem insanına verdiğiniz bilgilerle emeği geçen buradaki ender insanlardansınız.

tekrar çok teşekkür ediyorum sağlıcakla kalın.

serkan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.