Evet, yanlış duymadınız. Bir insan bebeği gibi gördüğü arabasından 3 dakikada soğur mu? Soğuyormuş. Elektrikli araba devriminin bağıra bağıra geldiğini hissetmek isteyen herkesin 5 KM elektrikli araç kullanması yeterli. Bunun için çok üst modellere ihtiyacınız yok, Renault Zoe'ya oturduğunuzda bile bu devrimin ayak seslerini hissediyorsunuz. Kırmızı ışıkta gaza ayağınızı sürttüğünüz anda sırtınızın koltüğa yapışması, 120 KM ile giderken arabada en ufak bir titreme olmaması, ara hızlanmalarda arabanın en ufak bağırtı çağırtı olmadan yağ gibi kayması... Kusura bakmayın, fosil yakıtlı araç = buharlı trendir artık benim gözümde. Sakın yüksek paralar verip almayın bu fosil yakıtlı araçları, alanın elinde kalır 2 seneye. |
Arabanızdan soğumak mı istiyorsunuz? Sadece 5 KM elektrikli araç kullanın.
-
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eziklediğiniz renault zoe'nin 2019 sonrası batarya ömrü iyi olanları 700 bin liradan başlıyor.
-
Coin haline gelmiş Türk lirası bazında bir malın ederinin konuyla alakası yok. Renault Zoe B sınıfı bir elektrikli araçtır ve buna rağmen yaptığım denemelerde çoğu D sınıfı aracı(3008, Stonic, Tucson, Q3 vb.) tokatladı kırmızı ışık kalkışlarında.
-
Tamam
Arkadaş ilk elektrikli araç trollerinden. İçten yanmalı trolleri işsiz kalacak diye erkenden başlamış. Geleceğe yatırım helal olsun ama bu ülkede içten yanmalının rahat 15 senesi var.
-
Bi uzun yol yapta görürsün elektrikliyi. Yana yana ararsın o fosil yakıtlıyı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
500 km gitmek istersen, işte o zaman işler biraz daha değişmeye başlıyor.
Fakat nolursa olsun sürüş konforu bakımından hiçbir içten yanmalı elektriklilerle karşılaşamaz..
-
Ben de bu elektrikli arabalardaki hızlanmanın, bizde özellikle şehirler arası yollarda çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Bi baltaya sap olamamış tiplerin, kendilerini tatmin ettikleri bi alan da otoyol vs. Hayırlısı bakalım!
Yav öylede şimdi trafikteki araçların yaş ortalaması olmuş 14.5. elektrik fiyatları bile uçmuş duurmda yani bu ulkede herşeyden soguyacaksin yakında elektrikli arabadan bile soguyacaksin çünkü adam Avrupa'da 20-30 asgari ücrete alırken sen burada 210-220 civarı asgari ücret karşılığı para ile ancak alabiliyorsun . Bana şu saatten sonra getir yarı fiyatına satacam desen bile ben kendimi enayi gibi hissediyorum mlsf almam yani. Ha kolay para kazananlara bişey demem yada algıya kapılıp gidenler kredi çekip makarna bile yemeye razi olup alanlar olabilir bana ters yani
5 dakika veya 5km kullanınca iyi ama sonrası çok da iyi olmayabiliyor.
Şu iskandinav ülkelerinden birinde elektrikli arabasını değiştirenlerin yarıdan fazlası tekrar elektrikli araç almıyormuş diye bişey okumuştum.
Tabi içten yanmalı kullanan çok büyük orandaki kullanıcının elektrikli araca kaymasıyla beraber satışlar artıyor ancak elektrikten sonra s.verler deyip içten yanmalılara geçen sayısı düşündürücü.
Demek ki 5 km yeterli değil.
Hele ki bizimki gibi dikey çok katlı mimarisi olan şehirlerde şarj zorluğundan lanet dedirtebilir.
-
Hangi D sınıfı araçlar ?
Hiçbiri D sınıfı değil
Bilgilendirme icin tesekkurler. Dacia springe biner, s63.u cope atariz
2 senede ülke belini doğrultamaz. Her sektörde teknolojide o kadar gerideyken sadece araba sektöründe çağı yakalayacağımızı mı sanıyorsun cidden?
forza 5 te taycan turbo s ile tüm amg m vb leri tokatlıyorum çoh güzel bir duygu imiş
-
Uzun yolda menzil düsunce istasyon bulamayinca sag seritten klima kapali camlar acik halde 60 la gitmeyin sonra. Ki bunu yapan taycan gormusler otobanda 😁😁😁
tam elektirigin daha zamanı var ülkemizde, şimdilik onun yerine 100-150km menzil sağlayan kendi kendini hızlıca şarj edebilen hybridler daha mantıklı olabilir. şahsen ben araç içinde uzun menzil şartıyla hem elektirik hem de benzinli motoru mantıklı buluyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
500km menzil ve max 1 saat yüzde 80 şarj ideal ki renault zoe bu özellikleri sağlıyor diye biliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErDemlik -- 31 Ağustos 2022; 0:33:52 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
EQC kullandığımda uzun süre a4ten zevk alamamıştım :)
-
Benim accent era da kırmızı ışıkta araçları tokatlıyor ama bundan diğer araçların haberi yok. Yani benimle yarış içinde değiller.
Elektrikli aracın sıkıntısı batarya. Telefonun bataryası nasıl bitince telefon işe yaramaz oluyorsa bir benzeri elektrikli araçlar için geçerli. Hibrit değilse vay haline.
Elektrikli araçlara karşı olduğumu düşünme bataryaların gelişmesi ve ucuzlaması lazım.
Ayrıca bataryadan dolayı 2. el olayı da düşük olacak bu araçların.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 31 Ağustos 2022; 3:17:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bi uzun yol yapta görürsün elektrikliyi. Yana yana ararsın o fosil yakıtlıyı.
|
Arkadaş ilk elektrikli araç trollerinden. İçten yanmalı trolleri işsiz kalacak diye erkenden başlamış. Geleceğe yatırım helal olsun ama bu ülkede içten yanmalının rahat 15 senesi var. |
Uzun yolda menzil düsunce istasyon bulamayinca sag seritten klima kapali camlar acik halde 60 la gitmeyin sonra. Ki bunu yapan taycan gormusler otobanda 😁😁😁 |
Otopark sinan koc'un bmw i4 testini izledim istanbul park'ta. 2 turda vatarya yuzde93'ten 68'e düştü. Ilk turun sonunda cok isindigi icin maksimum gücünü de yüzde75e düşürdü :D yani 5dk sürünce zevkli ama 5 saat sürersen zevksiz
|
Benim accent era da kırmızı ışıkta araçları tokatlıyor ama bundan diğer araçların haberi yok. Yani benimle yarış içinde değiller. Elektrikli aracın sıkıntısı batarya. Telefonun bataryası nasıl bitince telefon işe yaramaz oluyorsa bir benzeri elektrikli araçlar için geçerli. Hibrit değilse vay haline. Elektrikli araçlara karşı olduğumu düşünme bataryaların gelişmesi ve ucuzlaması lazım. Ayrıca bataryadan dolayı 2. el olayı da düşük olacak bu araçların. |
Yazın klimalar, kışın ısıtıcılar çalışınca, şebekler alarm veriyor, nerde o kadar elektrik, burayı bırak, avrupa bile bu işin içinden çıkamaz!
Avrupa şimdiden önümüzdeki kışı nasıl kısıntı yaparak atlatırız, kesinti nerden yaparız planları yapıyor. Rusya dan gaz gelmeyecek, Amerikadan kaya gazı tankerlerle gelecek bu kış. Elektrikleri bol olsaydı, yakarlardı, ısıtıcılarını, klimalarını atletle, donla evlerinde kışı geçirirlerdi.At Babam at, yok 2025 ten sonra fosil yakıtlı araba üretilmeyecekmiş te, yok dızel yasaklanacakmış! Hepsi satış stratejisi, kalem pil dizme ile bu iş olur mu? Laptop ta bile 2 sene dayanmıyor, pilin biri su koyveriyor, 10 dk da laptop kapanıyor. Yeni teknoloji diye satacaklar bi müddet, sonra mecbur alternatif hidrojen powered vehicles arayışına falan girecekler. |
Ulke insani normal arabayi alamiyo 700 bin liralik kibrit kutusu zoe yu nasil alacak. Turkiyede elektrikli araclarin yayilmasi en az 20 sene alir. 2 seneye fosil yakitlilar elde kalacakmis ahhahahha. 2 sene sonra fosil yakitli şahin bile lüks olacak
|
5 dakika veya 5km kullanınca iyi ama sonrası çok da iyi olmayabiliyor. Şu iskandinav ülkelerinden birinde elektrikli arabasını değiştirenlerin yarıdan fazlası tekrar elektrikli araç almıyormuş diye bişey okumuştum. Tabi içten yanmalı kullanan çok büyük orandaki kullanıcının elektrikli araca kaymasıyla beraber satışlar artıyor ancak elektrikten sonra s.verler deyip içten yanmalılara geçen sayısı düşündürücü. Demek ki 5 km yeterli değil. Hele ki bizimki gibi dikey çok katlı mimarisi olan şehirlerde şarj zorluğundan lanet dedirtebilir. |
Hangi D sınıfı araçlar ?
Hiçbiri D sınıfı değil |
Benzer içerikler
- petlas progreen pt525 yorum
- audi a4 1.8 tfsi kronik sorunlar
- hgs olmadan geçiş yaptım ne yapmalıyım
- clio 4 hararet göstergesi
- courier 1.5 mi 1.6 mı yorumlar
- dacia jogger yorumları
- toyota c-hr hybrid fiyat
- seat arona fiyat listesi
- renault megane e-tech türkiye fiyatı
- byd u9
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X