Şimdi Ara

Arabanızdan soğumak mı istiyorsunuz? Sadece 5 KM elektrikli araç kullanın. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
6.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz günlerde uzun yoldan geldim aracı park ettim güzel uykuya daldım 30 dakika telefonlar çalmaya başladı iş ile ilgili sorun yaşanmış acil çıkmam gerketi

Benzinli değil de elektrikli aracım olsaydı o zaman taksiciyi beklemem gerekecekti

elektrikli araçlar şuan için sadece şehir içi evin ikinci hatta üçüncü aracı anca olur

Yol yapacaksın yok klimayı kapat yok menzil hesapla bu dertle uzun yol mu yapılır çok para verdikleri için kullananlar da yazık gerçekleri söyleyemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 31 Ağustos 2022; 18:39:39 >
  • Elektrikli araçlar gelecekse de, şu andakiler değil, bu araçlar cep telefonu modunda gelecekler, her seferinde daha iyi bataryalı olanlar çıkacak, o nedenle fosil yakıtlı araç sahipleri elektrikli araca geçtiklerinde, şu anki elektrikli araçlar tam çöp olacaklardır, hatta belki elektrikli yerine hidrojenliler çıkacaktır, aslında çok daha temiz bir çözüm, batarya, şarj dertleri de yok, o yüzden sazanlığa gerek yok, şu anda piyasa buna uygun değil, halen dizelin gideri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben uzun yolda yapıştıra yapıştıra giden bir tesla veya elektrikli bir porsche gördüğümü hatırlamıyorum.

• Kışında trafikte karda filan mahsur kalınca elektriklerli araba ile de elektrikli arabalardan soğursunuz 😁

• Huan8 H kullanıcısına yanıt

Şehir içinde bile düşük güç modu açıktır çoğunun. Ve çevrelerine sürekli şurdan şuraya gittim şarjım hala %50 diye show yapmak

• PLUG - IN HYBRID

bu işin oluru Budur. Hidrojene geçene kadar

• Daha 6-7 sene önce en çevreci yakıt Diesel di.
    O zaman da bilimadamları , sektör temsilcileri böyle diyordu .
    Bir anda noldu fizik kuralları mı değişti de böyle oldu?

Manyak manyak işler *

Cübbeli Ahmet Hoca

• Zoe yi bende kullandım .gerçekten tuhaf bi tecrübe oldu sonuç güzeldi .

• Ben yakın bir gelecekte evimdeki ikinci aracı değiştirdiğimde site buna müsaade ederse elektrikliyi alıp geçeceğim direkt.

2 yıllık araç, 11 bin km'de. bizim sitede var zoe adam arabayı arada bir kullanıyor gayet memnun.

Fakat ilk aracım olması imkansız çünkü yeri geliyor iki ayda bir bakıma giriyorum ben :) elektrikli uzak geliyor bana, onda da ikame olarak hibrit corolla verdiler bir süre yani dizelle uğraşmanın bir espirisi yok, hibritin de tek handikapı benim gibi şehirlerarası fazlaca gidiyor ve limitlerde kullanıyorsanız ekonomikliği kalmıyor.

• Menzil 1500 km 2000 km olmadan YouTube videolarına bile bakmam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat8361 kullanıcısına yanıt

5 dk kullanınca güzel.

Peki 5 ay sende deselerdi ve şu anki aracınızla değişselerdi.

5 ay sonra hangi hislerle geri dönerdiniz.

• BMW i3 sürdüm gerçekten bayıldım arabaya. 170bg ama benim 184 bg 2.0d motordan daha iyi yaslıyordu. Kabinde ölüm sessizliği hakim sadece gaza basınca uçuyorsun. Tek pedal kullanıyorsun frene gerek yok. İyi güzel ama bence içten yanmalı motordan soğutması için bi sebep yok. Tabi benim gibi 1.6 Fsi 115 bg gibi kağnı motor kullanıyorsanız araba bağırıyor ama gitmiyorsa soğuyabilirsiniz. Ama biraz kuvvetli sesi güzel keyif veren bir makinanız varsa her türlü o motor sesi, vites yükseltme düşürme her şey galip gelir.

• Elektriği ve pilleri temiz şekilde üretebilmek, imha edebilmek lazım. Belki zevkli olabilir, maliyeti ve yürütmesi ucuz olabilir ama çevreci olduğuna inanmıyorum. Yalan olmasın bir yerde elektrikli arabaların karbon ayak izinin içten yanmalılardan daha fazla olduğunu okumuştum diye hatırlıyorum.

• Elektrikli kullanmak ona uygun imkan(evde şarj), rota(dc şarj), seyahat planlama istiyor. İstanbul gibi çoğunluğun daracık apartmanlara hapsolduğu bir yerde araçlar aynı paraya satılsa dahi yaygınlaşması zaman alacaktır.

Tabi bir de bu lityum pillerin geri dönüşümü var, elektrik enerjisinin nasıl ve kaça elde edildiği var, var oğlu var. Şu an evlerimizde kullanılan elektrik tarifesinde açık sübvansiyon var. Eğer elektrikliler yaygınlaşırsa devlet akaryakıttaki verginin aynısını elektriğe koyacak ve ciddi anlamda yakın tüketimler olduğunu görebileceğiz diye tahmin ediyorum.

Şimdi imkan olup araç alabilenler sefasını sürer, herkes yaygın olarak alırsa o tüketim avantajını yedirmezler. :)

• Şirket sahibinde tesla model 3 var.
    Bodruma diğer araç passatı götürüyorlar :D xD

Ayrıca soğuk havalarda batarya menzili daha da düşüyor.

Tesla model 3 e gelirsek, şehir içi sıfırdan kalkışları çok hızlı ama çok yüksek hızlarda ara hızlanma zayıflıyor ve batarya hızlı bitiyor. 120 ye sabitleyip efendi efendi gitmen gerekiyor.

Ve model 3 ün arka koltukları bildiğin doblo partner gibi sallıyor arka yolcuları.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlk defa DSG otomatik kullananlar da aynı şeyi sayıklıyorlar.

Sonra bir gün ocağına incir ağacı diktiği zaman mutlu sonlu rüyadan uyanıyorlar.

Kaşınanı kaşıyorlar kısaca, millet koşa koşa alıyor.

En az 1000 km menzil, lityum demir fosfat veya titanat batarya veya daha da iyi bir teknoloji otomobillere uygulanmadığı, ayrıca şarj dolum istasyonlarına fiyat rekabeti gelmediği müddetçe,

Günümüz şartlarında boş adam işidir.

• arkadaşa 2.0 passat tdi dsg gönderelim.

• Bu ülkede 15 sene sonra bile Şahin kullanılacak ne elektriklisinden bahsediyorsunuz.

• İstanbul'da yaşayanlar elektrikliden uzak dursun; müstakil evi olanlar üstüne alınmasın tabi. 20 milyon insanın yaşadığı bir şehirde şarj etmek için sıra beklemek eziyet olur, burada elektrikliye yoğun bir geçiş olmamalı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.