Yani çalışan bir radyatördü bu. Bir tamirciye verdik, sadece elektrik kısmıyla uğraşsın diye, daha çok bozdu. Ne yaptıysa bunu geri almak istiyorum da, nedir ne değildir, elektrik kısmında nasıl bir bozulma olmuş olabilir, sonuçta basit bir devre, ne olabilir. Elektriksel olarak niye arızalanilibilir bir radyatör ve bunları tamir etmenin yolları nelerdir acaba? Şimdiden teşekkürler.
güçlü rezistansları olur,boru tipi. Değiştirmeniz gerekir eğer arızalanmışsakien muhtemel arızalanma sebebi rezisansıdır. 2-3 sene nce 10kWsını 40TLye almıştım. Bu sizdeki çok daha düşüktür kWsı, esas imalatçı ya da işin içinden bi yer bulursanız bu fiyatlara alabilirsiniz. İçide yağıolur, eğer eksilmişse hngi tip yağ ise ondan bulup koymanız lazım.
karafetvaK
kullanıcısına yanıt
Rezistans bozulmamıştır herhalde ya, tetiklemede bir sorunu vardı, arkadaş baktı, sonra daha da bozuldu hiç açılmadı. Resistansa hiç dokunmadı ki. Yağa da dokunmadı sanmıyorum. Bunu tamir edeli de çok uzun zaman oldu pek hatırlamıyorum da ne olduydu buna.
Kiminde sadece ac kapa 2 li anahtar kiminde ayrıca mekanik timer kimisinde artı fan, elemanlar ölçülüp buna göre tamir yolu izlenir.
CSB yazmayan adamC
kullanıcısına yanıt
Rezistans uçlarını tespit edip elektrik verip denemek lazım. Eğer kıvılcımla alıyorsa elektriği sağlam diye düşünebiliriz ama anlamak lazım.
Fanı felan da çalışmıyorsa elektriksel sorun denebilir.
Marka modele bağlı olarak arıza türü değişebilir. İlk önce rezistansların omajı ölçülmeli. Rezistanslar sağlam ise termostat kontrol edilmeli. O da sağlamsa kabloların iletkenliği kontol edilmeli. İlla dıştan kopacak diye bişey yok içten kopmalar da olabiliyor çünkü.