Şimdi Ara

Elektro Gitar Çalmak Yardım Et Dh !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 4 yıldır klasik çalıyorum elektroya geçtim ibanezin güzel bir gitarıyla iyi bir anfi aldım gitar 1 milyar anfi 500 ytl.Yanında birde elektro için akort aleti verdiler elektronun akorunu yaptım.Anfiye bağladım internetteki elektro şarkıların anlatımları vardı how to play... şeklindekiler youtubeden onları izliyodum. Orada gösteilen ve yapılmasını istedikleri herşeyi yaptım ama videodaki gibi net gümbür gümbür sesi elde edemiyorum.Arkadaşım anfi ayarlarıyla ilgili olduğunu söyledi bende size danışayım dedim.Elektroda metal parçalar çalarken hangi anfi ayarlarını tercih etmeliyim yani basın ayarı treable nin ayarı falan nasıl olmalı ? Yardımlarınızı bekliyorum ...

• bilgim yok ama çalmak zor mu gitar?

evde gitar ve anfi var ama çalmayı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil -- 19 Mayıs 2010; 23:38:08 >
  • Asil bende yeni öğreniyorum ve amfim yok amfini satabilirmisin acaba ilgilenirsen bi pm atarmısın ?
  • Ben de tam olarak bilmiyorum ama distortion özelliğinden olabilir mi ?
  • Hapis Yatarsın !
  • marshall markası ama satmam kusura bakma
  • ya çalmak zor değil ama teknik sorunlardan (anfi ayarı vs. ) istediğim sesi alamıyorum bu nedenle bu konuyu açtım zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • prosessor alman lazım o tonu ayarlaman için
    ya da bilgisayar programları var amplitube gibi direk bilgisayarada bağlayabilirsin müzik bölümünde gerekli bilgiler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuhanda

prosessor alman lazım o tonu ayarlaman için
    ya da bilgisayar programları var amplitube gibi direk bilgisayarada bağlayabilirsin müzik bölümünde gerekli bilgiler var

bi de sanırım distortion pedalı alman lazım o ses için internette ararsan bulabilirsin bazı gelişmiş pedallarla her türlü sesi elde edebiliyorsun (blues, metal gibi)
  • ya pedalı arkadaşlarda önerdi ancak şöyle bi soru gelio aklıma çoğu rock grubu (iron maiden,metallica,blind guardian) canlı konserlerinde pedal kullanmıyo ancak hayvan gibi ses elde ediyor gerçi onların gitar ve anfilerinin pahasını kendimi satsam karşılayamam o ayrı meselede :D
  • amfi nin overdrive chanelli ni açtın mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: _OutOfControL_

amfi nin overdrive chanelli ni açtın mı

abi o anfi konusunda hiçbir şey bilmiyorum tek bildiğim açma kapama düğmesi :D yardım istediğim konuda bu zaten. Birde galiba klasik gitara göre akort ediyomuşum akort aletimle.Elektro gitar için basit ve kullanışlı bir akort aleti önerebilirmisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _OutOfControL_

amfi nin overdrive chanelli ni açtın mı

kooptum

şaka bi yana sağlam pedal set-up lazım sana ( compresoor-boster-ds vs.) ha ama channel açmadıysandan olablir ayrıca amfin kaç w ?
  • Öncelikle anfi değil amfi.
    O gümbür gümbür dediğin tonları amfiden overdrive ya da distortion efektini aktif hale getirerek elde edebilirsin.
    Küçük kare bir düğmesi vardı yanlış hatırlamıyorsam Marshall marka amfilerde. Ona basınca gain ayarını artırıp ses düzeyini ayarlarsın.
  • ilk olarak amfi de butun ayarlari flat yap efektleri kapat daha sonra ayarlari bulduktan sonra efektlere gecebilirsin kendine gore ayarla iste.
  • Prosessör lazım

BOSS GT-8 Tavsiye ederim sistemin güzel öyle bir sisteme bundan aşşası düşünülemez zaten
  • 1000tl ye yakin olmasi lazim belki fazla alabiliyorsa alsin
  • Arkadaşım... o ADamlar milyarlık tesisatlar kullanıyor :) sanatçıların tonuna yetişemezsin ama yaklaşırsın buda türüne göre değişir... SERT metal dinliyorsan distörsionu ve potansları fulleyip trebble yüklenip bass kısıcan blues yapıyorsan treble mid kısıp cleanda bass verip single da takılıcan... processore gerek varda yokda... en iyi ton analog pedalla alınır buda bir gerçek.. ama sen öğreneyim herşeyi göreyim pedalda diyorsan çok yararlıdır processorler...
  • drive ı sonuna kadar aç, mid kısmını saat 9 ya da 10 yönüne getir, treble 3 yönünde olsun, bass 1.
    ama pedalsız o amfilerle doğru düzgün ses elde edemessin tabiki de.
  • denemeler :

distortion efektini yaptım sanırsam.Distortion bilmemne yazan bir düğme vardı onu on yaptım.Ses kalitesinde ciddi bir değişme oldu bu arada Cnr95 in önerisinide dikkate alıp bassı düşürüp diğerlerini arttırdım.Birde adam akıllı bir akorla işlevi tamamladım.Artık gayet etkili sesler alabiliyorum ancak yakın zamanda bir Prosessör ve pedal edinicem.Nasıl kullanılması gerektiğini alınca yine sizlere danışırım şimdilik hepinize teşekkür ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.