Şimdi Ara

ELEKTRO GİTARCILAR BURAYA.! (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
1
Favori
103.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doruk kardeş. söyle bişey diyim bende ilk pena kullandıgım zamanlar senin gibiydim. sadece lattan vuruyordum hatta burada anaconda ile konusuyordum acaba bende elektro gitarı hızlı çalamayacağım diye şüphelere düşüyordum. ama şu son iki haftada bende neler oldu neler bitti bir bilsenizz şimdi mor ve ötesinden tut ta taaaaa kurbanın bütün şarkılarına kadar soloları ve ritmleri dahil çalmaya başladım ve elimmm olagannn derece hızlanı ben bile inanamıyorum bu kadar güzel çalabildiğime bazen. doruk tek yapman gerekenn bana göree (kii ben böyle yaptım) çalmak istediğin müziği koy elinede gitarı al ufak ufak tıngırdat ama bunuuu her sabahh yappp boş bi vakit buluduğunda mutlaka yap.. günde en azından yarım saat gitarını eline al ve onu sev... inan zamanlaa ve cok aniden cok şeyler değişecek.. ben kendimde gözledim bunu gerçi göreceli olabilir kişiden kişiye değişir ama ben böyle başarmaya başladım.
    ama her ne olursa olsun sadece lattan vuruslarla elektro gitarı çalamassın... ama eline pena bi tuhaf gelsede zamanla onu sevmeye başlayacaksın (tabi bu istek sonuna kadar varsa ) en iyi seriliğe ulaşacağına inanıyorum. sevgilerlee..

• aklıma bir fikir daha geldi,buraya devamlı yaptığımız alıştırmaları da yazalım,paylaşalım,birbirimizin birikimlerinden yararlanalım.

benim sürekli çalıştığım,solo çalanlar başta olmak üzere elektro çalanların hepsinin uygulaması gerektiğini düşündüğüm bir alıştırma.
    4 parmakla tüm kombinasyonları bir kere inip çıkıyoruz.

____________________1234________________________
    ________________1234____1234____________________
    ____________1234____________1234________________
    ________1234____________________1234____________
    ____1234____________________________1234________
    1234____________________________________1234____

örneğin bunu yapmakla 1234(1234 parmak numaları,eğer 1,2,3,4.perdelerde yaparsanız perde numaraları da olur aynı zamanda) kombinasyonunu bitirmiş oluyoruz

1234-1243-1324-1342-1423-1432-2134-2143-2314-2341-2413-2431-3124-3142-3214-3241-3412-3421-4123-4132-4213-4231-4312-4321

bu şekilde hepsini (ara vermeden) bir kere inip çıktığımızda alıştırmamızı başarıyla tamamlamış oluyoruz.kısa süreli inanılmaz doping sağlıyor.yani bunu çaldıktan sonra parmaklarınız çok iyi açılıyor ve inanamayacağınız şeyler çalabiliyorsunuz.

alıştırmayı clean toneda yapmak kulak sağlınız açısından yararlı olacaktır .ayrıca en iyi verimi elde etmek için en düşük hızlardan başlayıp her notayı olabildiğince temiz vurmaya çalışmalısınız.ve tabii ki bu tür alıştırmalarda olmazsa olmazımız bir de metronom gerek.herkesin bilgisayarı olduğu için pek sorun olacağını sanmıyorum benim processorun rock ritmleriyle çalıyorum ben sıkıcılığı da geçiyor

hata yaptığımda durmadan devam ediyorum.örneğin 3214 de hata yaptım inerken.durmadan inip çıkıyorum.aynı komb.u tekrar çalıyorum.tekrar hata yaparsam tekrar,hatasız çalana kadar bir diğerine geçmiyorum.

başlarda bu alıştırma sol elin serçe parmağının altındaki kısmı fena morartır,adamı kıvrandırır,ama dediğim gibi düzenli olarak uygulanırsa gelişmede önemli rol oynar.yani en azından ben böyle düşünüyorum.varsa aksini iddia eden,söylesin ben de öğreneyim biryerde yanlışım varsa

• [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • sağda solda duymuşsunuzdur belki "legato" denen tekniği.sağ eli kullanmadan sadece sol el parmak vuruşlarıyla[hammer-on ve pull-off larla] çalmaya deniyor.inanılmaz akıcı bir çalış sağlıyor.solo çalan herkesin çok iyi bilmesi ve uygulayabilmesi gereken bir teknik kesinlikle.ayrıca sol eli son derece güçlendiriyor.özellikle serçe ve yüzük parmaklarına biraz yüklenerek onların açığını da kapatabilirsiniz.

bunlar da petrucciden [h:hammer on,p:pull off]

_____________ ben daha temiz vuruşlar için 3.telde,hızlanmak içinse 1.telde yapıyorum bu hareketi.

bunları iyice kaptıktan sonra[1 senedir yapıyorum hala tam anlamıyla olmuyor] şimdi yazacağıma da çalışmaya başlayabilirsiniz.
    umarım bunları okuyup okuyup geçmezsiniz çünkü gerçekten çok yararlı alıştırmalar bunlar.

yaw tek tek bu tabları yazmak amma uyuz bir iş.neyse yaw o uzun olanı da sonra yazarım artık
    bu arada ben bunları hammer-on pull-off tekniklerini bildiğinizi varsayarak yazdım,o konuda eksiği olan varsa elimden geldiğince ben de açıklamaya çalışırım,beni sallamazsa da herkes nette o konuda bilgi bulabilir.ama h,p lerde eksik kalmayın derim.çünkü parmakların güçsüz kalması ilerde büyük sorunlara yol açıyor.

galumoz hoşgeldin.bahsettiğin gitarın tam modelini verirsen birşeyler söyleyebilirim belki.yanlış bilgi vermek istemem
    pedal demişsin,pedalın yapacağı sana daha sağlam distortion tonları sağlamak,dalay,wah gibi birtakım efektler vermek,iş böyle olunca,gitar öğrenirken pedala gerek olduğunu sanmıyorum ben.ne de olsa her amfide dist var,amfi yoksa software ile halledersin.
    zaten gitarın yanında amfi bile alamıyorum demişsin,pedallar amfilerden de pahalı .
    ses kartının mikrofon girişine bağlayacaksın gitarı.o şekilde hiçbir ayar yapmadan clean toneda ses alırsın.revaler gibi programlarla distortion falan da alıyorsun ama hiç bir zaman amfi tadı vermiyor.hele şu kısa gecikmeler deli ediyor insanı.

hiçbir zaman çömez falan hissetmene gerek yok,burda zaten gördüklerin çok aşmış kişiler değil.olur da karşına aşmış olan çıkarsa onun karşısında da aynı durum geçerli,kimse anasının karnından doğduğu gibi öğrenmiyor çalmayı.herkes o yollardan geçip iyi biryerlere geliyor.

• arkadaslar su an saat gecenin tam 3 ü:))) çook güzel şeyleryazmıssınız ama ben cok yorgunum hiç bişey anlamadım alıştırmalar biraz karışık geldi yarın bi ayık kafayla inceleyecem saolunnn iyi geceler :)
  • abi görebildiğim 6 fark var.
    oda manyetiklerin üstündeki 6 nokta
    başka birşey görünmüyo.
  • [Deleted by Admins]
  • digitech rp100a processorumu satıyorum.ilgilenenler bir bakıversin

http://forum.donanimhaber.com/m_1065545/mpage_1/key_//tm.htm#1069109
  • evet ben de yararını bildiğim için paylaşmak istedim çünkü buradaki insanların hiçbiri şu ezik sırtına gitar takıp göstermelik dolaşan tipler değil,herkes gerçekten birşeyler yapmak için uğraşıyor.elimden geldiğince yardımcı olmak isterim böyle insanlara.

bahsettiğin sorunu ben de çok yaşıyorum ama hırs denen şey odunun da kalasın da önüne geçebiliyor

gitar fiyatlarını fazla dert etmiyorum.çünkü artık kararımı verdim.böyle olmucak ben ne yaparsam yapayım o kadar para bulamam,ben de dükkan soyacam.NIAHAUHAUAH en sonunda kafayı yedim.gecenin bi yarısı kepenksiz dükkanın birinin camını kesip amfi gitar pro allah ne verdiyse yüklenip kaçacam.sizi de görürüm merak etmeyin

• ya biraz hatta iyice acemi sorusu ama 4h6h7p6p4 daki h ve p ler nasıl yapılıyor bilmiyorum
  • zafer kardeşş çok hoşuma gittii yaa delirdim şimdi almam lazım onu :))))))))
    150 doları nerden bulucam amaa bakın BENİM 0 Bİ TANE 1 AY KULLANDIM DAHA TOZ YOK ÜZERİNDE WASHBURN BAD DOG 12 E 10 WATT TERTEMİZ Bİ AMFİM VAR ONU SATALIM ALMAK İSTEYEN VARSA . bende sendeki prossesoru alayım :))))
  • oradamısınız arkadaşalr yomu bu amfiyi alacak arkadaş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: swissair

oradamısınız arkadaşalr yomu bu amfiyi alacak arkadaş.

alayım ben abi :)
    takas önerini pm den gönderirsen değerlendiririm.
    anfi ile ilgili bir link te verirsen seviniriz.
  • ELEKTRO GİTARCILAR BURAYA.!

sanırım anfi bu. ama bd12 bu modelin adı.bd12e nin farkını da sen yazarsın artık.bence anfi evde takılmak için güzel.ihtiyacı olanlar kaçırmasın :)
  • bundan birazcık daha kaliteli ama reverbi yok sadece. birde müzik seti tv gibi şeyleri bağlayabiliyorsun yada pc yi out çıkışları var.
    olabilir nasıl yaparız.

TAMAM CAESAR BENDE BEKKLİYORUM
  • heyecanla bekliyorum kardeş bizde yarın akşam saat 6 da stüdyo yapıcaz yetiş haa :)
  • bizim arkadaşlar öldü nerelerdesinizz yaaa :))
  • ne oldu gittiniz mi stüdyoya
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.