Şimdi Ara

ELEKTRO GİTARCILAR BURAYA.! (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.529
Cevap
1
Favori
103.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Anaconda

eşik ayarını kendi başına yapmanın pek imkanı yok sanırım.tamirciye götürmen gerekiyor.

cortların klavyesi çok rahatsız ayrıca.ariapro2 tercih ederim o konuda.

ayrıca "kort" deil "cort" diye okursanız daha iyi anlaşılıyor pek işe yaramadığı

Nihayetinde tamircinin yapacağı da vida sıkıp gevşetmek değil mi? Bunun bi tekniği yöntemi yokmudur acaba?
  • arkadaslar internetten online gitar satın alabilecegimiz bir site varmı?
  • arkadasım nerden alıyorsun bu fiyata bu gitarı soylesende bende alsam hemde taksitle cok iyi olur valla
    quote:

Orjinalden alıntı: Doruk HOŞVER

quote:

Orjinalden alıntı: McGrady

arkadaşlar ben bu ay içinde ilk elektromu alıyorum ben cort almak istiyorum cortlar rock a gidermi ? bide ben x-2 veya x-6 almayı düşünüyorum ama siyah istediğimden x-2 almayı düşünüyorum ama x-2 lerde klavyenin yamulduğunu duydum öylemi eğer öyleyse x-6 alıcam eğer kullanan biri varsa veya bu gitarlar hakkında birşeyler bilen vvarsa yardımlarını bekliyorum

X6'ların da siyahları var. Yalnız sapın yanları-arkası, klavyenin de sadece arkası ahşap rengi. Önden siyah gözüküyo yani. X6 Güzel gitar. Manyetikleri iyi bayağı. Görünüş olarak da gayet hoş. Çift taraflı tremolo ve akord kilit var. 50w'lık bi Marhsall'a taktın mı canavar olur. Biraz renk istiyosan digitech rp50 bile yeter. Tabi ben amatör olduğum için beni bunlar da kesiyor fakat sen de ilk elektromu alıyorum demişsin. Ben bu 3'lüyü denedim va gayet iyiydi.

Ama X6 bızlama yapıyor onu söyliyim.

• quote:

Orjinalden alıntı: darkRider

quote:

eşik ayarını kendi başına yapmanın pek imkanı yok sanırım.tamirciye götürmen gerekiyor.

ayrıca "kort" deil "cort" diye okursanız daha iyi anlaşılıyor pek işe yaramadığı

Nihayetinde tamircinin yapacağı da vida sıkıp gevşetmek değil mi? Bunun bi tekniği yöntemi yokmudur acaba?

olay 12.perde ile boş telin aynı sesi vermemesi.yani telin tam ortası normalde 12.perde ama vidalarla oynayınca bozuluyor bu ayar.yalnız yapması pek de kolay değilmiş.ben tamirciye sormuştum.ayarı yapması gerçekten zor mu yoksa adam ben bozulunca hep ona götüreyim diye mi öyle demişti bilmiyorum

marvell isfendan.com vardı galiba.ama bana soracak olursan internetten alma gitar.alacağın gitarı git bi dükkandan al,elle biraz,çal sesini duy,gör.yani hiç görmeden gitar almak sakat gibi geliyor bana.

• tesekkur ederim anaconda ama ben kayserideyim ve burada bir yer var sadece electro satan yer o yuzden sormustum isfendanı biliyorum banada pek anlamlı gelmiyor cunku adamlar en dandiklerini internetten satıyor olabilirler ben kayseride olmadıgı icin sormustum tavsiye eden yok ama bilmiyorum ne yapim

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: darkRider

quote:

olay 12.perde ile boş telin aynı sesi vermemesi.yani telin tam ortası normalde 12.perde ama vidalarla oynayınca bozuluyor bu ayar.yalnız yapması pek de kolay değilmiş.ben tamirciye sormuştum.ayarı yapması gerçekten zor mu yoksa adam ben bozulunca hep ona götüreyim diye mi öyle demişti bilmiyorum

marvell isfendan.com vardı galiba.ama bana soracak olursan internetten alma gitar.alacağın gitarı git bi dükkandan al,elle biraz,çal sesini duy,gör.yani hiç görmeden gitar almak sakat gibi geliyor bana.

• hıı anladım.şimdi oradaki dükkan da tek dükkan olduğu için pahalı satıyordur.

alacağın gitarı çalmış olan en az 1 kişinin yorumunu almak gerek gitar almadan önce.onun için alacak olursan model yazarsın buraya,yardımcı olmaya çalışırım seçim konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anaconda -- 23 Nisan 2005, 1:18:39 >
  • koma ayarı zor gerçekten adam doğru söylemiş anaconda :)
  • bu arada güzelim gitarımı alan olmadı.. burdan sanırsamm sapı atan dandirik cort lara neden bu kadar yöneliyorsunuz anlamadım. bu arada gitarın modeli x24b imiş... cok acil fender alacağım için son şok fiyat. 200$ (sıfırı 390 dolar) gitar sıfır gibi kullanmadım hiç 1 senelik. ilgilenen varsa hemen cook acil satıyorum.
  • quote:

hıı anladım.şimdi oradaki dükkan da tek dükkan olduğu için pahalı satıyordur.

alacağın gitarı çalmış olan en az 1 kişinin yorumunu almak gerek gitar almadan önce.onun için alacak olursan model yazarsın buraya,yardımcı olmaya çalışırım seçim konusunda.

tesekkur ederim anakonda bir sey soracam buradaki gitarcı cort satıyor sadece nasıl cort lar guzelmi bir sorun yasarmıyım ilerde birde
    ben cok super derecede bilmiyorum gitar calmayı normal sayılır x2 mi yoksa x6 mı diye sormak istiyorum x6 da floydrose yanlıs yazmıs olabilirim var bu onemli bir seymi birde x2 de 2 tane hum. x6 da 2 hum. bir single var buda cok farkedermi yardımcı olursanız sevinirim iyi gunler
  • quote:

Hmm, anladım sağol. Acaba kullandıkları bi alet falan var mı diye de merak ediyorm aslında. Bi ark. sap attığı için götürmüştü eskisinden iyi yapmışlardı kusursuz gibiydi. Ama 12. tel olayını öğrendiğim iyi oldu gitarımın benden çekeceği var

• quote:

Orjinalden alıntı: marvell

quote:

hıı anladım.şimdi oradaki dükkan da tek dükkan olduğu için pahalı satıyordur.

tesekkur ederim anakonda bir sey soracam buradaki gitarcı cort satıyor sadece nasıl cort lar guzelmi bir sorun yasarmıyım ilerde birde
    ben cok super derecede bilmiyorum gitar calmayı normal sayılır x2 mi yoksa x6 mı diye sormak istiyorum x6 da floydrose yanlıs yazmıs olabilirim var bu onemli bir seymi birde x2 de 2 tane hum. x6 da 2 hum. bir single var buda cok farkedermi yardımcı olursanız sevinirim iyi gunler

Pek ilgi alanıma girmiyor ama X2 ile X6 arasında baya bir fark var. Cort'larda bir sıralama yaparsak :
    X2: Giriş seviyesi ucuz bir gitar. Clean tonları kötü ama sert tonu fena değil. Yeni başlayanlar için.
    X6: Biraz daha profesyonel sert tonları gayet güzel clean tonundan çok fazla birşey beklememek lazım. Orta seviye artık biraz birşeyler öğrenmiş kişiler için tavsiye edilebilir.
    X Custom : Artık belirli bir düzeye gelmiş kişiler için yarı prof. denilebilir.

Sonuçta gitara yeni başlıyacaksan X2 senin için yeterli bir gitar olabilir tabi uzun vadede X6 alman senin için daha iyi olacaktır. Ne tarz çalıyorsun biliyorum ama bu gitarlardan iyi bir clean tonu beklememek lazım 2gitarında clean tonları pek iç açıcı değil. Bana sorarsan X2 yerine clean tonları daha iyi olan Washburn X10 alınabilir. Ha yok ben zaten sert ton istiyorum diyorsan sorun yok.

X6'nın senin şu an kullanabileceğin tek avantajı sanırım akord kilit mekanizması olur floyd rose şimdilik sana gerekli değil zaten hatta ilerde bile kullanma gereği duymayabilirsin.... Bu arada bazı arkadaşlar Cort ile dalga geçmiş ama Cort , X6 ve üzeri modelleri ile gayet kaliteli orta ve üst düzey ürünler üretiyor kullanılan ağaç bi Ibanez bi Jackson yada ESP kadar kaliteli değil belki ama Cort bence fiyat performansı uygun gitarlar üretiyor...

• ben rock yapacam her halde x2 uyar.bu clean tonu dediğiniz biraz blues tonları gibimi
  • rock yapacaksann benim gitarımı al kardeşşş.. x2 nin sapı atıyoo benimm gitarımı alman için demiyorummm yemin eidyorum güzel gitar x2 muhabbeti önce geçti burda geçmişe bak gör 200 dolara satıyorummm..
  • ALACAKSAN COKKK ACİLL PM AT. YEMİN EDİYORUMM GİTAR GÜZEL GİTAR COKKK ACİLL PARAYAA İHTİYACIM VAR 300 DOLARDI NORMAL FİYATI 200 E İNDİRDİM AL SANA :(
  • kardeş bende nakit yok taksitle almayı düşünüyorum .:(( birazını nakit verecem gerisini 6 aya fln böldürmeyi düşünüyorum
  • yukarı doğru..upss..
  • quote:

Orjinalden alıntı: jackasss

ALACAKSAN COKKK ACİLL PM AT. YEMİN EDİYORUMM GİTAR GÜZEL GİTAR COKKK ACİLL PARAYAA İHTİYACIM VAR 300 DOLARDI NORMAL FİYATI 200 E İNDİRDİM AL SANA :(

Hocam kusura bakmada yani biraz komik olmamışmı :) Ne bu telaş böyle :) Gitarın markası nedir modeli nedir durumu nedir nasıldır pazardan domates alınmıyorki :)

@rocker : Sert tonlar dediğim mesela metal parçalarda filan duyabileceğin böyle jınjınjın lı tonlar clean ise normal gerçi rock dada kullanılır filan ama yani x2 seni tatmin edecektir bence. X6 da senin için ileriye yönelik güzel bir seçim olur diye düşünüyorum. Ama aldığın gitarın seni bir süre sonra kesmeyeceğini varsayarsak bence şimdilik seni gitardan soğutmayacak ulan bu ne boktan alet dedirtmeyecek ama kullanmayacağın özelliklere de para vermeyeceğin birşey olmalı. Ona göre karar ver X2 yada X6 arasında bütçene göre...

• hım perki arkadaslar Washburn X10 veya x20 yi cort ta tercih etmelimiyim x6 ile x20 birbirine denk gitarlarmıdır onu bir sorayım birde x2 solo icin idealmidir sert tonlaar icin iyi demissinizde solo icin nasıl acaba birde de ben cok iyi bilmiyorum gitar calmayı onun icin ne tavsiye edersiniz
  • Washburn X10 ile Cort x2 hemen hemen aynı seviyede gitarlardır... X2 de single manyetik olmadığı için washburn e göre clean tonları kötüdür... Gerçi ikisinden de bi amerikan fender tadında clean tonu elde edilemez ama bence washburn x10 daha iyi bir seçim olabilir gibi. En azından sert tonlardan bıktığınızda arada clean de çalınabilir...
  • up...
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.