Şimdi Ara

ELEKTRO GİTARCILAR BURAYA.! (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
1
Favori
103.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: enescakillii

Floyd Rose Kilit Sistemidir. sapın üstünden ve köprüden teli sıkıstırarak kitler. böylece akord kacmaz. fakat tel degiştirme ve tekrar akord için birsürü L anahtarlarıyla bogusman gerekir.

Floyd Rose Bir Kardeşimizin Buldugu bir sistemdir. aynı kardeş bu sistemin patentinide almıs.
    bir firma gitarına floyd rose koymak isterse. ya gider patentini alan kişiye para öder. yada taklit eder.

Floyd Rose Patents Yazısı. Gitardaki Floyd Rose Un orjinal floyd rose oldugunu ve gitara koymak için para verildiğini söylüyor bize. buda gitarın degerini biraz olsun arttırır.
    Sahte yada taklik floyd rose ların teli sıkca koparıp zedelediği yada akoru kacırdığı sagda solda duyuluyor.

Ben floydrose bulunan gitar kullandım. acıkcası benim stilim degil. calarken akord etmenin karizmasını 1000 floyda degişmem. !!!!!

+1 kardeş. ayrıca birşey daha eklemek istedim. floyd rose tremolo sistemlerinde biraz effect yapabilirsiniz (mesela Joe Satriani kullanır ) amfinin sesini biraz yüksek açıp biraz feedback sağlarsanız ve tremolo kolu olmadann floyd rosenin üzerine hafif bastırırsanız cok tatlı tonda efektler yaratabilirsiniz. genel anlamda biraz sert müzik tarzı çalan superstrat gitarlarda yaygın (ibanez, Jackson v.b.) ama bende floydrose önermiyorum. sadece metal tarzı müziklerde işe yarıyoo. insanı resmen kendinden geçiriyor :)

• Slide Nedir?
    Slide,cam ya da metalden yapılıp sol elin 5. ya da 4. parmaklarından birine takılır. Sağ el içinse özellikle delta bluesda "fingerpicking" tercih edilir, yok arkadaşım diyenlerse penayla çalabilirler tabi. Bu stilde gitarla uzun uzun hararetli cümleler kurmaktansa daha sade cümleler kurmak tercih edilir. Gitar seçimi konusunda herhangi bir akustik ya da sıradan bir elektro işinizi görmeye yeter (türkçesi ben blues yapıcam diye bi dünya para dökmeniz yazıktır, günahtır. Zaten blues'u bu noktalara getirenlerin hiç birinin bir gitar için yüzlerce dolar verecek hali yoktu!). Gitar konusunda önemli olan gereksiz cızlamaları önlemek için eşiğin mümkün olabildiği kadar yüksek olması gerektiğidir. Eğer yeni bir gitar alıp sırf bu işe ayıracaksanız yeni gitarınızla sap ayarı vs gibi dertleriniz hiç olmayacak, ama eski gitarınızı kullanacaksanız ilerde tavsiye edeceğim şekilde akort etmenizi öneririm.

Önce akort kısmından biraz bahsetmem gerekli. Gitarınızı standart akortla ya da "open tuning" denilen ve gitarın hiçbir teline basmadan vurduğunuzda size ayarladığınız akoru (x major,minör ya da yedili vs. gibi) veren bir akort sistemiyle çalabilirsiniz. Standardın avantajı haliyle istediğiniz zaman normal şekilde çalmaya dönebilmenize olanak vermesidir. Açık akort konusunda ise size önerim gitarınızı açık re majör (d-a-d-f#-a-d şeklinde) akortlamanız yönündedir. Bunun sebebi ise eğer açık mi olarak akort ederseniz telleri daha fazla gerip sap ayarınızı olumsuz etkilersiniz fakat açık re ye ulaşmak için telleri gevşetirsiniz. Bu da nispeten germeye göre daha olumlu kabul edilebilir. Açık akortta çalmanın avantajı, çalarken çaldığınız notanın ilgili seslerini çok daha kolay verebilmeniz ve çaldığınızın kulağa daha dolgun gelmesidir (delta blues gibi) ayrıca açık akort sayesinde tek başınıza şarkı söylerken gitarla daha rahat eşlik edebilirsiniz.

Çalarken doğru sesi almak için sol elinizdeki slide'ı, almak istediğiniz notanın olduğu perdenin sağ tarafındaki perde demirinin ("fret") üzerine getirin (mesela mi telinde la çalmak istiyorsunuz, slide'ı 5.perdede her zaman bastığınız yerin sağındaki demirin üzerine getirin) bunu yaparken slide'ı perde demirinin üzerine bastırmayın. Slide hep tellerin üzerinde olmalı ve bastırmadan tellerin üzerinde kaydırılarak kullanılmalıdır. Slide kullanmanın mantığı temel olarak budur ve her düzen akortta böyle kullanılır.

Slide'ı demirin üzerine değil de başka yerlerin üzerine kaydırırsak ne olur?
    Bu durumda aralardaki komalı vs. sesleri de almış ve gitarınızdan perdesiz enstürmanlardan (mesela ud gibi) çıkabilecek sesleri çıkartmış olursunuz. Açık akortta çalarken bu gibi şeyler doğru kullanıldığında müziğinizi zenginleştirir.

Açık akortla çalmak!

Açık akortla çalarken benim önerim sağ el tekniği olarak fingerpicking'i tercih etmenizdir. Bu sayede iki ve üstü sesleri aynı anda çekebilir, diad ve triadlar kurarak daha zengin cümleler kurabilirsiniz. Benim kullandığım teknik fingerpicking'in kendi bulduğum kolay bir versiyonu:
    Çalarken sağ elinizin baş ve işaret parmağını kullanarak telleri çalın, diğer üç parmağınızın uçlarını ise gitarın deliğinin oraya bir yere sabitleyin. Baş parmağınızla üstteki üç teli, işaret parmağınızlaysa alttaki üç teli çekin.Gerçek ustaları ve mp3.com gibi sitelerdeki lokal delta blues vs. sanatçılarını dinleyin. Çalarken elinizdeki gitarı sesinizin bir uzantısı olarak düşünün. Gitarla kurduğunuz cümleler anlattığınız şeyleri desteklemeli ve kuvvetlendirmelidir. Söylediğiniz şeyleri aynı anda gitarla da çalmaya çalışın. Böylece gitarınızla anlattıklarınız pekişecek ve tekniğinizi oldukça güçlendirecektir. Blues'un amacının insanlara hikayenizi anlatmak ve duygularınızı paylaşmak olduğunu her zaman göz önünde bulundurun.

• BU ARADA BİR AÇIKLAMADA DAHA BULUNAYIM.
    burada yazdıığm yazıların bazıları kendi görüş ve bilgilerim bazıları ise araştırıp okuduğum ve yararını gördüğüm yazılar.. arkadaşlar yanlış anlamayın yazıların bazıları alıntıdır. ama sonucta biz şiir kitabı yazmıyoruzki çalıp koyalım :))) burda bilgi paylaşıyoruz. bende sizlere ve kendime yararlı gördüklerimi yazıyorum.
  • bu gün pek ziyaret eden yok :) arkadaşlar yazılar uzun yazılar ama inanın benimhayatımı değiştirdi bunlar. bu yazıyı okumak bi yana gitar çalmayı öğrenmek bundan cok cokkkk uzun zaman alıyor. burada öğrenebildiğimiz teknikler bize gerçekten ışık tutuyor. ben belki 10 ar kez okumuşumdur bunları sizlerede tek tavsiyem sıkılmadan okumanız. yararını elbet göreceksiniz.
  • sizlerde bildiğiniz şeyleri yazın arkadaşlar.
  • susmuş herkes yine... dün. odtu deydim şenlikte feridun düzagac gelecketi adam tam sahneye cıkacakken biz eve geldik :) hehehe akşama kadar bekle izleyemeden gel olurmu beaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: swissair

susmuş herkes yine... dün. odtu deydim şenlikte feridun düzagac gelecketi adam tam sahneye cıkacakken biz eve geldik :) hehehe akşama kadar bekle izleyemeden gel olurmu beaa

olur olur bal gibi olur
  • hakkaten oldu :))))) olmasa şu anda hayatta olmazdık ama hala yaşıyoruz herşeye inat.. gitara devammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • bir derginin anket sonucları 100 ölümsüz müzisyen...hayatımın ve elektro çalmamdaki temel amacım idolüm koyu renkli..
    KİMLER VAR KİMLER ...
    1- The Beatles 2- Bob Dylan 3- Elvis Presley 4- The Rolling Stones 5- Chuck Berry 6- Jimi Hendrix 7- James Brown 8- Little Richard 9- Aretha Franklin 10- Ray Charles 11- Bob Marley 12- The Beach Boys 13- Buddy Holly 14- Led Zeppelin 15- Stevie Wonder 16- Sam Cooke 17- Muddy Watters 18- Marvin Gaye 19- The Velvet Underground 20- Bo Diddley 21- Otis Redding 22- U2 23- Bruce Springsteen 24- Jerry Lee Lewis 25- Fats Domino 26- The Ramones 27- Nirvana 28- Prince 29- The Who 30- The Clash 31- Johnny Cash 32- Smokey Robinson and the Miracles 33- The Everly Brothers 34- Neil Young 35- Michael Jackson 36- Madonna 37- Roy Orbison 38- John Lennon 39- David Bowie 40- Simon and Garfunkel 41- The Doors 42- Van Morrison 43- Sly and the Family Stone 44- Public Enemy 45- The Byrds 46- Janis Joplin 47- Patti Smith 48- Run-DMC by Chuck D 49- Elton John 50- The Band 51- Howlin’ Wolf 52- The Allman Brothers Band 53- Eric Clapton 54- Dr. Dre 55- Grateful Dead 56- Parliament/Funkadelic 57- Aerosmith 58- Sex Pistols 59- Louis Jordan 60- Joni Mitchell 61- Tina Turner 62- Etta James 63- Phil Spector 64- The Kinks 65- Al Green 66- Cream 67- The Temptations 68- Jackie Wilson 69- Carl Perkins 70- The Police 71- Frank Zappa 72- AC/DC 73- Radiohead 74- Hank Williams 75- The Eagles 76- The Shirelles 77- Beastie Boys 78- The Stooges 79- The Four Tops 80- Elvis Costello 81- The Drifters 82- Eminem 83- N.W.A. 84- James Taylor 85- Black Sabbath 86- Tupac Shakur 87- Gram Parsons 88- Miles Davis 89- The Yardbirds 90- Carlos Santana 91- Ricky Nelson 92- Guns’n Roses 93- Booker T. and the MG’s 94- Nine Inch Nails 95- Lynyrd Skynyrd 96- Martha and the Vandellas 97- Diana Ross and the Supremes 98- Roxy Music 99- Curtis Mayfield 100- Lee “Scratch” Perry.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swissair -- 15 Mayıs 2005, 13:16:21 >

• T Bone Walker Yok Burda Bulamadım. Nasıl Olur Yaw. 5 Numaranın Üstadı 5 Numaraya Blues Müzigi Ögreten Adam Yok Burda.
    Bana Kalırsa Bu Liste. En Cok Tanınan Gurup Ve Sarkıcılar.
    Ölümsüz dersen farklı bişi.
  • vallahi caesar bi dergi yapmış. bende ilginç buldum.. Steave Ray Vaughan B.B King filan göremedim bende içinde. biraz öyle yapmışlar bende yorum yapın diye koydum listeyi.
  • SRV dedimmi akan sular durur. Texas Blues..... SRV yi hiçbir listeye koymuyorum. o kendisi bi liste eder herhalde.

B.B. King de malesef yok tabi. Nate Cole King De yok. jazz dersek. eminem le run dmc santanayla yürümüyor bu işler.

Blues Da 100 Gitarist.... İşte Gercekler Ortada

1. T-Bone Walker
    2. B.B. King
    3. Stevie Ray Vaughan
    4. Robert Johnson
    5. Albert King
    6. Eric Clapton
    7. Buddy Guy
    8. Muddy Waters
    9. Otis Rush
    10. Johnny Winter
    11. Peter Green
    12. Ronnie Earl
    13. Freddie King
    14. Mike Bloomfield
    15. Earl Hooker
    16. Elmore James
    17. Albert Collins
    18. Duane Allman
    19. Hubert Sumlin
    20. John Lee Hooker
    21. Son House
    22. Robert Cray
    23. Jimmie Vaughan
    24. Billy Gibbons
    25. Lonnie Johnson
    26. Roy Buchanan
    27. Duke Robillard
    28. Clarence "Gatemouth" Brown
    29. Blind Lemon Jefferson
    30. Charley Patton
    31. Ry Cooder
    32. Lonnie Mack
    33. Warren Haynes
    34. Son Seals
    35. Robert Nighthawk
    36. Gary Moore
    37. Luther Allison
    38. Mississippi Fred McDowell
    39. Robben Ford
    40. Roy Rogers
    41. Jimmy Thackery
    42. Lonnie Brooks
    43. Keb Mo
    44. Mick Taylor
    45. Lightnin' Hopkins
    46. Corey Harris
    47. Steve Cropper
    48. Taj Mahal
    49. Blind Willie Johnson
    50. Shuggie Otis
    51. Robin Trower
    52. Johnny Copeland
    53. Rory Gallagher
    54. Kim Simmonds
    55. Elvin Bishop
    56. Harvey Mandel
    57. Coco Montoya
    58. Alvin Lee
    59. Jeff Healey
    60. Robert Lockwood Jr.
    61. Scrapper Blackwell
    62. Hound Dog Taylor
    63. Fenton Robinson
    64. Derek Trucks
    65. Earl King
    66. Magic Sam
    67. Guitar Slim
    68. John Hammond
    69. Sonny Landreth
    70. Smokin' Joe Kubek
    71. Dave Hole
    72. Alvin "Youngblood" Hart
    73. Chris Vachon
    74. Blind Blake
    75. Lowell George
    76. Matt "Guitar" Murphey
    77. Wayne Bennett
    78. Amos Garrett
    79. Tinsley Ellis
    80. Hollywood Fats
    81. Rod Price
    82. George Thorogood
    83. J.B. Lenoir
    84. Kid Ramos
    85. Luther Tucker
    86. Bonnie Raitt
    87. Lowell Fulson
    88. Pee Wee Crayton
    89. Little Charley Baty
    90. Joe Louis Walker
    91. Eddie Taylor
    92. Guitar Shorty
    93. Chris Duarte
    94. Skip James
    95. Anson Funderburgh
    96. Kenny Wayne Shepherd
    97. Little Milton
    98. Blind Willie McTell
    99. Robert "Pete" Williams
    100. Stan Webb

• En İyi 100 Blues Sarkısı..
    İndirin Dinleyin. Herkes Blues Sevmek Zorunda Degil Tabi. Ben Seviyorum Baska seven varsa die yazdım.

1. Memphis Blues - W.C. Handy
    2. Crazy Blues - Mamie Smith
    3. Pine Top Boogie - Pine Top Smith
    4. Dust My Broom - Elmore James
    5. Boogie Chillun - John Lee Hooker
    6. Mannish Boy - Muddy Waters
    7. Stormy Monday - T-Bone Walker
    8. Hellhound On My Trail - Robert Johnson
    9. Spoonful - Willie Dixon
    10. The Thrill Is Gone - B.B. King
    11. Good Morning Little Schoolgirl - Sonny Boy Williamson I
    12. Born Under A Bad Sign - Albert King
    13. Forty Four Blues - Roosevelt Sykes
    14. Smokestack Lightnin - Howlin' Wolf
    15. Statesboro Blues - Taj Mahal
    16. Hoochie Coochie Man - Muddy Waters
    17. Juke - Little Walter
    18. The Little Red Rooster - Willie Dixon
    19. Come In My Kitchen - Robert Johnson
    20. I'm a King Bee - Slim Harpo
    21. The Things That I Used To Do - Guitar Slim
    22. Back Door Man - Willie Dixon
    23. It's My Own Fault - B.B. King
    24. I'm Tore Down - Freddie King
    25. T-Bone Blues - T-Bone Walker
    26. Sweet Home Chicago - Robert Johnson
    27. Preaching The Blues - Son House
    28. Nobody Knows You When You're Down & Out - Bessie Smith
    29. I Can't Be Satisfied - Muddy Waters
    30. Shake Your Moneymaker - Elmore James
    31. Matchbox Blues - Blind Lemon Jefferson
    32. Hideaway - Freddie King
    33. How Long, How Long Blues - Leroy Carr & Scrapper Blackwell
    34. Five Long Years - B.B. King
    35. Red House - Jimi Hendrix
    36. Cross Road Blues - Robert Johnson
    37. All Your Love - Magic Sam
    38. Give Me Back My Wig - Hound Dog Taylor
    39. Reconsider Baby - Lowell Fulson
    40. Worried Life Blues - Sleepy John Estes
    41. If Trouble Was Money - Albert Collins
    42. I Aint Superstitous - Willie Dixon
    43. Sweet Black Angel - Robert Nighthawk
    44. I Know What You're Putting Down - Louis Jordan
    45. Black Snake Moan - Blind Lemon Jefferson
    46. Ball and Chain - Big Mama Thornton
    47. Further On Up The Road - Bobby 'Blue' Bland
    48. I Can't Quit You Baby - Otis Rush
    49. Boom Boom - John Lee Hooker
    50. Born In Chicago - Paul Butterfield Blues Band
    51. Let The Good Times Roll - Louis Jordan
    52. Pride and Joy - Stevie Ray Vaughan
    53. Pony Blues - Charley Patton
    54. The Sky Is Crying - Elmore James
    55. Catfish Blues - Robert Petway
    56. Highway 49 - Big Joe Williams
    57. See That My Grave Is Kept Clean - Blind Lemon Jefferson
    58. Blues Before Sunrise - Leroy Carr & Scrapper Blackwell
    59. Baby Please Don't Go - Big Joe Williams
    60. Bumble Bee - Memphis Minnie
    61. I'm Ready - Muddy Waters
    62. It Hurts Me Too - Elmore James
    63. Stop Breakin' Down - Robert Johnson
    64. Texas Flood - Stevie Ray Vaughan
    65. I'm In The Mood - John Lee Hooker
    66. Me and The Devil Blues - Robert Johnson
    67. The Walkin' Blues - Taj Mahal
    68. 'Taint Nobody's Bizness If I Do - Bessie Smith
    69. It's Tight Like That - Tampa Red
    70. Love In Vain - Robert Johnson
    71. Evil - Willie Dixon
    72. Baby Scratch My Back - Slim Harpo
    73. Wang Dang Doodle - Koko Taylor
    74. On The Road Again - Canned Heat
    75. Rock Me Mama - Arthur 'Big Boy' Crudup
    76. Three O'Clock Blues - B.B. King
    77. Tomorrow Night - Lonnie Johnson
    78. Boom Boom Out Go The Lights - Little Walter
    79. The Same Thing - Willie Dixon
    80. West Coast Blues - Blind Blake
    81. How Many More Years - Howlin' Wolf
    82. Cryin' Shame - Lightnin' Hopkins
    83. Rollin & Tumblin - Elmore James
    84. Everyday I Have The Blues - B.B. King
    85. Messin Around - Memphis Slim
    86. Blues After Hours - Pee Wee Crayton
    87. Eyesight To The Blind - Sonny Boy Williamson II
    88. CC Rider - Ma Rainey
    89. Personal Manager - Albert King
    90. Graveyard Dream Blues - Ida Cox
    91. Beaver Slide Rag - Peg Leg Howell
    92. Key To The Highway - Big Bill Broonzy
    93. Messin' With The Kid - Junior Wells
    94. The Seventh Son - Willie Dixon
    95. As The Years Go Passing By - Gary Moore
    96. We're Gonna Make It - Little Milton
    97. Drinking Wine Spo-Dee-O-Dee - Stick McGhee
    98. Hard Luck Blues - Roy Brown
    99. Black Magic Woman - Fleetwood Mac
    100. Stone Crazy - Buddy Guy

• T Bone Walker 1 Numaralı Bluescudur.
    Inanmayan Arastırsın.

Hatta Söle Bişi Vardır. Bir Davet Olur. Chuck Berry e Ödül verilicektir. Ödülü T Bone Walker In Kızının vermesi Kararlastırılır. Sonra Kız sahneye gelir chuck un yanına. ve chuck söle der.

-Kızım, Bende insanların begendigi ne varsa hepsini babandan aldım.

bu cümlenin sonunda solon yıkılır ve herkez mefta olur. :P saka saka yok olmaz. ama ben cok etkilendim.

SRV den sözü acılmısken sölemek istiyorum.

Steive Ray Vaughan.
    efsane Yarattı ve ucak kazasında mefta oldu.
    ben derimki abi sevdigimiz sanatcıları ucaga bindirmiyelim. düşer müser ucak ölürler sonra.
    mazallah. bogaz köprüsüne girmesini engelleyemedim. gitti yawuz cetinim zaten.
    gerci benim sevdigim sanatcıların cogu öbür tarafta. ölürsem yabancı yere gitmicem yane.
    cok geyik yaptım.

Su ilginc seyide eklemek isterim. Joe satriani futbol takımında oynarken eskiden. Jimi Hendrix ölür ve. Joe bu adamı cok sevdiği için gitara baslar. ve sonra bu sekilde gelişir. bunu bizzat azından duydum kendi videosunda sölüyor.

Son olarak yine ilginc birsey. malmseen in su ünlü gitarı varya the duck yada play loud da denir. o gitarı bir gün biri tamir için malmseen in calıstıgı dükyana getirir. malmseen 16 lık delikanlı tabi o sıra. gitarın yapımından sonra malmseen adama gitarı teslim etmeden. söle bi gitarı eline alır ve olmus mu die bi klasik müzik solosu atar. adam malmseen in calısını cok begenir ve o gitarı malmseen e hediye eder. malmseen de halen saklar o döküntüyü. bunuda malmseen in orj sitesinden buldugum bir linkteki dökümandan okudum. ingilizceden türkceye cevirdim sizler için. :P

ne ise bende hikaye bitmez. gitar işi efsanedir. gitar klasik akustik elektro olsun. ruh tasıdıgına inananlardanım ben. ama tamamiyle sizin kontrolünüzdedir. düşünerek degil hissederek calın gitarı. daha bi harika olucak yaptıklarınız emin olun.

• Selam arkadaslar uzun bi aradan sonra bi daha buradayım ozlemisim sizleri yahu.Neyse konuya gireyim bana bu riff in tam olarak anlamını soyleyebilecek olan biri var mı?Bi yardım edin lutfen.Yardım eden veya etmeyen tüm gitar severlere tesekkurler.
  • @Caesar
    Liste cookk güzel gerçekten ama Jimi Hendrix i göremedim burdada :(

@megaoyun
    Reef in ne olduğunu cok iyi biliyorum ama bilmiorum cok düşündüm nasıl anlatsam diye anlatacak söz bulamıyorum karşımda olsan mesela anlatırdım ama şu an yapamyacağım.
  • bu arada
    Buddy Guy un kasetini aldım arabamda bol bol dinliyorum öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swissair -- 16 Mayıs 2005, 20:59:21 >
  • merhaba arkadaşlar. ben morbid diger hesabım banlı oldugu için fake hesap aldım. çok acil konserimz var konser için veya temelli için acil davulcu arıyoruz. Repertuar aşağıdadır. repertuardaki şarkıları çalabiliyorsanız ve mümkünse ekipman sorununuz yoksa msn den irtibata geçin . msn: gs_omur@hotmail.com konser marmara univ. göztepe kampüsünde 20 mayıs cuma günü.

Kurban----------
    Mehmet ağa, Yalan, Gelme, Yosma, Lambaya puf de

Mavi Sakal-----
    Ne kadar, İki Yol

Pentagram------
    1000 in the easland, Gündüz gece, Bir, Anatolia

Metallica--------
    Enter sandman, Creeping Death, Fuel, Frantic, Wherever I may roam, Seek and destroy, master of puppets , , nothing else matters,

Duman-----------
    Belki alışmam lazım, ,Köprü altı,halımız duman

Teoman-----------
    Uykusuz her gece

Kıraç--------------
    Yalan, , Eşşek, Zaman

Megadeth----------
    Skin Of My Teeth

Iron Maiden-------------
    Runnıng Free, Fear Of The Dark,Wasting Love

Coverlar----------------
    Batsın bu dünya, Gel gel sarışınım,

Bizim besteler olcak işte....

• neden banlandı nickin morbid?
    böylee insanların işine karışırsan öle olur.

ayrıca bir grupla hiç prova yapmadan 3 günde konsere hiçbi insan cıkamaz. umarım bulursunuz..

Benimde dün grup arkadaşları kavga eder gibi tartıştılar. benimde bi solist le bi elektrocu bulmam lazım :(
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.