Şimdi Ara

ELEKTRO GİTARCILAR BURAYA.! (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
1
Favori
103.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yarınn bombaa gibi bi eleman çalacakk. bizimle generalim kadar iyi çalan bi dostum. stüdyoya muhakkak gell duydugun en muhteşem müzikleri dinleyeceksinn. Asenayı getirmeyii sakın unutmaaa..

@mhmt
    valla kardeş bi seslenmek lazım varsa çalan :P

• tablardaki h,ho,hm gibi ifadeler (zaten genelde tabın başında ya da sonunda "h=hammer" on falan yazarlar) hammer on tekniğini ifade ediyor.

şöyle oluyor hammer on,ilk söylediği notaya hamle yapıyorsun,sesi aldın,sıradaki notayı vurmak için vuran elinle hiçbirşey yapmıyorsun,yalnız basan elinle gereken perdeye sert birşekilde basıp sesi almaya çalışıyorsun.yani tele vurmadan sadece o perdeye basacaksın.ilk başlarda inanılmaz zordur alıştıkça güzellşir yumuşak geçişler sağlar.

ne kadar sert basman gerektiği manyetiğin duyarlılığına bağlı,yani sağlam gitarlarda rahat elde ediyorsun sesleri amma ve lakin gel de benim aria pro2 ye bak.duyarsız işte ne olcak.artık tahtasını kıracam çaat diye gömüyorum yine tam olarak gelmiyor ses.

ama belirli hızlara ulaşmak ve de blues,jazz sololarındaki mükemmel geçişleri becerebilmek için mutlaka ustalaşmak lazım bunda.

bunun kardeşi var pull-off.hammer on'da ancak vurduğun perdenin daha ilerdeki perdelerinden ses alırsın.

pull-off ta ilk sesi normal çalıyorsun,diyelim 4.perdede yüzük parmağın vardı 3.perdede orta parmak,4.perdeyi çaldın,vuran elinle hamle yapmadan yüzük parmağını kaldırıyorsun ve 3.perdeden sesi almaya çalışıyorsun.

hammerona göre daha zor.çünkü parmağını düz bi şekilde kaldırırsan ses falan alamıyorsun biraz aşağı doğru çekmek lazım sanki basan elinle teli çekermiş gibi.

sanırım biraz karışık anlattım ama umarım yararı olur

mhmet diğer sorunu görmemişim,
    akorlar hakkında hazır bişiy yok elimde ama sanırsam arayınca baya bişi bulunabilir.bi bakiyim ben bi ara.bulursam sana yollarım.
    zaten temel akorlardan bahsediyorsan(majör,minör) çok basit onların mantığı,her iş gibi derinlerine inersen karışıyor tabi benim de o kadar bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anaconda -- 19 Mayıs 2005, 23:04:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Anaconda

tablardaki h,ho,hm gibi ifadeler (zaten genelde tabın başında ya da sonunda "h=hammer" on falan yazarlar) hammer on tekniğini ifade ediyor.

şöyle oluyor hammer on,ilk söylediği notaya hamle yapıyorsun,sesi aldın,sıradaki notayı vurmak için vuran elinle hiçbirşey yapmıyorsun,yalnız basan elinle gereken perdeye sert birşekilde basıp sesi almaya çalışıyorsun.yani tele vurmadan sadece o perdeye basacaksın.ilk başlarda inanılmaz zordur alıştıkça güzellşir yumuşak geçişler sağlar.

ne kadar sert basman gerektiği manyetiğin duyarlılığına bağlı,yani sağlam gitarlarda rahat elde ediyorsun sesleri amma ve lakin gel de benim aria pro2 ye bak.duyarsız işte ne olcak.artık tahtasını kıracam çaat diye gömüyorum yine tam olarak gelmiyor ses.

ama belirli hızlara ulaşmak ve de blues,jazz sololarındaki mükemmel geçişleri becerebilmek için mutlaka ustalaşmak lazım bunda.

bunun kardeşi var pull-off.hammer on'da ancak vurduğun perdenin daha ilerdeki perdelerinden ses alırsın.

pull-off ta ilk sesi normal çalıyorsun,diyelim 4.perdede yüzük parmağın vardı 3.perdede orta parmak,4.perdeyi çaldın,vuran elinle hamle yapmadan yüzük parmağını kaldırıyorsun ve 3.perdeden sesi almaya çalışıyorsun.

hammerona göre daha zor.çünkü parmağını düz bi şekilde kaldırırsan ses falan alamıyorsun biraz aşağı doğru çekmek lazım sanki basan elinle teli çekermiş gibi.

sanırım biraz karışık anlattım ama umarım yararı olur

bana bu konudaki tüm bilgileri alabilceğim bi site söyler misin??

• walla herşeyin bulunacağı bir site bilmiyorum ama

http://olga.net/faq/tabbing.php burada tab okuma hakkında bişiyler var(ingilizce)

http://olga.net/dynamic/browse.php?local=resources/lessons/
    burda da yine akorlarla ilgili bazı dersler falan var sanırım ama ingilizce olduğundan karışabilir biraz.hani nota harfleri falan var ya.ama onları da öğrenmekte yarar var.

• Cok uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar arkadaslar umarım beni hatırlamıssınızdır.Simdi size bir sorum olacak.Acaba gitar ogretici videolar filan bulabilecegim bi site biliyor musunuz?.Bende paul gilbert in bi vcd ci vardı ama bozuldu.Bende internetten bişeyler indireyim dedim.Yardım eden yada etmeyen herkese tesekkurler.
  • türkçesi yok mu??
  • egerki bilen varsa bende indirmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirrim
    quote:

Orjinalden alıntı: megaoyun

Cok uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar arkadaslar umarım beni hatırlamıssınızdır.Simdi size bir sorum olacak.Acaba gitar ogretici videolar filan bulabilecegim bi site biliyor musunuz?.Bende paul gilbert in bi vcd ci vardı ama bozuldu.Bende internetten bişeyler indireyim dedim.Yardım eden yada etmeyen herkese tesekkurler.
  • arkadaşalr kazaa yada emule gibi programlardan gutar method v.b şekilde aratırsanız bişeyler bulursunuz. sitelerde olacağını pek sanmıyorum. biz arkadaşla emule den indiriyorduk.. sizde oradan deneyebilirsiniz.
  • gutar degil guitar.
  • det lennn :P yürü.. kelime kelime beni mi takip ediyon yanlış yazmışım iştee. anlar onlar merak etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swissair -- 21 Mayıs 2005, 18:16:24 >
  • Sagolun ancak benim pek p2p programlarıyla isim olmaz o yüzden sordum.Neyse ben torrentlere bi bakayım.Belki vardır sansıma.Bu arada ben gitarımı degistirecem eski gitarım aria stg-007 bunun yerine (max 600 ytl)hangi gitarı onerirsiniz.Rock a uyumlu olması lazım.Ben ibanez serilerini dusunuyorum ama kararsızım.Siz ne dersiniz.Yoksa gidip bi washburn x 55 mi alayım.Bi yardım pls..Bu arada bi sorum daha olacak bu riff nedir bi acıklar mısınız acaba.
  • @megaoyun
    bi önceki sayfara riff i açıklayamayacıgımı söylemiştim:)

@megaoyun
    600 ytl yeee. düşünyorum şu anda dondum kaldımm böyle ne desem diye. bence yamaha serilerine bi bakın bende ya bırakınn ne yamahası derdim. YAMAHA PASİFİCA bu gitarı denedikten sonra. gerçekten güzel gitar olduğuna karar verdim. o paraya da yine ancak ibanez serilerine bakabilirsin.
  • Cok sagol swissair.Bakıcam yamaha ya.Ama ben Ibanez: RG370DX e biraz merak saldım fiyat 320 $ bana güzel gibi geldi onerilerin icin sagol.
  • [Deleted by Admins]
  • ya o rg270dx olmasın sakın senin sölediğin model daha pahalı bak bide benim sölediğim model ibanez en düşük modelidir ama bu bile 400$ valla nerde gördüysen bu fiyatları sölede forumdakilerde faydalansın değil mi??????
  • merhaba arkadaslar ben daha once hic gitar kullanmadım.. ogrenmek istiyorum ve asagidaki gitari almak istiyorum
    assagida yazdigim martin gore un bir fan sitesinden alınmış gitarın detayları..

Gretsch "Double" Anniversary G6118

http://www.martinleegore.com/GretschGreen.html
    http://www.martinleegore.com/GretschGreendetail.html

şimdi bu gitar türkiyede satılıyormu? satılıyorsa kaç para veya sitesi varmı? yeni gitar ogrenmeye baslayan biri bununla baslayabılırmı? şimdiden çok tşk

• teşekkürler arkadaşlar
  • O ibanez gitarın incelemesine bakmıştım ultimate-guitar.com da adam 350$a almış yazıyodu.
  • Selamlar aranıza yeni katılan bi arkadaşım.Bazı sorularım olacaktı sizlere ben electro gitar çalmaya başlayalı 1-2 ay oldu ve bi pedal almayı düşünüyorum.Neler önerirsiniz? Görüşlerinizi bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.