sağolasın dostum hemen bakıyorum ayrıca şöyle bi genel bilgi de sorsam çok mu şey isterim acaba hangi pedal çeşidi ne tarz için kullanılınır neye yarar anlayacağınız bu konuda baya yeniyim
selam millet. Ben de aranıza katıldım. 6 aydır elektro çalıyorum, acemiyim ama.
ramon bence bu sayfaya bak ama sakın alma :P pişman olursun sonra. verdiğin paraya yazık!!!
quote:
Orjinalden alıntı: hell line
ya o rg270dx olmasın sakın senin sölediğin model daha pahalı bak bide benim sölediğim model ibanez en düşük modelidir ama bu bile 400$ valla nerde gördüysen bu fiyatları sölede forumdakilerde faydalansın değil mi??????
elektro ustaları cevap pls
quote:
Orjinalden alıntı: helloween
merhaba arkadaslar ben daha once hic gitar kullanmadım.. ogrenmek istiyorum ve asagidaki gitari almak istiyorum assagida yazdigim martin gore un bir fan sitesinden alınmış gitarın detayları..
şimdi bu gitar türkiyede satılıyormu? satılıyorsa kaç para veya sitesi varmı? yeni gitar ogrenmeye baslayan biri bununla baslayabılırmı? şimdiden çok tşk
bunun için cevap.. pardon biraz once baska yeri alıntı yapmışım
Biraz araştırdım da zoom505 almayı düşünüyorum. Bi kaç kişide bunu tavsiye etti.Siz ne düşünüyorsunuz?
quote:
Orjinalden alıntı: yuceeren
riff müzik de kendini tekrar eden küçük parcacıklardır diyebilir sanırım hani metallica-one in başındaki dın dın dındınn gibisinden daha değişik nasıl anlatılır bilmiyorum açıkçası
işte öyle bişey :)
quote:
Orjinalden alıntı: Ramon DiabLo
Selamlar aranıza yeni katılan bi arkadaşım.Bazı sorularım olacaktı sizlere ben electro gitar çalmaya başlayalı 1-2 ay oldu ve bi pedal almayı düşünüyorum.Neler önerirsiniz? Görüşlerinizi bekliyorum
vallahi pedal olayı kişiden kişiye göre değişir zevk meselesi. bana kalırsa analog pedal öneririm kendi zevkim olarak Wox wah yada Cry Baby öneririm.
quote:
quote:
merhaba arkadaslar ben daha once hic gitar kullanmadım.. ogrenmek istiyorum ve asagidaki gitari almak istiyorum assagida yazdigim martin gore un bir fan sitesinden alınmış gitarın detayları..
şimdi bu gitar türkiyede satılıyormu? satılıyorsa kaç para veya sitesi varmı? yeni gitar ogrenmeye baslayan biri bununla baslayabılırmı? şimdiden çok tşk
bunun için cevap.. pardon biraz once baska yeri alıntı yapmışım
sevgili kardeşim resime ve siteye baktım o martin's gitar eğer F. C. Martin's isee cok cok eski ilk gitar tarihindeki gitarlardan Türkiye'de o gitarı bulacağını pek zannetmiyorum. Eğer Jazz ve Blues Çalacaksan cok güzel gitar ama Türkiyede yoktur. ve F.C Martin genelde akustik üretiyordu ama tarihi eser artık o.. ve o gitarlardansa paranın yeteceği de mechul cok paradır. eğer gitar almak istiyorsan çalmak istediğin tarzını ve para durumunu yazarasan bizde ona göre bir gitar öneririz.
bu pedal konusunda zafer abinin dediği gibi abi digitech alacaksanızz gnx1 den aşağısı pek bişeye yaramaz ciddi gerçekten.. bence paranızı az biriktirip KORG un filan Eski böyle dökme demirden sağlam dehşet pedalları var 400-500 euro ama ve cok güzel aletler. zoom 505 filan hiç güzel değill..
BAKIN BENİM Bİ ABİDE VAR TRT DE ÇALIYO BU PEDAL TÜRKİYEDE YOK. KÜÇÜK BİŞEY AMA BEN SİZE ANLATAMAM YANİ ONU ÖYLE DEHŞEY BİŞEY. VE NET ORTAMINDA İLK KEZ İSMİNİ VERİYORUMM. ARAŞTIRIN GOOGLE DE 3 TANE RESMİ CIKIYOO AMA KÜÇÜK OLDUĞUNA ALDANMAYIN KENDİ ELLERİMLE KULLANDIM ALETİİ. SAATLERCE BIRAKAMADIM KAFAAYI RESMEN YEDİM SÖZLE ANLATILMAZZ İŞTE İSMİ
ZOOMFİRE 7010 bi araştırın bakın
Gretsch "Double" Anniversary G6118 gitarın turu bu kardeş. gitar ı ureten gretsch guitars cok unludur
simdi kardeş bu gitar eski diyosunda bu martin cok iyi bi gitarist. bilmem bilirmisin newwave nin efsanevi grubu depeche mode un hem gitaristi,soz yazarı hemde keyboardcısıdır bu adam.. ben şahsen bu adamda gordum bu gitarı.. ve adam songs of faith and devotion live turlarında, devonational turlarında ve en son exciter2001 turunda full bu gitarı kullandı. benim çalmak istediğim tarz depeche mode un rock sarkılarındakı tarzlar.. sanırım alternative rock. piano yeterli olmuyo calmak istedigim sarkılara. bende bu gitarı almak istiyorum. veya baska bi gitarda alabılırım ama bu gitar ı cok tuttum cok guzel. 200-300milyon gibi bi paraya gitar almayı dusunuyom. turkiyede gitar alabılecem yerlerıde sıtelerıde bılmıyom. calmak istedigim sarkılara bu gitar gidermi onuda bilmiyom. sarkıların adlarını versem bakabılırmısın yada msn den yollasam sana kardeş. cok tşk
gretsch gitarını senin bu postlarını okumadan önce evdeki kitaplarımı karıştırırken gördüm kardeş.. cok eskilerden o da tesadüf bu sabah ismini duydum bak şimdide sen yazdın :)
bak şimdi kardeş yazdığını okdumda ben sana şöyle deyim. yok jimi hendrix eric clapton fender stratocaster kullanmış, satriani ibanez kullanmış şu bunu bunu kullanmış onları geç.. bi kere gitarı kullanacak sensin senin beğenmen lazım. sonucta gitarlar arasında her modelde fark vardır.. bence kimin kullandığını takma.. bu bashsettiğimiz gretsch gitarı 200-300 milyon gibi bi rakama almanın imkansızz ötesi olacağını düşünüyorum... o paraya ancak piyasadaki en kötü elektro gitarlardan alabilirsin. 200-300 milyon gibi bi paraya düzgün bi gitar bulamassın kardeş. ayrıca resimdeki gitarda hollow body serileri gibi f delikli bombeli göğüslü gitarlar, bunlarda jazz ve blues e daha ziyade giden gitarlar. senin işini göreceğini ve Türkiye'de bulacağını da sanmıyorum. bence acele etmeyip biraz daha para biriktirip iyi bişeyler almanı isterim. sadece gitar almakla bitmez amfi de bir elekttro gitar parasıdır bunu unutma.
çok iyi açıklamışın dostum.. da o gitarı cok sevıyorum ilerde birgün alacam.. hmm ozaman para bırıktırmek lazım bırazdaha haklısın. bak istedigim gitarın cıkardıgı ses tonunu asagida linkte verdim. piyasada turkiyede rahatca bulabilcem iyi bir gitar 500milyon felan para verecez artık. bide anfisiz olmazmı? yada anfiyi sonra alsam.. hangi gitar turunu tercih etmeliyim. bildiğin türkçe gitar sitesi veya bana onerdigin gitarların adları siteleri varmı.. fiyatları biryerde yazıyormu boyle bi detaya girsen harıka olacak.. sesin kalıtelı cıkmasını ıstıyorum boyle basgitarlar gibi şiddetli deil sen daha iyi bilirsin bana tavsiyeleri yazarsın kardeş cok saol. allah razı olsun http://helloween.8bit.co.uk/guitar.zip
kardeş şimdi internet sitelerin bakarak gitar almak doğru değil, sonucta o gitarın tonu için bi eline alıp çalman lazım. cok temiz ses istiyosann cok temiz amfi alman lazım.. bu da dediğim gibi oldukça pahalı tutacak. eğer o gitarlar harici istiyosan fender öneririm Mexico Fender Stratocaster 650$euro o da .. mesela Squier Stratocaster yanlız Korea yapımları 200$a ikinci el bulabilirsin benim gitarımda Kore.. gayet memnunum. Genel anlamda temiz ve parlak ses bakımından en verimli gitarlar Fender'lerdir. bunun yanında biraz daha Sert ve Kuvvetli sesler istiyorsan Humbuckerli Gitarlar a bakmalısın. İbanez ve Jacksonlar gayet güzel. Jackson biraz pahalı.. YAMAHA PASİFİCA her zaman söylüuorum bu gitara bakmadan geçmeyin. Ankara Pan Music te Dilşat abi var gidip görüşebilirsin. Eğer Ankarada isen bu konuda yardımcı olabilirim.
yok kardeş ben trabzondayım. anlaşılan ben zor gitar alırım bu ne ya ben bılırdım 200mılyona gıtar alırız.. hanı dedık 500-600bırıktırırz.. sen dıyon 650euro felan anfi manfi.. seneye kaldı gitar işi.. seneye 1tane alırız artık cok saol kardeş bide u yukarda verdım sıtede guitar.zip var ona 1bak istersen o tonda bi gitar istiyomda. saolasın
oke bakıcam ama şu anda büyük hoparlörler takılı bu pc de bakamam sonra bakıcam .. bu arada sen ne sandın gitar işini temiz gitar istiyosan iyi para biriktircen.. haa dandik gitarlar alana kadar bekleee bi tanee al adam gibi bişey al sana tek önerim bu..
evt oyle yapacam para bırıktırıp istanbula gittiğim zaman almayı duşunuyorum valla şimdiden heyecanlıyım ork çalarken fazla ses cıkmıyor fazla kendinden geçemiyosun orkla bende kucuk ork varda bu gitar ı alsam 1de o anfiyi öff.. acayip olur herhalde sen bilirsin gitar çaldığın zaman boş bir odadayken ne guzel olur dimi.. bu akşam bakarsın o zip e inş
he ya. mesela benim evdeki amfim 30 watt Marshall. üzerinde choros reverb delay ve flanger effektleri var. bi de Fender var oda da o zevk üffffffffff. müzik setine Jimi Hendrix koyup arkadan ufak ufak da sen çaldımıı öfff. dert tasa kalımıyor zip iniyo şu anda birazdan dinler yorumu yazarım
quote:
Orjinalden alıntı: swissair
he ya. mesela benim evdeki amfim 30 watt Marshall. üzerinde choros reverb delay ve flanger effektleri var. bi de Fender var oda da o zevk üffffffffff. müzik setine Jimi Hendrix koyup arkadan ufak ufak da sen çaldımıı öfff. dert tasa kalımıyor zip iniyo şu anda birazdan dinler yorumu yazarım
kardeş sen uçmussun yaaw.. bende gitarımı alıp en kısa zamanda aranıza katılacam evt dinle oke