Şimdi Ara

ELEKTRO GİTARCILAR BURAYA.! (71. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
1
Favori
103.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: helloween

zafer666 çok saol yazdığın için. ben en iyisi bayiden alayım gitarımı. ben boyle sorunlar yaşamak istemiyorum. tekrar teşekkürler

anacondanın dediği gibi artık tartışmalara son verdik :)

swiss dolandırıcı değildir!!! sadece yaptığımız alışverişte ufak tefek pürüzler olmuştur.ben bunları çözebileceğimize inanıyorum

gitarı bilgisayara bağlayıp programlar ile distorsion,amfi modellemesi yada efect processor ü gibi kullanmak isteyen arkadaşlara tekrar kısa bir açıklama yapmak istedim.çünkü bu başlık oldukça uzun ve isteyenler kolayca arayıp bulamıyor.sık sık lüzumsuz up yaptığımız ve bu başlık altında tartıştığımız için baya karıştı burası :)

öncelikle ses kartı ve doğru sürücü çok önemlidir. aslında bu iş için çok uçuk ve pahalı ses kartları kullanılmakta ve maliyet bir processor ün fiyatını bile aşmakta. biz elimizdeki ses kartıyla en iyi performansı almak için neler yapabiliriz diye soran olursa. daha önce linkini vermiş olduğım asio4all sürücüsünü yüklemek en iyi çözüm gibi görünüyor şu an için.doğru ayarlarla seste gecikme olmadan iyi bir performans elde edilebiliyor.

http://www.asio4all.com/ sitesinden sürücüyü indirip yüklemek ilk işimiz olmalı.

bundan sonra efect programı olarak bi sürü alternatif var. ben amplitube ü tavsiye ederim.
    http://www.amplitube.com/ dan deneme sürümünü indirmek mümkün. amplitube live! isimli program başlıbaşına çalışabişen bir programdır. bunun dışında amplitube ün vst plugini şeklinde yapılmış olanları vardır.

bu işte yeni olanlar amplitube live ı indirip deneyebilirler. vst pluginlerini hangi software ile ne şekilde çalıştırabileceğimiz konusuna başka bir zaman fırsat bulduğumda deyinirim. daha önceki yazılarımda bundan da bahsetimiştim gerçi ama ne kadar ayrıntıya girdiğimi hatırlamıyorum. benim vst pluginleri çalıştırmak için kullandığım programın adı gt player. ilgilenenler demosunu aşağıdaki linkten indirebilir.
    http://www.dsound1.com/download/dform_en.php?app=gtp&platform=win&type=demo&ver=2.5

• öncelikle hepinize selamlar...forumuz o kadar kaliteli ki üye olmaktan kendimi alamadım...sorum şu

1)2 güne kadar gitar alma durumumuz var bi arkadaşla...benim araştırma fırsatım olmadı daha...bi arkadaşım yeni başlayanlar için "ARİA"iyidir dedi...ama arkadaşım unkapanına indiğinde satıcı ARİA'nın çin malı olduğunu ve tavsiye etmediğini söylemiş...O'nun yerine sançez diye bi marka önermiş...gitar için ayırabileceğim bütçe 200-230 ytl civarı yardım eder misiniz?
    2)klasik gitara hevesim yok önce klasikten başla saçmalığı hakkında düşünceleriniz nedir?

kaliteye devam arkadaşlar....
    aklınız güzelde,kulağınız METAL'de olsun
  • arkadaşlar izmite yeni taşındık ve ben bir gitar alomayı düşünüyorum ama nerede satıldıgını bilmiyorum
    yardım ederseniz sevinirim
  • selamlar dumanozkan,

şu yeni başlayanlar için gitar mantığını şöyle açıklayayım,
    yeni başlayan için şu iyidir diye birşey yok bikereyani öyle dersek,sanki aria alan geliştiremiyor da , sanchez alan daha hızlı geliştiriyor çalmayı gibi komik bi anlam çıkıyor.

şöyle düşüneceksin,yeni başlarken,bu işi ilerletip ilerletmeyeceğini henüz bilmediğin için,bir dereceye kadar gelmek amacıyla alınır ucuz gitarlar.veya ilerleteceğinden eminsindir fakat paran yoktur o da olabilir tabi kötü bi durum.

o bütçeyle , az önce bahsettiğim işi yapabilecek bir gitar alabilirsin kendine,aralarında çok fazla fark olmayacaktır,yani çok fazla düşünmene gerek yok marka model konusunda,
    şuna benzetiyorum hep,ucuz bi gömlek alcan diyelim,gidersin pazara aradan lök diye çekersin alırsın 1 tane,çünkü biliosun ki yan tezgahtaki de onun gibi,ucuz ve dandik,istersen bütün pazarı gez,alacağın nerdeyse aynı olur.ama paran mok,o zaman gezersin dükkanları bisürü,çünkü her markanın ayrı kalitesi ayrı sağlamlığı vardır.

gitarda da aynı,sen aria alsan da aynı işi yapacak,snchez alsan da.sor bakayım adama aria çin malıymış da sanchez amerikan malımıymış?bence tek şeye dikkat et,yanında bilen biri olsun baksın,sapı çok kalın olmasın.prince gitarlar var mesela sapları odun gibi.çok rahatsızlar özellikle yeni öğrenenler için.

ayrıca unutmadan söyleyeyim,gitardan ses çıkması için bir de amfi gerekecek sana.bu yüzden ay bütçeni böleceksin,amfi+gitar alacaksın ya da senden önce yazılan 3 yazıyı oku yukarda bak orda jamez sormuş.

klasik gitar ile başlamak tamamen sana kalmıştır,çok emin bişekilde hevesim yok diyorsan,almana hiç de gerek yok.

snipero9 yardımcı olmak çok isterdim ama ne yazık ki izmit falan pek bilemiyorum
    izmit istten çok da uzak değil aslında gitar almak için gelebilirsin belki buraya orada bulamazsan.

son olarak, arkadaşlar satıcılara güvenmeyin güvenmeyin güvenmeyin

• anaconda kardeşim çok sağol varol tavsiyelerin için...
    kısa zamanda cvp geleceğinden emindim zaten...sanchez'in american malı olduğunu söylemiş satıcı...ama ne yazık ki ben anlamıyorum bu işlerden...anlayanda yok çevremde bana yardımcı olabilir misin?
    msn adresim:dumanliozkan@hotmail.com
    tekrar tekrar teşekkür ediyorum...çok sağol varol
  • sanchez amerikan olur mu akıl var mantık val bal gibi meksika işte

hocam benim pc biraz kafayı yedi,2-3 gün msn açamicam,düzelince alırım listeye.

sen ne tarafta oturuyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dumanozkan

öncelikle hepinize selamlar...forumuz o kadar kaliteli ki üye olmaktan kendimi alamadım...sorum şu

1)2 güne kadar gitar alma durumumuz var bi arkadaşla...benim araştırma fırsatım olmadı daha...bi arkadaşım yeni başlayanlar için "ARİA"iyidir dedi...ama arkadaşım unkapanına indiğinde satıcı ARİA'nın çin malı olduğunu ve tavsiye etmediğini söylemiş...O'nun yerine sançez diye bi marka önermiş...gitar için ayırabileceğim bütçe 200-230 ytl civarı yardım eder misiniz?
    2)klasik gitara hevesim yok önce klasikten başla saçmalığı hakkında düşünceleriniz nedir?

kaliteye devam arkadaşlar....
    aklınız güzelde,kulağınız METAL'de olsun

Satıcının her dediğine inanmayacaksın. Herkes kendi sattığı malı tavsiye eder. Ben de Aria stg var. Bir kaç ay sonra değiştirmeyi düşünüyorum ama memnunum şu an için. Fiyatına göre kaliteli bence. Çok pahalı da değil.
    Unkapanı yerine Taksim'i bir dolaş. Almadan önce iyi düşün. Netten gitar satan siteler de genelde kullanıcıların gitarlar hakkındaki görüşleri falan da olur. İngilizcen varsa onları oku bol bol. Bu gitar süper, şahane gibi temeli olmadan yorum yapanları sallama.
    Klasik gitar olayına gelince önceden illa klasik ile başlamak zorundasın diye bir şey yok. Klasiğin telleri çelik olmadığı için parmaklarını çok acıtmaz. Direkt elektro ile başlayınca parmaklar nasır bağlayana kadar biraz acıyor. O kadarına da dayanacaksın artık.

quote:

Orjinalden alıntı: snipero9

arkadaşlar izmite yeni taşındık ve ben bir gitar alomayı düşünüyorum ama nerede satıldıgını bilmiyorum
    yardım ederseniz sevinirim

Benim bir arkadaş, gitar değiştireceğimi öğrenince bana İzmit' de bu işle ilgilenen arkadaşlarının olduğunu söylemişti. Ama bana uzak geldiği için sallamamıştım. Sana kısmetmiş.
    Ondan adreslerini falan öğrenir sana özel mesaj atarım ama bahsettiğim arkadaşı bir daha ne zaman görürüm bilmiyorum.

• Eger aria mı sanchez mi diyeceksen açık ara önde ARIA.Bende aria stg-007 var manyak bi gitar hiçbir sorunu yok bende insallah bi dahaki seneye bi fender stratocaster alıcam eger bulabilirsem.Şu malmsteen in çaldığı renkten ve modelden sanırım 600 €(euro)ymuş.Bende 540 milyon kenarda var eger daha ucuza bi yer biliyosanız bana yardım edin kazıklanmayayım.Çünkü o gitarı bi daha uzun süre degistirme şansım olmayabilir.
  • megaoyun benim bildiğim(az önce kontrol ettim) kadarıyla,amerikan fender stratocasterlar(malmsteen'in kullandığı) yurtdışında 1000$'a yakın burada 1300-1400$'dan aşağı bulmak zor.isfendan.com da 1200euro falan diyordu.

fenderin artist serisi arasında yngwie malmsteen için bir stratocaster var o da yine 1000 den aşağı değildir sanırsam.daha yüksek olması lazım hatta.

gerçekten biraz tuzlu,ama bir kere alabilirsen zaten değiştirme şansın olsa da değiştirmezsin

dediğim gibi,600euroya usa stratocaster biraz zor gibi,meksika, kore, çin falan deneyebilirsin ama eğer 600euro kadar para biriktirmişsen bence 2 ay mı olur 3 ay mı olur ne kadar sürede toplarsan biraz daha topla usa al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anaconda -- 31 Mayıs 2005, 18:57:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Anaconda
    malmsteen gitarlarının sapını acaiyip bir şekle sokuyor , resim koydum.dediğine göre daha iyi kavrama sağlıyormuş ama hız açısından yararı yokmuş hatta yavaşlatıyormuş.(muş)

O malmsteen'in yavaşlatılmış halimiymiş?

Blackmore'un da gitarının perdeleri böyleydi yanlış hatırlamıyorsam. Bir bildikleri var demek ki adamların.

• küçükken gitar atöltesinde çalışırken eski bir lavta görmüş onda bu şekildeymiş ordan özenip kendi gitarlarından birine yapmış.

"i tried it on one of my bad necks and bad neck became a good neck" diyor kendileri.tabi burada öyle "benim 5 gitarım var ikisi kötü üçü güzel dur kötü olanı oyayım şunun manyetiğini şuna şunun klavyesini şuna takayım" yok.en dandik gitarları bile almak için asgari ücretin yarısı kadar para veriyoruz.1 gitarım oldu diye hopluyoruz.
    burada 1000$ deyince "çüş" diyorsun , fender için ,gavırlarda 1000$ zorlanmadan verilebilecek bir para normal bütçeli biri için.
    neyse biz de böyle mutluyuz :) gitarım fender olmasa da müzik aşkım var yeter de artar

• anaconda kardeşim tekrardan sağol bu sağlam bi bilgi oldu bnm için...bu foruma göz atmasaydım kazıklanabilirdim...dediğim gibi anlamıyorum bu işlerden...ben kağıthane'de oturuyorum...
  • draugnar kardeşim sende sağol varol özellikle klasik gitar konusunda bayaa rahatladım..herkes bişey biliyomuş gibi konuşuyo..bende ikilemlerde kalıyodum...ama sen rahatlattın beni...eyvallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anaconda

megaoyun benim bildiğim(az önce kontrol ettim) kadarıyla,amerikan fender stratocasterlar(malmsteen'in kullandığı) yurtdışında 1000$'a yakın burada 1300-1400$'dan aşağı bulmak zor.isfendan.com da 1200euro falan diyordu.

fenderin artist serisi arasında yngwie malmsteen için bir stratocaster var o da yine 1000 den aşağı değildir sanırsam.daha yüksek olması lazım hatta.

gerçekten biraz tuzlu,ama bir kere alabilirsen zaten değiştirme şansın olsa da değiştirmezsin

dediğim gibi,600euroya usa stratocaster biraz zor gibi,meksika, kore, çin falan deneyebilirsin ama eğer 600euro kadar para biriktirmişsen bence 2 ay mı olur 3 ay mı olur ne kadar sürede toplarsan biraz daha topla usa al.

Hakikaten ben bir sene falan daha para toplayayım gider baba gibi bi tane usa strat alırım.Ama bi sorun var.

BEN O GİTARI ÇALMAYA KIYAMAMKİ !!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: MEtAL_X

Guitar FX Boxta ses sonradan geliyo...sorun nerde?

sorun ses kartı ve sürücüsünde. ses kartının marka ve modelini yazarsan yardımcı olmaya çalışırım. eğer o/b ses kartı ise anakartın modelini yazman yeterli. ben abit nf2 anakartın o/b ses kartıyla asio4all sürücüsü yükleyerek gecikmesiz ses elde edebiliyorum.
  • hedehödee@@@@

Kardesim bn swiss i sanal da deil gercekte de taniorum-adamin bi cikari yok ki bu gitar alıp satma işinden-adam bildii gitarlari sölüo bilgi verio o kadar-bna kendi washburn elektrosunu sattı-az bi para verdim gitarı aldım 1 ay kullandim sonra da kalanını verdim-güvenilir birisidir yani-kısaca güvenirsen hata yapmış olmassın-güvenmezsen de senin bilecein iş O KADAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beelzebub!!! -- 2 Haziran 2005, 17:23:21 >
  • Uzatmayııııııııın
  • bende bi gitar almak istiyorum 2750$ markası gretsch amerika gitari. ama hayallerimi daha erken gelistirebilmek icin bi synthzer almaya krar verdim 1bucuk milyar galiba.. tşk herkese
  • beelzebub
    kardeşim boş ver.. konuşsun dursunlar çekemeyenler okan. merak etme. aynı şeyi onur abiye de yapıyolar bak bizim stüdyoya atıyolar tutuyolar. atarsın bi kemik susarlar.

bi kere sorun yaşadığım insan bi problemin olmadığını söylüyor. 2 kişinin arasındaki soruna dışarıdan karışanlara ne oluyor bunu anlayamıyorum

gitar almaktaki amacımda sevdiğim kardeşlerime iyilik olsun güzellik olsun diye. ama boşver güzelliğe gerek yok bilgilerimizi paylaşırız yeter. kimse güvenmiyosa ne para ne pul yollasın sakınn. herkes kendi seçimini yapsınn ha ankaraya gelip gitar almak isteyen varsa gelsin yanında götürür yine alırız gitar.
    ama böyle kendini bilmez insanlar ülkemizde oldukça fazladır. (örn. aynı şeyler onur abiyede yapılıyor okan)
    BU TARZ DENGESİZLİKLERİ YAPANLAR KENDİ HAYSİYET VE KARAKTERLERİNİ ÖLDÜRÜYORLAR. KENDİ HALLERİNE KALSINLAR.
    BÜTÜN ARKADAŞLARA SAYGILAR.

• up..
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.