Şimdi Ara

Elektro-Hidrolik Direksiyon Yağ Değişimi ( yağ kapağı yok)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, direksiyonu bir tam tura yakın çevirdiğim de çok ince bir ses gelmeye başladı, her zaman olmuyor, sebeplerini araştırınca, direksiyon yağı eksiltmiş olabilir diye kontrol edeyim dedim, kaputu acınca bulamadım, fren, motor, antifiriz, silecek için kapak var fakat direksiyon için yok, internetten baktım genelde kırmızı ve üzerinde direksiyon işareti var, fakat benim araçta yok, ustaya gittim iş çıkışı senin aracın direksiyonu elektrikli yağ olmaz dedi, bana mantıklı gelmedi, netice de döndürmek için bir yağa ihtiyaç var. Araç Pejo 2008, dizel manuel

• Fikri olan yok mu?
  • Aracınız kaç model?

Elektro-hidrolik diye bi sistem yok, ya hidrolik yada elektriklidir, hidrolik sıvı kapağı yok ise elektriik desreklidir
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    2016 model, elektrikli o zaman, anlamadığım nokta sadece elektrik ile nasıl döndürüyor, servisle görüşmedim
  • Bobera10 B kullanıcısına yanıt
    Direksiyonun altında elektrik motoru var,
    Direksiyon mafsal ile direksiyon kutusuna bağlı, direksiyonu çevirdikçe elektrik motoru destek atıyor
  • Islevini yapiyorsa ufak tefek sesler icin sakin kurcalatma o direksiyonu. Direksiyon kolonu kabaca elektrik motoru ve kontrol unitesinden olusuyor. Uzerinde aci sensoru var. Kolon da direksiyon kutusuna bagli. Hidrolik pompasi yok bu sistemde. Yine de kutunun icinde hidrolik mevcut olabilir ancak kapali kutu oldugundan mesela opellerde matkapla delinerek icine yag basildigini okumustum.
    Kisaca calisiyorsa elletme
  • Elektro-hidrolik direksiyon var arkadaşlar.
    İkisinin karışımı diyebiliriz.
    Yalnız bence de kurcalamayın ufak bi ses için.
  • Cevaplar için teşekkür ederim, servisi aradım ve gerçekten hidrolik yağı yokmuş, bir şey öğrenmiş oldum belki başkasının işine yarar, ayrıca gelin keçeleri yağlayalım dediler, şimdilik beklemeye aldım, devam ederse veya seste artış olursa buradan tekrar yazarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.