Şimdi Ara

Elektroniğe ticari açıdan giriş lütfen yorumunuzu esirgemeyin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Size sormak fikrinizi almak istediğim bir konu var.Yeğenim uzun bir süredir amatör olarak elektronik ile ilgileniyor bu güne kadar hobi olarak her türlü amfi devreleri, fm verici devreleri, çeşitli ses frekans devreleri, güç kaynakları/besleme devreleri vs. yaptı uğraştı kendini bunlar üzerinde geliştirdi.Az biraz dijital elektronikten de alıyor siemens plc orta düey vs. biliyor.

Bu durumdaki bir kişi 4 ay gibi bir sürede tekstil makinalarının elektronik kartlarının arıza tespit ve tamirini yapabilecek düzeye gelebilir mi ? Sıkı bir çalışma temposu ve iyi bir öğretmen ile ?

Bahsettiğim kartlar amfiler fm vericiler gibi basit kartlar değil tabi örnek olması açısından ekledim aşağıdaki kartlar için soruyorum bunu mesela ?

• Şimdilik ufak sorunları halledebilir besleme arızaları gibi vs.vs . tecrübeli birisinin yanında sıkı bir çalışma ile kolaylıkla öğrene bilir.

Kolay gelsin.
  • Bunlari bilmek cok fazla sey degil. Ben de bunlarin hepsini biliyorum. Hatta daha fazlasini belki de.

Ancak gecende bir tansiyon aleti cikti zorzar tamir edebildim.

Bilgisayar ana kart tamiri ise halen yapamiyorum. Belki de gunlerce ugrassam tamir edebilirim o ana karti, ancak bi suru arastirma yapmam lazim internetten falan..

Parca degisimini herkes yapar, onemli olan arizali parcayi bulabilmek.

Tamir yapacagi sektorde o kartlarda uzmanlasmasi pratik tecrube edinmesi gerekiyor.

O kartlarda genelde olasi arizalar, hangi parcalarin siklikla ariza yaptigi vs..

Orn. Benim 3 - 4 saat ugrastigim karti adam 5 dakikada arizasini bulur! Neden? Cunku surekli o kartlari tamir ediyor o adam.. Bir de surekli ariza tamiri yapiyorsan bir sure sonra bikkinlik geliyor ayni arizalardan. Durum boyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ahmet/elektro

çok güzel bir kişisel açıklama yapmış

bir eletronik veya bilgisayar.. bilmem ne mühendisi.. her malzemeyi tanıyacak.. o malzemenin çalışma sistemini bilecek diye birşey yok

örnek olarak.. A1 transistörünün 1 bacağı kapalı devreye veya tek yön iken.. diğer 2 bacağı açık devre ama biri 5sn frekanssal olarak farklı bacaktan farklı sinyal çıkar diye kabul edersek.. A2 nin ne ne zaman ne yaptığını bilmedikten sonra... board üzerindeki tüm devre elemanlarını biliyoruz. biz icad ettik.. ama o anakartı biz yapmadığımız için o devre elemanlarının ne zaman ne işe yarayacağını nerden ne zaman ne kadarlık data alıp vereceğini...

kardeşiniz, yeğeninizi, oğlunuz babanız.. kim ise..
    genel devre elemanlarını ve okumasını tabiki bilecek.. ama BİR KONUDA çalışsın.. maksadı Tekstil Makina kontrol sistemleri ise orda.. Ses devreleri ise.. Görüntü işleme ve aktarma ise orda ihtisas yapsın. Aksi halde zaten ülkemizde birçok herşeyden anladığını her işi yapabileceğini iddia eden bir sürü yarım imam ve doktor mevcut.. Kendimde iş yaptırıyorum.. ne zaman bir yere gitsem sorun çözümü için herkesin kendince bir düşüncesi ve çözüm önerisi var.. Ama birisi çıkıp ya ben bu işden anlamıyom filan bu işin uzmanı demedi.. dicekken aklıma geldi...
    Geçmişde anakartımın bios unu update ederken :) anakartı çökerttim. işin garibi sitesindeki yönergelere bakarak yaptım ama demekki bir yerde sorun çıktı.. neyse.. bios gidince anakart açılmaz oldu dabiki.. Kim yapar kim anlar gezdim mecidiyeköy bilgisayarcılarını.. derken kadıköy de iş hanın enüst katında adı.. olan bir genç var her türlü anakart a bios yazıyor dediler.. aldım gittim.. çalıştığı odada sadece anakart var.. haricinde ne disk ne bilmem ne parçası yok.. adam anakartlar ile çalışıyor sadece... sordum konuştuk.. bırak 2 gün sonra gel al dedi.. 2 gün sonra aldım eve gittim kurdum sistemi yeniden.. Sistem açıldı.. sevindirik oldum... Sonra driver ları kurmaya başladım derken.. acı gerçek ortaya çıktı.. ses kartı artık çalışmıyor idi.. neyse evde başka ses kartı olduğu için dert etmedim..

kısacası.. herşeye el atan herşeyden mahrum kalır.

birşeyi EN İYİ BİLSİN.. O konuda TEK KİŞİ olsun.. yoksa piyasadaki diğer alternatiflerinden farkı kalmaz

Ülkimiz içinde gerçekten işinde tek elemanlara ihtiyaç var

• Beslemeleri , yanmış ufak tefek sigorta dirençleriş halledebilir lakin.

Cpu , PIC programlanmış entegrelerin , hatalı işlem, arızalanma gibi durumlarını tespit etmeyi ne kadar yapa bilir bilemiyorum. Board ların ustundeki programlanmış çiplerde arıza meydana gelirse , içindeki kodlar Şifrelenmiş oldugu için yeni işlemciye yazdıramaz , dolayısı ile o kartı başka bir boarddan chip sökmeden onaramaz..

İşin zor kısmı işlemciler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.