Şimdi Ara

Elektronik cihaz üretimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben mevcut Elektronik iki cihazı aldım içini söküp kendi tasarladığım bir kasaya yerleştirdim çalıştırdım sorunsuz şekilde çalıştı
    bunu piyasaya sunmak istiyorum seri üretime geçmek istiyorum fakat kafama takılan bir kaç soru var
    bununla ilgili bir problem yaşarmıyım birleştirdiğim ürünleri üreten firma benim malzememi kullanmışsın diyebilir mi
    ne tür bir işlem yapmam gerekiyor bu konuda yardımcı olurmusunuz

• Aldığınız cihaz nasıl bir cihaz? Kart üzerinde marka vs yazıyor mu? Devre şemasını çıkartıp kendi kartınızı üretseniz daha ucuza gelmez mi? Seri üretimi nasıl yapmayı planlıyorsunuz?

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CarnageTR -- 4 Mayıs 2016; 13:47:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oda güzel bir fikir fakat bu şekilde bana fazla bir maliyet çıkartmıyor. öyle olsa bile onu yapacak ekipman maalesef yok
    Marka yazmıyor zaten Türkiye de üretilen bir cihaz değil yazılımsal bir üründe değil
  • Dünya çapında üretim yapan bir markaysa zaten daha sıkıntılı. En temizi benzer elemanlarla benzer bir devre yapıp pazarlamak. Toplu üretimi de daha kolay yapılır.
  • sıkını çıkarabilir. ileride bizim kartları alıp kendi markasıyla cihaz üretmiş diyebilirler. kartlarını kullandığınız her iki firmadan da izin almanız gerekmektedir yasal olarak. hatta devre şemasını, tasarımını sadece onlar yapmış ve özgün bir tasarımsa bu daha da kötü. kartların şemalarını kağıda çizip şema üzerlerinde malzeme değeri değiştirme, şemaya ek malzeme veya basit birkaç ek özellik ekleme vs. yapıp bu iki kartı tek kartta birleşirirseniz hiçbir hak iddia edemezler.. hem seri üretim yaparken türkiye'de hiçbir kurumdan izin almanız gerekmiyor mu, sanayi bakanlığı falan? orada bu iki kartı birleştirip yeni cihaz mı yaptım diyeceksiniz proje dosyanızda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet/elektro -- 5 Mayıs 2016; 10:06:49 >
  • yorumlarınız için çok teşekkür ederim Tabiki ufak tefek kartlarda değişikler olacak
  • Üretilen bu kart 100 dolar civarında ise 100 adet civarı, 100 dolardan az ise belirli bir sayıda (örneğin 500-1000) anlaşma yaparak 2 modülün 1 arada bulunduğu bir kartı çinde ürettirebilirsiniz. Bu arada bilindik bir şey ise üretimi zaten vardır. Yüksek fiyatlar almadan da yaptırabilirsiniz üretimi.

Burada izin alırken de sizin projeniz olmuş olur, diğer yandan bi tasarımınız olmuş olur.

Bu arada bu kadar uğraşmak yerine bu bir kasada topladım dediğiniz ürünü 2. el olarak satarsanız hiç bir şey olmaz. Fatura gerektiği yerde de ilk aldığınız faturaları koyarsınız ortaya.

Demem o ki Bir şirkete çok resmi olarak satış yapmayacaksanız eğer kesinlikle 2. el cihazlar gibi satışını (dağıtımını) yapın. Başınız ağrımaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.