Şimdi Ara

Elektronik forumundaki kişilerin mesleği ne acaba ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
2.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu sene Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu oldum.
    Her ne kadar da tam olarak mezun olamasamda bu hafta kurtulacam okuldan.(Eksik stajım vardı. Bu hafta götürcem İnşallah).
  • meslek lisesi elektronik mezunuyum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik bolumu 3.sinif a gectim ogrenciyim babam elektronikci sifirdan makina yapabiliyor baba meslwgi gibi birsey ama bilgisayara merak salmaya baskadim donanimla basladim yazilima bakalim ne zman gecerim ALLAH bilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknisyen.sinan35 -- 31 Ağustos 2013; 23:35:06 >
  • otomotiv teknolojisi ögrencisi

• quote:

Orijinalden alıntı: mco

Hukukçuyum, yaşım 48, ortaokul çağlarından beri elektroniğe ilgi duyuyorum, o zamanlar radyo, anfi v.s basit devreler yapar, evdeki bozulan tüm elektronik cihazları onarırdım, üniversite sınavına 1982 yılında girdim, istediğim yerler İTÜ veya ODTÜ elektronikti, o zamanlar bu üniversiteleri bitirenlerin kolayca iş bulabileceği, diğer mühendislik fakültelerinin özellikle DMMA (Devlet Mimarlık Mühendislik Akademileri) veya taşra üniversitelerinden mezun olanların iş bulma sorunu olabileceği söyleniyordu. İTÜ ve ODTÜ elektronik ise ancak derece yapanların kazanabildikleri yerlerdi (sanırım halen öyle) benim ise sayısal puanım fena olmamasına rağmen buraları kazanmaya yetecek düzeyde değildi, sözelim ise çok iyiydi, bende o zaman eşit ağırlıklı puan ile alan Ankara Hukuk Fakültesine iyi bir derece ile girdim. Elektronikten hiç kopmadım, hobi olarak hep uğraştım, insan sosyal bilimler ile uğraşınca böyle tamamen yabancı bir alandaki hobi, gerçekten dinlendirici oluyor. Bir de elektroniğin bana sistemli düşünme, sorunları çözmede analiz yeteneği kazandırdığını düşünüyorum.Belki biraz felsefi olacak ama elektronikte evreni ve Tanrıyı buluyorum. Evimin bir odası tamamen elektronik ile uğraştığım bir hobi odası, insan para kazanmak zorunda olmayınca elektronik çok zevkli.

açıkçası elektronik mühendisi olarak size özeniyorum ve dediklerinize katılıyorum. bende hobi olarak elektronik ile uğraşmayı isterdim çünkü seve seve yapmış olurdum. elektronikle uğraştığım zaman yorulmazdım sizin gibi dinlenmiş hissederdim. Tr deki mühendislerin %90 u sizin kadar elektronik bilmiyordur çünkü ülkemizde çok mühendis olmasına rahmen az mühendislik işi var.

bende hobi olarak marangozluk ile uğraşmayı seçtim sanırım... =)

• açıkcası çok fazla aktif olamıyorum ama konuları merakla takip ediyorum.Arada bir üstün körü geçip ilginç konulara bakıyorum.Elektrik öğretmeniyim.
  • ilkokul
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.