Şimdi Ara

Elektronik forumundaki kişilerin mesleği ne acaba ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
2.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hukukçuyum, yaşım 48, ortaokul çağlarından beri elektroniğe ilgi duyuyorum, o zamanlar radyo, anfi v.s basit devreler yapar, evdeki bozulan tüm elektronik cihazları onarırdım, üniversite sınavına 1982 yılında girdim, istediğim yerler İTÜ veya ODTÜ elektronikti, o zamanlar bu üniversiteleri bitirenlerin kolayca iş bulabileceği, diğer mühendislik fakültelerinin özellikle DMMA (Devlet Mimarlık Mühendislik Akademileri) veya taşra üniversitelerinden mezun olanların iş bulma sorunu olabileceği söyleniyordu. İTÜ ve ODTÜ elektronik ise ancak derece yapanların kazanabildikleri yerlerdi (sanırım halen öyle) benim ise sayısal puanım fena olmamasına rağmen buraları kazanmaya yetecek düzeyde değildi, sözelim ise çok iyiydi, bende o zaman eşit ağırlıklı puan ile alan Ankara Hukuk Fakültesine iyi bir derece ile girdim. Elektronikten hiç kopmadım, hobi olarak hep uğraştım, insan sosyal bilimler ile uğraşınca böyle tamamen yabancı bir alandaki hobi, gerçekten dinlendirici oluyor. Bir de elektroniğin bana sistemli düşünme, sorunları çözmede analiz yeteneği kazandırdığını düşünüyorum.Belki biraz felsefi olacak ama elektronikte evreni ve Tanrıyı buluyorum. Evimin bir odası tamamen elektronik ile uğraştığım bir hobi odası, insan para kazanmak zorunda olmayınca elektronik çok zevkli.

• ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 12 Ağustos 2013; 16:08:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mco

Hukukçuyum, yaşım 48, ortaokul çağlarından beri elektroniğe ilgi duyuyorum, o zamanlar radyo, anfi v.s basit devreler yapar, evdeki bozulan tüm elektronik cihazları onarırdım, üniversite sınavına 1982 yılında girdim, istediğim yerler İTÜ veya ODTÜ elektronikti, o zamanlar bu üniversiteleri bitirenlerin kolayca iş bulabileceği, diğer mühendislik fakültelerinin özellikle DMMA (Devlet Mimarlık Mühendislik Akademileri) veya taşra üniversitelerinden mezun olanların iş bulma sorunu olabileceği söyleniyordu. İTÜ ve ODTÜ elektronik ise ancak derece yapanların kazanabildikleri yerlerdi (sanırım halen öyle) benim ise sayısal puanım fena olmamasına rağmen buraları kazanmaya yetecek düzeyde değildi, sözelim ise çok iyiydi, bende o zaman eşit ağırlıklı puan ile alan Ankara Hukuk Fakültesine iyi bir derece ile girdim. Elektronikten hiç kopmadım, hobi olarak hep uğraştım, insan sosyal bilimler ile uğraşınca böyle tamamen yabancı bir alandaki hobi, gerçekten dinlendirici oluyor. Bir de elektroniğin bana sistemli düşünme, sorunları çözmede analiz yeteneği kazandırdığını düşünüyorum.Belki biraz felsefi olacak ama elektronikte evreni ve Tanrıyı buluyorum. Evimin bir odası tamamen elektronik ile uğraştığım bir hobi odası, insan para kazanmak zorunda olmayınca elektronik çok zevkli.

süper abi bayıldım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öğrenci
  • öğrenci, elektronik teknolojileri okudum 2 yıllık. ama bitmedi. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi probody08 -- 8 Ağustos 2013; 11:17:40 >
  • liseden beri şu elektirikçiler eletronikcileri sevmezdi halende aynı be ya baksana elektrik her daim olacakmış ama elektronik bitecek havasındalar oysa mevcut durum tersine faz nötr nereye istersen götür....
  • utkuduman1 U kullanıcısına yanıt
    quote:

elektriğe hangi ders lazımki
    mesela kimya lazımmı??
  • konu açıldığından beri gelen ilk elektronik müh. benim galiba, geneli örğenci.
  • Makina Mühendisi aynı zamanda da Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim. Öğrencilik hayatım devam etmektedir.

Elektrik tesisatçılığı, Elektrikli-Benzinli-Dizel Makinalar, Kriptoloji, Parfümler ve Havacılık ilgi alanlarım arasındadır. Bilimle ve tarihle ilgili dökümanları ve dergileri okumaktan keyif alırım. Geçmişte torna ve freze atölyelerinde çalıştım.

Saygılarımla...
  • quote:

Hukukçuyum, yaşım 48, ortaokul çağlarından beri elektroniğe ilgi duyuyorum, o zamanlar radyo, anfi v.s basit devreler yapar, evdeki bozulan tüm elektronik cihazları onarırdım, üniversite sınavına 1982 yılında girdim, istediğim yerler İTÜ veya ODTÜ elektronikti, o zamanlar bu üniversiteleri bitirenlerin kolayca iş bulabileceği, diğer mühendislik fakültelerinin özellikle DMMA (Devlet Mimarlık Mühendislik Akademileri) veya taşra üniversitelerinden mezun olanların iş bulma sorunu olabileceği söyleniyordu. İTÜ ve ODTÜ elektronik ise ancak derece yapanların kazanabildikleri yerlerdi (sanırım halen öyle) benim ise sayısal puanım fena olmamasına rağmen buraları kazanmaya yetecek düzeyde değildi, sözelim ise çok iyiydi, bende o zaman eşit ağırlıklı puan ile alan Ankara Hukuk Fakültesine iyi bir derece ile girdim. Elektronikten hiç kopmadım, hobi olarak hep uğraştım, insan sosyal bilimler ile uğraşınca böyle tamamen yabancı bir alandaki hobi, gerçekten dinlendirici oluyor. Bir de elektroniğin bana sistemli düşünme, sorunları çözmede analiz yeteneği kazandırdığını düşünüyorum.Belki biraz felsefi olacak ama elektronikte evreni ve Tanrıyı buluyorum. Evimin bir odası tamamen elektronik ile uğraştığım bir hobi odası, insan para kazanmak zorunda olmayınca elektronik çok zevkli.

Bravo, efendim!

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr_YAMYAM

Benden daha yaşlı üye varmıdır acaba?
    51 yaşındayım ve TRT stüdyolar dairesi teknik ten emekliyim.
    Multi-ch broadcasting & recording uzmanıyım.
    Elektrik ve elektronik birimlerinde yıllarca hizmet verdim. Ölçü bakım tekniği ve tasarım imalat uzmanıyım.
    Fotoğraf sanatçısıyım.
    Kötü bir müzisyen olmakla beraber çalar ve söylerim. (Bağlama)
    İşletim sistemleri başta olmak üzere bilgisayar ve otomasyon sistemleri konusunda eğitimliyim.
    Ehliyetli amatör telsizciyim.

Çok güzel valla türkieyde televizyon tarihinden biraz bahsedermisiniz teknik ve komik olaylar yaşamışsınızdır
  • quote:

Elektrik ve elektronik birimlerinde yıllarca hizmet verdim. Ölçü bakım tekniği ve tasarım imalat uzmanıyım.
    Fotoğraf sanatçısıyım.
    İşletim sistemleri başta olmak üzere bilgisayar ve otomasyon sistemleri konusunda eğitimliyim.

Maşallah hocam hem programcı,hem elektronikçi hem bağlamacı.Bende bağlama ile 2 yıl uğraştım çalmayı falan severim fakat türkü sevmediğimden öyle bıraktım.
  • hala öğrenciyiz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yakcan64

quote:

Fotoğraf sanatçısıyım.

Çok güzel valla türkieyde televizyon tarihinden biraz bahsedermisiniz teknik ve komik olaylar yaşamışsınızdır

Burada anlatmayayım.
    Pek etik olmaz. Ayrıca reklam gibi olur

Ufak çıtlatsanız

• merhabalar arkadaşlar benim meslegim mobilya imalat oturma gurubu hariç her seyi yapıyorum mobılya uzerıne

hoby olarak eletronık odanım ıcın tamır atolyesi gibidir :D son zamanlarda rc ucak araba ile ilgileniyorum

son yaptıgım devre rc on off anahtardır ımzamdan bakabılırsınız saygılar
  • Elektroniğe meraklıyım e.e. Mühendisi olcaktım ancak kendimi jeofizik mühendisliğinde buldum.Bakalım hayırlısı.

• İşletme öğrencisiyim otomobil immobilizer beyinleri üzerinde ilgili bi firmada çalışıyorum neden böyle bende bilmiyorum

• quote:

aynen,
    bende polis memuruyum
    1984 yılında lise bitti, üniversite okumadım, 1994 te polis oldum,
    şu an zaten emeklilik geldi kapıya,
    elektroniği mahallemizde amatörce merdiven altında çalışmalar yapan, lambalı radyo yapan,
    hatta ferit nüvelerinden, ayarlı bobinlerine kadar osiloskop, frekansmetre gibi cihazları olmayan bir abimden onunda bildiği kadar öğrenebildim.
    çok arzu ettim elektronik okumak için ancak
    bu işten para kazanmanın zor olacağını o zamanlar keşfetmiştim,
    elektrik daha ziyade çalışma alanı bakımından daha geniş ve kazndırıcı
    her tayin olduğum yerde evimin bir odasını küçük bir atolye haline getirdim.
    arkadaşlarımın tanıdıklarımın tv lerini radyo teyp, ve diğer tüm elektronik aletlerini tamir ettim para falan almadan,
    izmirde halk bandı telsizler için güç kaynağı yapardım
    eko mayk lar
    racer beeb ler,
    tabi bunlar kopyala yapıştır usulü,
    elektronik aklı bir yöne odaklayınca dinlendirici oluyor, kafada başka sorun olmadığı o anda sanki uzun süre uyumuşumda dinlenmişim hissi veriyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: rondo1194

elektronik aklı bir yöne odaklayınca dinlendirici oluyor, kafada başka sorun olmadığı o anda sanki uzun süre uyumuşumda dinlenmişim hissi veriyor bana.

masadan kafayı kaldırınca şöyle derin bi nefes almak eli yüzü ovuşturmak gerilmek ...
  • Deu Endüstriyel elektronik mezunuyum.. Mezun oldugum bölümden mezun değilim, hobi amaçlı güzel oluyor ama konu iş oldumu işte o zaman moral bozuyor. Ülkemizde elektronik konusunda çok zayıf ve az firma var, Mezun oldugum meslekten iş bulmak nerdeyse imkansız. Bir zamanlar elektronikle çok ugraşırdım, 7inç lcd ile projeksiyon cihazı, 360derece ve 180derece hareketine sahip güvenlik kamerası, şifreli kapı kilitleri ve güç tasarruf (prizden az akım çekildiğini algılayarak, kendini kapatan devreler) yaparak tüm elektronik bilgimi sergilemiştim ünideki hocalara Üniden sonra elektronikten uzak durdum, çünkü fabrikalarda çalışmak istemedim... Fotograf sanatçılığa başlayarak geliştirerek, yemek ajanslarında ve cast ajanslarında fotografçılık yaptım. Cast ajansı sosyal bi ortam oldugu için kendimi çok daha iyi hissetmiştim Fotografçılığı geçen yıl bıraktım sadece hobi alanına ayırarak, Tangoya başladım. Belkide Tango antrenoru olabilirim gelecek yıllarda Fabrikada çalışcagıma, antrenor olmak daha iyi.. Şu an iş görüşmelere gitmekteyim hastanelerde mr ve tomografi cihazların tamiri ve bakımı yapan firmaları araştırıyorum. Hem elektronik bilgimi ve mesleğimi kullanarak, hem dans yeteneğimi kullanarak 2 iş yapmak planlarım var.. Ama fabrikada ilerleyemeyen, günde 12 saat çalışan ve sabit duran bir işçi olmak istemem. Tabi ülkemizde harika çalışma ortamı varda!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.