Şimdi Ara

Elektronik forumundaki kişilerin mesleği ne acaba ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
2.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim de aklıma tesisatci ve tedaş çalışani geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs1991apo

elektronik üzerine şuanda çalışamıyorum başka iş. 2yıllık teknikerligi geçen sene bitirdim. Iyi çalışıp bu sene kppsden. bir umut bekleyecegz. :-D

Elektronikden 3yıl boyunca soguttular beni =) bu forum sayesinde birşeyler yapıp kendim'i geliştiriyorum 2.uğraştığım iş bilgisayar donanım tamir bakım onarım .

format bakım 20tl

Hocamn dediği gibi faydalı işler için kendini geliştirmeye bak

Sizin gibi insanların bu forumda oldugunu duyunca foruma baglanma istegi geliyor hocam sagolun

• elektrik-elektronik müh. telebeyim (elektrik geçmişim var )
  • elektronik diyince akla cok hoş bir meslek geliyor ama coğu işsiz. nedenmi basit geliyor akla gelen birkac anfi adaptör alıcı verici
    tüm elektronik cihazlar akla gelmez ve bu işte kariyer yapmak oldukca zordur. elektronik okuyan coğu insan hep sonradan pişman olmuş ve başka mesleklere dalmıştır.
    ancak elektrik deyince tesisat ttan tutun motorlar dalgıç motorlar makina kumandaları ve daha akla gelmeyen bir sürü.
    elektrik okumak elektroniğe göre biraz daha avantajlı bu gercek
    fabrikaların cok olduğu yerde bobinaj işi yapsanız bile karnınızı doyurursunuz.
    elektronkte artık sadece uydu vs satışı kaldı
  • rondo1194 kullanıcısına yanıt
    Çin pazarı ele geçirince ne olacak adam çöpe atıp yenisini alıyor.Onarım diye birşey yok.Otomasyon , özellikle PLC öğrenmeye çalışıyorum.
    Arkadaşım benden önce bitirdi. 1100TL ile başladı , kuzen var garson 1200TL+yol+yemek
  • böyle demeyin heves kırılıyor

• arkadaşlar bu konu umduğumdan daha yararlı oldu. Bence buradaki meslek çeşitliliğinden faydalanmak amacıyla bu konuyu bilgisayarlarımıza kaydedelim ve ilerde bu bölümlerle ilgili soruları bu bölümlerde okuyan uzmanlaşmış forum severlerimize danışalım.
  • Özel bir firmada Biyomedikal teknikerim. lise 2009 biyomedikal bölümü mezunuyum, ünv 2011 Dokuz Eylül ünv. Biyomedikal Cihaz teknolojisi mezunuyum.
    genel olarak tüm elektronik kartlarla, elektrikli, pnömatik ve hidrolik sistemlerle ilgilenmekteyim. ekstra olarak bilgisayar konusunda ve laptop tamirinde baya ileriyim. Donanım haber gibi bir siteden geçen sene haberim oldu. Bu sebeple yeni üye sayılırım. İlk açıldığında üye olmayı çok isterdim açıkçası
    Edit; firma ismi vermiyeyim, soran olursa pm'den cevap veririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IItwentysixII -- 7 Ağustos 2013; 14:00:03 >
  • Bilgisayar ve elektronik mühendisliği terk inşaat mühendisiyim. İlk bölümler kesmedi, merakımı gideremedi.

İnşaat dalından ekmek yiyorum ama inşaatın her alanına elektronik ve programlamayı katmadan edemeyen bir sivri olduğum için emektarların çok hoşnut olmadığı işlerle uğraşan, bol bol tepki gören biri olarak ilerliyorum. Zaman ve mecburiyetler yenilikleri zorunlu kılacak nasıl olsa :)))
  • elektronik teknikeri olarak kppsden tahmini kaç almam gerek birşeyler olabilmek için

• Mr_YAMYAM kullanıcısına yanıt
    Yoksa bile tarafımdan egale edildi, efendim.
  • Herkes yazmış yaptığı işi, bari bende üstteki yorumumun devamı olarak yazayım yaptığım işi.
    İş yerimde hastanelerdeki tüm medikal cihazların tamiriyle uğraşıyorum. X-ray(röntgen), ultrason, EKG, Defibrilatör(elektroşok), fototerapi, spektrofotometre, Benmari, santrifüj, etüv, mamografi vs..
    Ev ortamında ise Laptop, anakart, ekran kartı vs
    Kombi, tv, radyo, ışıldak, güç kaynakları, araç içi-ev içi-dışı amfi onarımı,
    Motosiklet, mobilet, ATV vs motorlu araçların her türlü onarımı, motoru komple dağıtıp toplayabiliyorum. Lastik tamiri vs demeye gerek yoktur zaten yapmayan yoktur.
    Kendi evimde kurduğum 2+1 gitar amfim (bilgisayar için 4+1 var ayrıca) ile elektro gitarım ve kendi üretimim olan pedallarım (wah, distortion, tremolo, green-ringer, expander ve compressor, ekolayzer ve şuan yapmaya uğraştığım reverb ünitesi)
    Müzikle ilgileniyorum. Hem ritim atabiliyorum, hem solo atabiliyorum, hem arpej yapabiliyorum. Ayrıca 2 bucuk oktavlık sesim var. Sesime göre müzik olursa detone olmadan söyleyebilirim. pes bir sesim var. 2 bucuk gördükten sonra pes denemez gerçi :)
    Şiir yazarım. Beste yaparım.
    Bilgisayar ile yakından ilgiliyimdir. format atar, program kurar, oyun indirir, video arşivi yaparım. Bilgisayarımla kardeş gibi geçinirim. işlemcimi overclock'lu kullanırım. Oyun manyağıyımdır. Metin2 oynarım ama asla para yatırmam, huyum değil. COD, BF ve MOH serisini severim. Most wanted hastasıyım.
    Basic dilini az çok biliyorum. Assembly ile uğraşıyordum ondan da vazgeçtim:)

• maşallah hayatını dolu dolu yaşıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: gs1991apo

maşallah hayatını dolu dolu yaşıyorsun

Hayat yaşayınca güzel
  • kendi imkanlarınizi kendinizin sağlamasıda güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs1991apo -- 12 Ağustos 2013; 2:53:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

Yoksa bile tarafımdan egale edildi, efendim.

Hadi sizin rekorunuzu ben kırayım. Benim rekorumu da Kenakort08 abimiz kırar. Profildeki 1960 yılına bakmayın, ana doğumum 59.
    1974 yılında başladığım elektrikçilik mesleğini 2005 yılında emekli olmama rağmen 2010 yılına kadar devam ettirdim. 3 yıldır bahçemdeki 4 m2 atölyemde gönül eğlendiriyorum.

Og-ag trafonun 380 çıkışından sonra her türlü elektrik işlerine vakıfım. Tek eksiğim yüksek gerilim.

İlgi alanlarımı yazacaktım ama neyse boş ver yazmayayım.

Yazsaydın Mehmet Abi

• Öğrenciyim.
  • Ege'de kontrol ve otomasyon ogrencisiyim ve bu seneki robot yarismalari icin hazirligimi yapiyorum simdiden

• bende bu makinalara bakıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=wtCldC2C5C0

http://www.youtube.com/watch?v=jMF-TktGB-8

http://www.youtube.com/watch?v=Std6vYDYEQM

bunun haricinde hobi olarak güç elektroniği , pic programlama gibi elektronikle hobi olarak ilgileniyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 7 Ağustos 2013; 21:47:43 >

• yaşım 32 hala elektroniğe meraklıyım. anadolu meslek lisesi elektronik ve 2 yıllık üniversite endüstriyel otomasyon mezunuyum. başarılı bir elektronikçiyim.. şu anda bir hzır beton otomasyon sistemleri üreten firmada elektronik teknisyeniyim. başlığı gördüm kendimi tanıttım, böyle yani.. :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.